Икономическа тема
Модератор: Общи модератори
- nikola59
- младши ентусиаст
-
- Кара: E90 LCI 320D xDrive
- Детайли за колата: N47/184 Hp
Re: Икономическа тема
Я тези които плюят да кажат те какво са направили и да направим сравнение. Паметник ли направиха, църква ли, книги ли издадоха???????
Аман от плюещи всезнайковци в тази тема. 

- Top Gun Maverick
- Старши спамър
-
- Кара: Кон
- Мечтае да кара: хората към оринджпилване
- Детайли за колата: разделена на 21 млн. бройки
Минималната я вдигнаха на 1077 от 1-ви януари, Главчев ей сега каза. Уж нищо не можеше да прави служебното, ама не точно нищо. Иначе нямаше да въртят 45 пъти служебни.
По този повод с минималната онзи ден говоря с един мой клиент, управител на голям хранителен магазин(даже си е верига)и го питам сега като я вдигнат пак ли ще им дават колкото искат, питам го на минимална ли с касиерките и то ми вика, че май всичките служители са на минимална, включително и той.
А заплатата му си е доста над средната. Та такива неща с ползите от тази минимална.
П.п: Никоя от касиерките им и сега не получава 1077, а значително повече, не знам само чистачките дали не са на 4 часа или нещо такова и да вземат пак под сегашната минимална.
По този повод с минималната онзи ден говоря с един мой клиент, управител на голям хранителен магазин(даже си е верига)и го питам сега като я вдигнат пак ли ще им дават колкото искат, питам го на минимална ли с касиерките и то ми вика, че май всичките служители са на минимална, включително и той.

П.п: Никоя от касиерките им и сега не получава 1077, а значително повече, не знам само чистачките дали не са на 4 часа или нещо такова и да вземат пак под сегашната минимална.
Според мен ти е грешна представата за това какво представлява МРЗ.
Директно ще са засегнати хора и фирми, които са на границата на сивата икономика(супермаркетите не са там). Тези които се осигуряват на МРЗ, но получават пари настрана. Самоосигуряващи се, пенсионери, ТЕЛК и т.н.
Индиректно ще бъде засегната и светлата икономика по линия на това, че МРЗ стои в основата на изчисляването на други величини.
Директно ще са засегнати хора и фирми, които са на границата на сивата икономика(супермаркетите не са там). Тези които се осигуряват на МРЗ, но получават пари настрана. Самоосигуряващи се, пенсионери, ТЕЛК и т.н.
Индиректно ще бъде засегната и светлата икономика по линия на това, че МРЗ стои в основата на изчисляването на други величини.
Е той точно каза, че всички в тоя супермаркет се осигуряват на минимална, а получават много повече. Сега ще се наложи да плащат по-високи осигуровки на новата минимална ставка, това е причината за вдигане на минималната...
- TNT
- младши ентусиаст
-
- Мечтае да кара: 911
И няма да получат увеличение от 1 януари, щото... по-високи разходи за осигуровки
Интересното е, че други социални плащания са замразени. Т.е. вдигат МРЗ, вдигат МОД, но майчинството не се пипа примерно.

Интересното е, че други социални плащания са замразени. Т.е. вдигат МРЗ, вдигат МОД, но майчинството не се пипа примерно.

- Jordana
- старши ентусиаст
-
- Кара: през просото
- Мечтае да кара: леговището на смог
- Детайли за колата: баничарка
Тоест вдигането на МРЗ е пример как ти намалява заплатата като ти я вдигнат ... 

Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...
- TNT
- младши ентусиаст
-
Мен ме кефи как като се обвърза МРЗ със средната заплата и сега всичките държавни служители искат да са 20-30% над средната
Учители, преподаватели, МВР. В армията пак вдигнаха, но там не съм сигурен дали е обвързано или искат обвързване 

- Top Gun Maverick
- Старши спамър
-
Всички ще ревнат сега. Не чух точно, но те говореха за обвързванията със средната. Ама няма проблем, баба Йелън каза, че трябва дълга на САЩ да се гласува да се вдигне(тавана де)на 50 трилиона, нооооо...това било добре, понеже било необходимо за не знам си какви нужди.
Няма да изоставаме я, газ нагоре.
П.п: Някой иска ли да си купи американски дълг? Все пак както казаха, не може да фалираме защото в крайна сметка си печатаме.

П.п: Някой иска ли да си купи американски дълг? Все пак както казаха, не може да фалираме защото в крайна сметка си печатаме.

- dhtj
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E90 330d Individual, CBR1000RR
- Мечтае да кара: яка атмосферка ръчка на задно от време на време...
Хем искате да ги стигнем европейците, хем мрънкате.
Не 1000лв, ами 1000Евро трябва да я направят минималната у нас... И пак ще сме далече.
Не 1000лв, ами 1000Евро трябва да я направят минималната у нас... И пак ще сме далече.

- Top Gun Maverick
- Старши спамър
-
Тука ми мрънкат от Арсенал работници, бая украинки вече работили из заводите.
И някои от етносите се оплакват, че не им давали на друг език освен българския да си говорят началниците, а украинките можело.
Викам може да не знаят БГ бе, знаели някои, понеже и бесарабски Българки имало, ама по между си цъкат. Обучавали ги сега, а се чудя дали с гордост работят и за Украйна даже. 

- ildivvy
- старши ентусиаст
-
- Кара: Lexus GS430 07' , BMW Z4 2.5
- Мечтае да кара: BMW M2
'Проблема' с вдигането на минималната е, че скоро никой няма да я дава! Иначе, аз съм ЗА още утре да я направят 2000Евро и всеки работодател да се съобрази с това 'изискване' на държавата
..

Ex: 96' BMW318ti

Европа!!! Събуди се!!! Започни да гледаш собствения си интерес!
Вече съм фен на Марио Драги!
" Някои хора са толкова бедни, че имат само пари! " - Тодор Колев
Мразя скапаните водачи на служебни бели 'баничарки'!!!

Европа!!! Събуди се!!! Започни да гледаш собствения си интерес!
Вече съм фен на Марио Драги!
" Някои хора са толкова бедни, че имат само пари! " - Тодор Колев
Мразя скапаните водачи на служебни бели 'баничарки'!!!
- alekangg
- кандидат ентусиаст
-
Точно, от 1-2 години тръгна отлива на външните фирми и все повече заминават.
Да вдигат минимална, да вдигат прагове всяка година, като останат само родните бизнесмени и държавните служители ще видим какво ще стане.
Положението не е хич розово, но не се тръби или се заравя главата в пясъка и не се говори по темата.
Тук само напред и нагоре и имотите по 1милион скоро, всеки с поне 2 броя, някои с 10+
Най-богата държава в света ще ставаме.
Да вдигат минимална, да вдигат прагове всяка година, като останат само родните бизнесмени и държавните служители ще видим какво ще стане.
Положението не е хич розово, но не се тръби или се заравя главата в пясъка и не се говори по темата.
Тук само напред и нагоре и имотите по 1милион скоро, всеки с поне 2 броя, някои с 10+
Най-богата държава в света ще ставаме.
- zAcK
- Старши Алкохолик
-
- Кара: E60 LCI 535d
- Мечтае да кара: E24 635CSi
- Детайли за колата: Немска петица с многооо екстри. Ама не всичките, де! Такива има само нов внос от Италия :D
Положението в провинцията е тотал щета
Заплатите в администрацията са по-високи до много по-високи от средните в частния сектор там. За провинцията имам предвид.
В резултат на което никой не иска да работи и да произвежда, а искат да си "клатят краката". Цитирам буквално!
Да не казвам, че се дават подкупи да станат полицаи, горски, общински служители и прочее лентяи.
Има доста общини, в които общинската администрация е най-големия работодател
Дори учител вече е супер желана професия в провинцията!
Ама не щото ти е призвание!!!
А щото не се работи, цяло лято почиваш и заплатите са 2000+
И после какво възпитаваме с такива учители???
P.S. Страшен прогрес в Родината. Както казаха колегите тук - подобряваме се

Заплатите в администрацията са по-високи до много по-високи от средните в частния сектор там. За провинцията имам предвид.
В резултат на което никой не иска да работи и да произвежда, а искат да си "клатят краката". Цитирам буквално!
Да не казвам, че се дават подкупи да станат полицаи, горски, общински служители и прочее лентяи.
Има доста общини, в които общинската администрация е най-големия работодател

Дори учител вече е супер желана професия в провинцията!

P.S. Страшен прогрес в Родината. Както казаха колегите тук - подобряваме се

Хубави години бяха, 'га бяхме млади фенове с M20-ки с големи 'жанти!

E34 520i / E39 520i / E39 540i / E60 535d - Love at First Sight is Real

E34 520i / E39 520i / E39 540i / E60 535d - Love at First Sight is Real

- streetz
- младши ентусиаст
-
- Кара: E46, G20
- Мечтае да кара: RS Cosworth
- Детайли за колата: M54B22
B48B20
zAcK написа:Дори учител вече е супер желана професия в провинцията!
Изсмях са

The free market is perfect. If anything unexpected happens, bananas are suddenly $47 and you have to sell your blood for firewood.
- TNT
- младши ентусиаст
-