Бързи въпроси и отговори

5-та серия ('04 - '10)

Модератори: Atsalov, Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: BWM e61 535d
Мечтае да кара: Валяк

Re: Бързи въпроси и отговори

Мнение от borke_ » 14 Яну 2025, 13:45

Здравейте, след като включа фаровете, ксенона на единия фар понякога пресветка,гасне след 2-3 секунди се включи. Обаче вътре на таблото не ми изписва грешка, че има проблем. На диагностика също не излиза проблем. В крушката или баласта да търся проблема?

Потребител
Аватар
Кара: E60 LCI 525d xDrive

Мнение от D.Hill » 14 Яну 2025, 20:59

При мен същото се оправи със смяна на крушка.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: BWM e61 535d
Мечтае да кара: Валяк

Мнение от borke_ » 22 Яну 2025, 14:23

D.Hill написа:При мен същото се оправи със смяна на крушка.

Благодаря, колега. Смених крушките, напръсках всичко с контактен спрей. Вече една седмица карам, няма пресветкане. :yes:

Потребител
Аватар

Мнение от benvistaxd » 27 Яну 2025, 10:33

Здравейте на всички, група. Въпросът ми, както виждате от заглавието е, че съм се насочил към е60, но се чудя дали да е бензин или дизел? За двигател съм се насочил към 3.0, но кое си заслужава повече от двете? Ясно ми е, че ще е нужна здрава поддръжка и ремонти, това няма смисъл да се коментира. Въпросът е, кое е по-здраво, надеждно, какви части трябва да се сменяват като цяло при ремонтите. Споделете мнения. Благодаря предварително

Потребител
Аватар

Мнение от Atanasoww019 » 06 Фев 2025, 13:03

Здравейте, с м57 съм 2008г., та изписва ми грешки след диагностициране за дебитомер и грешка за Oxygen Sensor, някой по запознат?

Потребител
Аватар

Мнение от Mirco » 04 Мар 2025, 23:11

benvistaxd написа:Здравейте на всички, група. Въпросът ми, както виждате от заглавието е, че съм се насочил към е60, но се чудя дали да е бензин или дизел? За двигател съм се насочил към 3.0, но кое си заслужава повече от двете? Ясно ми е, че ще е нужна здрава поддръжка и ремонти, това няма смисъл да се коментира. Въпросът е, кое е по-здраво, надеждно, какви части трябва да се сменяват като цяло при ремонтите. Споделете мнения. Благодаря предварително

3.0 дизел 218 коня, това е най здравото, обаче да намериш такава с приличен пробег е тегаво или скъпо :yes:
Сменяват се водна помпа, демпферна шайба ,термостати, тапи на мястото за вихровите клапи, търби или о-пръстени на охладителната система и консумнативите (антифриз, масла , филтри , ремъци , накладки, тампони и др)
Задължително такава кола се гледа с обстойно с диагностика ISTA, да се види кво не и работи и колко ще ти бутнат цената надолу. Ако колата не е прекалено изморена и се обслужи като хората, няма да имаш проблеми с нея :bchug:

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Е60
Мечтае да кара: Pershing 115

Е60 - Броня , дистроник ... и още не знам какво

Мнение от Jenkov » 12 Апр 2025, 20:49

Здравейте ,

преди 2 дни се сдобих с Е60 , имам нужда от помощ за първия дразнещ проблем с който се сблъсках.

Колата е 2004-та година с дистроник. Бронята е сменяна от предния собственик с М-кова , но очевидно има нещо недоизкусурено и сега се налага да се заема , за да наглася нещата така , както трябва да бъдат.

До момента знам следното , но не съм 100% сигурен и тук моля някой от по-вещите с Е60 колеги да помогне:

- Трябва да сменя очиларката с такава от кола с М броня , не съм 100% сигурен.
- Трябва (вероятно) да сменя стойката на която седи самия радар на дистроника , също не съм 100% сигурен.
- Трябва да си намеря капачка за м броня с дистроник с парт номер 51117897183 , в това съм сигурен :D
- Най-накрая , ако всичко е нагласено и работи , вероятно ще трябва калибриране на дистроника .... но нека стигна дотам първо ...

Ето така изглежда колата в момента: https://freeimage.host/i/3cDSZjS

П.С Дистроника и Круиз контрола не работят в момента , още не съм закачал на диагностика , за да видя дали няма и други проблеми , но предпочитам първо да наредя физически правилно нещата и след това да гледам за други неизправности , защото дори естетически така не е красиво.

Благодаря предварително !

кандидат ентусиаст
Аватар
Мечтае да кара: BMW E39 M5

Мнение от h0r4ex » 15 Апр 2025, 17:18

Намираш си държача на дистроника за М-броня, капачето отпред пак за М-броня и дистроник и след това калибрация. Калибрацията е малко по особена, така, че може да се насочиш към М-кар Бургас.
Bayerische Motoren Werke AG
Е46 M47DO1 TOPAS-BLAU
E61 M57/T2 NEPTUN-BLAU

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Е60
Мечтае да кара: Pershing 115

Мнение от Jenkov » 18 Апр 2025, 10:14

h0r4ex написа:Намираш си държача на дистроника за М-броня, капачето отпред пак за М-броня и дистроник и след това калибрация. Калибрацията е малко по особена, така, че може да се насочиш към М-кар Бургас.

Т.е ми трябват капачката + държача на радара , а не да сменям греди и маски под бронята ? Дистроника си е там , съмнявам се и самия радар да е различен при М пакета .... За калибрацията също ми беше ясно. Исках за физическите чаркалаци да си изясня картината. Благодаря ! :bchug: :bchug: :bchug:

P.S Интересното е , че по realoem излиза само 1 вид на този държач с парт номер 66316761825 , не открих такъв за M Dynamics или изобщо друг тип :dunno:

кандидат ентусиаст
Аватар
Мечтае да кара: BMW E39 M5

Мнение от h0r4ex » 18 Апр 2025, 14:03

Просто гледаш в грешния раздел в realoem :mhihi: . 66316774507 - това е номера на държача който е за обикновенна броня, 66316777310 - това е номера за M Aerodynamics package. Така ми го дава в realoem с ВИН-а на моята кола.
Bayerische Motoren Werke AG
Е46 M47DO1 TOPAS-BLAU
E61 M57/T2 NEPTUN-BLAU

ентусиаст
Аватар
Кара: e61 535d LCI
Мечтае да кара: F90

Мнение от datchko » 25 Май 2025, 10:01

Колеги, къде да рециклирам турбините на 535-цата?
Бях пращал турбина от друга кола в Турбос Хют, но нещо не съм доволен. За Адлер има смесени мнения..

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: F01 - E70 LCI - e92 LCI

Мнение от ZALMAN » 10 Юни 2025, 20:03

Не мога да намеря ретрофита за смяна на стопове към LCI. Ще съм благодарен ако някой покаже темата .

Предишна

Назад към Е60/Е61