Автоматична скоростна кутия 325Ci
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
7 мнения
• Страница 1 от 1
- tiho_madjarov
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 325Ci
- Мечтае да кара: М5
Автоматична скоростна кутия 325Ci
Здравейте колеги.Преди 2 дни автомата ми сдаде багажа.Колата е 2.5 бензин купе- 2003 год.Моята кутия е GM - A5S360R/A5S390R по VIN.
Сега съм в търсене на друга читава,че без кола знаете как е.
Един пич ми предлага ZF свалена от същото купе като моето.Дава ми кутията с худрото и с компютъра и цената ме устройва.
Въпроса ми към Вас е,дали ще пасне ZF кутията му на моята кола,която до сега е била с GM.Захващане,компютър и всичко.
Сега съм в търсене на друга читава,че без кола знаете как е.
Един пич ми предлага ZF свалена от същото купе като моето.Дава ми кутията с худрото и с компютъра и цената ме устройва.
Въпроса ми към Вас е,дали ще пасне ZF кутията му на моята кола,която до сега е била с GM.Захващане,компютър и всичко.
- Biogame
- старши ентусиаст
-
- Кара: E61 530d ; E46 330ci convertible
- Мечтае да кара: Всичко що е BMW
- Детайли за колата: E61 3.0d ++
E46 3.0i ++
- tiho_madjarov
- кандидат ентусиаст
-
Re: Автоматична скоростна кутия 325Ci
Мислил съм,но не знам кой и къде може да ми я направи и на каква цена.И дали си заслужава като цялоЗнам,че трябва да се набавят и доста части за целта.
- Biogame
- старши ентусиаст
-
- Кара: E61 530d ; E46 330ci convertible
- Мечтае да кара: Всичко що е BMW
- Детайли за колата: E61 3.0d ++
E46 3.0i ++
tiho_madjarov написа:Мислил съм,но не знам кой и къде може да ми я направи и на каква цена.И дали си заслужава като цялоЗнам,че трябва да се набавят и доста части за целта.
Аз бях пред същата дилема, при мен Zf сдаде багажа. В крайна сметка пълен рециклаж и направих, но сега съжалявам че не я направих ръчка.
Като части които трябва да набавиш не е кой знае какво (поне за мен)
Малко по надолу имаше тема от колега,беше описал всичко необходимо за тази конверсия можеш да я потърсиш.
Всъщност ето я
viewtopic.php?f=34&t=447846

- Stanimir330
- младши ентусиаст
-
- Кара: '02 E46 330d
- Мечтае да кара: G20 330d
Здрасти,
Аз съм този с темата, описал съм какво трябва да се купи, като маховик, съединител и притискател са индивидуални спрямо мотора и колата.
Общо взето, много важно колко ти е на сърце тая кола, че да я правиш ръчка. Не е евтино, по евтино ще е от дизела, защото можеш да си вземеш някакъв по лек маховик, а не демпферен, като при дизела.
Автоматика и да го направиш или да я направиш със ZF, не е гаранция колко ще издържи преди пак да пръдне. Ако смяташ да я караш няколко годинки, то си стува да я направиш ръчка, защото ще си избие конверсията в километрите, които ще минеш без никакви проблеми.
Частите да ги намериш, не е кой знае какво, кутия, кардан, педалите с тръбичките и маркучите, може да ти ги свали всеки, който е тръгнал да разкоства 325 или 330 бензин ръчка. Другите неща е хубаво да са нови, като аз за маховик бих заложил на олекотен едномасов, дооста по - жив ще се усеща мотора.
Иначе до майстор, всеки, който се занимава с БМВ-та, ще може да ти го направи, не е кой знае каква работа, освен окабелаването за темпомата и за задните светлини. И вече зависи за колко кинти ще се разберете да ти я направи.
И все пак, връщам се в началото. Всичко зависи, колко ти е на сърце тая кола, и колко смяташ да я караш.
Аз съм този с темата, описал съм какво трябва да се купи, като маховик, съединител и притискател са индивидуални спрямо мотора и колата.
Общо взето, много важно колко ти е на сърце тая кола, че да я правиш ръчка. Не е евтино, по евтино ще е от дизела, защото можеш да си вземеш някакъв по лек маховик, а не демпферен, като при дизела.
Автоматика и да го направиш или да я направиш със ZF, не е гаранция колко ще издържи преди пак да пръдне. Ако смяташ да я караш няколко годинки, то си стува да я направиш ръчка, защото ще си избие конверсията в километрите, които ще минеш без никакви проблеми.
Частите да ги намериш, не е кой знае какво, кутия, кардан, педалите с тръбичките и маркучите, може да ти ги свали всеки, който е тръгнал да разкоства 325 или 330 бензин ръчка. Другите неща е хубаво да са нови, като аз за маховик бих заложил на олекотен едномасов, дооста по - жив ще се усеща мотора.
Иначе до майстор, всеки, който се занимава с БМВ-та, ще може да ти го направи, не е кой знае каква работа, освен окабелаването за темпомата и за задните светлини. И вече зависи за колко кинти ще се разберете да ти я направи.
И все пак, връщам се в началото. Всичко зависи, колко ти е на сърце тая кола, и колко смяташ да я караш.
- Драгослав
- младши ентусиаст
-
- Кара: E46XI / W164
Biogame написа:Мислил ли си за варианта да я правиш ръчка?
Преди време на мен ми минаваха мисли от ръчка да я правя автомат

- tiho_madjarov
- кандидат ентусиаст
-
Реших да взема една друга кутия автоматична като моята и да карам докато се скапе и тя и тогава вече като ми прелее чашата,ще я направя ръчка със сигурност.Дано имам късмет с другата кутия която взема да е читава и с едно ново маслко и филтър да си върви и да нямам проблеми.Колата ще си я карам,защото миналата година и правих мотора и доста други неща покрай него и вложих доста пари и сега не ми се продава за без пари и ще си я оправя и ще си я карам.
7 мнения
• Страница 1 от 1