Имотният пазар

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

master of the force
Аватар

Re: Имотният пазар

Мнение от alx » 25 Окт 2024, 18:07

Jordana написа:
alx написа:
Jordana написа:
Планово и официално - 50 години.
Това е манипулация без никакви факти , няма такъв заложен срок живот за панелното строителство в нито един нормативен документ . Както няма такъв срок заложен и за ЕПК или тухлата или за което да е дуго . Всичко зависи от начина на подръжка конструкцията във времето . 50 години се спряга като срок в смисъл че вали гърми без нищо да се прави по тоя панел оставен на произвола сградата ще издържи поне 50 години гарантирано , не че ще пада след 50 години .

Аз знам, че в хладилника ти има храна с изтекла годност ама като става въпрос за семейството ти съм сигурен че си по- малко склонен да поемеш рискове със нешо със изрекла официална годност … ако и да “става за ядене още”…

На твоя дървения вигвам колко е годноста преди да го нахапят термитите ? 30 години които са минали преди 100 ?!!! Вземете се научете как се строят къщи дето не ги събаря първия по силен вятър тогава давайте на другите наклон . Нищо лично , просто приятелски съвет :ok:

Около мене е пълно със “дървени вигвами” строени около 1870-та година… не можеш ги познаеш освен по това че като слезеш в мазето пода е глинен а стените на основата са камъни…

Термитите си има решения за тях и на практика не са проблем освен ако не си некъв голям реднек/ глупендър…

За съвета- благодаря :)
алекс
трабант 601с
разни други возила

ентусиаст
Аватар
Кара: S LINE PLUS

Мнение от DigitalExile » 25 Окт 2024, 20:19

Аз не мога да повярвам, че някой живее в нещо над 50 годишно и си мисли, че е сграда и че е стабилно.. Нагледал съм се, от старите нищо не става.
Иначе как изглеждат е без значение, топлоизолацията крие всичко...

Аз не бих живял в нищо създадено преди 2012г. И проектирано преди 2010г.

ентусиаст
Аватар

Мнение от slatanic » 25 Окт 2024, 20:32

Малиий добре,че си само ти така,че току виж се напълнят всички нови сгради с новодомци и почнат да бутат панелки и къщи наред из държавата. :mhihi:

ентусиаст
Аватар
Кара: S LINE PLUS

Мнение от DigitalExile » 25 Окт 2024, 21:02

Истината е че ако имаш желание винаги може да смениш :winky:

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от enigma » 25 Окт 2024, 22:01

alx написа:
Jordana написа:
alx написа:
Jordana написа:
Планово и официално - 50 години.
Това е манипулация без никакви факти , няма такъв заложен срок живот за панелното строителство в нито един нормативен документ . Както няма такъв срок заложен и за ЕПК или тухлата или за което да е дуго . Всичко зависи от начина на подръжка конструкцията във времето . 50 години се спряга като срок в смисъл че вали гърми без нищо да се прави по тоя панел оставен на произвола сградата ще издържи поне 50 години гарантирано , не че ще пада след 50 години .

Аз знам, че в хладилника ти има храна с изтекла годност ама като става въпрос за семейството ти съм сигурен че си по- малко склонен да поемеш рискове със нешо със изрекла официална годност … ако и да “става за ядене още”…

На твоя дървения вигвам колко е годноста преди да го нахапят термитите ? 30 години които са минали преди 100 ?!!! Вземете се научете как се строят къщи дето не ги събаря първия по силен вятър тогава давайте на другите наклон . Нищо лично , просто приятелски съвет :ok:

Около мене е пълно със “дървени вигвами” строени около 1870-та година… не можеш ги познаеш освен по това че като слезеш в мазето пода е глинен а стените на основата са камъни…

Термитите си има решения за тях и на практика не са проблем освен ако не си некъв голям реднек/ глупендър…

За съвета- благодаря :)

Така е, решения - много. Аз примерно на моите термити им казвам - обявяваме война на термитите от съседния вигвам. Това ги държи заети седмица-две, но после идват и викат “шефе, водим ти пленници” :ok: и трябва да им измислям нови занимания.

Джордана, какво толкова си се загрижил за тия панелки - нищо фатално няма да стане като ги бутнат. Нали в новите пак ще трябва да се инсталират климатици :ok:
enigma
የተጨቆኑትን ነጻ አውጡ

старши ентусиаст
Аватар
Кара: през просото
Мечтае да кара: леговището на смог
Детайли за колата: баничарка

Мнение от Jordana » 26 Окт 2024, 1:20

Така е, решения - много. Аз примерно на моите термити им казвам - обявяваме война на термитите от съседния вигвам. Това ги държи заети седмица-две, но после идват и викат “шефе, водим ти пленници” :ok: и трябва да им измислям нови занимания.

Няма спасение ако ще да ги пращаш за зелен хайвер тия мравки с дърворезачките ... живееш им във храната все пак :mhihi:
Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...

master of the force
Аватар

Мнение от alx » 26 Окт 2024, 1:46

… ти нали знаеш, че там където термитите са с големи триони основно се строи с бетон? Флорида примерно…при нас също ги има ама са слаба работа… :angel:

Но пък тия вигвами ако знаеш как са изолирани- в най- студените месеци (януари и февруари) където има седмици дето не се вдига над нулата термопомпите ми държат 18 градуса в къщата и грубата сметка е по 12к btu за всеки 100 квадрата площ при -10 навън… при тавани средно по 3 метра високи… стигни такава ефективност в панелката…

Мисли го така- типичния панел на външна стена има изолационна стойност R=1 … аз във стените н старата къща съм със R=18 а в тавана и пода - R=50… а новата къща е едно 30% още по- ефективна… но там се престарах(а) със изолацията та не е показателна, ма за идеята- споделям
алекс
трабант 601с
разни други возила

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Jordana » 26 Окт 2024, 7:44

Но пък тия вигвами ако знаеш как са изолирани- в най- студените месеци (януари и февруари) където има седмици дето не се вдига над нулата термопомпите ми държат 18 градуса в къщата и грубата сметка е по 12к btu за всеки 100 квадрата площ при -10 навън…
Какви са тия 18 градуса и седмици под нулата ...да не си в Аляска ? :shock: Тука на 18 градуса в училище децата излизат в дървена ваканция ...Аз не знам колко ми е коефциента който споменаваш и не ми е трЕбвало да го знам , обаче целогодишно си ходя по шорти и тениска в къщи и държа 25 градуса с една термопомпа 12ка за 3 стаи . :dunno:
Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: X5 G05/X1 F48
Мечтае да кара: 911

Мнение от Jorixa » 26 Окт 2024, 7:53

Във Франция като студент съм живял в сграда строена през средата на 19ти век и реално масово срадите по центъра там са такива. Изглеждат по-добре от някои сгради строени преди 15 години у нас :mhihi:

ентусиаст
Аватар

Мнение от slatanic » 26 Окт 2024, 8:14

Какво е това 18 градуса вкъщи баси!?
Аз на толкова трябва да не съм пускал пелетния котел или климатиците?
А реално съм с 10см изолация и никаква такава на покрива.
За там съм намислил 10ка или 6ца фибран и смятам ще стане още по-добре за лятото което ми е по-големият проблем от зимата всъщност.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: 320i мнооо убаво )))
Мечтае да кара: Еххх...
Детайли за колата: e46, седан, M52,2000 cm3,150 Hp.

Мнение от Моджо » 26 Окт 2024, 9:45

Нема пАре за 25 градуса :)) Минимума у нас е 24. На 22 вече зъзнем, па какво остава да е 18.
Хм,хм...

ентусиаст
Аватар

Мнение от slatanic » 26 Окт 2024, 12:24

При него баш парите едва ли…
То си е до индивидуално усещане.
Аз поради това,че живот съм или на жега или на студ по цял ден обичам вкъщи да ми е топло.
А и по принцип съм “парнаджия” и обичам да ми е топло. :mhihi:
Но съм слагал термопомпа на едни сладури в Банкя дето им беше пасивна къщата и тия си стояха зимата на 18 градуса да борят глобалното затопляне… :ok:
Та…всеки с номера си.

Потребител
Аватар
Кара: F90
Мечтае да кара: 507

Мнение от Spunky » 26 Окт 2024, 18:52

Аз съм на вечно лято и климатика държи 18 нощем и 20 през деня. Не виждам как ще спя на 22 дори, да не говорим тия сауна температури дето обсъждате.

master of the force
Аватар

Мнение от alx » 27 Окт 2024, 0:12

Повече е въпрос на комфорт - на мене винаги ми е топло- 18 през зимата ми идва точно… особено като спя. През лятото държа на 21 и се чудя къде да се завра да ми е хладно…
алекс
трабант 601с
разни други возила

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Jordana » 27 Окт 2024, 0:42

Изолацията не работи ли през лятото ? Ако пропуска топлото навътре през лятото ми се вижда нещо гнила тая работа с коефциентите .. :dunno:

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата