За самолетите
Модератор: Общи модератори
- alekangg
- кандидат ентусиаст
-
За самолетите
Преди време беше спорил, че спирачките на колелетата на пътническите самолети се задействали при много ниска скорост, по спомен 60-80 километра в час и почти нищо не спирали.
Помниш ли?
Помниш ли?
Re: За самолетите
alekangg написа:Преди време беше спорил, че спирачките на колелетата на пътническите самолети се задействали при много ниска скорост, по спомен 60-80 километра в час и почти нищо не спирали.
Помниш ли?
Да, помня. И написах защо кое и как. Някакви допълнителни въпроси по темата към сертифициран пилот със 20 годишен стаж имаш ли?

алекс
трабант 601с
разни други возила
трабант 601с
разни други возила
- alekangg
- кандидат ентусиаст
-
За самолетите
И аз съм пилот, с 25год стаж.
Майтапа настрана, ама ти да не си извънземен на 500-600 години?
Че аз знам грубо поне за 5-6 професии където си на топ ниво с 20-25 стаж!
Пилот, пилот на кола, за изследователските ти неща и влияния във всички топ сфери, софтуер, електроника, нет и т.н.
Майтапа настрана, ама ти да не си извънземен на 500-600 години?
Че аз знам грубо поне за 5-6 професии където си на топ ниво с 20-25 стаж!
Пилот, пилот на кола, за изследователските ти неща и влияния във всички топ сфери, софтуер, електроника, нет и т.н.
В Щатите има много пилоти любители , не е голяма работа, горе долу като да минеш шофьорския изпит в Германия
.
И аз имах PPL (private pilot license) ама ми мина ентусиазма преди години

enigma
የተጨቆኑትን ነጻ አውጡ
የተጨቆኑትን ነጻ አውጡ
enigma написа:В Щатите има много пилоти любители , не е голяма работа, горе долу като да минеш шофьорския изпит в Германия.
Да, никой не е казал, че генерал ейвиейшън лиценза е голямата работа. Тайп Рейтингите са всъщност времеемкото и $$$$…
Мисълта ми беше че на един пилот да му обяснява някой дето не е влизал в кокпита на самолет кое за какво служи и как се употребява… малко ми идва напреко

Все едно… остави…
алекс
трабант 601с
разни други возила
трабант 601с
разни други возила
- alekangg
- кандидат ентусиаст
-
Проблемът ти е, че че мислиш, че знаеш всичко по всичко теми и подценяваш силно всички останали.
И аз казвам , остей няма нужда в този случай…
Представи си, че знам малко повече от теб по темата, ама знам че ще е невъзможно дори за миг да го допуснеш.
И аз казвам , остей няма нужда в този случай…
Представи си, че знам малко повече от теб по темата, ама знам че ще е невъзможно дори за миг да го допуснеш.
- Jordana
- старши ентусиаст
-
- Кара: през просото
- Мечтае да кара: леговището на смог
- Детайли за колата: баничарка
Нещо не разбрах какво точно коментирате за тия пилотски шофьорски книжки , Алха пилот ли е или само е сядал в кокпита на този комар от снимките дето показваше ? 

Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...
- dhtj
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E90 330d Individual, CBR1000RR
- Мечтае да кара: яка атмосферка ръчка на задно от време на време...
alx написа:Аз със личните данни проблеми нямам. Те са в интернета по една или друга схема и без социалки. Всичките по- големи фирми за енерго, оператори, кредитни карти и тн са ги хаквали в един момент или друг. Непрекъснато получавам писма “хакнаха ни и твоята информация е изтекла” от тях. Та това не основния проблем. Тикток ап-а има поведение и модули в него и възможност за замяната им дистанционно характерни за друг тип апликация която няма нищо общо със типичния ап на социалка.
Сори, че откланям темата от самолетите, но сега видях това за тиктока и искам да кажа, че без да съм провеждал дълбоки проучвания се усеща, че има нещо гнило. Самия ап е тежък и голям, подозрително за обикновен плеър на клипчета. Тва първо. И второ - когато някой ти изпрати клипче от тикток и опиташ да го отвориш без да имаш приложението, трябва да преминеш няколко много настоятелни подканяния да си изтеглиш приложението, като накрая те изпраща направо в google play магазина.

Много нахални жълтурковци, мама им миризлива.

