Имотният пазар

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

младши ентусиаст
Аватар
Кара: X5 G05/X1 F48
Мечтае да кара: 911

Re: Имотният пазар

Мнение от Jorixa » 05 Ное 2024, 13:48

pampo написа:
steeN написа:
... Такъв опит бе направен с бюджета за 2024 г., но среща съпротива в парламента.

:mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Е естествено, депутатите имат интерес да се правят сделки на данъчни оценки. Как ще си купуват апартаменти в Артекс на по 500 евро квадрата после ?

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от TNT » 05 Ное 2024, 13:53

И после данъка като скочи х5, а имаш 5-15 празни апартамента - няма да е яко.
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: F
Мечтае да кара: Самолет

Мнение от Е.Димитров » 05 Ное 2024, 14:11

Ако имаш 5-15 празни апартамента, данъка едва ли ще те бутне.
Все едно да имаш сериозно порше и други луксозни автомобили и да те притесняват данъците за тях или разхода на гориво :mhihi:

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от TNT » 05 Ное 2024, 14:18

Официални доходи на държавен служител колко са ? Ако имаш да плащаш 8 бона данъци, може би ще потърсят друг начин за пране на парите си. Копейкин връщаше по ипотеката повече от офицалната му заплата, та тук всичко е възможно. Да не станат изведнъж много държавни служители... милионери в имоти :mhihi:
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: F
Мечтае да кара: Самолет

Мнение от Е.Димитров » 05 Ное 2024, 14:26

То някой хора работят и други работи, освен в парламента .
Повечето са адвокати, а там могат да си измислят всякакви тарифи за консултации и тн. Там няма как да ги пипнеш :mhihi:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 328i

Мнение от Leon » 05 Ное 2024, 15:38

В последния месец рекламите на имотни агенции рязко се засилиха, което на мен ми говори, че спадът в сделките започват да го усещат сериозно. Толкова имотни реклами в ютюб не съм гледал никога, билбордове, активна радиореклама, даже в скъпата телевизия налазват. Доста реклама има и на големите комплекси, които се строят, явно и там са се позабавили продажбите, въпреки, че малките апартаменти се продават добре, защото са основно инвестиционни. Повече от половин година офиса продажби на два големи комплекса ми праща "последен шанс" да закупите топ имот и са останали само 3 и 4-стайни в общи лини... Не че това ще свали цените, строителите вече са излезли на печалба, но потвърждава тенденцията. Ще видим как ще се развие пазара - половината "специалисти" твърдят, че всичко е супер и трябва да се инвестира, другата половина смятат, че пазарът се обръща. Всъщност втората "половина" е доста по-малка. Аз засега предвиждам само вдигане на сивия сектор, за да се "компенсират" купувачите със спестяване на банкови, нотариални и общински такси.

Това с вдигането на данъците все в някакъв момент ще се случи, колкото и да е непопулярно. Но няма да е с ръст, който може да повлияе на пазара на имотите. И двойно да ги вдигнат, пак са нищожен процент от цените вече. Това с 5х е абсолютно невъзможно и нереалистично. Друга тема как се харчат тези пари и каква инфраструктура получаваме срещу тях.
Never mistake motion for action...

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от TNT » 05 Ное 2024, 15:58

Като има депутати купували на 500евро в Артекс, за тях може и повече от х5 да е. За простосмъртните - надали повече от х2.
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: конете да бягат
Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...

Имотният пазар

Мнение от steeN » 05 Ное 2024, 16:19

Целта е друга, да се държат общините зависими от държавният бюджет за да нямат собствени идеи. Как се връзва бюджет с приходи разчетени за преди хиляда години днес... със зависимост от София.

Sent from my iPhone using Tapatalk Pro
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от TNT » 05 Ное 2024, 16:52

Така е, в момента за всеки проект се чака държавно финансиране. Общините имат за пейки.
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Lexus GS430 07' , BMW Z4 2.5
Мечтае да кара: BMW M2

Мнение от ildivvy » 05 Ное 2024, 17:32

Това е част от схемата, за да има корупция и усвояване на средства...
Ex: 96' BMW318ti

Изображение

Европа!!! Събуди се!!! Започни да гледаш собствения си интерес!

Вече съм фен на Марио Драги!

" Някои хора са толкова бедни, че имат само пари! " - Тодор Колев

Мразя скапаните водачи на служебни бели 'баничарки'!!!

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от TNT » 05 Ное 2024, 17:39

И управляващата партия да коли и беси. По малките места има и независими кандидати, но те са с вързани ръце. От там се изкривява и местния вот, понеже доста хора гласуват за кмет от управляващата партия, за да се случва нещо. Ако няма нужда да се чака правителството, ще е друго.
Изображение

Дон Кроки
Аватар
Кара: и се усмихва :)
Мечтае да кара: със сина ми :)
Детайли за колата: С всички възможни екстри.

Мнение от Kroki » 05 Ное 2024, 17:55

Leon написа:...

Аз също съм доста залят от реклами за имоти. Даже през инстата кандидатсвах и ми звъннаха по няколко пъти и това малко ме замисля.
You're safer in the race car than you are in cars going to and from the track. - Mario Andretti
`91 E30 318i `93 Е36 325td `06 E46 320d `12 F800ST `07 E61 LCI 525d

drago_pavlov написа:Аз светкам само ако има някаква опасност. За патруки не :lol: Както аз си плащам актовете, така ще си ги плащат и другите :mhihi:

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от TNT » 05 Ное 2024, 18:08

Аз като ви казвам, че последните 2 години познати нереализирани футболисти, сотаджии и сервитьорки станаха брокери-специалисти :mhihi: Това, ако не е знак :ok: Късметчето от баницата на Нова година да не е "таз година брокер, през новата година пак охрана" :mhihi:
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 2018 G30 540ix

Мнение от empar » 05 Ное 2024, 18:13

TNT написа:И управляващата партия да коли и беси. По малките места има и независими кандидати, но те са с вързани ръце. От там се изкривява и местния вот, понеже доста хора гласуват за кмет от управляващата партия, за да се случва нещо. Ако няма нужда да се чака правителството, ще е друго.

Това не е прецедент само за малките населени места. На последните местни избори в София като се видя още на първи тур, че гейчето на герб отпадна, на балотажите за районни кметове много хора отидоха да гласуват за другия(който и да е той), СРЕЩУ човека на герб, защото районния кмет от герб "ще го цакат от горе" и нищо няма да им оправят в квартала. :dunno:

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от alekangg » 05 Ное 2024, 18:43

Хаха, аз не съм видял да оправят квартала от бай тошово време без значение кой е на власт.

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата