СПАМ ТЕМА
Модератор: Общи модератори
Re: СПАМ ТЕМА
DigitalExile написа:Поинтересувай се и сам ще видиш,че това да блокираш реклами в ютуб не е кражба, ако не го разбираш по добре си замълчи.
Аха, значи, казваш, ютюбъра, ще направи пари от теб? Да или не?
Я дай текста в в T&C, на който си се съгласил, където пише, че е ок да махаш рекламите.
DigitalExile написа:Може ли по точно да ми обясниш какво крадна? От кой крадна? Съдържанието в Ютуб е безплатно само да ти припомня..
Та моля те обясни ми как крада безплатно нещо ?
знаеш ли какви ресурси изисква ютюб? сторидж? мрежов капацитет? дата центрове/електричество/недвижимо имущество, девелопмънт на платформата? що да знаеш- нали (за тебе) е фрий... жокер - всяка минута в ютюб се качват 500 часа(!!!) видеа. всяка шибана минута- и така с години... нали си представяш какво седи като инфраструктура да подържа тая цифра? ама за тебе е безплатна така че, няма проблеми.
пич- безплатни неща няма - има неща които -ти- не ги плащаш.. но не оставяй с погрешно впечатление.
алекс
трабант 601с
разни други возила
трабант 601с
разни други возила
Аз примерно не се интересувам дали алфабет са ощетени, ползваш ли им услугите - ти си продукта. Но орязване на рекламите удря директно ютюбърите.
- DigitalExile
- ентусиаст
-
- Кара: S LINE PLUS
Spunky написа:DigitalExile написа:Поинтересувай се и сам ще видиш,че това да блокираш реклами в ютуб не е кражба, ако не го разбираш по добре си замълчи.
Аха, значи, казваш, ютюбъра, ще направи пари от теб? Да или не?
Я дай текста в в T&C, на който си се съгласил, където пише, че е ок да махаш рекламите.
Ще се опитам да ти го обясня по друг начин защото реално проблема е морален.
От къде знаеш,че не подкрепям хората който гледам? Защо си мислиш,че платфомрата е единствения начин да подкрепиш някои?
Аз подкрепям ютубърите които гледам и то дори повече от теб който плащаш премиум, просто аз не го правя през платформата защото тя буквално те обира.
Сумата ти за премиум ако я разделиш на 12-те ютубъра които гледаш 10.99 / 12 = 0.915833333 ст. (ако плащаш 2-3лв с VPN от някъде си, още по зле за тях, нищо не получават милите)
Но нека разгледам случая от България, ако плащаш 10.99 и на всеки от тия ютубъри им пращаш по 0.92 ст. всеки месец ще ги подкрепиш в пъти повече отколкото да си платиш премиума.
От премиума ти само 45% отиват за ютубърите,тоест 4.94 лв., ако ще да се съдереш да гледаш, това е максимума които ще получат, като ако е един ютубър, ще получи много по малко от това.
Нали разбираш каква е ефективността? Ако не разбираш лошо за теб, ако за теб платфомата е еднинственият начин да подкрепиш някой, още по лошо за теб.
alx написа:DigitalExile написа:Може ли по точно да ми обясниш какво крадна? От кой крадна? Съдържанието в Ютуб е безплатно само да ти припомня..
Та моля те обясни ми как крада безплатно нещо ?
знаеш ли какви ресурси изисква ютюб? сторидж? мрежов капацитет? дата центрове/електричество/недвижимо имущество, девелопмънт на платформата? що да знаеш- нали (за тебе) е фрий... жокер - всяка минута в ютюб се качват 500 часа(!!!) видеа. всяка шибана минута- и така с години... нали си представяш какво седи като инфраструктура да подържа тая цифра? ама за тебе е безплатна така че, няма проблеми.
пич- безплатни неща няма - има неща които -ти- не ги плащаш.. но не оставяй с погрешно впечатление.
пич - проблема ти е,че разгледаш YouTube като нещо самостоятелно, а то не е. и макар YouTube да изисква огромни разходи (сървъри, мрежи, разработчици и т.н.), Google печели от цялостния си екосистемен модел, който не смятам да ти обяснявам, ще ти кажа само за едно от тях данни за потребителското поведение в YouTube се използват за подобряване на други услуги, като таргетираната реклама в Google Search.
Плюс това тия 500 часа не ме учудват, реално YouTube работи по модел, базиран на обем, което сам може да си обясниш кво значи.
От всичко което се прави в платфомата, най-големия печеливш е YouTube, по всеки един параграф.
Успех с рекламите и премиума

Последна промяна DigitalExile на 15 Дек 2024, 20:05, променена общо 1 път
- b_u_b_o
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: e90 330xd, gsxr 600 k8
Малко прекалено левичарско ми идва тва мислене, те са богати, значи може да ги цакам. Богати са защото са направили услуга която хората използват и са готови да платят/гледат реклама за да могат да продългат да ползват. Ако всички спрат да плащат и да гледат реклами както ти се иска на теб, дали ще има изобщо такава услуга според теб?
- DigitalExile
- ентусиаст
-
b_u_b_o написа:Малко прекалено левичарско ми идва тва мислене, те са богати, значи може да ги цакам. Богати са защото са направили услуга която хората използват и са готови да платят/гледат реклама за да могат да продългат да ползват. Ако всички спрат да плащат и да гледат реклами както ти се иска на теб, дали ще има изобщо такава услуга според теб?
Попринцип аз съм довлен,че не всички блокират реклами и че има хора който си плащат, защото ако всички го правят гугъл ще променят модела по който работят и реално платформата има шанс да стане изцяло платена или доста ограничена.
Просто няма как да наричате хората блокиращи реклами,че са крадци, защото чисто правно не са и няма как да бъдат докато ютуб е отворена платформа за качване на клипчета и то безплатна, колкото и да не му се вярва на alx,че е такава, тя е такава, безплатна е и защото може да се подкрепят ютубърите и по друг начин както вече споменах по горе. А платформата трябва да се разглежда като част от цялостна екосистема, а не като нещо самостоятелно. Въпреки че да, парите от реклами за 2022г. са били 29 милиарда долара, без тях гугъл ще трябва да направи радикални промени, заради модела базиран на обем по който работят в момента.
Ако основният приоритет е подкрепа на ютубър, то през ютуб това не е добър вариант да се прави, ако искаш да подкрепиш настина някои, намираш друг начин.
Последна промяна DigitalExile на 15 Дек 2024, 20:02, променена общо 2 пъти
- nickstorm
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: на късмет и надежди...
- Мечтае да кара: "бяла служебна баничарка"
- Детайли за колата: seats and a steering wheel....
А ако всички спрат да гледат, на кой ще ги пробутват тия реклами? Те затова се пренасочиха към интернет, щото на телевизията й падна значително аудиторията. Аз без реклами мога, ама те без зрители-не 

"Работи, работи!"-казал Иван Вазов и легнал да спи
DigitalExile написа:Моля те несе обиждай, но не си много умен.
Няма никакъв начин, по който ти да ме обидиш

- DigitalExile
- ентусиаст
-
Като няма за кво да се хванеш, почваш граматиката, знаеш как е 

- b_u_b_o
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: e90 330xd, gsxr 600 k8
DigitalExile написа:...Просто няма как да наричате хората блокиращи реклами,че са крадци...
Не го приемай толкова лично, защото ти първо обяви тези които избираме да си плащаме за мързеливци.

Прав си иначе, че по малката част от парите които даваме на тубата отиват към създателите на съдържание, но както казваш има други начини те да си докарват доходи. Но това не значи, че и плаформата не заслужава възнаграждение, най-малкото защото повечето такива ако го нямаше youtube щяха да ги гледат/слушат родата им и няколко от приятелите им във фейсбук.
- Top Gun Maverick
- Старши спамър
-
- Кара: Кон
- Мечтае да кара: хората към оринджпилване
- Детайли за колата: разделена на 21 млн. бройки
Е как ще ги награждавате, питай Киро брейка и онзи великия Цанов, 5 минути видео понякога, другото в Пейтриън, Патреон или както там му е правилното наименование.
Като нямат полза да качват видеа ю туб...ще се появят други платформи, не толкова алчни и готово. Ще седем да ревнем, че няма има кой да качва ли? И без това повечето са вредни, ако се разкарат ще е топ. А искащите да лапат пари ще намерят капитала, бъдете сигурни. Парите никога не спят. Ю туб са просто едни монополисти наложени от време оно и гледат да не си изтърват монопола. Едно време никой не качваше видеа за пари, но като видяха, че могат да изкарват много пари(ю туб)решиха да стимулират силно ю тубърите и сега всякакви идиоти изкарват луди пари само защото снимат нещо в общия случай гледано от хора, които си уплътняват времето.
Ако трябва да фалират, нека фалират. Като толкова ви дреме за ощетяването на някой си, защо теглите торенти от Замунда и убихте продажбите на филми в световен мащаб?
И не забравяйте, нещата трябва да стават по-евтини, а не обратно. Ще им плащам за да не гледам реклами. Не стига, че си давам от времето да ги гледам, ами и ще искат да доят от всеки за всичко. Данък въздух ми звучи.
Те трябва да ми плащат на мен АКО не скипна рекламата. Звучи ми справедливо. Така ще е обсъждам все някога с някой, ей ти още досадна реклама.

Като нямат полза да качват видеа ю туб...ще се появят други платформи, не толкова алчни и готово. Ще седем да ревнем, че няма има кой да качва ли? И без това повечето са вредни, ако се разкарат ще е топ. А искащите да лапат пари ще намерят капитала, бъдете сигурни. Парите никога не спят. Ю туб са просто едни монополисти наложени от време оно и гледат да не си изтърват монопола. Едно време никой не качваше видеа за пари, но като видяха, че могат да изкарват много пари(ю туб)решиха да стимулират силно ю тубърите и сега всякакви идиоти изкарват луди пари само защото снимат нещо в общия случай гледано от хора, които си уплътняват времето.
Ако трябва да фалират, нека фалират. Като толкова ви дреме за ощетяването на някой си, защо теглите торенти от Замунда и убихте продажбите на филми в световен мащаб?

И не забравяйте, нещата трябва да стават по-евтини, а не обратно. Ще им плащам за да не гледам реклами. Не стига, че си давам от времето да ги гледам, ами и ще искат да доят от всеки за всичко. Данък въздух ми звучи.
Те трябва да ми плащат на мен АКО не скипна рекламата. Звучи ми справедливо. Така ще е обсъждам все някога с някой, ей ти още досадна реклама.
- DigitalExile
- ентусиаст
-
Целия проблем е,че ютуб преди около година-две, изведънж, почнаха да преклаяват с рекламите, защото буквално нямат конкуренция в момента заради инфраструктурата и екосистемата си.
Реално "създателите" които толкова много искате да подкрепяте и за това плащате, те постоянно се оплакват от непрозрачни алгоритми, несправедливи ограничения върху съдържанието и ниския дял от приходите.
Ако се създаде конкурент на Ютуб това ще е най-доброто за създателите на съдържание, но близките години е много слабо вероятно, затова ако искате наистина да подкрепите някои създател на съдържание, не го правете през платформата.
Ако искате да подкрепите alphabet inc. има много начини, все пак екосистемата е голяма, както казах аз го правя с 2TB пространство GDrive, защото това ми е нужно, спрете да разглеждате YouTube като самостоятелна платформа.
Реално "създателите" които толкова много искате да подкрепяте и за това плащате, те постоянно се оплакват от непрозрачни алгоритми, несправедливи ограничения върху съдържанието и ниския дял от приходите.
Ако се създаде конкурент на Ютуб това ще е най-доброто за създателите на съдържание, но близките години е много слабо вероятно, затова ако искате наистина да подкрепите някои създател на съдържание, не го правете през платформата.
Ако искате да подкрепите alphabet inc. има много начини, все пак екосистемата е голяма, както казах аз го правя с 2TB пространство GDrive, защото това ми е нужно, спрете да разглеждате YouTube като самостоятелна платформа.
- Top Gun Maverick
- Старши спамър
-
Идва новият интернет след време, който няма да има пиявици като ю туб и Фейсбук, които да те режат с яка цензура. Може да стане с помощта на Етериум даже.
Купете си по един докато е евтин за да подпомогнете каузата.

DigitalExile написа:пич - проблема ти е,че разгледаш YouTube като нещо самостоятелно, а то не е. и макар YouTube да изисква огромни разходи (сървъри, мрежи, разработчици и т.н.), Google печели от цялостния си екосистемен модел, който не смятам да ти обяснявам, ще ти кажа само за едно от тях данни за потребителското поведение в YouTube се използват за подобряване на други услуги, като таргетираната реклама в Google Search.
Плюс това тия 500 часа не ме учудват, реално YouTube работи по модел, базиран на обем, което сам може да си обясниш кво значи.
От всичко което се прави в платфомата, най-големия печеливш е YouTube, по всеки един параграф.
Успех с рекламите и премиума
Пич, чакай да ти го обясня простичко- ти ползваш нещо което струва много пари да го има. Тези дето са го направили и го подържат и развиват са решили, че искат да им се заплаща под определена форма да го ползваш. Ти обаче използваш методи да получаваш те каквото предлагат, но да не плащаш както те искат. Кое не е ясно? Твоите легални и морално коректни опции са да си платиш както те искат- месечно или с гледане на реклами и да го ползваш или да не го ползваш защото не си съгласен с “цената” която те ти обаждат. Всяко друго действие е… ти си знаеш.
алекс
трабант 601с
разни други возила
трабант 601с
разни други возила
- Top Gun Maverick
- Старши спамър
-
Пират.
Едно време как беше с видеокасетите.
В едното студио ми бяха забранили да вземам касети защото аз ги презаписвах филмите и давах на някои приятели в махалата. Да, ама вика аз ще фалирам така като ми раздаваш филмите и никой не ги взема. Ех, умря Марко все пак.

Едно време как беше с видеокасетите.

В едното студио ми бяха забранили да вземам касети защото аз ги презаписвах филмите и давах на някои приятели в махалата. Да, ама вика аз ще фалирам така като ми раздаваш филмите и никой не ги взема. Ех, умря Марко все пак.