Икономическа тема

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

master of the force
Аватар

Re: Икономическа тема

Мнение от alx » 14 Ное 2024, 16:14

Е.Димитров написа:Те всички новини за Русия , дето били злетаци и тн са забавни на фона на нашата действителност, ама карай :mhihi:

... ти в русия последните 10тина години ходил ли си? има в големите градове в идеалните им центрове лъскаво (и безумно скъпо) и извън тях тук таме някое затворено селище за мутри и -всичко- останало е социализъм от 70те - като визия, манталитет на хората, възможности...

никой нормален човек не би отишъл да живее там ако има избор запада или дори родината която в момента е в пъти по-добре от руската реалност.
алекс
трабант 601с
разни други возила

кандидат ентусиаст
Аватар

Икономическа тема

Мнение от alekangg » 14 Ное 2024, 17:31

alx написа:
Е.Димитров написа:Те всички новини за Русия , дето били злетаци и тн са забавни на фона на нашата действителност, ама карай :mhihi:

... ти в русия последните 10тина години ходил ли си? има в големите градове в идеалните им центрове лъскаво (и безумно скъпо) и извън тях тук таме някое затворено селище за мутри и -всичко- останало е социализъм от 70те - като визия, манталитет на хората, възможности...

никой нормален човек не би отишъл да живее там ако има избор запада или дори родината която в момента е в пъти по-добре от руската реалност.
Аз ще кажа с цифри от тази година, пък всеки да си прави сметките колко е безумно скъпо.

Таксита през Яндекс (убер в Азия), от летище Пулково - Санкт Петербург до където бяхме 20 лв. около 25 км.

Метро е 1.40лв е билета.
От Шереметиево-Москва с Яндекс е 40 лв за 45 км до центъра.
Има влак за 12 лв и после метро.
До Внуково-Москва от центъра е 20 лв за 30+ км с Яндекс.

Мобилен Интернет 12 лв 30ГБ на летището.

Ултра скъпо, в Европа и САЩ мисля е Х 5-10..

И за Япония се говори така до ден днешен и за Токио, ама всичко е празни
приказки и неща от преди 20год.

Все едно да се говори, че в Бг е мега евтино 6ст автобус и 20ст баница, понеже едно време беше така.

Отново празни приказки без покритие…

Не разбирам какъв кеф ти прави да се правиш на последна инстанция по всичко, като често нямаш идея от това което си написал или е тотално грешно и заблуждаващо.

Да, на всички места има и скъпи неща, но не всичко е скъпо като цяло, за разлика от САЩ, Англия и други.

Ето снимка за тея дето са чували че е ултра скъпо, симулирах в момента от летището до централната част 41км с Яндекс искат 1500 рубли или 14,32€.

Изображение

Ето и хотели за след 2 седмици първите видени, цената е за 3 нощи двойна стая, топ скъпотия.

5 звезден

Изображение
Изображение

И по-евтини

Изображение

Изображение
Изображение

master of the force
Аватар

Мнение от alx » 14 Ное 2024, 18:19

alekangg написа:...

даваш ми за пример цени на транспорт в държава в която бензина е левче литъра...
даваш ми за пример хотели където медианата заплата в москва (най- високата в страната) е $1000... по време когато са абсолютно празни и на ръба на фалита защото никой смислен (разбирай западняк със пари) не ходи в русия. разбира се, че ще са им ниски цените.

ама аз не ти говорех дори за това - говорех ти за качество на живота. нищо руско не си струва човек да си купи а западните неща особено напоследък станаха много много скъпи. като през социализма. всъщност там си е социализъм и нищо не се е променило последните 50 години. масовия руснак живее като скот дори по българските разбирания за качество на живота.

и последно- като е толкова гот и евтино и само ги фалиш и се дразниш като ти кажат нещо напреко- що не живееш там ми напротив? по спомени живееш / работиш в западна европа нали? що така?
алекс
трабант 601с
разни други возила

кандидат ентусиаст
Аватар

Икономическа тема

Мнение от alekangg » 14 Ное 2024, 18:26

Хаха честно нямам думи

Обясняваш преди два поста, че е ултра скъпо и лъскаво, ти, не аз- виж си поста.

Като те оборих, ми плещиш глупости как сега било евтино, било празно и т.н. което пак не е така, да отида да живея там и т.н.

Няма смисъл батко

Скачам, защото често говориш неверни неща.
Ти ми покажи едно невярно нещо, което съм писал и ще си призная, ако е така. При теб падане по гръб няма!

Чакам да се изкажеш сега за другата топ скъпа дестинация Япония..

Аз обичам да ходя и го правя постоянно - не служебно, във всякакви страни, без африкански.

Точно за да видя кое как е, ходя и в Русия и в Иран и в САЩ и в Япония и в много други, от всякакви вид и клас.

И да, в повечето случаи няма общо с митовете, които се носят.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: конете да бягат
Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...

Икономическа тема

Мнение от steeN » 14 Ное 2024, 18:32

Колко да е скъпо ЗА ТЕБ в Русия и Япония, като и двете валути са тоалетна хартия и само се влошават? Тва както преди една две години както имаше голямо прехласване колко било евтино в Турция.
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от enigma » 14 Ное 2024, 18:35

А как е с туристическите визи за Русия, лесно ли дават на българи в момента?

А за Япония (и Токио конкретно) на мен много неща, особено храната, ми се виждат супер евтини , но жилищата очевидно не са сред тях, съпоставено с доходите там.
enigma
የተጨቆኑትን ነጻ አውጡ

master of the force
Аватар

Мнение от alx » 14 Ное 2024, 18:39

alekangg написа:Хаха честно нямам думи

Обясняваш преди два поста, че е ултра скъпо и лъскаво, ти, не аз- виж си поста.

ти избпщо можеш ли да четеш какво пиша?

москва 2020 беше 10та в света по скъпотия. викаш евтино- нали? 10-та... това според теб не е ли скъпо? комбинирано със скромните им заплати това на практика я прави неподходяща за живеене за средния руснак.

сега- нещата се изкофтиха доста заради войната, но като цяло погледни я къде е била преди войната и 10тина години (както написах в първия си пост).
Последна промяна alx на 14 Ное 2024, 18:41, променена общо 1 път
алекс
трабант 601с
разни други возила

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от alekangg » 14 Ное 2024, 18:40

enigma написа:А как е с туристическите визи за Русия, лесно ли дават на българи в момента?

А за Япония (и Токио конкретно) на мен много неща, особено храната, ми се виждат супер евтини , но жилищата очевидно не са сред тях.
Онлайн , много лесно, изпращат по мейл след 2-3-4 дни.

master of the force
Аватар

Мнение от alx » 14 Ное 2024, 18:42

enigma написа:А как е с туристическите визи за Русия, лесно ли дават на българи в момента?

А за Япония (и Токио конкретно) на мен много неща, особено храната, ми се виждат супер евтини , но жилищата очевидно не са сред тях, съпоставено с доходите там.

точно ти ако съм те преценил коректно би било голяма грешка да ходиш там по каквато и да е било схема. не че няма какво да се види...
алекс
трабант 601с
разни други возила

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от enigma » 14 Ное 2024, 18:50

Да знам, то отиването лесно ама излизането едва ли :lol:
Аз преди съм ходил много пъти, Петербург ми е един от любимите градове по света …

Просто ми беше любопитно как е с визите, понеже обявиха БГ за неприятелска страна…
enigma
የተጨቆኑትን ነጻ አውጡ

master of the force
Аватар

Мнение от alx » 14 Ное 2024, 18:58

enigma написа:Да знам, то отиването лесно ама излизането едва ли :lol:
Аз преди съм ходил много пъти, Петербург ми е един от любимите градове по света …

Просто ми беше любопитно как е с визите, понеже обявиха БГ за неприятелска страна…

визи дават на всекиго. реториката (им) е силна ама долара е по- силен а те взеха че ги попривършиха... и затова всеки е добре дошъл. дали ще си излезе е друг въпрос ама семантика сега- няма да придиряме.

шегата настрана ама са го закършили здраво. по едно време ги бяха отрязали от суифт и виза/ мастеркард... а западняка не носи кеш.. и малко греда беше навсякъде. сега мисля, че намериха някаква схема за кредитните карти ама последния път като моя ак майстор ми издялка нещо искаше да му плащам със крипто щото го бяха орязали отвсякъде за методи за плащане от запада...
алекс
трабант 601с
разни други возила

старши ентусиаст
Аватар
Кара: през просото
Мечтае да кара: леговището на смог
Детайли за колата: баничарка

Мнение от Jordana » 14 Ное 2024, 19:29

Да знам, то отиването лесно ама излизането едва ли :lol:
Можеш да минеш на връщане през Северна Корея ако пътя Русия Европа е твърде тегав :ok:
Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Lexus GS430 07' , BMW Z4 2.5
Мечтае да кара: BMW M2

Мнение от ildivvy » 14 Ное 2024, 19:44

Само да допълня, че и визи за руснаци се издават лесно в БГ... Не е много по темата де...
Ex: 96' BMW318ti

Изображение

Европа!!! Събуди се!!! Започни да гледаш собствения си интерес!

Вече съм фен на Марио Драги!

" Някои хора са толкова бедни, че имат само пари! " - Тодор Колев

Мразя скапаните водачи на служебни бели 'баничарки'!!!

старши ентусиаст
Аватар
Кара: конете да бягат
Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...

Мнение от steeN » 14 Ное 2024, 19:47

С малката подробност, че ако си руснак в мобилизационна възраст, не може да напуснеш Русия.
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: F
Мечтае да кара: Самолет

Мнение от Е.Димитров » 15 Ное 2024, 9:42

Като стана въпрос за Северна Кореа...дали Алекс е ходил там :dunno:
Да почваме да залагаме нещо?

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата