Икономическа тема

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: на късмет и надежди...
Мечтае да кара: "бяла служебна баничарка"
Детайли за колата: seats and a steering wheel....

Re: Икономическа тема

Мнение от nickstorm » 28 Ное 2024, 15:23

Ще ме прощавате, ама не е ли задължение на държавата да контролира спазването на трудовото законодателство и да налага санкции? Че Инспекцията по труда скача на крак само когато на някой машина му отреже ръката. Все пак вече почти 20 години сме европейци от европейския съюз... :lol:
"Работи, работи!"-казал Иван Вазов и легнал да спи

младши ентусиаст
Аватар
Мечтае да кара: 911

Мнение от TNT » 28 Ное 2024, 15:35

Е как да е, като тея в парламента са с фирми, в които не плащат данъци и осигуровки ?
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: 320i мнооо убаво )))
Мечтае да кара: Еххх...
Детайли за колата: e46, седан, M52,2000 cm3,150 Hp.

Мнение от Моджо » 28 Ное 2024, 16:59

О-оо стига да има сигнал Инспекция по труда /и не само/ скача много....ама то сигнала нема да дойде от работодателя...нали се сещаш. Кодекса на труда пази наетия изключително много... до степен да не можеш да го уволниш даже. Ама и въпросния нает треа си отвори устата малко. А не да знае, че го осигуряват на минимум, че и на 4 часа, ама си трае щото ще земе по-малко или ще го изгонят. Ма кат дое време за пенсия плаче. Иначе за структурата на заплатите си има една наредба, там пише кое как. Чисто заплата и моята е малко (основна), останалото идва от други начисления. Съвсем на светло и без скрито покрито. Прави се по елементарни причини /за запознатите/ да е така, а не щото некой е тръгнал да лъже.
Хм,хм...

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от TNT » 28 Ное 2024, 17:10

А според теб дали Инспекцията ще направи проверка във фирмата на депутата/кмета/министъра ? Или ще скача по-ниско :winky:
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Моджо » 28 Ное 2024, 17:16

Нека на тях не направи, това са 0,001% от фирмите изобщо. Правят и на тях..сигнала е в Търговище, екипа е от София да речем, ся по-натам ако Шиши или Боко се обади за камион със суджук и да се правят на ударени друга работа. И все пак това са много малко фирми като първо и като второ за да няма слухове и да ги подпукат за нещо по-сериозно не мисля, че от заплати са тръгнали да крият.
Хм,хм...

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Lexus GS430 07' , BMW Z4 2.5
Мечтае да кара: BMW M2

Мнение от ildivvy » 28 Ное 2024, 17:19

Сега да не излезе, че само техните фирми са в 'сенчестата икономика' :mhihi: :mhihi: ? В квартала само мои познати има, които са поне 4-5 и никой не плаща нищо... Единия иска миналия месец да си купи чисто нова Шкода, че имало някаква промоция... Притесняваше се, че ще му искат произход на парите (говорим за еднократно плащане) и няма как да я плати по банков път! Искаше да ми ги дава в торбичка, а аз да му преведа сумата по сметка, като 'заем' :mhihi: :mhihi: . Отказах му, нищо, че се познаваме от деца! Не знам какво е станало и дали я е взел... Ще го питам при първа възможност!
Ex: 96' BMW318ti

Изображение

Европа!!! Събуди се!!! Започни да гледаш собствения си интерес!

Вече съм фен на Марио Драги!

" Някои хора са толкова бедни, че имат само пари! " - Тодор Колев

Мразя скапаните водачи на служебни бели 'баничарки'!!!

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Моджо » 28 Ное 2024, 17:25

Не са само те, ама ако тия дето работят в такива фирми си отварят устите ще са несъществена част такива фирми. Иначе нелегални трудещи се има по цел свят.
Хм,хм...

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от TNT » 28 Ное 2024, 17:43

ildivvy написа:Сега да не излезе, че само техните фирми са в 'сенчестата икономика' :mhihi: :mhihi: ?

Не, ама обикновено са малки фирми до 10-20 човека. 60-100 човека фирма със заплати по 2-3-5 бона да скатават... си става сериозна сума на месец. Такива без политически чадъри не се сещам.
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от nickstorm » 28 Ное 2024, 18:00

Предлагам работа зa международни шофьори на ТИР с категория С+Е ,за прави курсове от България до Франция/Германия/Белгия/Нидерландия/Италия/Словения.
Камионите са ДАФ/ ЕВРО 6-щора, заплащането е на пробег - 37 ст/ км или 85 евро/ден+ бонуси при групажи (30лв на адрес след основния адрес в Европа и 20лв в България); бонус 50лв за ефективно каране; бонус 20лв за паркинги до 19 евро/курс. Допълнителен бонус е зареждане с отстъпки и безплатен денонощно охраняем паркинг на личните коли на шофьорите на фирмената ни бензиностанция. Заплащане - веднага след всеки курс. Почивка 4 дни след всеки курс или по голяма при необходимост.
Постоянен трудов договор, пълна осигуровка върху 933 лв, задължителен отпуск през м. август и за нова година - от 20 до 25 дни общо.
За връзка: тел. 0889 219602-Йордан Йорданов

бре много бонуси.... :mhihi: "пълна осигуровка"..... :lol:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E90 LCI 320D xDrive
Детайли за колата: N47/184 Hp

Мнение от nikola59 » 28 Ное 2024, 21:08

:ok: Какво ли още им остава да затворят:
"В Германия фалира най-старата фабрика за игли в света Schmauser Precision, която миналата година отбеляза своята 300-годишнина, съобщава вестник Münchner Merkur.

Причината за фалита е влошаването на икономическата ситуация, включително поради покачването на цените на енергията.

Компанията произвежда основно части за текстилната и автомобилната промишленост, вентилационна, битова и медицинска техника, както и за измервателни уреди и играчки. Нейни клиенти включват Siemens и Bosch."

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от nickstorm » 28 Ное 2024, 21:31

nikola59 написа:"В Германия фалира най-старата фабрика за игли в света Schmauser Precision,
Компанията произвежда

Де юре произвежда, а де факто е произвеждала...

А сега един пример за наглост. Молдовският министър на енергетиката е отпрашил за Москва (кръстене три пъти), да се договаря за продължаване на доставките от недемократичен газ за страната. Това при положение, че висят на Газпром 750 милиона (не рубълс), но били направили одит с европейските си партньори според който дължат само 8 милиона (не рубълс) :lol: :lol: :lol:
Не знам за шефа на Газпром, но аз бих наредил на охраната да го изхвърли от сградата :mhihi:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: през просото
Мечтае да кара: леговището на смог
Детайли за колата: баничарка

Мнение от Jordana » 29 Ное 2024, 10:31

:ok: Какво ли още им остава да затворят:
Например , винаги могат да подпалят Райхстага и да го затворят :mhihi:
Последна промяна Jordana на 29 Ное 2024, 15:41, променена общо 1 път
Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...

старши ентусиаст
Аватар
Кара: конете да бягат
Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...

Мнение от steeN » 29 Ное 2024, 10:45

nickstorm написа:Не знам за шефа на Газпром, но аз бих наредил на охраната да го изхвърли от сградата :mhihi:

Ти май още не си разбрал, че Газпром не е компания, на която основната цел е да печели пари :mhihi: Затова и логиката на нещата ти убягва и явно ще продължи да ти убягва.
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Lexus GS430 07' , BMW Z4 2.5
Мечтае да кара: BMW M2

Мнение от ildivvy » 29 Ное 2024, 12:02

На мен пък ми е интересно друго... На фона на всички 'новини', които четем последните седмици за Германия, до нас е почти готов за отваряне нов, доста голям, шоу-рум на "Порше"! Явно, поне в България, всичко цъфти и връзва щом има мегдан за развитие на тези марки и тази дейност...
Ex: 96' BMW318ti

Изображение

Европа!!! Събуди се!!! Започни да гледаш собствения си интерес!

Вече съм фен на Марио Драги!

" Някои хора са толкова бедни, че имат само пари! " - Тодор Колев

Мразя скапаните водачи на служебни бели 'баничарки'!!!

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от nickstorm » 29 Ное 2024, 13:05

ildivvy написа:На мен пък ми е интересно друго... На фона на всички 'новини', които четем последните седмици за Германия, до нас е почти готов за отваряне нов, доста голям, шоу-рум на "Порше"! Явно, поне в България, всичко цъфти и връзва щом има мегдан за развитие на тези марки и тази дейност...

Това е франчайз, и по Немачко е така... Порше не ги брига съдбата на въпросния шоурум

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата