Имотният пазар
Модератор: Общи модератори
Re: Имотният пазар
Jordana написа:Изолацията не работи ли през лятото ? Ако пропуска топлото навътре през лятото ми се вижда нещо гнила тая работа с коефциентите ..
Изолацията работи и в двете посоки разбира се. Но мощността на термопомпите е смятана за 21 градуса лято и зима. Под/ над това почват да работят нон- стоп и не могат да наваксат. Говориме за цялата къща/ площ нали. Спалните мога да ги направя хладилник/ пещ, но общите помещения са проблем защото на места имам 10 метра тавани. Една от тия “стай” има също 8х8 метра “прозорец” които.. има R=2.5… (двоен стъклопакет с аргон вътре който вероятно отдавна е избягал)…. един вид дупка в стената При такива обеми и остъкляване -всичко- е компромис…
алекс
трабант 601с
разни други возила
трабант 601с
разни други возила
- TNT
- младши ентусиаст
-
- Мечтае да кара: 911
Jordana написа:Тука на 18 градуса в училище децата излизат в дървена ваканция ...
Наистина 18 градуса беше. Помня как сме отваряли прозорците, като разберем, че ще измерват

алх, щом ти е 18 градуса в къщата - стига я хвали

Той може и повече да направи като градуси,но сметката за ток ще я чуем чак тук колко е като я получи благославяйки термопомпите.

- DigitalExile
- ентусиаст
-
- Кара: S LINE PLUS
Като нямаш ЕЕ все тая к'ва термопомпа имаш.
Ние в нас държим 23-24 градуса.
На 18-20 си е клинч за мен.
Ние в нас държим 23-24 градуса.
На 18-20 си е клинч за мен.
- Leon
- старши ентусиаст
-
- Кара: 328i
Хайде да приключим безмисления спор за температури с констатацията, че всеки има различен комфорт. Аз в съседите винаги ходя на гости с елек, не че пестят, просто така им е комфортно на хората...
Мисля, че това мнение изчерпа и темата за панелките. Всъщност, ако има нещо общо между мненията на всички участници на пазара на имоти, то е че в следващите години пазарът на ново строителство ще се движи до голяма степен от замяната на панелки с нови жилища. И това е логичен процес. Дори конструктивно самите блокове да са в добро състояние и поддръжка, общите части и съседите вътре в повечето случаи са много далеч от приятна среда за живот.
Аз живея точно такъв и се надявам никога да не срещна на улицата строителя, който го изсра, за да нямам обвинения и дела. Пълен разпад на всичко - от фасадата до тръбите. Пускал съм снимки от зидарията преди време. Ако не беше локацията, да съм се изнесъл сто пъти и тази идея назрява все повече. И пак е много по-добре от повечето панелки, които съм виждал, съжалявам.
pampo написа:Естествено, че има и винаги е имало.
В момента го има в Наредба № 3 от 21 юли 2004 г, както и в Еврокод BDS EN 1990.
Естествено, че след изтичането му сградата не подлежи на бутане. Просто трябва да се направи обследване и да се констатира дали сградата е годна за по-нататъшна употреба или трябва да се направят някакви предписания за саниране, укрепване или друго...
Темата с панелните блокове сме я бистрили пак тук преди много страници, проблемът е ясен, срутване от вятър едва ли ще видим (да не дава господ), но на земетръс биха издържали само ако са с непокътнати заварки. Което зависи силно от ползвателите на тези жилища, как са се грижели за течовете и колко стени са избили в имотите си. И понеже всички се съмняват (не без основание) в отговорността и съвестността на ползвателите, затова и темата за панелките е толкова наболяла. Отделно и с просто око се вижда окаяното състояние на някой от блоковете. Съответно от там би следвало да започне едно превантивно обследване на определен брой такива. Това разбира се е невъзможно, защото никой собственик няма доброволно да разреши да му избият отвори в стените с цел обследване.
Трябва да се случи с някаква общинска собственост, но явно и там държавата няма голям интерес да направи нещо по въпроса...
Тук държа да кажа, че окаяни блокове има и с неизтичащ експлоатационен срок, строени от различни самозванци до около 2005-2006та. Предполагам и в момента има такива строители, но далеч по-малко...
Та по темата, всеки човек, който се сдобие с някакви средства и има отношение към имотите, ще си смени панелния си имот за ново строителство от надежден строител. Както всеки би си сменил старата лада за ново БМВ, ако трябва да следваме нашата авто-аналогия...
Мисля, че това мнение изчерпа и темата за панелките. Всъщност, ако има нещо общо между мненията на всички участници на пазара на имоти, то е че в следващите години пазарът на ново строителство ще се движи до голяма степен от замяната на панелки с нови жилища. И това е логичен процес. Дори конструктивно самите блокове да са в добро състояние и поддръжка, общите части и съседите вътре в повечето случаи са много далеч от приятна среда за живот.
Тук държа да кажа, че окаяни блокове има и с неизтичащ експлоатационен срок, строени от различни самозванци до около 2005-2006та.
Аз живея точно такъв и се надявам никога да не срещна на улицата строителя, който го изсра, за да нямам обвинения и дела. Пълен разпад на всичко - от фасадата до тръбите. Пускал съм снимки от зидарията преди време. Ако не беше локацията, да съм се изнесъл сто пъти и тази идея назрява все повече. И пак е много по-добре от повечето панелки, които съм виждал, съжалявам.
Never mistake motion for action...
- Jorixa
- младши ентусиаст
-
- Кара: X5 G05/X1 F48
Leon написа:в следващите години пазарът на ново строителство ще се движи до голяма степен от замяната на панелки с нови жилища.
Мене ми е чудно тия хора как точно ще го движат тоя пазар, при положение че средностатистическия обитател на панелен блок живее на бързи кредити и талончета от лотарията

- TNT
- младши ентусиаст
-
Въобще не е вярно това. Дори познавам такива с няколко празни апартамента из града, които пак си живеят в панелката.

- Jorixa
- младши ентусиаст
-
- Кара: X5 G05/X1 F48
TNT написа:Въобще не е вярно това. Дори познавам такива с няколко празни апартамента из града, които пак си живеят в панелката.
Любимото ми е като някой познава някой и автоматично всички други стават като тоя някой

- TNT
- младши ентусиаст
-
Ем 20+ години съм живял в панелка и във всеки вход се сещам без да се напъвам за поне 1-2ма с пари, на които не им е проблем да се преместят и в къща. Аз пък мога да кажа, че ми е любимо как някой познава вход с такива лумпени и автоматично всички стават такива.

slatanic написа:Той може и повече да направи като градуси,но сметката за ток ще я чуем чак тук колко е като я получи благославяйки термопомпите.![]()
о, със сигурност... сега си погледнах лог-овете за янури февруари - средно по 3.5 мегавата на месец само за термопомпите... не ми е правило особено впечатление ама сега като погледнах- сигурно е цифра... аз понеже произвеждам доста през лятото от панелите и имам голям кредит за зимата - тая "консумация" не я виждам като разход и не съм изпищял- ама 3.5 мегавата по 35 цента киловата - за принципа си е цифра... но пак съм напред щото същите месеци със нафта съм извъртал по 650 галона (примерно) на месец .. по средно $3 на галон ... е по- голяма цифра... така че с термопомпите съм определено напред.
занимавам се и аз с глупости...

алекс
трабант 601с
разни други возила
трабант 601с
разни други возила
- alekangg
- кандидат ентусиаст
-
2000 доларес за нафта на месец? Това хотел ли е или пак нещо не сме разбрали?
Е тя едната стая има 8х8м прозорец по скоро нещо като Лувъра
Макар че с 2,5 тона нафта на месец и в него ще подмине 18 градуса сигурно 

Последна промяна seimo на 28 Окт 2024, 20:41, променена общо 1 път
alekangg написа:2000 доларес за нафта на месец? Това хотел ли е или пак нещо не сме разбрали?
имаше 2 години когато нафтата беше $5 на галон.. сега в момента е около $2.8 и минава за евтина

алекс
трабант 601с
разни други возила
трабант 601с
разни други возила
- Jordana
- старши ентусиаст
-
- Кара: през просото
- Мечтае да кара: леговището на смог
- Детайли за колата: баничарка
С тия 2.5 тона дизел на месец , което е приблизително 3.2 кубика предполагам имаш за зимния период ГСМ цистерна поне 10 кубика в двора ? Иначе местния лукойл трябва да те зарежда всяко първо число на месеца ... 

Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...
- DigitalExile
- ентусиаст
-
- Кара: S LINE PLUS
С тия сметки за ток/нафта ЕЕ клони към 0