Обтягаща ролка на пистов ремък

3-та серия ('98-'05)

Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори

Потребител
Аватар
Кара: e46 330xd e61 530xi
Мечтае да кара: E39 m5

Обтягаща ролка на пистов ремък

Мнение от disappear » 07 Окт 2024, 20:07

Здравейте колеги става въпрос за е46 330xd 184 коня ръчка 2002 фейса,накратко реших да си сменя водна помпа и пистов ремък но забелязах че когато натисна обтегача да освободя пистовият ремък,обтегача не се връща в първоначално положение,просто застива така,и като сложа пистовият ремък си го връщам обратно.Това нормално ли е,няма шумове и.т.н но по спомен трябва да се върне в първоначално положение.Минах около 100000км.без проблеми,викам айде да сменя водната помпа и покрай нея пистовият ремък и стана пак филм.Някой да се е сблъсквал с подобен проблем,повтарям обтегача е без вибрации и шумове,съжелявам ако има някъде подобна тема но аз поне е открих

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 330Ci
Мечтае да кара: M3
Детайли за колата: Mtech, Manual, Black Sapphire

Re: Обтягаща ролка на пистов ремък

Мнение от DoesNot » 08 Окт 2024, 18:58

Мисля че не е нормално, нали затова е обтегач да обтяга ремъка
Изображение

Потребител
Аватар

Мнение от disappear » 08 Окт 2024, 23:54

Сигурно е така,но както и да е.Днес го почнах този обтегач,преместих първо хидрвличната помпа към ренъците,свалих ролката но това прословуто обтягащо рамо(оем номер 11282354130) но така и не мога да го развия,намира се на много шибано място под помпата за виско налягане.Има 2 болта отстрани и май 1 по средата който е продъмжение на ролката която влиза в обтягащото рамо ако не бъркам.Гледах 1 видео [youtube]ww.youtube.com/watch?v=34dHoAG4Coc[/youtube] интересната част почва след 6.58сек.проблема е че моят двигател е м57 а този във видеото е м47 и почти липсва място.Някой да има опит с това обтягащо рамо и болтовете му ще му съм благодарен да сподели опит,не ми се взима щанга или чук :mhihi:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 2018 G30 540ix

Мнение от empar » 09 Окт 2024, 10:38

В никакъв случай не е нормално!
Просто го смени, не е някакви кой знае какви пари. :bchug:
От несменен обтегач на друга марка кола наскоро брах чутовни ядове с постоянно падащ пистов ремък! :kuku:

Потребител
Аватар

Мнение от disappear » 09 Окт 2024, 18:30

Странно вчера написах още 1 мнение но до сега не го виждам,но здраве да е.Преместих малко хидравличната помпа,откачих 1 планка за генератора да се освободи малко място,развих 2 странични болта на обтяжното рамо но този който е по средата нямам си на идея как да го направя,защото този болт държи тъй-нареченият бастун(едно извито желязо което е впито в обтяжното рамо отзад а отпред на него се закрепва ролката).Някой да го правил това преди да даде насоки.

Дон Кроки
Аватар
Кара: и се усмихва :)
Мечтае да кара: със сина ми :)
Детайли за колата: С всички възможни екстри.

Мнение от Kroki » 12 Окт 2024, 13:25

Трябва да си освободиш място, маха се алтернатор и хидравлична помпа. Отзад оптегача е на две десетки. Развиваш и изваждаш гегата. Смени ги и двете, като почисти хубаво дупката и намажи гегата с керамична грес, за да не се блокира никога повече.
You're safer in the race car than you are in cars going to and from the track. - Mario Andretti
`91 E30 318i `93 Е36 325td `06 E46 320d `12 F800ST `07 E61 LCI 525d

drago_pavlov написа:Аз светкам само ако има някаква опасност. За патруки не :lol: Както аз си плащам актовете, така ще си ги плащат и другите :mhihi:

ентусиаст
Аватар
Детайли за колата: Е46 M47N20

Мнение от Ludmil » 22 Окт 2024, 7:47

Kroki написа:Трябва да си освободиш място, маха се алтернатор и хидравлична помпа. Отзад оптегача е на две десетки. Развиваш и изваждаш гегата. Смени ги и двете, като почисти хубаво дупката и намажи гегата с керамична грес, за да не се блокира никога повече.

Да, за тази ролка е нужно повече разглобяване докато стигнеш до нея, аз е смених преди 200 км и спря прискърцването на ремъка при палене.
Желателно е да се смени и другия обтягащ механизъм с ролката на ремъка за климатика - там поне има достъп от долу и по-лесно се сменя.
... _______
o/_______\o
(Оo=00=oO)
[]==***==[]

Потребител
Аватар

Мнение от disappear » 05 Ное 2024, 19:36

Здравейте колеги и благодаря за отзовалите се,Не влизам често и затова сега пиша.Разглобих всичко както трябва но какво се оказа,шибанта гега(бастун)на обтегеча не излизаше да не повярваш защо.заради РЪЖДА.ръждата беше проникла между бастуна и втулката в която влизаше бастуна и продълженивто му към пружината на обтегача.Полека-лека с щанга и чук като внимах много да не нараня капака който покрива веригите изкарах бастуна.1см.ръжда,водна шкурка и почистване до блясък в отвора на втулката и бастуна и обтегача заработи като нов.Като се замисля а аз карам мойта талига :lol: доста години без кора под двигателя,явно това е причината поне според мен за тази ръжда,а може и честото ходене на автомивка да е довело до този резултат,както да е,проблема е решен накрая.

Дон Кроки
Аватар
Кара: и се усмихва :)
Мечтае да кара: със сина ми :)
Детайли за колата: С всички възможни екстри.

Мнение от Kroki » 06 Ное 2024, 14:56

Kroki написа:като почисти хубаво дупката и намажи гегата с керамична грес, за да не се блокира никога повече.

8)
You're safer in the race car than you are in cars going to and from the track. - Mario Andretti
`91 E30 318i `93 Е36 325td `06 E46 320d `12 F800ST `07 E61 LCI 525d

drago_pavlov написа:Аз светкам само ако има някаква опасност. За патруки не :lol: Както аз си плащам актовете, така ще си ги плащат и другите :mhihi:

Назад към E46