Криптовалути
Модератор: Общи модератори
- Top Gun Maverick
- Старши спамър
-
- Кара: Кон
- Мечтае да кара: хората към оринджпилване
- Детайли за колата: разделена на 21 млн. бройки
Re: Криптовалути
peshehodetz написа:Маверик, що така слабо бе, очаквах тази сутрин като се събудя да е прехвърлил $80 бамбинки.
Между другото мернах тези дни някъде, че Тръмп заявил нещо си че като го изберат на биткоините няма да се плаща капитал гейн, т.е. данъци върху печалбите.
Sent from my SM-A546E using Tapatalk
Той много неща заяви по време на кампанията, на конференция идва, ще видим какво ще направи. Факт е, че получи много милиони гласове от хора в крипто. На другите избори очаквам и двамата кандидати да са много про крипто настроени, понеже Биткойн вече е нещо с което всеки трябва да се съобразява, а не обратно. Ако не вярваш, питай Камала.

Доминото пада, адопцията върви и щом дядка като Тръмп успя да яхне крипто, смятай ако другия път има някой по-млад кандидат за какво ще става дума.
А и САЩ са в надпревара с всички останали за копаенето, та всичко е ок, спокойни сме си ние за бъдещето на сектора.
Питаш ме за цената...това е на заден план при толкова много случващи се неща. Някои от тях изискват повече време за да бъдат отразени.
Аз се чудя дали да чакам 100к или да не съм толкова алчен и да обърна на 90к
Средна цена не съм смятал, но е нещо от сорта на 30-40к.
Кой каква цел си е поставил този цикъл

- Top Gun Maverick
- Старши спамър
-
Няма абсолютно никакво значение кой, каква цел си е поставил. Такива в крипто за х2-х3 аз не познавам, а и би трябвало да са останали малко защото пазара ги поиздруса.
Та гледай си своята цел, на другите целите само ще те объркат. Трябва да си изясниш защо и с колко си в крипто и тогава да решиш какво да правиш.
Та гледай си своята цел, на другите целите само ще те объркат. Трябва да си изясниш защо и с колко си в крипто и тогава да решиш какво да правиш.
Аз съм основно за печалба + някакъв малък % просто дето са казали хората "да си стой там". Не ми е основен доход, така че колкото е добре дошло.
Ясно ми е че може би нива на който аз съм купувал/добивал никога повече няма да видим, но за "печалбата" това не е много важно, важно е в Long term но аз не съм там. Сега ако разпродам 90% и излезна на печалба, след време като падне пак ще купя с цел да продавам което мен ме устройва.
Та затова питам, надали няма хора които биха продавали над 100к
Просто ми е интересна нагласата на хората за този толкова чакан bullrun и какво мислят да правят.
Ясно ми е че може би нива на който аз съм купувал/добивал никога повече няма да видим, но за "печалбата" това не е много важно, важно е в Long term но аз не съм там. Сега ако разпродам 90% и излезна на печалба, след време като падне пак ще купя с цел да продавам което мен ме устройва.
Та затова питам, надали няма хора които биха продавали над 100к

- dhtj
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E90 330d Individual, CBR1000RR
- Мечтае да кара: яка атмосферка ръчка на задно от време на време...
+1
И аз съм влязъл за печалбата, не съм купил бтц за да променям света или да се боря със системата, както се филмират някои, нито вярвам в това.
Купих когато ми препоръча форума, значи и ще продам пак когато препоръча форума, мисля че има хора тук, които добре четат нещата и усещат посоката на графиката.
И аз съм влязъл за печалбата, не съм купил бтц за да променям света или да се боря със системата, както се филмират някои, нито вярвам в това.

Купих когато ми препоръча форума, значи и ще продам пак когато препоръча форума, мисля че има хора тук, които добре четат нещата и усещат посоката на графиката.
- In_Memoriam
- ентусиаст
-
- Детайли за колата: - F10 535i LCI RWD daily
- V8 project... loading
dhtj написа:мисля че има хора тук, които добре четат нещата и усещат посоката на графиката.
Така е ама от известно време не пише тук и сега сме като изгубени - не можем да вземем решение да купуваме ли, да продаваме ли, да чакаме ли

- Top Gun Maverick
- Старши спамър
-
Не знам, съдбата на спекуланта е трудна в крипто и изпълнена с много въпроси, повечето от които не касаят хората тук, които визираш. Някой тук да чете графиката по начина, който визирате аз не знам да има. Обикновено надлъгване с пазара е зор работа, хора с по 2-3 цикъла пак остават излъгани ако се опитват да го надиграят.
Дон Дори казва, че не му е основен доход, не знам защо му е тогава х2-х3 освен ако не е вкарал огромна сума.
Акъл какво да се направи не бих си позволил да дам, споменах защо вече. По дъната все пак давах, ама там е трудно да се вземе насериозно гледайки падаща с месеци, година+ падаща графика. Единствената препоръка мога да кажа е да се интересувате от същността на нещата.
Спекулата...в момента в който "ти стига", продаваш. Всичко друго е опити да четеш на непознат език, може и да уцелиш нещо, ама може и да не. Със същият успех може да познаеш изхода на някой мач и да заложиш.
Хората тук, които визирате спокойно могат да не продадат никакъв Биткойн този цикъл и да спят спокойно. Някой да ти каже на 100 ли смята да продава...те нещата понякога в движение се сменят.
Дон Дори казва, че не му е основен доход, не знам защо му е тогава х2-х3 освен ако не е вкарал огромна сума.
Акъл какво да се направи не бих си позволил да дам, споменах защо вече. По дъната все пак давах, ама там е трудно да се вземе насериозно гледайки падаща с месеци, година+ падаща графика. Единствената препоръка мога да кажа е да се интересувате от същността на нещата.
Спекулата...в момента в който "ти стига", продаваш. Всичко друго е опити да четеш на непознат език, може и да уцелиш нещо, ама може и да не. Със същият успех може да познаеш изхода на някой мач и да заложиш.
Хората тук, които визирате спокойно могат да не продадат никакъв Биткойн този цикъл и да спят спокойно. Някой да ти каже на 100 ли смята да продава...те нещата понякога в движение се сменят.
- zAcK
- Старши Алкохолик
-
- Кара: E60 LCI 535d
- Мечтае да кара: E24 635CSi
- Детайли за колата: Немска петица с многооо екстри. Ама не всичките, де! Такива има само нов внос от Италия :D
Аз нищо няма да правя скоро, надявам се
Преди години купувах, продавах, копах и т.н. Имал съм какво ли не. Още ме е яд, че не си стоях на гъза, а само ръчках.
Затова в момента имам само сатошита
и от време на време добавям и не ги пипам
Като се замисля, повечето, които са от много време в тая щуротия са така. Тия, които са от по-малко време са като мен преди.
Ръчкат яко, понякога изкарват кинти, понякога не. Нямам нерви за тия глупости.
Ако не ти е работа това, за чий да ръчкаш. Малко се получава като с акциите. Излезнал на печалба 100% от Nvidia,
изкарал 2-3 хиляди, мисли се за много як, след 10 години осъзнава, че е можело да е милионер, ама
Или ще става нещо от тоя шит, или да си ебава майката. Вече съм на тоя принцип
P.S. Аз съм го правил това и с Nvidia и не само. Изкарвам 2000$, после ме е яд, яд, яд
Ама като си по-млад и само бързаш 

Преди години купувах, продавах, копах и т.н. Имал съм какво ли не. Още ме е яд, че не си стоях на гъза, а само ръчках.
Затова в момента имам само сатошита

Като се замисля, повечето, които са от много време в тая щуротия са така. Тия, които са от по-малко време са като мен преди.
Ръчкат яко, понякога изкарват кинти, понякога не. Нямам нерви за тия глупости.
Ако не ти е работа това, за чий да ръчкаш. Малко се получава като с акциите. Излезнал на печалба 100% от Nvidia,
изкарал 2-3 хиляди, мисли се за много як, след 10 години осъзнава, че е можело да е милионер, ама

Или ще става нещо от тоя шит, или да си ебава майката. Вече съм на тоя принцип

P.S. Аз съм го правил това и с Nvidia и не само. Изкарвам 2000$, после ме е яд, яд, яд

Хубави години бяха, 'га бяхме млади фенове с M20-ки с големи 'жанти!

E34 520i / E39 520i / E39 540i / E60 535d - Love at First Sight is Real

- Top Gun Maverick
- Старши спамър
-
Всъщност имам още нещо да добавя след като изгледах този епизод днес:
https://www.youtube.com/live/eH_95U6mJM ... pCJdDJ6wiL
Просто го изгледайте, там малко след началото говори не особено интересни неща, но после минава през анализа на някои световни новини от САЩ, Китай, Салвадор и други. Който не го изгледа и не е чувал за тези неща, ще пропусне много. Последните 3-4 Мин не са важни. Пуснете там на скорост 1.5 ако нямате много време и изслушайте всичко, което предава този чукундур.
https://www.youtube.com/live/eH_95U6mJM ... pCJdDJ6wiL
Просто го изгледайте, там малко след началото говори не особено интересни неща, но после минава през анализа на някои световни новини от САЩ, Китай, Салвадор и други. Който не го изгледа и не е чувал за тези неща, ще пропусне много. Последните 3-4 Мин не са важни. Пуснете там на скорост 1.5 ако нямате много време и изслушайте всичко, което предава този чукундур.
- peshehodetz
- младши ентусиаст
-
- Кара: Lexus
don_gori написа:Аз се чудя дали да чакам 100к или да не съм толкова алчен и да обърна на 90кСредна цена не съм смятал, но е нещо от сорта на 30-40к.
В момента в който ми направи 5Х след данъците ги вадя. Не знам в БГ какво е положението, плащате ли въобще някакви данъци върху печалбите, особено ако сметките са някъде в чужбина. При мен положението и при акциите е същото, набелязъл съм позиции които в най-скоро време щя вадя. Май само тесла и палантир ще оставя за по-дълго време напред. Гледам че Зак нещо споменава на Nvidia та аз преди няколко месеца разкарах всичките ми акции на $ 120 понеже ми излезе една статия че Nvidia можело да последва съдбата на Сиско. Мисля, че пак Зак е пускал графиката тук как в един момент достигат доста сериозен връх и после тотално се сриват. После като падна на около $100 мислех да си откупя обратно част от акциите но се отказах, като въобще не съжалявам понеже Nvidia ми е донесла доста сериозни печалби през годините.
Off Topic: Бе какво става със Super Micro Computer, колегата който беше писал че е взимал техни акции дали и дано ги е разкарал че там е баси срива.
keep walking
Where debt is dumb, cash is king, and the paid-off home mortgage has taken the place of the BMW as the status symbol of choice.
Where debt is dumb, cash is king, and the paid-off home mortgage has taken the place of the BMW as the status symbol of choice.
- b_u_b_o
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: e90 330xd, gsxr 600 k8
И като продадете какво ще правите?
Аз лично не виждам друг актив който да искам да притежавам повече и който да ми даде нещо повече. Да ще извадя малко да се поглезя, още малко да се направя на трейдър и да опитам да купя повече на по-ниско, ама това няма да е с повече от 20-30%. Другото са ми спестявания за много напред, а аз по-сигурно място за тях не знам.

- peshehodetz
- младши ентусиаст
-
- Кара: Lexus
Гледах преди време едно интервю по CNBC Уорън Бъфет казваше, че един ден за жена си и наследниците си ще извади всички акции и ще ги обърне в SP500 фондове и индекси. Та и аз горе долу нещо подобно правя в момента, пък и човек с годините става по предпазлив, в смисъл мисля в скоро време да правя ранно пенсиониране на някой от островите. Друго, сега нали биткоина като достигне някакъв връх после се крашва с едни 60-70% хубаво е да се откупи обратно, на мен поне ще ми бъде за трети път. Иначе за глезене освен пътувания за друго не знам за какво бих правил крейзи харчове.
keep walking
- b_u_b_o
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: e90 330xd, gsxr 600 k8
Знам как ще ти прозвучи, но аз вярвам повече в бъдещето на биткойн, отколкото в бъдещето на SNP500, Америка и долара. На ясно съм, че няма да стане от днес за утре, но за мен едно е сигурно, пътя на фиатните валути е към 0 и ще дойде момент в който нещата ще се случат много бързо и изобщо не е ясно как ще се опитат да се спасят потъващите държави и дали няма да ти кажат "имаш акции ама ще ти удържим един хубав процент за да спасим икономиката" или подобен сценарии.
За другото, да биткойн винаги след голям връх прави и голям спад. Ама ти знаеш ли къде ще е тоя връх и после колко ще е спада? Щото аз нямам представа, имам някакви очаквания в главата си, но има голям шанс да са грешни, както бяха през 2021 когато бях сигурен, че ще видим суми над 100К. Какво правим ако продам на 150К пък то отиде на 500К после и не се върне повече до 150К ами новото дъно е само 300К. Загубил съм 50% от биткойна си и то ако приемем, че успея да налея всичко на дъното обратно. Или още по-лошия вариант, влезем в така наречения супер цикъл в който няма да има рязко покачване и големи дропове, ами продължи да катери леко-полеко години? Пак съм се набутал опитвайки да се правя на трейдър. Та всичко е до гледна точка, дали си смяташ активите в биткойн или в долари, дали си достатъчно отдавна за да не ти пука дали е паднал с 50-60% щото пак си на прилични Х-ове на инвестицията си и тн. Затова имам намерение да продам толкова, колкото ако продължи нагоре и не падне по-ниско за да купя повече, да си кажа "еми шанс все пак имам още и цената му расте" и да отида с тия пари за 3-4 месеца да тъжа на някой остров, че съм се преебал.
За другото, да биткойн винаги след голям връх прави и голям спад. Ама ти знаеш ли къде ще е тоя връх и после колко ще е спада? Щото аз нямам представа, имам някакви очаквания в главата си, но има голям шанс да са грешни, както бяха през 2021 когато бях сигурен, че ще видим суми над 100К. Какво правим ако продам на 150К пък то отиде на 500К после и не се върне повече до 150К ами новото дъно е само 300К. Загубил съм 50% от биткойна си и то ако приемем, че успея да налея всичко на дъното обратно. Или още по-лошия вариант, влезем в така наречения супер цикъл в който няма да има рязко покачване и големи дропове, ами продължи да катери леко-полеко години? Пак съм се набутал опитвайки да се правя на трейдър. Та всичко е до гледна точка, дали си смяташ активите в биткойн или в долари, дали си достатъчно отдавна за да не ти пука дали е паднал с 50-60% щото пак си на прилични Х-ове на инвестицията си и тн. Затова имам намерение да продам толкова, колкото ако продължи нагоре и не падне по-ниско за да купя повече, да си кажа "еми шанс все пак имам още и цената му расте" и да отида с тия пари за 3-4 месеца да тъжа на някой остров, че съм се преебал.

- zAcK
- Старши Алкохолик
-
- Кара: E60 LCI 535d
- Мечтае да кара: E24 635CSi
- Детайли за колата: Немска петица с многооо екстри. Ама не всичките, де! Такива има само нов внос от Италия :D
b_u_b_o написа: Затова имам намерение да продам толкова, колкото ако продължи нагоре и не падне по-ниско за да купя повече, да си кажа "еми шанс все пак имам още и цената му расте" и да отида с тия пари за 3-4 месеца да тъжа на някой остров, че съм се преебал.
Аз пък, както написах по-горе, нищо няма да продавам

Години наред доказвах на себе си, че това е тъпо

По-скоро ако дропне ще си купя още и това е

Хубави години бяха, 'га бяхме млади фенове с M20-ки с големи 'жанти!

b_u_b_o написа:Знам как ще ти прозвучи, но аз вярвам повече в бъдещето на биткойн, отколкото в бъдещето на SNP500, Америка и долара.
Това е изключително смешно и глупаво изречение и показва, колко са ви изпили мозъка разни инфлуенсъри, дето правят пари от вас. Преди бях дал едно сравнение с щайги за ябълки, та ти казваш, че вярваш в бъдещето на щайгите повече, от колкото в бъдещето на производителите на ябълки. Не работи така вселената.