Формула 1 - обща тема
Модератор: Общи модератори
- alozavar
- Потребител
-
- Кара: F31
Re: Формула 1 - обща тема
Тази тактика "нека се ударим като си толкова отворен" би работела, ако Норис беше по-близо в шампионата, точно както беше ситуацията 2021. Той е на 50т, ако се изтресат в едно от оставащите 5 състезания и не вземе нищо си вреди доста и го знае. 7-8т повече от Макс е по-добре от 0 на 0. Макс от своя страна не му пука особено и да се ударят и изправя завоите както му дойде. Това второто беше много, много опасно, там в шикана как да е, но втората ситуация е big no no
Докато води в шампионата ще му е все тая, но ако от догодина се захапят така още в първите състезания ще запее друга песен много бързо.
Не ми харесва, че не е обосновано защо на един му дават 5 сек, на друг 10 сек, привидно за "едно и също нещо", ако четеш съобщението на екрана. Имам чувството, че вчера решиха да му връщат за предното състезание, но най-мразя субективизъм в спорта и всяка седмица да се сменят правилата. Като цяло последните няколко старта са доста интересни, зароди се някаква интрига в класирането, дано тази седмица отново стане добра надпревара на една от класическите писти

Не ми харесва, че не е обосновано защо на един му дават 5 сек, на друг 10 сек, привидно за "едно и също нещо", ако четеш съобщението на екрана. Имам чувството, че вчера решиха да му връщат за предното състезание, но най-мразя субективизъм в спорта и всяка седмица да се сменят правилата. Като цяло последните няколко старта са доста интересни, зароди се някаква интрига в класирането, дано тази седмица отново стане добра надпревара на една от класическите писти

Аз мисля, че Норис загуби шанс за титлата още на спринта в Остин. От тук насетне има шанс да си нареди нещата за следващата година.
Макс нямаше шанс за титла през 2020, но въпреки това психо-атаките срещу Хамилтън вече ги имаше.
Мисля че наказанията са разписани като глобите в нашия ЗДвП - От-до.
Като стюардите решават колко сурово да е наказанието.
Но аз споделям виждането, че му сложиха и за предния уикенд.
Което е глупаво и реваншистко.
С право общественост и медии ги разкъсаха заради грешката им в Остин и явно им държи влага.
Макс нямаше шанс за титла през 2020, но въпреки това психо-атаките срещу Хамилтън вече ги имаше.
Мисля че наказанията са разписани като глобите в нашия ЗДвП - От-до.

Като стюардите решават колко сурово да е наказанието.
Но аз споделям виждането, че му сложиха и за предния уикенд.

С право общественост и медии ги разкъсаха заради грешката им в Остин и явно им държи влага.

- alozavar
- Потребител
-
- Кара: F31
Да, определено наказанието остави привкус на реваншизъм за предната седмица. Аз мислех, че като му дават 10 сек е реално 2 по 5 за двете ситуации и после като се появи второто съобщение реших, че е грешка
Чак като му се включиха по радиото нещата ми се изясниха
Норис определено има адски много респект към Верстапен, четох му интервю след Остин, че "Макс е най-добрият в света в защитното каране и за да го победи той трябва да е на това ниво, а още не е" - нещо в този дух. Еми ако това е защитното каране...
Факт е, че ако не му стъпи сериозно в някой ситуация, няма да превъзмогне този майндсет, според мен. Малки са шансовете за титла, но реално е достатъчно да стане някой DNF на Redbull и Норис е в играта. Да, много малко вероятно е, но мисля, че му е рано да развее бялото знаме официално. Сега чета, че за Бразилия щели да сменят двигател в колата на Верстапен, та кой да знае
Но със сигурност, ако следващият сезон започне, откъдето този свършва и 3 отбора се борят за победи, ще е перфектно.

Норис определено има адски много респект към Верстапен, четох му интервю след Остин, че "Макс е най-добрият в света в защитното каране и за да го победи той трябва да е на това ниво, а още не е" - нещо в този дух. Еми ако това е защитното каране...

Аз също очаквам смяна на компоненти за Макс в Бразилия.
Но Бразилия е и последното състезание от поредицата с тези смеси гуми при които Ферари доминира с медиум. А медиум е основната състезателна гума.
Та проблемът на Норис е Ферари, защото те му крадат точки.
Лас Вегас не ми е ясно какво ще стане. След това в Катар и Абу Даби нещата ще завият пак в посока Макларън/Ред Бул и потенциално Мерцедес. За това и не мисля, че Макларън ще изпуснат конструкторската.
Но Бразилия е и последното състезание от поредицата с тези смеси гуми при които Ферари доминира с медиум. А медиум е основната състезателна гума.
Та проблемът на Норис е Ферари, защото те му крадат точки.
Лас Вегас не ми е ясно какво ще стане. След това в Катар и Абу Даби нещата ще завият пак в посока Макларън/Ред Бул и потенциално Мерцедес. За това и не мисля, че Макларън ще изпуснат конструкторската.
- BorislavB
- ентусиаст
-
- Кара: F10 530d 2015
- Мечтае да кара: E36 M3 3.2, M5 E60 LCI, M760Li, M5 F90 LCI
- Детайли за колата: 258HP|RWD|Automatic
Макар и да не го харесвам Макс (заради стила му всичко или нищо), реално първата ситуация според мен си беше почти същата като тази в предното състезание с изключението,че там Норис не премина през тревата ами си беше чиста писта и да речем,че сега може би беше една идея по-опасно това излитане в тревата, но да 10сек си бяха доста за това. Виж за втората случка 10сек са му малко даже, та той буквално го избута от пистата почти в стената добре,че имаше място и за двамата иначе виждах Ландо как се нанизва като пирон в кисело мляко в стената. Доста е безумно такова каране на живот и смърт, което пак казвам аз лично не харесвам и не мисля,че това прави състезателните спортове красиви ами напротив точно обратното. Виж ако си даваш място и водиш чиста битка то това за мен е доста по-красиво. 

От малко дете си имам мечта, не Ferrari, брат, M-Power е Тя. -|- Цяла Земя под едно небе,с една марка автомобили - BMW...!
- alekangg
- кандидат ентусиаст
-
Времето му свърши с толерансите, занапред ще го сапунисват добре и ще се кротне.
- alekangg
- кандидат ентусиаст
-
Пак се прави на луд и пак наказание отнесе Максчо днес.. Свърши му се безгрижния животец ми се струва.
- Don_Diego
- младши ентусиаст
-
- Кара: E39, D3 W12, E89, U11, G09, G70
Абе сапунисват го Макс ама Ландо сам се цака…и с това цупене и реване по радиото много се излага
Малко зор да види зад себе си и почва с грешките, очаквам дори по-сериозни утре в състезанието ако не е най-отпред
Днес обаче се замислих, че ще ми е много криво ако Ландо вземе титла преди Шарл

Малко зор да види зад себе си и почва с грешките, очаквам дори по-сериозни утре в състезанието ако не е най-отпред
Днес обаче се замислих, че ще ми е много криво ако Ландо вземе титла преди Шарл

- alekangg
- кандидат ентусиаст
-
Така е, ама ако Маковете са все така добри, очаквам Пиастри да се бори за титлата догодина.
- Don_Diego
- младши ентусиаст
-
Маковете ако не са достатъчно добри, ФИА ще удари рамо да са напред
Голяма излагация от страна на рейс-контрола два поредни дни. Много слаби и спорни отсъждания….вчера Нико се разхожда на 5м от пистата и само жълт флаг, излезе зад загражденията и пуснаха виртуалната кола, веднага след като се смениха Маковете
Днес пак червен флаг след почти минута чакане при забила се в загражденията кола и много дъжд
Самата квалификация беше сеч! Карлос ще стартира от бокса, Албон изобщо няма да участва, че нямат нужните части да ремонтират колата. Очакват се още промени на стартовата решетка

Голяма излагация от страна на рейс-контрола два поредни дни. Много слаби и спорни отсъждания….вчера Нико се разхожда на 5м от пистата и само жълт флаг, излезе зад загражденията и пуснаха виртуалната кола, веднага след като се смениха Маковете

Днес пак червен флаг след почти минута чакане при забила се в загражденията кола и много дъжд

Самата квалификация беше сеч! Карлос ще стартира от бокса, Албон изобщо няма да участва, че нямат нужните части да ремонтират колата. Очакват се още промени на стартовата решетка
- Don_Diego
- младши ентусиаст
-
Няма да крия - готино ми стана при този червен флаг и безплатния бокс на Макс, който е пред Норис в колоната в момента
Ако отнесе и наказание след състезанието за нарушението при старта...ще връчват титлата на Макс след 1-2 старта

Ако отнесе и наказание след състезанието за нарушението при старта...ще връчват титлата на Макс след 1-2 старта

- mr_petroff
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: HYMER,ix35,116i,320d,Toyota и ски
- Мечтае да кара: BMW 2002 tii
Aбе тез кога смениха началния час
Аз си пускам преди малко ТВ и ... изненада , мислех че старта е в 19:00... 

Повратно състезание в шампионата, жалко че дойде 3 старта преди края ..
Честито на Макс , показа на всички че е класа над всички останали и затвори устите на хейтърите, дори по Скай спортс(британски коментатори) го признаха за masterclass
Ландо му потънаха гимийте след 1я завой, някак си се примири със случващото се и довърши състезанието на автомат, само че в такъв тип състезания това не работи.
Честито на Макс , показа на всички че е класа над всички останали и затвори устите на хейтърите, дори по Скай спортс(британски коментатори) го признаха за masterclass

Ландо му потънаха гимийте след 1я завой, някак си се примири със случващото се и довърши състезанието на автомат, само че в такъв тип състезания това не работи.
- Don_Diego
- младши ентусиаст
-
На наш език Макс им го сложи в устата и на критиците и на Ландо и на ФИА…няма спиране като го разсърдят
Буквално им изнесе мастърклас на каране в мокрото и с малко късмет при червения флаг направо отказа Ландо от титлата.
Ландо трябва задължително да бие в Лас Вегас ако иска да има още шанс, не е ли пръв и Макс да е на позиция пред него - мача свършва

Буквално им изнесе мастърклас на каране в мокрото и с малко късмет при червения флаг направо отказа Ландо от титлата.
Ландо трябва задължително да бие в Лас Вегас ако иска да има още шанс, не е ли пръв и Макс да е на позиция пред него - мача свършва

Голямо бутане на Норис, явно с цел да остане интригата докрая. Като каза Дон Диего два дни не мога да се насладя на карането заради отсъждания на ФИА.
Браво на Макс! Изкара я тая победа с чист талант и психика. Ред Бул-а не блести с нищо особено в тези условия. Ако има водеща кола, която се откроява с нещо това е Ферарито с излизането от бавните завои. Реното имаше предимство заради по-слабия мотор, които има по-плавно доставяне на мощността. Както и заради по-ниското притискане, което позволява по-меко окачване.
Донякъде обаче ме е яд. Макс започва да омеква. В миналото би поел повече рискове и не би седял зад Леклерк и Окон толкова време. Може би е заради наказанията последните седмици, но ми се стори по-внимателен.
Браво на Макс! Изкара я тая победа с чист талант и психика. Ред Бул-а не блести с нищо особено в тези условия. Ако има водеща кола, която се откроява с нещо това е Ферарито с излизането от бавните завои. Реното имаше предимство заради по-слабия мотор, които има по-плавно доставяне на мощността. Както и заради по-ниското притискане, което позволява по-меко окачване.
Донякъде обаче ме е яд. Макс започва да омеква. В миналото би поел повече рискове и не би седял зад Леклерк и Окон толкова време. Може би е заради наказанията последните седмици, но ми се стори по-внимателен.