Имотният пазар
Модератор: Общи модератори
- Е.Димитров
- старши ентусиаст
-
- Кара: F
- Мечтае да кара: Самолет
Re: Имотният пазар
Преди да бутнат панелките...да бутнат всички сгради в центъра на София, че от горе като погледнеш е такава трагедия, направо се чудя как им искат такива солидни пари.
- steeN
- старши ентусиаст
-
- Кара: конете да бягат
- Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...
Всички искат да бутнат сградите в центъра, защото това ще вдигне цената им като построят нови. Никой не иска да бута панелките, защото тогава ще стане мазало
п.с.
Ако тръгнат да се разрушават панелките наистина, цените на "новото" ще излетят в космоса...

п.с.
Ако тръгнат да се разрушават панелките наистина, цените на "новото" ще излетят в космоса...
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
Панелките в много голямата си част са върху общински парцели, никой собственик няма икономически интерес от бутането им.
Докато ако си собственик на съборетина в центъра (съответно в повечето случаи и на парцела под нея), си потенциален собственик на 40-50% от бъдещата нова сграда. Затова и бутането в центъра си се осъществява, макар и бавно.
Докато ако си собственик на съборетина в центъра (съответно в повечето случаи и на парцела под нея), си потенциален собственик на 40-50% от бъдещата нова сграда. Затова и бутането в центъра си се осъществява, макар и бавно.
ivanski_2 написа:Ако утре ме върнат в офиса им пожелавам хубав и успешен ден и пускам предизвестие, защо - защото знам че ще си намеря бързо нова работа която да е 100% ремоут , та да ако не можеш сори не си достатъчно добър и никой не може да ме убеди в обратното защото съм го виждал на практика при няколко човека.
знаех, че точно това ще напишеш... писал си го и преди та ми беше ясно.
сега аз ще ти напиша някои неща - имаш избор защото още си млад и евтин и без някакви сериозни социални задължения. такива като тебе са много. ама страшно много. не забравяй, че компаниите които имат римоут култура имат и избор да си набират талант от -цял свят-... та на този фон ако нямаш проблем да си намериш нов римоут гиг значи, че просто си по- евтин от колкото си добър и по тази схема си оферта. ако си мислиш, че някой те наема само защото си добър- не. наемат те защото това което можеш да предложиш е на ниска цена. може би не най- ниската ама със сигурност не си най- скъпия. всичко е компромис.
защо ти го написах горното? за да знаеш какво идва- защото апетита идва с яденето. утре ще направиш семейство и ще разбереш, че със $4000-5000 на месец си точно за никъде ако искаш да живееш като бял човек с претенции и ще почнеш да искаш повече пари. това е гарантирано. а като искаш повече пари ще се окаже, че това са некви (поне) тийм лидър-ски позиции а за такива трябва да си в офиса. мисли го така- колкото по- висока позицията/ заплатата- толкова по- нужно е да си в офиса (поне периодично). ти президент на компания да си видял да си работи от къщи? може, ама трудна работа. и така...
един вид- enjoy while it lasts...
алекс
трабант 601с
разни други возила
трабант 601с
разни други возила
- Jorixa
- младши ентусиаст
-
- Кара: X5 G05/X1 F48
- Мечтае да кара: 911
Е по време на Ковид как всички работиха от вкъщи, все със ЦЕО-тата, та на всичкото отгоре бяха с рекордни печалби компаниите (и все още са) ? Аз лично от моята камбанария на просто Тиим Лиид, не съм видял да е имало кой-знае какъв спад в продуктивността на служителите. Съгласен съм че от време на време е хубаво да се събират хората в офиса, иначе екипната работа отива в кофата, ама по 2 дена седмично са напълно достатъчно
- ivanski_2
- младши ентусиаст
-
- Кара: V8 HEMI
alx написа:ivanski_2 написа:Ако утре ме върнат в офиса им пожелавам хубав и успешен ден и пускам предизвестие, защо - защото знам че ще си намеря бързо нова работа която да е 100% ремоут , та да ако не можеш сори не си достатъчно добър и никой не може да ме убеди в обратното защото съм го виждал на практика при няколко човека.
знаех, че точно това ще напишеш... писал си го и преди та ми беше ясно.
сега аз ще ти напиша някои неща - имаш избор защото още си млад и евтин и без някакви сериозни социални задължения. такива като тебе са много. ама страшно много. не забравяй, че компаниите които имат римоут култура имат и избор да си набират талант от -цял свят-... та на този фон ако нямаш проблем да си намериш нов римоут гиг значи, че просто си по- евтин от колкото си добър и по тази схема си оферта. ако си мислиш, че някой те наема само защото си добър- не. наемат те защото това което можеш да предложиш е на ниска цена. може би не най- ниската ама със сигурност не си най- скъпия. всичко е компромис.
защо ти го написах горното? за да знаеш какво идва- защото апетита идва с яденето. утре ще направиш семейство и ще разбереш, че със $4000-5000 на месец си точно за никъде ако искаш да живееш като бял човек с претенции и ще почнеш да искаш повече пари. това е гарантирано. а като искаш повече пари ще се окаже, че това са некви (поне) тийм лидър-ски позиции а за такива трябва да си в офиса. мисли го така- колкото по- висока позицията/ заплатата- толкова по- нужно е да си в офиса (поне периодично). ти президент на компания да си видял да си работи от къщи? може, ама трудна работа. и така...
един вид- enjoy while it lasts...
Да, за някои от нещата си прав, но това че да си тиим лиид трябва да си в офиса

Това за начина на живот спрямо заплащането е много относително със сегашната ми заплата мога да живея спокойно със жена ми дори да имахме дете без никакви притеснения, но то си е до човек/локация - дълга отделна тема.
Това за сериозните пари и претенции съм го разбрал затова от години бутам различни проекти в които виждам преспектива и виждам и резултати вече, та така.
И не съм само аз, в едно затворено общесттво съм (дискорд група) хората от него са тук от бг , и да ти кажа доста млади хора покрай мен бутат доста странични неща и то успешно, разбира се говоря за хората от по-високите нива там ( собственици на бизнеси с добра печалба) та така, варианти има само човек да не го мързи всичко става.
Some cars are made for maximum miles per gallon, and some are made for maximum smiles per gallon... the choice is yours... 

ivanski_2 написа:...
ах, крилата на младостта... усмихвам се.
каквото се опитвам да ти обясня, че от един момент нататък без ф2ф не става... като стигнеш до там осезателно ще го усетиш. социалния аспект от едно ниво нагоре (над това да зададеш задачата и след 1 седмица да получиш кода- нещо което много скоро ще се прави предимно и само от ии) е наложителен за успеха. и понеже си нахъсан и амбициозен и усещам, че морето ти е до колене- ще стигнеш по-скоро рано от колкото късно до това ниво. и ще разбереш какво ти пиша.
напред и нагоре.
алекс
трабант 601с
разни други возила
трабант 601с
разни други возила
- ildivvy
- старши ентусиаст
-
- Кара: Lexus GS430 07' , BMW Z4 2.5
- Мечтае да кара: BMW M2
steeN написа:Всички искат да бутнат сградите в центъра, защото това ще вдигне цената им като построят нови. Никой не иска да бута панелките, защото тогава ще стане мазало![]()
п.с.
Каквото и да се тръгне да се бута, другото ще излети в космоса...
Ex: 96' BMW318ti

Европа!!! Събуди се!!! Започни да гледаш собствения си интерес!
Вече съм фен на Марио Драги!
" Някои хора са толкова бедни, че имат само пари! " - Тодор Колев
Мразя скапаните водачи на служебни бели 'баничарки'!!!

Европа!!! Събуди се!!! Започни да гледаш собствения си интерес!
Вече съм фен на Марио Драги!
" Някои хора са толкова бедни, че имат само пари! " - Тодор Колев
Мразя скапаните водачи на служебни бели 'баничарки'!!!
- steeN
- старши ентусиаст
-
- Кара: конете да бягат
- Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...
Имотният пазар
Наистина ли не разбра какво казвам? Сгради в центъра се бутат нон стоп и в момента. Панелки не съм чул някой да бута да строи нови... сети се защо.
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
alx написа:empar написа:Але-Алехандро отново цепи мрака с гръмки и категорични изказвания с правопис на третокласник. За него няма скрито-покрито в корпоративния свят. Самият той го е измислил. ГОЛЯМА И ДЕБЕЛА ТОЧКА ПО ТЕМАТА!
Да го духат бедните и младите също така!
Не се хабете да вадите примери, няма смисъл.
истини много- никога не съм го отричал. това е моята. твоята ако е друга- напиши я, покажи как е сработила за тебе (щото мойта е доказано работеща) и ще се стане диалога.
ако се чувстваш засегнат като "беден"- ми... спри да бъдеш такъв. иди виж какъв е смисъла на грозния за някои хора лаф "stop being poor"... въпрос на избор е в 99% от сценариите
ае спирам, че модераторите ша яхнат метлите...
Точно си е по темата според мен, защото RTO в момента се натиска от компаниите, които настроиха сума офиси и не им излиза сметката да ги държат празни… понеже имам преки наблюдения от Сиатъл и Сан Фран…
А за личностното развитие - няма нужда да е в корпоративна среда. Ако работиш в голяма компания , да , няма начин без Ф2Ф на сериозно ниво… аз имам няколко engineering directors , които са fully remote, но това са по-скоро изключения.
Но ако човек си движи разни малки проектчета/бизнес/консултанство както казва Ивански, може спокойно да си върти $1-2млн годишен оборот колкото да живее комфортно… особено ако няма амбиции да променя света…

enigma
የተጨቆኑትን ነጻ አውጡ
የተጨቆኑትን ነጻ አውጡ
- TNT
- младши ентусиаст
-
- Мечтае да кара: 911
При нас баш VP-то идва 1-2-3 дни в офиса, тези под него, новоизлюпени мениджъри и директори, дават зор за офис. Но пък от офисите в Европа, при нас май е най-разпусната работата. Официално има едно изискване, неофициално друго - спазването според екипа и прекия ръководител. Истината наистина се върти покрай офисните сгради. Къде кви пари са взели, договорите са за 5-10 години и ще трябва да се обясняват що няма хора в офис за... милиони. Кой прави ремонта на офиса също е ключов момент и няма конфликт на интереси
Фирмите със собствени сгради... с толкова празни офиси, на кой могат да продадат офис помещения ? Микромениджмънта е силен на доста места. Има го и момента, че по-трудно се намират и хора, които няма нужда да бъдат следени. При нас близо 1 година се избута с един по заместване, който беше турбо скатавка. Такива хора са за офис.
А на Ивански като му се родят 1-2 чавета и виси с ипотека, надали ще е толкова смел с пускането на предизвестия от днес за утре.
Световните тенденции са едни, ние обаче драстично сме изоставали винаги. Специално за хоум офиса, ние сме доста доста по-назад от всички европейски държави. Та колкото и да ги връщат в офисите в Германия и УК, при нас все още има накъде да се върви за ремоут и хибрид.

А на Ивански като му се родят 1-2 чавета и виси с ипотека, надали ще е толкова смел с пускането на предизвестия от днес за утре.
Световните тенденции са едни, ние обаче драстично сме изоставали винаги. Специално за хоум офиса, ние сме доста доста по-назад от всички европейски държави. Та колкото и да ги връщат в офисите в Германия и УК, при нас все още има накъде да се върви за ремоут и хибрид.

- Е.Димитров
- старши ентусиаст
-
- Кара: F
- Мечтае да кара: Самолет
Чакайте малко!
Първо за работа от в къщи и в офис, има различно подразделения!
Почваме от да кажем програмисти, кол център, счетоводство и тн дейности , които могат да са отдалечени.
Така се освобождава много място в офиса за други позиции, които трябва да са в офис, както казахте разни началници и работници, дето не могат извън офиса.
Разбира се, офиса има и представителни функции.
Иначе по темата, да бутат се стари сгради, но това са основно някакви малки еднофамилни или двуфамилни къщи, някой хамбар или ниска сграда тип "конюшна"
Кооперации до сега не съм чул да се бутне (с повече от 20 апартамента) .
Първо за работа от в къщи и в офис, има различно подразделения!
Почваме от да кажем програмисти, кол център, счетоводство и тн дейности , които могат да са отдалечени.
Така се освобождава много място в офиса за други позиции, които трябва да са в офис, както казахте разни началници и работници, дето не могат извън офиса.
Разбира се, офиса има и представителни функции.
Иначе по темата, да бутат се стари сгради, но това са основно някакви малки еднофамилни или двуфамилни къщи, някой хамбар или ниска сграда тип "конюшна"
Кооперации до сега не съм чул да се бутне (с повече от 20 апартамента) .
- carmanf1
- младши ентусиаст
-
В нашата компания, масово всичко сме home office в цял свят, или кой, 'къдет си иска.
Директора на най-успешния ни завод в Европа ми каза така - изградил съм си страхотен екип и изобщо няма нужда да идвам в офиса и до завода.
Единствената причина да идвам всеки ден в офиса е: "Жена ми е home office и не мога да я понасям по цял ден"
Не сме IT - компанията, за която работя има заводи из цял свят.
Естествено, колегите които са свъразни с производството трябва да са по заводите.
Офиса в Прага - хора на ~10%, а е огормен на няколко етажа. Офиса в UK - пак същото. Централния офис в US - същата работа, празно.
Офиса в Пловдив, само няколко души, а също е огромен.
Офиса в София - наехме друг, 2 пъти по-малък, пак полу-празно
Ама, бизнеса си върви и се развива.
Директора на най-успешния ни завод в Европа ми каза така - изградил съм си страхотен екип и изобщо няма нужда да идвам в офиса и до завода.
Единствената причина да идвам всеки ден в офиса е: "Жена ми е home office и не мога да я понасям по цял ден"

Не сме IT - компанията, за която работя има заводи из цял свят.
Естествено, колегите които са свъразни с производството трябва да са по заводите.
Офиса в Прага - хора на ~10%, а е огормен на няколко етажа. Офиса в UK - пак същото. Централния офис в US - същата работа, празно.

Офиса в Пловдив, само няколко души, а също е огромен.

Ама, бизнеса си върви и се развива.

- Leon
- старши ентусиаст
-
- Кара: 328i
Темата е за имоти, не за хоум офис, имат връзка, но много се отплеснахте.
Never mistake motion for action...