Имотният пазар

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

младши ентусиаст
Аватар
Мечтае да кара: 911

Re: Имотният пазар

Мнение от TNT » 12 Ное 2024, 15:18

И с тази такса да не вземат да преасфалтират след 10 години случайно :mhihi:
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: S LINE PLUS

Мнение от DigitalExile » 12 Ное 2024, 15:36

Затворените комплекси мен са ми много пас с тия безумни такси. Дори в момента да е ОК и да ти е ОК да плащаш, практиката показва,че след около 10 години тия суми вече са несъбираеми и нищо не става, всичко запада.

Делта Хилл няма тоя проблем, там плащаш само за охрана, улиците са дарени на общината нищо,че инвеститора ги асфалтира, не са частни.
Достъпа е свободен въпреки че има бариера, може да влезне всеки и нямат право да те спрат, може да питат къде отиваш и тн, но ще те пуснат.

Пътя мисля е пропаднал напоследък, тоя за Делта Хилл, при Рударци точно (нормално, както вече казах там всяка втора улица е потенциално свлачище). Имам инфо,че много камиони с материал отказват доставка до Делта Хилл заради пътя.

master of the force
Аватар

Мнение от alx » 12 Ное 2024, 16:02

alekangg написа:Абе знаем, че в Америка всичко е върха на сладоледа, радвай се, че не си изкараш лошия късмет да си на неподходящото място..
Колкото и да се пазиш, не си застрахован, а е ясно на всички, че шанса да ти се случи нещо кофти е в пъти по-голям спрямо във всички бели страни.

Като си на неподходящото място или подходящото по някаква схема стане неподходящо - се местиш бе пич. Тука не са домошари- местят се всеки 10тина години общо взето…

Пак да ти го напиша- голяма страна- има място, условия и комбинация качество на живота/ цени за всеки…

Един имот в Америка може да бъде сигурен, удобен и евтин- избери си две от трите… но мисълта ми е че -всичко- в Америка е избор който го -имаш-. За разлика от родината където често избора ти го прави някой друг. Не случайно в Щатите лафа “stop being poor” не се смята за обида а е призив за действие и инициатива.
алекс
трабант 601с
разни други возила

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от enigma » 12 Ное 2024, 17:11

alx написа:А съседа ако дойде с пистолета ще му е за пръв и последен път и затова никой не си го позволява.

Ей опасни сте в тоя Масачузетс :ok:

При мен съседът редовно идва с пистолет, че и с дългоцевно … да стреляме заедно :D
enigma
የተጨቆኑትን ነጻ አውጡ

старши ентусиаст
Аватар
Кара: F
Мечтае да кара: Самолет

Мнение от Е.Димитров » 12 Ное 2024, 18:03

Спокойно е в щатите.
This representation of crime data shows the relative frequency of how often violent and property crime offenses occurred in 2017. (Note that the Crime Clock should not be taken to imply regularity in the commission of crime. The Crime Clock represents the annual ratio of crime to fixed time intervals.) A violent crime was committed every 24.6 seconds. A murder occurred every 30.5 minutes, a rape every 3.9 minutes, a robbery every 1.7 minutes, and an aggravated assault every 39.0 seconds. A property crime offense was committed every 4.1 seconds. A burglary offense occurred every 22.6 seconds, a larceny-theft every 5.7 seconds, and a motor vehicle theft every 40.9 seconds.

И понеже въобще не обичам някакви цитати да се пускат на английски в български форум, ето и превод:

Часовникът за престъпления представлява годишното съотношение на престъпността към фиксирани интервали от време.
Престъпление с насилие е извършено на всеки 24,6 секунди.
Убийство се случва на всеки 30,5 минути, изнасилване на всеки 3,9 минути, грабеж на всеки 1,7 минути и утежняващо нападение на всеки 39,0 секунди.
На всеки 4,1 секунди е извършено престъпление срещу собствеността.
Кражба с взлом се извършва на всеки 22,6 секунди, кражба на всеки 5,7 секунди и кражба на моторно превозно средство на всеки 40,9 секунди.

Ама , както се разбра, това се случва ...някъде другаде в щатите. В "Бевърли Хилс" и много богатите райони, където живеят само бели богати хора е изключено :mhihi:

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от alekangg » 12 Ное 2024, 18:04

Интересно кои са потърпевшите на кражбите, надали са бедняци..

master of the force
Аватар

Мнение от alx » 12 Ное 2024, 18:17

alekangg написа:Интересно кои са потърпевшите на кражбите, надали са бедняци..

Ще се учудиш. По- голямата част от всички престъпления се извършват от определени прослойки от населението в определени райони и спрямо същите прослойки. Като не си част от тази прослойка или си част но си -избрал- да не си- шанса ти е нищожен да станеш жертва на каквото и да е било. Примерно в родината аз лично си мисля, че шанса някой да се опита да ме направи жертва по някаква схема - да ми открадне колата, да ми влезе в дома или просто да се пробва да ме набие на някое кръстовище е в пъти по- голям от този в Щатите да ми се случи подобно нещо. Факт и го говоря съвсем сериозно.
алекс
трабант 601с
разни други возила

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от enigma » 12 Ное 2024, 18:26

alx написа:Примерно в родината аз лично си мисля, че шанса някой да се опита да ме направи жертва по някаква схема - да ми открадне колата, да ми влезе в дома или просто да се пробва да ме набие на някое кръстовище е в пъти по- голям от този в Щатите да ми се случи подобно нещо. Факт и го говоря съвсем сериозно.

:yes: Пак ще минем през целия репертоар. По часовника на колегата колко пъти трябва да съм бил жертва на тия престъпления за 20+ години … а даже и кола не са ми откраднали. То даже не е и до богати райони (и там ги нацелват от време на време). Просто можеш така да си организираш живота, че тия шансове да се минимизират.
enigma
የተጨቆኑትን ነጻ አውጡ

master of the force
Аватар

Мнение от alx » 12 Ное 2024, 18:32

enigma написа:
alx написа:Примерно в родината аз лично си мисля, че шанса някой да се опита да ме направи жертва по някаква схема - да ми открадне колата, да ми влезе в дома или просто да се пробва да ме набие на някое кръстовище е в пъти по- голям от този в Щатите да ми се случи подобно нещо. Факт и го говоря съвсем сериозно.

:yes: Пак ще минем през целия репертоар. .

Опорките трябва периодично да се приземяват в действителността…. :angel:
алекс
трабант 601с
разни други возила

кандидат ентусиаст
Аватар

Имотният пазар

Мнение от alekangg » 12 Ное 2024, 19:19

Ама разбира се, вие сте си в собствени мехури и с охрана даже вероятно.
Шанса клони към 0 да стане нещо, защото даже летите със собствени самолети и кацате в задния двор.
Ходите на специални места, където и пиле не може да прехвръкне и т.н. и т.н, чели сме не веднъж и дваж репертоара.

На мен обаче ми е много чудно, как топ богаташ с връзки със светилата във всички области на най-високо ниво, откарва няколко часа на ден във форума, за да ни показва топлата вода и да ни открехва на тънкости, които не са за моята глава.
Още помня последния бисер как харчел 2 тона нафта на месец за отопление, като някое училище..

Същият често пише като слаб третокласник, ама ние не схващаме, може нарочно да го прави, за да се прикрива.
Няма тема вече, в която да не се обяснява за Хамерика.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от enigma » 12 Ное 2024, 19:39

Колега, по тази тема няма никакво значение кой какъв е. Аз примерно съм живял по статистически опасни райони в няколко щата, без никакви проблеми… Важното е какво ти е обкръжението общо взето… и да не привличаш вниманието на криминалните елементи. Докато в БГ спасение няма, краде се всичко, и идиотите са навсякъде…
enigma
የተጨቆኑትን ነጻ አውጡ

старши ентусиаст
Аватар
Кара: през просото
Мечтае да кара: леговището на смог
Детайли за колата: баничарка

Мнение от Jordana » 12 Ное 2024, 19:59

Още помня последния бисер как харчел 2 тона нафта на месец за отопление, като някое училище..
Големи са му прозорците ...8х8 метра , съответно и загубите големи . :ok: Малко е като оная приказка за Червената Шапка и вълка но е самата истина ....бабооо , защо са ти големи загубите ? Защото са ми големи прозорците бабиното . :mhihi:
Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...

master of the force
Аватар

Мнение от alx » 12 Ное 2024, 21:18

alekangg написа:На мен обаче ми е много чудно

Живот и здраве ще стигнеш един етап в живота ти когато ще ти е все едно дали ще пишеш във форуми (ти ако видиш в реддит колко съм изписал лошо ще ти стане) или ще пушиш пури или ще ходиш да скачаш с бънджи (примерно)… :bchug:
алекс
трабант 601с
разни други возила

ентусиаст
Аватар
Кара: X5+M2

Мнение от msi200 » 12 Ное 2024, 21:25

В България има голям брой престъпления, които хората даже не си правят труда да регистрират в полицията.
За престъпността в САЩ е все едно да кажеш, че в Европа има много кражби или че в Русия много падат от прозорците - в смисъл, прекалено голям регион е, за да се генерализира така.
I love the sound of V8 in the morning...

ентусиаст
Аватар
Кара: S LINE PLUS

Мнение от DigitalExile » 12 Ное 2024, 21:32

Реално не може да съпоставяте USA с България по безопасност, едното е една плюнка сравнение с другото.
USA има и безопастни части, има и такива дето по добре да не стъпваш.
България към днешна дата е към безопастните страни в Европа с ниска престъпност, за сметка на т'ва по корупция сме топ в класацията :mhihi:

Сравнено с много столици в Европа напоследък, живота в София е много добър и покупателната способност е по добра в над 70% от източноевропейските столици.
Няма от какво да се оплакваме Софиянци в момента, добре че толкова време няма правителство и никой не рекетира бизнесите, та да може икономиката на София да дърпа напред.
В момента в който дойде сериозно правителство и почне да рекетира, всичко ще приключи с икономическия растеж и той значително ще се забави.

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата