Добавки за автоматична скоростна кутия.
Модератор: Общи модератори
20 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
- SpeedyMan
- ентусиаст
-
- Кара: BMW 320 Touring
Re: Добавки за автоматична скоростна кутия.
Щом маслото е било черно, вече е имала добавка най-вероятно. Такава с молибден и графит. Каква точно е тази кутия и кой е производителя?
Иначе браво за Хондата, но все пак това са азиатски леген(д)и. На 35 години. За реставрация. Супер рядка.
Е, Аертон Сена им е набивал акъл на япончетата как да я направят, но я е карал с ръчка.
ПС. Най-добрата Хонда е BMW-то.
Изпратено от моят Redmi Note 8 Pro с помощта на Tapatalk
Иначе браво за Хондата, но все пак това са азиатски леген(д)и. На 35 години. За реставрация. Супер рядка.
Е, Аертон Сена им е набивал акъл на япончетата как да я направят, но я е карал с ръчка.
ПС. Най-добрата Хонда е BMW-то.

Последна промяна SpeedyMan на 16 Окт 2024, 6:17, променена общо 1 път
- Ивайло Димов
- младши ентусиаст
-
- Кара: Сеат Толедо 1.8 20V AGN
- Мечтае да кара: Елинор :)
За автоматик едва ли ще помогне ,има добавки за промиване на скоростна кутия...подобно на engine flush ,до колко вършат няква работа и са реално ефективни е друг въпрос.По принцип АТФ маслата са доста по-опоскани от към присадъчен пакет и затова си имат строго определен интервал на смяна .То и самото масло в кутията действа като хидравлично ...та лично аз досега не съм срещал случай в, който някой да е спасил такава кутия с присадка.Тази кола на тази възраст предполагам е излязла за Dextron 2 от завода.
- SpeedyMan
- ентусиаст
-
Това си е трансаксъл, демек на едно с дифа. Щом е на Хонда, питай дали Хонда сервиз в БГ може да помогне за възстановяването.
А този датчик, който дава грешка, може той да е дал фира, първо го замени с нов (знам, че вероятно е трудно да се намери)
А този датчик, който дава грешка, може той да е дал фира, първо го замени с нов (знам, че вероятно е трудно да се намери)
- Ивайло Димов
- младши ентусиаст
-
- Кара: Сеат Толедо 1.8 20V AGN
- Мечтае да кара: Елинор :)
Миризмата на чесън принципно е от диференциални масла тип EP,датчика има О-пръстен дето сигурно се е опекъл и за това трудно излиза .В някои авт.скоростни кутии се използва текстолит за синхронизатори ,в други пресован картон
- ildivvy
- старши ентусиаст
-
- Кара: Lexus GS430 07' , BMW Z4 2.5
- Мечтае да кара: BMW M2
Тази кутия щеше да е само за Боримечката! Той щеше да я отвори, прегледа, изчисти и затвори, дори без да знае как работи, но щеше да разбере... Уви...няма да се случи!
Ex: 96' BMW318ti

Европа!!! Събуди се!!! Започни да гледаш собствения си интерес!
Вече съм фен на Марио Драги!
" Някои хора са толкова бедни, че имат само пари! " - Тодор Колев
Мразя скапаните водачи на служебни бели 'баничарки'!!!

Европа!!! Събуди се!!! Започни да гледаш собствения си интерес!
Вече съм фен на Марио Драги!
" Някои хора са толкова бедни, че имат само пари! " - Тодор Колев
Мразя скапаните водачи на служебни бели 'баничарки'!!!
- kiko
- старши ентусиаст
-
- Кара: сребърна звезда
- Мечтае да кара: RAUH
ildivvy написа:Тази кутия щеше да е само за Боримечката!.....
Уффф прияде ми се сланина

пс.сори за офф-а

- SpeedyMan
- ентусиаст
-
Съпротивлението е само първобитен Ел. Параметър. Електронната част може и да е ок, но да се е скапала сензитивната.
Вуйчо написа:Поръчах датчик, пък като дойде, ще пиша какво става. Днес го свалих (дръпнах по-силно и излезе), на вид е наред.
Това е некъв елемент на хол- това че е с правилно съпротивление не значи нищо. Смени го, смени маслото още 2-3 пъти ако можеш че да смениш поне 2/3 от него и виж като как е. Добавки за скоростна кутия еле пък точно на това изчадие- не бих сложил.
Ако можеш като извадиш датчика светни вътре в дупката и бавно върти квото трябва да се върти че да видиш като дойде “пъпката” дето го задейства. А може и да не е една пъпка ми да са много каро зъбчато колело да е и така да брои магнитните импулси- ако е така погледни дали тия зъби или ако една пъпка не са “обрасли” със старо масло и стружки и да развалят магнитния “подпис” като минат покрай датчика. Ако са обрасли- чистиш с клечки за уши вътре или там с квото е подходящо и гледаш да не го изпуснеш памука вътре. Бе с две думи- погледни вътре дали нещо няма да ти направи впечатление….
алекс
трабант 601с
разни други возила
трабант 601с
разни други возила
Най вероятно ти е запушено throttle body idle passage. Изчисти хубаво дросела като не забравяш да изчистиш дупката за въздуха за тихите обороти…
Аз също бих направил еку ресет след това- на затоплен мотор спираш всичките аксесоари, климатик, ел. консуматори- всичко…. вади се бушона на часовника 7.5а дето е под предния капак за 10-15 секунди и се слага обратно. Колата се пали (без никакви педали натиснати) и се оставя да работи 10 минути без да пипаш нищо никъде. Оборотите ще се движат нагоре надолу малко докато научи това онова… Гасиш след 10-15 минути и си ти…
Аз също бих направил еку ресет след това- на затоплен мотор спираш всичките аксесоари, климатик, ел. консуматори- всичко…. вади се бушона на часовника 7.5а дето е под предния капак за 10-15 секунди и се слага обратно. Колата се пали (без никакви педали натиснати) и се оставя да работи 10 минути без да пипаш нищо никъде. Оборотите ще се движат нагоре надолу малко докато научи това онова… Гасиш след 10-15 минути и си ти…
алекс
трабант 601с
разни други возила
трабант 601с
разни други возила
20 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2