Apple устройства, iOS и macOS тема

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: BMW G30 530i
Мечтае да кара: бмв г30 м5

Re: Apple устройства, iOS и macOS тема

Мнение от Антон Дековски » 18 Ное 2024, 13:37

Към колегите с айфон 16 про/про макс.
Как се сдобихте с тези модели, мен от йеттел 2 месеца вече ме мотаят. Даже 15 про макс нямат…

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E39, D3 W12, E89, U11, G09, G70

Мнение от Don_Diego » 18 Ное 2024, 13:42

Аз моят го получих с малко вътрешна помощ в А1, имаше силно ограничено количество черни 16Pro и щях да чакам много ако нямаше помощ от приятел

Приятелката ми и нейната най-добра приятелка обаче си ги получиха буквално на втория ден, в който започнаха доставките от pre-order поръчките. Златистия модел взеха те, от него е имало най-много зареждане първоначално
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: e90 330xd, gsxr 600 k8

Мнение от b_u_b_o » 21 Ное 2024, 14:59

zAcK написа:
b_u_b_o написа:Може ли вече да си вдигнеш скейлинга под мак? :shock: Евала, влезли са в 21ви век най после. :mhihi: Щото 2019та не можеше, и когато си закачах 4к монитора за 2 бона, на мака за 6 бона и ми трябваше лупа. И когато не намерих скейлинг из менютата и потърсих в гугъл се оказа, че решението е...да си намалиш резолюцията. :banghead: Никога не съм им бил фен, ама тогава съм ги псувал с дни и ако аз плащам не бих им дал и 2 стотинки на тия. Като е служебно поне се успокоявам, че не съм се минал аз :mhihi:

Само да добавя, че това 4K LG е от преди 2019-та и винаги се е ползвало с макбуци - 13-ка, 13-ка с Touch Bar, 16-ка с интел, 16-ка с М1 и винаги е скейлвало ОК на него :bchug: Нещо друго е било при теб :idea:

Аз пак я имам тая драма, щото за съжаление пак ми връчиха мацбук за работен комютър :mhihi: Я кажете са, има ли шанс да имам хубава резолюция и нормален размер на нещата или трябва да се примиря, че ще ползвам 4к монитора на 1920x1080 ако иксам да виждам нещо на екрана?

ПП сега виждам, че дори вградения дисплей по дифоут работи на 1520х982, а е 3024х1964 ама на толкова не лупа а микроскоп ти трябва :kuku:

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E60 525i M54 Е91 320i N43 600RR

Мнение от apexs » 11 Яну 2025, 19:36

Някой с airpods Pro 2 gen ? Стават ли за спорт и как е звука спрямо някоя друга марка ?Интересно, че никъде няма нищо негативно за тях и на тестове с конкуренция винаги са на челна позиция . Дилема са ми, заедно с един модел на Bowers Wilkins .

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от nxn » 11 Яну 2025, 19:48

apexs написа:Някой с airpods Pro 2 gen ? Стават ли за спорт и как е звука спрямо някоя друга марка ?Интересно, че никъде няма нищо негативно за тях и на тестове с конкуренция винаги са на челна позиция . Дилема са ми, заедно с един модел на Bowers Wilkins .

Аз ходя на фитнес и сауна с тях, изобщо не ги бръсна за нищо, пот едно друго. Звука не бих казал, че е нещо повече от на другите та нз дали си струват парите.

Потребител
Аватар
Кара: F90
Мечтае да кара: 507

Мнение от Spunky » 11 Яну 2025, 22:18

Beats fit pro са реално същия хардуер и са по-спортно ориентирани, но и двете са страхотни за апъл екосистема клиенти. Шумоподтискането е много ефективно за тоя форм фактор.

Дон Кроки
Аватар
Кара: и се усмихва :)
Мечтае да кара: със сина ми :)
Детайли за колата: С всички възможни екстри.

Мнение от Kroki » 13 Яну 2025, 14:51

Спечелих 15 про и го дадох на жената. Доволна е, аз повече бях :roll: :mhihi: Доообре, че не поръчвахме от щатите.. Явно догодина ще взема или 16 про или 17 про.... :bchug:
Поръча си кейсове от някакъв сайт, вече 2 седмици ги чака. Днес питала в мола, кази ли и 70лв :D
You're safer in the race car than you are in cars going to and from the track. - Mario Andretti
`91 E30 318i `93 Е36 325td `06 E46 320d `12 F800ST `07 E61 LCI 525d

drago_pavlov написа:Аз светкам само ако има някаква опасност. За патруки не :lol: Както аз си плащам актовете, така ще си ги плащат и другите :mhihi:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Долното
Детайли за колата: Toyota Yaris D4D 2015.

Мнение от Elesar74 » 28 Яну 2025, 23:25

apexs написа:Някой с airpods Pro 2 gen ? Стават ли за спорт и как е звука спрямо някоя друга марка ?Интересно, че никъде няма нищо негативно за тях и на тестове с конкуренция винаги са на челна позиция . Дилема са ми, заедно с един модел на Bowers Wilkins .

Имам ги от март миналата година, преди имах едни фейк. Фейка звучаха по-добре, но екстри като шуподтискане, йок. След новия ъпгрейд, вече може да си тестваш ушите, колко си глух или да :).
Човек си личи какъв е, не по това колко от високо гледа, а по това колко ниско може да се наведе.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от alekangg » 29 Яну 2025, 6:16

Казаха ми, че в Хонг Конг била най-евтината електриика в света, включително телефони.
Вчера си играх да проверя през Apple , ама цените са същите като в Европа, та поне за телефони не важи.
Обаче видях, че в съседен Тайван наистина е доста по-евтини на нормалните - евтините модели до 1000) в Европа сваля с поне 100€.
Симулирах поръчка докрай и е с включено ддс, няма изненади като в американския епъл.

Старши Алкохолик
Аватар
Кара: E60 LCI 535d
Мечтае да кара: E24 635CSi
Детайли за колата: Немска петица с многооо екстри. Ама не всичките, де! Такива има само нов внос от Италия :D

Мнение от zAcK » 29 Яну 2025, 8:11

Аз съм с такива слушалки и са супер. Но всичко зависи как ти стоят в ушите тия тапи :mhihi:
Жената примерно не може с Pro, може само с най-стария дизайн и последно пак й търсих стари :dunno:

Иначе за звук, функции и джешчъри са брутални. Преди това имах първите Pro, тия са направо нова вселена :mhihi:
А нойз канселейшъна за фасове им е супер як :bowdown:
Последна промяна zAcK на 29 Яну 2025, 8:12, променена общо 1 път
Хубави години бяха, 'га бяхме млади фенове с M20-ки с големи 'жанти! :mhihi: :mhihi: :mhihi:
Изображение
E34 520i / E39 520i / E39 540i / E60 535d - Love at First Sight is Real :mhihi:

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Е63 650iLCI&E93 325i&Z3 1.9
Мечтае да кара: 612

Мнение от KoolyO » 29 Яну 2025, 8:12

Имайте предвид, че iPhone версиите за Хонг-Конг и Макао са с двa физически СИМ слота, но не поддържат eSIM изобщо.
Не знам за Тайванските, но предполагам са като Европейските - 1 физически+1eSIM. За Американските си знаете - eSIMs only.
Laugh...
And the world laughs with you.
Cry...
And the world laughs louder!!!

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от alekangg » 29 Яну 2025, 9:48

Не знаех тези неща. Сега гледам че за Китай и Хонг Конг е така две физически.
За Тайван е като за Европа 1+1 или идеално ч.

Потребител
Аватар

Мнение от Dimitrov71 » 29 Яну 2025, 17:32

Здравейте! Обмислям закупуването на часовник СЕ 2. Има ли хора, които го ползват и могат ли да изразят мнение. Видях, че ЕКГ не е налична при този по-бюджетен модел. Има ли и други функции, които отсъстват? Също така накой знае ли дали се очаква СЕ 3 тази година, т.е. да зачакам. Благодаря!

младши ентусиаст
Аватар
Мечтае да кара: 911

Мнение от TNT » 05 Фев 2025, 13:09

Колеги, голям проблем :mhihi: Подарих на жената слушалки Beats Studio Buds, обаче май се оказаха дефектни :banghead: Още в началото ми беше странно, че кейса изглежда беше на 0% батерия. Пуснахме го да се зарежда, на 3% вече телефона ги откри, 3% кейс, 100% слушалки. Вързахме ги с телефона. Никакъв звук обаче от слушалките :dunno: Изчакахме да се дозаредят до 15%. Вече изобщо не ги намираше. Махнах ги от настройките "Forget device", за да може да ги вържа наново и вече тотално не се намират. Не ги намирам с 2 телефона и 1 лаптоп. Не мога да направя и factory reset. То има едно копче на кейса, държиш 15сек и почва да мига бяло/червено - дори клипчета гледах в youtube, да не би да съм чак толкова прост. Заредихме кейса до край, вече не се зарежда (т.е. не свети червено като е в кабел, а бяло) , но никаква промяна. Слушалките са неоткриваеми и не могат да се форматнат.

Аз от тук виждам 2 опции.
- Връщам ги на Амазон - те ми връщат парите. Проблема ми е, че хванах супер промоция само за този цвят, в момента промоцията е двойна цена, т.е. не мога да взема нови за същите пари.
- Слушалките в край на сметка си имат гаранция към Епъл. Да ходя да ги гледат, да ремонтират/заменят :dunno: Ако ги заменят - супер. За ремонт не съм сигурен дали искам.

Надявам се като в истински български форум да ми обясните колко съм прост и че пропускам нещо, а слушалките са си наред :mhihi: Не са refurbished или нещо подобно - нови нови са си.

Жената няма късмет нещо, втори път ѝ подарявам слушалки, които на редовна цена са ~400лв и има някакви проблеми :banghead: Предните Sony батерията умря от ряз, пък те не се ползват толкова активно.
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E39, D3 W12, E89, U11, G09, G70

Мнение от Don_Diego » 05 Фев 2025, 13:54

Щом имат гаранция бих се пробвал през нея да се заменят. Обикновено щом направят проблем веднага след отварянето ги заменят на момента :bchug:
Изображение

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата