Икономическа тема
Модератор: Общи модератори
- Jordana
- старши ентусиаст
-
- Кара: през просото
- Мечтае да кара: леговището на смог
- Детайли за колата: баничарка
Re: Икономическа тема
Ами досега не е казал че не е бил там , което автоматично означава че е бил там . Просто не е станало въпрос дали е пресичал 38ия паралел ... 

Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
- alekangg
- кандидат ентусиаст
-
Голямата сложност да се отиде там, даваш 2-3к евро за 5-6 дни и готово. Ама тъпото е, че си с постоянен водач до теб във всеки един момент. Бих отишъл някой ден в по-далечно бъдеще.
А всеки знае, че 2-3к евро тук са пари за 3 дни в Гърция, оттатък океана може и за ден.
А всеки знае, че 2-3к евро тук са пари за 3 дни в Гърция, оттатък океана може и за ден.
- steeN
- старши ентусиаст
-
- Кара: конете да бягат
- Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...

- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.
- Моджо
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 320i мнооо убаво )))
- Мечтае да кара: Еххх...
- Детайли за колата: e46, седан, M52,2000 cm3,150 Hp.
Аз нали гледам клипове на руски и като рекламират разни обучения, споменават и заплати /гарантират ти заетост след края на обучението/. Значи за айти добра заплата е 150 000 рубли, което е 1500 евра..ся дали бруто или нето не знам. От тук следва , че останалите добри заплати, не на айти, са не повече от 1000 евро. 2000 лева на мен не ми се видат много даже и чисти да са:)) Ма явно им стигат щом това е добра заплата. А от тук следва , че режийните не са им много като разход
) Иначе жилищата в Москва са скъпи..относително. Щото квартира в новостройка /покрайнините/люлин се едно/ е на цената на хубава кола...нещо около 100,200 хиляди евра. Вероятно не става дума за тристаен, естествено. Алх е прав само че в градовете, и то големите, е лъскаво и има/ше/ всичко...останалото е по-зле и от село горно злокучене, смолянско.

Хм,хм...
- Jordana
- старши ентусиаст
-
В топ новостройките квартирите са от 20 -25 милиона рубли нагоре за двустаен . Не говоря за златната миля а за новите квартали на Москва .
Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
- Моджо
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 320i мнооо убаво )))
- Мечтае да кара: Еххх...
- Детайли за колата: e46, седан, M52,2000 cm3,150 Hp.
ми 20 милиона рубли са 200 хиляди евра. Аз какво казах ? Има(ше) и по 10 милиона.
Хм,хм...
- Jordana
- старши ентусиаст
-
Има , само че това са квартали в нивите зад МКаД практически на 20км от центъра на Москва .
Е.Димитров написа:Като стана въпрос за Северна Кореа...дали Алекс е ходил там![]()
Да почваме да залагаме нещо?
ходил е. 86-та на турнир по спортна стрелба като част от юношеския национален... по спомени не ми се стори тогава там да беше много по- различно от родината освен, че пътищата им бяха пусти- нямаше кьорава кола. също с храната не им свикнахме, но не помня да сме били гладни или нещо такова. прекарахме си прекрасно и аз се класирах добре.
само помня, че понеже всички имаха значки на ким ир сен аз помолих един да ми подари една и той се дръпна... на другия ден ме повикаха мене и треньора настрани и некви ни питаха защо съм искал значка. казах за спомен и това беше. следващата година пък те ни гостуваха и аз пак си поисках значка и пак не ми дадоха.
алекс
трабант 601с
разни други возила
трабант 601с
разни други возила
- TNT
- младши ентусиаст
-
- Мечтае да кара: 911
https://www.mediapool.bg/restorantyorit ... 6RuwLoCkFA
Ихуу
Аз лично вече рядко плащам кеш и бакшиш не оставям. С тези цени последните години се насраха. Където съм ходил по Европа, само при англичаните беше сериозно по-скъпо. Навсякъде другаде същото или по-евтино. Вече почивки за над 1000лв не се планират в България. Тука нещо тънко, наблизко, набързо за 2-3 дни - това е. По софийските заведения също не се излиза. Събота-неделя предпочитам да запаля колата за 30-100км и да дам парите за гориво, вместо за новата кола на софийски ресторантьор.
Ресторантьорите: Тройно по-високи печалби, 70% по-малко ДДС
От 25.5 млн. лв. полагащ се корпоративен данък през 2019 г., (преди пандемията), сумата е нараснала на 91.4 млн. лв. през 2023 г., което значи, че печалбите на заведенията са повече от три пъти по-високи в сравнение с тези отпреди пет години.
Освен печалбите растат и оборотите в ресторантьорството. За пет години оборотът в сектора (данъчната основа за ДДС) се е вдигнал от 3.08 млрд. лв. (през 2019 г.) на 5.65 млрд. лв. (2023 г.), което е почти двойно повече, става ясно от данните на НАП. Само за последната година увеличението е с близо 1 млрд. лв. или над 20%.
Ихуу

Аз лично вече рядко плащам кеш и бакшиш не оставям. С тези цени последните години се насраха. Където съм ходил по Европа, само при англичаните беше сериозно по-скъпо. Навсякъде другаде същото или по-евтино. Вече почивки за над 1000лв не се планират в България. Тука нещо тънко, наблизко, набързо за 2-3 дни - това е. По софийските заведения също не се излиза. Събота-неделя предпочитам да запаля колата за 30-100км и да дам парите за гориво, вместо за новата кола на софийски ресторантьор.

- alekangg
- кандидат ентусиаст
-
Абсолютно същото правя и аз!
- zAcK
- Старши Алкохолик
-
- Кара: E60 LCI 535d
- Мечтае да кара: E24 635CSi
- Детайли за колата: Немска петица с многооо екстри. Ама не всичките, де! Такива има само нов внос от Италия :D
alekangg написа:Абсолютно същото правя и аз!
Ние също!

Хубави години бяха, 'га бяхме млади фенове с M20-ки с големи 'жанти!

E34 520i / E39 520i / E39 540i / E60 535d - Love at First Sight is Real

E34 520i / E39 520i / E39 540i / E60 535d - Love at First Sight is Real

- Е.Димитров
- старши ентусиаст
-
- Кара: F
- Мечтае да кара: Самолет
На мен ми е неудобно, че бакшишите са за персонала уж.
Вчера така направих, платих с картата и си тръгнах като се почувствах все едно съм прецакал някой.
От друга страна пък, казах на младежа всичко да дойде, когато е готово а не порция по порция, ама явно не ме чу.
Вчера така направих, платих с картата и си тръгнах като се почувствах все едно съм прецакал някой.
От друга страна пък, казах на младежа всичко да дойде, когато е готово а не порция по порция, ама явно не ме чу.
- TNT
- младши ентусиаст
-
- Мечтае да кара: 911
На мен пък ми е неудобно да плащам като или повече отколкото в държави с двойни-тройни заплати, където има тротоари, храната не е замразена, алкохола не е фалшив, а обслужването е добро.

- alekangg
- кандидат ентусиаст
-
Отдавна съм приключил с бакшишите, но забелязвам, че все повече хора също не дават вече.
- ildivvy
- старши ентусиаст
-
- Кара: Lexus GS430 07' , BMW Z4 2.5
- Мечтае да кара: BMW M2
Ами при тези цени... да се радват, че изобщо някой ги посещава! Одеве пак ревяха от ТВ-то.., а статистиката безкомпромисно показва, че в сектора им е 'яко' на печалба от няколко години! Какво искат още?
Ex: 96' BMW318ti

Европа!!! Събуди се!!! Започни да гледаш собствения си интерес!
Вече съм фен на Марио Драги!
" Някои хора са толкова бедни, че имат само пари! " - Тодор Колев
Мразя скапаните водачи на служебни бели 'баничарки'!!!

Европа!!! Събуди се!!! Започни да гледаш собствения си интерес!
Вече съм фен на Марио Драги!
" Някои хора са толкова бедни, че имат само пари! " - Тодор Колев
Мразя скапаните водачи на служебни бели 'баничарки'!!!