- Top Gun Maverick
- Старши спамър
-
- Кара: Кон
- Мечтае да кара: хората към оринджпилване
- Детайли за колата: разделена на 21 млн. бройки
Онова над Русия не беше много за тук, понеже си свалиха самолета, но този инцидент вече бива да повдигне темата:
https://fakti.bg/world/937987-samolet-s ... vama-video
Не разбирам много от летища, ама не трябва ли тая стена да е много напред някъде за да има нещо като зона за сигурност извън самата писта, че този самолет да има цялото време на света да си убие скоростта? Или гледат да ги направят макс навътре в града тези летища, че да е удобно на пътуващите.
Буквално ако имаше още 500-1000 метра дори трева, пясък или нещо си там, можеше и да са живи тези или поне почти всичките.
Викат птица първо. И за този над Русия така се говореше първоначално, а излезе метална птица. Колко метална трябва да е някаква птица, че да прецака така колесника при положение, че той издържа бахти товара под налягане и то?
Нещо управляващо го да е навън, маркуч, ток, не знам си какво?
Тези преди това са докладвали за удар с птица. Ако е било в колесника, как са го разбрали изобщо, че да докладват?
Според мен птицата освен за двигателя, за нищо друго не може да е опасна. А ако горе е ударена тази птица и е прецакан колесника, щеше да има индикация вероятно, тези да предадат долу и да ги насочат или към подходящо летище за кацане по корем, или не знам и аз, ама щеше да се знае ако горе възниква проблема с този колесник.
Тука да не излезе пак дефектен скапанярски Боинг?
И това не е някакъв си полет, а такъв между огромни столици като Сеул и Банкок.
Това сигурно е партенка, ама го видях в коментарите:
https://fakti.bg/world/937987-samolet-s ... vama-video
Не разбирам много от летища, ама не трябва ли тая стена да е много напред някъде за да има нещо като зона за сигурност извън самата писта, че този самолет да има цялото време на света да си убие скоростта? Или гледат да ги направят макс навътре в града тези летища, че да е удобно на пътуващите.

Викат птица първо. И за този над Русия така се говореше първоначално, а излезе метална птица. Колко метална трябва да е някаква птица, че да прецака така колесника при положение, че той издържа бахти товара под налягане и то?

Тука да не излезе пак дефектен скапанярски Боинг?

И това не е някакъв си полет, а такъв между огромни столици като Сеул и Банкок.
Това сигурно е партенка, ама го видях в коментарите:
Според допитване:......болшинството от работниците в Боинг са заявили че не биха летели със самолети Боинг.
- zAcK
- Старши Алкохолик
-
- Кара: E60 LCI 535d
- Мечтае да кара: E24 635CSi
- Детайли за колата: Немска петица с многооо екстри. Ама не всичките, де! Такива има само нов внос от Италия :D
Тия боинги са си брали лайката
Нормално да не искат да се качват да летят с тях тия, дето са ги правили 

Хубави години бяха, 'га бяхме млади фенове с M20-ки с големи 'жанти!

E34 520i / E39 520i / E39 540i / E60 535d - Love at First Sight is Real

E34 520i / E39 520i / E39 540i / E60 535d - Love at First Sight is Real

- ildivvy
- старши ентусиаст
-
- Кара: Lexus GS430 07' , BMW Z4 2.5
- Мечтае да кара: BMW M2
Колегите от форума казаха, че са хубави... Значи е така!
Ex: 96' BMW318ti

Европа!!! Събуди се!!! Започни да гледаш собствения си интерес!
Вече съм фен на Марио Драги!
" Някои хора са толкова бедни, че имат само пари! " - Тодор Колев
Мразя скапаните водачи на служебни бели 'баничарки'!!!

Европа!!! Събуди се!!! Започни да гледаш собствения си интерес!
Вече съм фен на Марио Драги!
" Някои хора са толкова бедни, че имат само пари! " - Тодор Колев
Мразя скапаните водачи на служебни бели 'баничарки'!!!
- c04
- Кръстникът
-
- Кара: с турбо
- Мечтае да кара: V10
- Детайли за колата: стокови
Имаше кадри, които сочеха удар с ято птици в единия двигател. След това е ясно, загуба на хидравлика. Въпросът е защо не са спуснали колесника гравитационно, не се видяха и спойлери след кацането. Общи взето единственото нещо, което спира самолета тука май е триенето по пистата.
- nickstorm
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: на късмет и надежди...
- Мечтае да кара: "бяла служебна баничарка"
- Детайли за колата: seats and a steering wheel....
"Боинг" 737-800 е осъществил аварийно кацане в Осло и заради проблеми с хидравличните системи. Той е излязъл в дясно от пистата при кацането и е заорал в тревните площи около полосата. Моделът на самолета е същият като катастрофиралия в Южна Корея, при който загинаха 179 души.
https://nova.bg/news/view/2024/12/29/48 ... %BA%D0%B8/
Да не са им правили актуализация на софтуера?

"Работи, работи!"-казал Иван Вазов и легнал да спи
ildivvy написа:Колегите от форума казаха, че са хубави... Значи е така!
Не знам колко са хубави, но аз лично летя на боинги поне по 60к км на година и честно казано притеснения нямам . Когато пилотите са достатъчно подготвени за всякакви ситуации рисковете са минимални. Виж Еърбъс нямат съвсем fly by wire или достатъчен фийдбек, и там в определени ситуации пилотът нищо не може да направи …
enigma
የተጨቆኑትን ነጻ አውጡ
የተጨቆኑትን ነጻ አውጡ
Средно за 24та има по над 106К полета дневно в света и 1/3 от опериращите самолети в момента са 737, малко така за перспектива