Формула 1 - обща тема

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E39, D3 W12, E89, U11, G09, G70

Re: Формула 1 - обща тема

Мнение от Don_Diego » 21 Окт 2024, 10:44

Топ състезание се получи! Много интересно беше от началото до края :driving:
Норис наистина не е с шампионски манталитет, малко напрежение да му дадат и започват да поддава. Отбора също не му помага когато трябва. Общо взето сами се спъват за титлата при пилотите, но тази при конструкторите изглежда все по-близо.

Ферари - напълниха ми душата :bowdown: . Много силен уикенд като цяло, жалко че изгубиха 1/4 от сезона да търсят настройките за конкретния ъпгрейд :banghead: . Карлос ги попиля от каране, топ изпреварвания и в спринта и в състезанието беше безгрешен.
Шарл изтегли късата клечка на старта в спринта при мелето в първи завой, вчера обаче извади късмет при боричкането между Макс и Норис. Топ каране и от двамата + колата беше много силна във всеки един момент (без квалификацията).

Ред Бул - Макс пак депресира Ландо с каране при това с по-слаба кола :lol: . Топ защита + беше удоволствие да се гледа битката им. Нямам представа защо продължават да го държат Чеко, в момента е в тежест на отбора. Абсолютно посредствен пилот! Ръсел стартира от пита и пак го би :kuku:

Младоците Колапинто и Лоусън също много показаха. Колапинто е голямо куче и заслужава да е на грида догодина :bowdown: . Лоусън пък очаквам съвсем скоро да бъде промотиран в Ред Бул ако продължи с това си каране и агресия :driving:
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: F10 530d 2015
Мечтае да кара: E36 M3 3.2, M5 E60 LCI, M760Li, M5 F90 LCI
Детайли за колата: 258HP|RWD|Automatic

Мнение от BorislavB » 21 Окт 2024, 11:09

Аз не разбрах как Макс не го наказаха за тва,че избута Ландо в първата обиколка на първия завой, а после Ландо отнася наказание за същото нещо, като пак бива избутан и Макс също излиза от пистата?
От малко дете си имам мечта, не Ferrari, брат, M-Power е Тя. -|- Цяла Земя под едно небе,с една марка автомобили - BMW...!

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Don_Diego » 21 Окт 2024, 11:38

Първи завой на първа обиколка почти никога няма наказания, освен за директни удари разбира се. Назад в колоната имаше такъв и въпреки това пак нямаше наказание, прост състезателен инцидент. Не знам защо очаквате да има наказания за това. че не са се събрали в пределите на пистата :dunno:

Грешка си е на Норис, че не върна позицията и да изпревари в следващите турове. Беше се изнервил вече и това си пролича.
Изображение

ентусиаст
Аватар

Мнение от BorislavB » 21 Окт 2024, 11:48

Едно е да стане тясно в първия завой и да няма къде да избягаш и да направиш контакт с друг, друго е да спреш по-късно като знаеш,че сте две коли една до друга. За мен Макс също трябваше да бъде наказан, да излизането на Ландо му даде доста повече предимство, но такава беше ситуацията и пистата там просто му позволи да го изпревари, ако се беше случило същото ама отново в първи завой Ландо нямаше да може да го изпревари и пак щеше да излезе зад него. Аз не се опитвам да защитавам Ландо въпреки,че ми е фаворит въпроса е, че ме дразни как Макс трябва едва ли не да блъсне някой,че да има наказание за него, нещо като,че ли много го пазят от FIA... :dunno:
От малко дете си имам мечта, не Ferrari, брат, M-Power е Тя. -|- Цяла Земя под едно небе,с една марка автомобили - BMW...!

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Don_Diego » 21 Окт 2024, 12:21

Oт първото му състезание се знаеше, че Макс е мръсен пилот и кара по ръба на правилата. Ситуацията тук е перфектния пример за това: спира по-късно и "краде" завоя от Ландо, който преди завоя беше преди него. От там и наказанието за Ландо след завоя.
От онборд камерите се вижда, че Макс в нито един момент не отваря завоя за избута Ландо, все е с пълен ляв с идеята да му остави достатъчно място
Изображение

ентусиаст
Аватар

Мнение от BorislavB » 21 Окт 2024, 16:10

Нали се сещаш,че той знае перфектно,че още с късното спиране той знае,че няма да има място за Ландо, та това,че не е върнал волана не е фактор според мен. Факта,че играе мръсно не ми харесва, не харесвам такъв тип хора, които прекрачват границите на човешкото на всяка цена (да разбирам,че тука става дума за титли,кариера,спонсори,пари). Същата работа както с Маркез в МотоГП еми не ми харесва как мръсно кара колкото и да е добър. :bang:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Lexus GS430 07' , BMW Z4 2.5
Мечтае да кара: BMW M2

Мнение от ildivvy » 21 Окт 2024, 19:14

Относно Маркез - не съм му гледал предишните състезания, но от това, което виждам последните две години, не бих казал, че 'играе мръсно'. По-агресивен е понякога, но мисля в рамките на разумното/приемливото...
Ex: 96' BMW318ti

Изображение

Европа!!! Събуди се!!! Започни да гледаш собствения си интерес!

Вече съм фен на Марио Драги!

" Някои хора са толкова бедни, че имат само пари! " - Тодор Колев

Мразя скапаните водачи на служебни бели 'баничарки'!!!

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от alekangg » 21 Окт 2024, 19:50

Просто всички фенове на Роси го мразят, това е. А Роси най-много, ама с мразене само не става.
Бил съм голям фен на доктора, но прекали и издиша, до ден днешен си мели глупостите, а не вижда колко пъти по-малко точки имат неговите си пилоти със същия мотор, хем са от години с него.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Lexus GS430 07' , BMW Z4 2.5
Мечтае да кара: BMW M2

Мнение от ildivvy » 21 Окт 2024, 20:28

Не е по темата, но .... фен съм на Роси от неговия дебют в клас 125сс! Човека е Феномен!
Ex: 96' BMW318ti

Изображение

Европа!!! Събуди се!!! Започни да гледаш собствения си интерес!

Вече съм фен на Марио Драги!

" Някои хора са толкова бедни, че имат само пари! " - Тодор Колев

Мразя скапаните водачи на служебни бели 'баничарки'!!!

ентусиаст
Аватар

Мнение от BorislavB » 21 Окт 2024, 20:34

Малко офтопик от Ф1 ама Маркез не кара на смърт само срещу Роси, а срещу всички така,че това,че съм фен на Роси няма нищо общо. Иначе за Роси не знам какви глупости мели ама човека си кара работите много добре и продължава да се забавлява и да показва някакво ниво и на "старини" (казвам старини защото вече е "стар" в моторспорта). Ще видим Маркез докъде ще я докара с това глупаво (за мен) каране и колко известен ще остане след като приключи кариерата в МотоГП.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: на късмет и надежди...
Мечтае да кара: "бяла служебна баничарка"
Детайли за колата: seats and a steering wheel....

Мнение от nickstorm » 21 Окт 2024, 20:44

:lol:
"Работи, работи!"-казал Иван Вазов и легнал да спи

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Don_Diego » 28 Окт 2024, 9:52

Има ли още недоволни? :mhihi:

За където каквото имаше го наказаха Макс и като бонус все тежки наказания му дадоха :dunno:

Супер победа на Ферари, жалко че не успяха да я направят пак 1-2, но и 1-3 пак става. Шарл имаше малко време за подготовка този уикенд и напълно резонно беше да е втора цигулка. Ако не беше направил грешката в края, може би щеше да удържи Ландо зад себе си. Като цяло много солидни няколко уикенда за Скудерията. Вече са втори в конструкторския шампионат и ако продължат със силните изяви, а Макларън пак стъпят накриво може и да им го измъкнат под носа.

Чеко няма място в Ред Бул, напълно посредствен пилот отново. Младоците пак го правят крив, а Лоусън даже и пръста му подаде като го изпревари :bowdown: :mhihi:
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E36 328i

Мнение от TheDriver » 28 Окт 2024, 11:13

Аз не мога да си представя по-голям резил от това което Перес прави в момента.
След всичките драми по време на състезанието, накрая пред собствена публика го изкомандваха напълно ненужно да влезе в бокса за меки гуми.
Това си беше за назидание. Не мисля, че някой в Ред Бул си е правил илюзии, че Перес може да победи Леклерк.

Макс направи същата глупост като в Австрия, но пък и стюардите явно им писна и "леко им се отплесна ръката".

Имаше(и все още има извън Ф1, Ф2 и Ф3) някакви неписани правила за поведение по време на битка гума до гума. През годините различни пилоти прекрачваха за кратко тези правила, но те криво ляво работеха.
Макс, с идването си ги разби на пух и прах. Последните 6 години всички вървят след него в опит да напишат някакви правила, които да хванат неговото поведение, но той винаги е една крачка напред.
Според мен той ще продължи да е крачка напред, защото разбира, че правилата и единичните ситуации нямат никакво значение.
Макс им работи с психиката, взима им страха и без значение от правилата, те винаги треперят, когато са до него. Вижте Норис колко се "куми" преди да опита нещо в Остин.
Единствено Люис 2021 отвърна със "нека катастрофираме щом искаш", но пък той окончателно загуби психологическата битка в Абу Даби.
От настоящите само Леклерк и Колапинто все още не са паднали в капана.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Don_Diego » 28 Окт 2024, 11:29

Отделно, че срещу Норис Макс кара на умирачка :mhihi:
Вчера не даде много отпор на Сайнц когато го изпреварваше, а после срещу Норис стана страшно :mhihi:

Наистина трябва да се вземат спешни мерки защото ще започне "война за върха на завоя" и после ама дай ми място бях напред в тази конкретна точка :kuku: .
Или пренаписване на правилата или +10секунди на всяка такава изцепка, без значение кой я прави и бързо ще се отучат пилотите
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E36 328i

Мнение от TheDriver » 28 Окт 2024, 11:40

Той беше наясно, че разликата в темпото с Ферари е сериозна и няма как да остане със Сайнц поне в стинта с медиум. За това избра да не се бори, а да удържи медиумите за едно спиране.

Не мисля, че проблемът ще се реши с пренаписване на правилата или с детайлното разписване на битките гума до гума.
Норис, Леклерк и компания трябва да извадят топки и да катастрофират. Т.е. да хванат блъфа на Макс и да не се дърпат, а да го оставят да ги удари(Монца 2021). Или те да го ударят (Силвърстоун 2021).

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата