Имотният пазар
Модератор: Общи модератори
- TNT
- младши ентусиаст
-
- Мечтае да кара: 911
Re: Имотният пазар
Даже много връзка имат. Предполагат по-голяма отдалеченост. Повече квадратура, по-голям брой стаи. Голяма тераса/двор. Смяна на градове. В щатите има сериозно преселение, Ню Йорк намаля сериозно.
https://www.statista.com/statistics/879 ... in-the-eu/
Ние си знаем, че сме на последно място (като във всяка статистика), но сме 10 ПЪТИ от средното. Ако сега работят 20 000, може да станат спокойно 200 000. Бургас колко е ? Русе е по-малко. Масово има наследствени жилища из страната. С 10 пъти на средното, според мен има много да се върви към хибриден/ремоут модел. Особено за по-малко изискващи позиции. Като в София се светнат, че някой от Струмяни ще го прави същото за половината пари... може и двама човека да вземат
В екипа от 10 човека, има един от София. Т.е. теориите, че специалисти има само в големите градове... издиша.
В на жената фирмата взеха 4 ПЪТИ по-евтин офис.
Ако ремоут работата ни стигне средното за ЕУ, това ще има сериозно отражение в пазара на офиси, жилища в столицата и страната. Че и ваканционни.
https://www.statista.com/statistics/879 ... in-the-eu/
Ние си знаем, че сме на последно място (като във всяка статистика), но сме 10 ПЪТИ от средното. Ако сега работят 20 000, може да станат спокойно 200 000. Бургас колко е ? Русе е по-малко. Масово има наследствени жилища из страната. С 10 пъти на средното, според мен има много да се върви към хибриден/ремоут модел. Особено за по-малко изискващи позиции. Като в София се светнат, че някой от Струмяни ще го прави същото за половината пари... може и двама човека да вземат

В на жената фирмата взеха 4 ПЪТИ по-евтин офис.
Ако ремоут работата ни стигне средното за ЕУ, това ще има сериозно отражение в пазара на офиси, жилища в столицата и страната. Че и ваканционни.

- b_u_b_o
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: e90 330xd, gsxr 600 k8
ivanski_2 написа:Ами позволими да не се съглася.
Ако утре ме върнат в офиса им пожелавам хубав и успешен ден и пускам предизвестие, защо - защото знам че ще си намеря бързо нова работа която да е 100% ремоут , та да ако не можеш сори не си достатъчно добър и никой не може да ме убеди в обратното защото съм го виждал на практика при няколко човека.
Оh sweet summer child, радвай се че си пребивавал на пазара на труда само във времената в които за един дивелопър се бореха 10 компании. Щото като дойде момента в който за една позиция се борят 10 човека тая младежка арогантност няма да ти е от полза и бързо ще бъде смачкана от реалността. Не искам да ти кажа, че не си добър, а само че е лесно да си смел когато си в силната позиция, ама напоследък наблюдавам нещата да се обръщат лека полека за наше съжаление.
- alekangg
- кандидат ентусиаст
-
Имотният пазар
Истината е, че в последните 15+ години всичко растеше много бързо, особено заплатите в Бг и някои хора според мен си помислиха, че ще станем малка Швейцария.
Цяло поколение си мисли, че морето е до колене и че светът се върти около тях.
Много скоро ще се отрезви всичко, дори по-бързо отколкото си мислех.
Уверен съм, че 99% дори не могат да си представят, че утре може да им намалят запалите или на новото място да им предложат под това което е взимано.
Цяло поколение си мисли, че морето е до колене и че светът се върти около тях.
Много скоро ще се отрезви всичко, дори по-бързо отколкото си мислех.
Уверен съм, че 99% дори не могат да си представят, че утре може да им намалят запалите или на новото място да им предложат под това което е взимано.
- ildivvy
- старши ентусиаст
-
- Кара: Lexus GS430 07' , BMW Z4 2.5
- Мечтае да кара: BMW M2
Съдейки от последните мнения от икономическата тема, където се цитират разни цени, явно сме си нещо като Швейцария, както и да го гледаме... Другия вариант за обяснение е, че просто средата, в която живеем е такава в момента! Ако излезем от нея, България има и други лица!
Ex: 96' BMW318ti

Европа!!! Събуди се!!! Започни да гледаш собствения си интерес!
Вече съм фен на Марио Драги!
" Някои хора са толкова бедни, че имат само пари! " - Тодор Колев
Мразя скапаните водачи на служебни бели 'баничарки'!!!

- Е.Димитров
- старши ентусиаст
-
- Кара: F
- Мечтае да кара: Самолет
Цените на имотите ще растат, докато се купува.
Когато се спре да се купува, няма да растат цените, но тогава има два възможни варианта.
По-вероятният е да не паднат цените, ами просто ще се дават под наем на такива, дето не могат да си купят жилище.
Наемите могат да паднат малко, заради повечето предлагане , но на самият имот едва ли.
Просто тези фирми, които купуват имоти за бизнес и като видят "дебелото" ще почнат сделки и тогава, може или да се задържат цените или да падне леко, което не ми се вярва.
Просто да станеш собственик на апартамент ще стане много скъпо заради самите цени, но ще е добре за наематели и самите наеми ще станат изгодни.
Когато се спре да се купува, няма да растат цените, но тогава има два възможни варианта.
По-вероятният е да не паднат цените, ами просто ще се дават под наем на такива, дето не могат да си купят жилище.
Наемите могат да паднат малко, заради повечето предлагане , но на самият имот едва ли.
Просто тези фирми, които купуват имоти за бизнес и като видят "дебелото" ще почнат сделки и тогава, може или да се задържат цените или да падне леко, което не ми се вярва.
Просто да станеш собственик на апартамент ще стане много скъпо заради самите цени, но ще е добре за наематели и самите наеми ще станат изгодни.
- Jordana
- старши ентусиаст
-
- Кара: през просото
- Мечтае да кара: леговището на смог
- Детайли за колата: баничарка
Капитализацията на имотния пазар не може да расте до безкрай щото ще срине цялата икономика . В смисъл всичко извън нормалното поскъпване на материалите и труда е просто инфлация която се акумулира и трябва да бъде финансирана с нещо . Това е все едно на ръгаш дърва в пеща на парен локомотив който ускорява към пропаст , вместо да изпуснеш налягане и да забавиш скороста .Цените на имотите ще растат, докато се купува.
Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...
- zAcK
- Старши Алкохолик
-
- Кара: E60 LCI 535d
- Мечтае да кара: E24 635CSi
- Детайли за колата: Немска петица с многооо екстри. Ама не всичките, де! Такива има само нов внос от Италия :D
Сметнете колко чисто получава някой в София след данъци и т.н. и в някоя друга държава и много неща си идват на мястото с цените на имотите!
Писал съм го преди време, та да се самоцитирам:

Писал съм го преди време, та да се самоцитирам:
Скоро ми предлагаха готина позиция в Братислава за Takeda Pharmaceuticals.
Смятах, четох, пак смятах, пак четох - излиза, че ако приема, ще получавам по-малко отколкото в БГ,
а наемите бяха средно с 50% по-високи! Цените на м2 също бяха по-високи с подобен процент.
Хубави години бяха, 'га бяхме млади фенове с M20-ки с големи 'жанти!

E34 520i / E39 520i / E39 540i / E60 535d - Love at First Sight is Real

E34 520i / E39 520i / E39 540i / E60 535d - Love at First Sight is Real

- ildivvy
- старши ентусиаст
-
Добре е някъде в сметката да сложим и факта, че населението намалява с неприятни темпове, сравнено с появата на нови жилища! Кой ще ги населява в един момент?

- barty
- старши ентусиаст
-
- Кара: т му се стари БМВ-та
- Мечтае да кара: R6 turbo на задно и ръчни скорости
- Детайли за колата: отново с чарджър
Територията България няма да остане празна
Бай манг.л, азиатци, африканци...... ще превземат страната.

Бай манг.л, азиатци, африканци...... ще превземат страната.

- ildivvy
- старши ентусиаст
-
То, това е ясно! Въпроса е "Ще купуват ли жилища на цените към въпросния момент?" ... или ще ги населят насилствено?

- Anthony_J
- ентусиаст
-
- Кара: Е61 530xd, LCI
46% спад в обявите за търсене на ИТ специалисти в най-популярните платформи за работа у нас през 2024, като спадът е тенденция последните 2-3 години. Нещо съвсем очаквано, според мен, просто заплатите станаха ненормални. Не знам доколко имотният пазар е повлиян от този сектор, ама със сигурност тези, дето си метат оставката ако не са хоум офис, ще трябва малко да намалят самочувствието за незаменимост.
- steeN
- старши ентусиаст
-
- Кара: конете да бягат
- Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...
Не мисля, че е повлиян по никакъв начин. Виж лизингите на коли според мен са бая повлияни 

- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.
- ivanski_2
- младши ентусиаст
-
- Кара: V8 HEMI
Anthony_J написа:46% спад в обявите за търсене на ИТ специалисти в най-популярните платформи за работа у нас през 2024, като спадът е тенденция последните 2-3 години. Нещо съвсем очаквано, според мен, просто заплатите станаха ненормални. Не знам доколко имотният пазар е повлиян от този сектор, ама със сигурност тези, дето си метат оставката ако не са хоум офис, ще трябва малко да намалят самочувствието за незаменимост.
Ами не, няма да трябва да го правят

b_u_b_o, не напротив, мога да си бъда колкото арогантен си искам, защо ли - защото не ме мързи и си скъсвам дъ-то от работа в резултат на което в момента взимам добра заплатя , но взимам повече пари от странични неща които съм блъскал с времето + че сега блъскам за други които ще ми носят още повече приходи ( ако потръгнат разбира се ), та ако утре остана без работа какво ще се промени - ами ще трябва да си карам доджа ( скоро ще го подкарам ) и почти новата мазда и да не разглеждам за поршета и още един гараж за поршето = ще го преживея някак си

По темата с имотите нали сме на нея все пак, аз миналия месец се опитах да си купя една къщичка на 3-етажа ( 380 квадарта ), но не се получиха нещата с документите( единия от 5-та наследника който има най малка част се отказа в последния момент да продава ), а и нямаше и двор (~ 350 квадрата ) ( така се успокоявам)

Честно казано човек трябва много добре да си нареди приоритетите и да реши какво иска - като място за живот / локация/ семейство и да действа, особено когато си млад ( на 28 съм) това са моите 2 стотинки по темата.
Some cars are made for maximum miles per gallon, and some are made for maximum smiles per gallon... the choice is yours... 

- msi200
- ентусиаст
-
- Кара: X5+M2
Много от по-младите не са виждали и живели в икономичекса криза.
2001 година бях на "студенстка бригада" в САЩ и работех продавач в магазин. Единия ми колега, Боб, беше по професия програмист, съкратен от работа заради спукването на дотком балона и бачкаше заедно с мен за $7.25 на час.
После 2009 в България дойде имотната криза, цените се сринаха с 40%, a при закъсали продавачи и с много повече. Банките престанаха да дават кредити и всичко спря... и започнаха да работят ЧСИ-тата. В този период 2009-2014 ходех по търгове за имоти - апартаменти на Витошка се продаваха за по 700-800 евро на квадрат, гаражи на топ локации по 10к евро и т.н.
2001 година бях на "студенстка бригада" в САЩ и работех продавач в магазин. Единия ми колега, Боб, беше по професия програмист, съкратен от работа заради спукването на дотком балона и бачкаше заедно с мен за $7.25 на час.
После 2009 в България дойде имотната криза, цените се сринаха с 40%, a при закъсали продавачи и с много повече. Банките престанаха да дават кредити и всичко спря... и започнаха да работят ЧСИ-тата. В този период 2009-2014 ходех по търгове за имоти - апартаменти на Витошка се продаваха за по 700-800 евро на квадрат, гаражи на топ локации по 10к евро и т.н.
I love the sound of V8 in the morning...
15г по-късно толкова пара е окрадена по европроекти, че спукването трябва да е свързано с брутални съдебни процеси за пране на пари. Други опции не се виждат в момента, при условие, че над 60% от имотите се плащат с готова пара на дан. оценка, другото под масата...
Повечето големи проекти на сериозни фирми се изкупуват на гола ливада... Лудостта е пълна.
Повечето големи проекти на сериозни фирми се изкупуват на гола ливада... Лудостта е пълна.