Имотният пазар

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

ентусиаст
Аватар
Кара: S LINE PLUS

Re: Имотният пазар

Мнение от DigitalExile » 11 Ное 2024, 12:39

Еми кво да правиш, селото е добре позиционирано под планината, отдалечено е от града и от магистралата, нямаш причина да минеш по този път освен ако не си от там и за това няма и задръствания.
Може да излезнеш и на магистралата и на околовръстното..
Единствения проблем е тъпата помпена станция за водата, налягането куца ама това е поправимо с един хидрофор и разширителен съд 200-300 литра.. и не е скъпо решение, само място да предвидиш.

ентусиаст
Аватар
Детайли за колата: - F10 535i LCI RWD daily
- V8 project... loading

Мнение от In_Memoriam » 11 Ное 2024, 12:39

zAcK написа:
TNT написа:В сряда пътувах след работа от Пловдив до София. Почти целия път го изкарах на темпомат. 1ч22мин пътуване. Предната сряда от София до Пловдив пак някъде толкова. От врата до врата, не от табела до табела. До половината села, където става "модерно" се пътува толкова, че и повече, поради липса на инфраструктура. То било на 20км, ама пътя 1ч30мин :mhihi: Минуса е, че като си по-далеч може да се объркат повече неща и пътните разходи стават високи.

В сряда и четвъртък миналата седмица точно 1 час и 20 минути от Garitage до НДК вечер, прибирайки се от работа.
Задръстването започваше от кръговото :shock: :help:
Втората вечер пробвах да мина през Младост и Цариградско, същия х0й :help:

Та положението в София е брутално. Май ще спирам с ходенето в офиса :mhihi: :ok:

--------------

Я кажете място около София, дето може да се изнесе човек?
Ходихме пак да гледаме къщи в Делта хил, ама голям х0й на Драгичево и не само :help: :censored:
То вярно по-добре от Пловдив до София да пътувам, отколкото от Кладница до София :banghead: :banghead: :banghead: :banghead: :banghead:

В Нови Искър купихме парцел с одобрен проект и разрешение за строеж. Още не съм живял, но на пръв поглед ми харесва. :mhihi: Има доста повече удобства от другите околни села, тъй като все пак е град и потенциално по-рядко би ти се налагало да излизаш оттам за някакви дреболии. До Халите е 30 минути с кола, в час пик.
Последна промяна In_Memoriam на 11 Ное 2024, 12:43, променена общо 1 път
Изображение

Старши Алкохолик
Аватар
Кара: E60 LCI 535d
Мечтае да кара: E24 635CSi
Детайли за колата: Немска петица с многооо екстри. Ама не всичките, де! Такива има само нов внос от Италия :D

Мнение от zAcK » 11 Ное 2024, 12:39

DigitalExile написа:Ако си гледал картата на свлачищата ще ти стане лошо, в Рударци всяка втора улица е потенциално свлачище.
Пък и Делта Хил е с много лошо строителство според мен.

Ходихме да гледаме новите им къщи и е толкова лошо, че ми стана лошо!
Всичките работници бяха с много тъмен тен и като ги гледах съм на 1000% сигурен, че пиян ще се справям по-добре от тях :help:
Иначе мястото много ми допада, а и всичко е нови къщи, подредено, приятно,
а и няма селяндури, дето например да запалят боклуците в двора в събота в 7:00, докато си спиш, да се задушиш от пушилки и прочее нашенски изпълнения :dunno: :help:

В другите села, в които сме гледата всичко е тотал - от липса на тротоари, канализация и т.н., до импровизирано сметище във всяка втора къща. :help:
Хубави години бяха, 'га бяхме млади фенове с M20-ки с големи 'жанти! :mhihi: :mhihi: :mhihi:
Изображение
E34 520i / E39 520i / E39 540i / E60 535d - Love at First Sight is Real :mhihi:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: X5 G05/X1 F48
Мечтае да кара: 911

Мнение от Jorixa » 11 Ное 2024, 12:45

zAcK написа:Я кажете място около София, дето може да се изнесе човек?
Ходихме пак да гледаме къщи в Делта хил, ама голям х0й на Драгичево и не само :help: :censored:

Е там посока Перник не бих си го причинил, трафика е ужас. В час пик не можеш 1 час да влезеш в София.

Аз имам къща в района на Божурище и там ми харесва. Чист въздух, сравнително бързо си до центъра и цените все още не са извънземни (макар че доста се вдигнаха последните 2-3 години)

ентусиаст
Аватар

Мнение от DigitalExile » 11 Ное 2024, 12:46

zAcK написа:
DigitalExile написа:Ако си гледал картата на свлачищата ще ти стане лошо, в Рударци всяка втора улица е потенциално свлачище.
Пък и Делта Хил е с много лошо строителство според мен.

Ходихме да гледаме новите им къщи и е толкова лошо, че ми стана лошо!
Всичките работници бяха с много тъмен тен и като ги гледах съм на 1000% сигурен, че пиян ще се справям по-добре от тях :help:
Иначе мястото много ми допада, а и всичко е нови къщи, подредено, приятно,
а и няма селяндури, дето например да запалят боклуците в двора в събота в 7:00, докато си спиш, да се задушиш от пушилки и прочее нашенски изпълнения :dunno: :help:

В другите села, в които сме гледата всичко е тотал - от липса на тротоари, канализация и т.н., до импровизирано сметище във всяка втора къща. :help:

Не знам кои са другите села, като цяло района там е ОК и няма братовчеди за разлика от другата страна под Стара Планина, Като почнеш от Елешница до Доброславци има колкото братоведи поискаш.

Реално няма как да очакваш от села като Драгичево, Рударци и Кладица да има тротоари на старите къщи, та те още нямат цифрова регулация, регулация си има де, просто не е цифровизирана.
Това са малки села с почти нулев бюджет.

Та кво говорим, разходи се във в.з. Американски колеж където квадратния метър земя е 450 евра в момента, там тротоари също няма, кво остава за някви села около София...

Драгичево кат цяло са с одобрени проекти за Канал и Асфалт на почти всички улици, та ще има, но не се знае кога :ok: . Те някой улици си имат и в момента, но са далеч от всички..

А и за тротоарите да добавя, при мене като се строи нова къща тротоара пред къщата си го правят хората които строят къщата, на общината не разчитай много за това :ok:
Аз още не съм го направил, но няма кой да го направи, мен ме чака.

Пак ти казвам, това са села, малки населени места на които почти не им отпускат бюджет, няма как да очакваш друго. Ако има асфалт и сметоизвозване се радваш и на това.
Канал няма почти никъде, а дори да има той е незаконен и нямаш никва гаранция къде отива, дали не връща и тн. ток и вода трябва задължително да има като гледаш, че там е скъпо ако няма пред имота или в близост.
Канала кат цяло не е чак такъв проблем лично за мен, една изгребна яма за еднофамилна къща се чисти на близо 10 години, стига да не хвърляш квото ти падне в кенефа.
Повечето хора си представят,че като няма канал е ужасно, а всъщност няма чак такова значение и е лесно поправимо.
Вода е най зле като няма,че се почват сонди и глупости на които много не може да разчиташ.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от smamf » 12 Ное 2024, 11:47

zAcK написа:Иначе мястото много ми допада, а и всичко е нови къщи, подредено, приятно,

Там има други селяндури - палиш си барбекюто в събота следобед да си посрещнеш гостите за обяд и идва мутрата с пистолета от съседната къща да ти обяснява как му дими и мирише и "да го гасиш оти.....". Истинска история. Същия като си прави ретро фолк парти с подобните му приятели до малките часове на нощта не можеш нищо да му кажеш естествено.

Строителството си го видял. За мен най-големия минус е, че на въпросния хил духа много, чак неприятно.

Sent from my SM-S918B using Tapatalk

старши ентусиаст
Аватар
Кара: т му се стари БМВ-та
Мечтае да кара: R6 turbo на задно и ръчни скорости
Детайли за колата: отново с чарджър

Мнение от barty » 12 Ное 2024, 11:55

БГ реАлити :mhihi:
:yes:

Старши Алкохолик
Аватар
Кара: E60 LCI 535d
Мечтае да кара: E24 635CSi
Детайли за колата: Немска петица с многооо екстри. Ама не всичките, де! Такива има само нов внос от Италия :D

Мнение от zAcK » 12 Ное 2024, 12:14

smamf написа:Там има други селяндури - палиш си барбекюто в събота следобед да си посрещнеш гостите за обяд и идва мутрата с пистолета от съседната къща да ти обяснява как му дими и мирише и "да го гасиш оти.....". Истинска история. Същия като си прави ретро фолк парти с подобните му приятели до малките часове на нощта не можеш нищо да му кажеш естествено.

:( :help:

То лошото е, че май навсякъде в Родината е така :help:
Хубави години бяха, 'га бяхме млади фенове с M20-ки с големи 'жанти! :mhihi: :mhihi: :mhihi:
Изображение
E34 520i / E39 520i / E39 540i / E60 535d - Love at First Sight is Real :mhihi:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: M340i
Мечтае да кара: Калибра
Детайли за колата: Portimao Blue, Turbo бензин

Мнение от vicho » 12 Ное 2024, 12:59

Тежко, брате, се живее между глупци неразбрани
You said: "Time will change!" What if it changes you?

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 2018 G30 540ix

Мнение от empar » 12 Ное 2024, 13:02

In_Memoriam написа:В Нови Искър купихме

Драсни едно лично да ти обясня някои особености като стигнеш до нанасяне. :ok:
Аз много случайно попаднах тук преди 12 години и определено има доста предимства.
Въздухът е най-големия проблем.

ентусиаст
Аватар

Мнение от DigitalExile » 12 Ное 2024, 13:38

zAcK написа:
smamf написа:Там има други селяндури - палиш си барбекюто в събота следобед да си посрещнеш гостите за обяд и идва мутрата с пистолета от съседната къща да ти обяснява как му дими и мирише и "да го гасиш оти.....". Истинска история. Същия като си прави ретро фолк парти с подобните му приятели до малките часове на нощта не можеш нищо да му кажеш естествено.

:( :help:

То лошото е, че май навсякъде в Родината е така :help:

Виде ли, по добре е да нямаш тротоар пред Вас :mhihi:

младши ентусиаст
Аватар
Мечтае да кара: 911

Мнение от TNT » 12 Ное 2024, 14:13

Да, ще идва Ганьо с брадва :lol: Дали си в панелка или в Делта Хил - тва е положението. В Делта Хил не съм чувал да живее някой свестен. Само политически обвързани хора и ТВ "звезди". Със съседи е... как смериш :dunno:

Това го има във всяка страна, въпроса е в какви размери и дали има "нормални" квартали. Имат си всякакви банди, ганстери и т.н. В Лондон да не би да е много читаво ? Племенника разправяше как някакво 14-15 годишно го наръгали в парка и починало, докато си правят мохабет на пейка. Защото "някой си" трябва да го приемат в банда - трябвало да убие човек. За щатите да се обсъждат ли мексиканските банди, черньовците и т.н. :dunno:
Изображение

master of the force
Аватар

Мнение от alx » 12 Ное 2024, 14:28

TNT написа:Да, ще идва Ганьо с брадва :lol: Дали си в панелка или в Делта Хил - тва е положението. В Делта Хил не съм чувал да живее някой свестен. Само политически обвързани хора и ТВ "звезди". Със съседи е... как смериш :dunno:

Това го има във всяка страна, въпроса е в какви размери и дали има "нормални" квартали. Имат си всякакви банди, ганстери и т.н. В Лондон да не би да е много читаво ? Племенника разправяше как някакво 14-15 годишно го наръгали в парка и починало, докато си правят мохабет на пейка. Защото "някой си" трябва да го приемат в банда - трябвало да убие човек. За щатите да се обсъждат ли мексиканските банди, черньовците и т.н. :dunno:

В Щатите има разстояния. Те винаги са добре дошли щото съседа ти като е на 150-200 метра поне все едно го няма.

Аз черни, латино банди и тн не съм видял в района. Както съм казвал и преди- Америка е голяма и има място за всички и според възможностите им. А съседа ако дойде с пистолета ще му е за пръв и последен път и затова никой не си го позволява. Но виж предишния параграф за разстоянията. Те са лек и срещу най- злия съсед
алекс
трабант 601с
разни други возила

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от alekangg » 12 Ное 2024, 15:10

Абе знаем, че в Америка всичко е върха на сладоледа, радвай се, че не си изкараш лошия късмет да си на неподходящото място..
Колкото и да се пазиш, не си застрахован, а е ясно на всички, че шанса да ти се случи нещо кофти е в пъти по-голям спрямо във всички бели страни.

ентусиаст
Аватар
Кара: X5+M2

Мнение от msi200 » 12 Ное 2024, 15:15

И аз съм чувал, че в Делта Хил зависи до кого се паднеш :) Имало доста пернишки т.нар. бизнесмени.
Друго усложнение при тези комплекси е таксата за поддръжка. Миналата седмица ходих в Ривър парк, че един приятел си е купил там. Поддръжката на една нищо и никаква къщичка е 700лв на месец в момента, като със сигурност ще се вдига. Къщата е редова и се води 200+ квадрата на два етажа, разпределението е ОК, но според мен истинската и площ е макс 150 кв.
А, и в комплекса уж застроената площ трябва да е 15%, обаче на мен ми изглежда поне 30%.
Последна промяна msi200 на 12 Ное 2024, 15:19, променена общо 1 път
I love the sound of V8 in the morning...

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата