Мотористите във форума!
Модератор: Общи модератори
Re: Мотористите във форума!
Сега сравни ли нещо или не сравни?!
На мен на 23цола са ми взимали 140лв за демонтаж,лепенка и монтаж...сега за мен е безумие...Ама имаш пари угаждаш си.
А че в София и из България цените са различни смятам е ясно...не че е напълно основателно да е така.
По темата за моторите продължавам да си карам черният кон и да се ослушвам с какво да го заменям.
Още стои дилемата ново или втора ръка...като май надделява новото...ама не се е продал коня,а и не се знае какви мотори ще излязат за следващата година.
Та кога всъщност им бяха премиерите на моторите за 25та!?
Има разни предложения по дилърите за намаление,но реално май само при Еди има намалени тестови бройки на малко километри с добра отсъпка спрямо нов.

На мен на 23цола са ми взимали 140лв за демонтаж,лепенка и монтаж...сега за мен е безумие...Ама имаш пари угаждаш си.
А че в София и из България цените са различни смятам е ясно...не че е напълно основателно да е така.

По темата за моторите продължавам да си карам черният кон и да се ослушвам с какво да го заменям.
Още стои дилемата ново или втора ръка...като май надделява новото...ама не се е продал коня,а и не се знае какви мотори ще излязат за следващата година.
Та кога всъщност им бяха премиерите на моторите за 25та!?
Има разни предложения по дилърите за намаление,но реално май само при Еди има намалени тестови бройки на малко километри с добра отсъпка спрямо нов.
- ildivvy
- старши ентусиаст
-
- Кара: Lexus GS430 07' , BMW Z4 2.5
- Мечтае да кара: BMW M2
Премиерите може да ги видиш на EICMA следващия месец...
Ex: 96' BMW318ti

Европа!!! Събуди се!!! Започни да гледаш собствения си интерес!
Вече съм фен на Марио Драги!
" Някои хора са толкова бедни, че имат само пари! " - Тодор Колев
Мразя скапаните водачи на служебни бели 'баничарки'!!!

- Spit-Fire
- Scrapyard user
-
- Кара: Peugeot 3008 + Yamaha MT-09
Що не си вземеш едно Тенере - хем си изправен, хем окачване имаш, хем може да хванеш на където ти е кеф (я път, я гора), хем е лек, хем е готин на вид. А и двигателя си е куче отвсякъде. Аз 07-цата малко преди да я продам я минах през Снайпера само с една гола генерация и направо не можах да го позная мотора, та с един ремап тези 74 коня си стават бая, бая приятни за каране.
Последна промяна Spit-Fire на 17 Окт 2024, 6:26, променена общо 1 път
The person who risks nothing, does nothing, has nothing, is nothing, and becomes nothing. He may avoid suffering and sorrow, but he simply cannot learn, feel, change, grow or love. Chained by his certitude, he is a slave; he has forfeited his freedom. Only the person who risks is truly free.
Не съм го отписал като опция.
Там е нужна само една по-добра седалка,а ако се вземе във някой от по агресивните варианти има доволно добро окачване за навсякъде.
Чакам клиент както казах за хондата и дойде ли и минат ли премиерите ще се решава финално какво ще се купува.
Сузукито 800Де ми е грозно и тежко…остава транса и тенерето от новите средно големи…
За КТМ нов парите не стигат и трябва или тестов или втора ръка…а не виждам смисъл при тази разлика във парите с нов да взимаш нещо от което някой друг се е отказал.
Там е нужна само една по-добра седалка,а ако се вземе във някой от по агресивните варианти има доволно добро окачване за навсякъде.
Чакам клиент както казах за хондата и дойде ли и минат ли премиерите ще се решава финално какво ще се купува.
Сузукито 800Де ми е грозно и тежко…остава транса и тенерето от новите средно големи…
За КТМ нов парите не стигат и трябва или тестов или втора ръка…а не виждам смисъл при тази разлика във парите с нов да взимаш нещо от което някой друг се е отказал.
- dhtj
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E90 330d Individual, CBR1000RR
- Мечтае да кара: яка атмосферка ръчка на задно от време на време...
ildivvy написа:Премиерите може да ги видиш на EICMA следващия месец...
Сега видях, че са представили новия хорнет 1000.
https://www.bennetts.co.uk/bikesocial/r ... 025-review
150 коня и цена £8999 за базовия модел...по-евтино от мт09...
Това ако го пуснат в България около 20к лв го поръчвам без да се замисля.

На 10 годишните cb1000r им искат по 12-13 хил лв... да си ги държат.

Тоя Хорнет го показваха на експото още пролетта чак сега ли тръгват да го продават
. Нали даже пусках снимка тук на колектора му правен в час по трудово за млади заварчици 

Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
- Le Transporteur
- старши ентусиаст
-
Нов мотор добре, ама нещо от първите бройки, слезли от линията, не мислите ли, че е таралеж в гащите?
Едно интересно придобиване в сектора:
Водещият световен производител на спирачни компоненти Brembo, купи най-голямата компания за окачване на мотоциклети в света Ohlins.
https://www.visordown.com/news/brembo-h ... newsletter
Едно интересно придобиване в сектора:
Водещият световен производител на спирачни компоненти Brembo, купи най-голямата компания за окачване на мотоциклети в света Ohlins.
https://www.visordown.com/news/brembo-h ... newsletter
"Башак": ...еее БМВ караш, а ти е скъпо!
- dhtj
- кандидат ентусиаст
-
Захладня и никой не се обажда по тази тема. 
Днес изкарвах електрическия крос. Всеки път ме впечатлява тази машинка. Да споделя впечатления, че май не съм писал за него.
Няколко пъти излизах с група кросаджии, в началото гледаха малко подигравателно на електричката, но останаха с отворена уста като видяха на какви баири се качва с лекота. После всеки почна да иска пробно кръгче.
Нямам забележки, не съм очаквал да има такива възможности и да ми прави такъв кеф. И няма никакви разходи по него, тока му излиза стотинки на 100км.

Днес изкарвах електрическия крос. Всеки път ме впечатлява тази машинка. Да споделя впечатления, че май не съм писал за него.
Няколко пъти излизах с група кросаджии, в началото гледаха малко подигравателно на електричката, но останаха с отворена уста като видяха на какви баири се качва с лекота. После всеки почна да иска пробно кръгче.

Нямам забележки, не съм очаквал да има такива възможности и да ми прави такъв кеф. И няма никакви разходи по него, тока му излиза стотинки на 100км.
- ildivvy
- старши ентусиаст
-
- Кара: Lexus GS430 07' , BMW Z4 2.5
- Мечтае да кара: BMW M2
Какъв 'пробег' прави с едно зареждане в тези условия?
Ex: 96' BMW318ti

Аз вчера направих 200тина мили планински туистийс за отскок.
Захладнява и тук вече по планините, но докато не завали сняг съм там... Между другото минах на Мишелин Роуд 6 гуми... Пак имах пирон в Батлакс С23-то, ама задната си беше доста поизносена така или иначе (на няма и 3к мили).

Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
enigma
የተጨቆኑትን ነጻ አውጡ
የተጨቆኑትን ነጻ አውጡ
- Spit-Fire
- Scrapyard user
-
- Кара: Peugeot 3008 + Yamaha MT-09
Аз си карам, не съм спирал и няма да спирам, утре си чакам новото зимно яке за в града. Днес си монтирах новите шукар биби пластмаси от Али-то, на вид съм доволен. Като покарам извън града ще видим дали и функционално ще съм доволен.
Електричката с 45Ah по спомен батерия трябва да кара едно 30-40 км. в гората при натоварване. Иначе гледам масово са взели да ги карат тея Sur Ron-и лапета навсякъде и очаквам да стане някаква какафония барабар с тротинетките.

Електричката с 45Ah по спомен батерия трябва да кара едно 30-40 км. в гората при натоварване. Иначе гледам масово са взели да ги карат тея Sur Ron-и лапета навсякъде и очаквам да стане някаква какафония барабар с тротинетките.

The person who risks nothing, does nothing, has nothing, is nothing, and becomes nothing. He may avoid suffering and sorrow, but he simply cannot learn, feel, change, grow or love. Chained by his certitude, he is a slave; he has forfeited his freedom. Only the person who risks is truly free.
- gromovich
- младши ентусиаст
-
- Кара: E46
- Мечтае да кара: T-72 само направо и с пълна газ
Аз за този сезон навъртях около 8000 км и сега нещо си намирам оправдания, че е студено. Последно миналата седмица пробвах да ходя на работа, но сутрин асфалтът е студен и пързаля доволно. Иначе му направих миналата седмица реглаж на клапаните и така както гледам май ще мине една баня и ще го прибирам.
enigma написа:Аз вчера направих 200тина мили планински туистийс за отскок.Захладнява и тук вече по планините, но докато не завали сняг съм там... Между другото минах на Мишелин Роуд 6 гуми... Пак имах пирон в Батлакс С23-то, ама задната си беше доста поизносена така или иначе (на няма и 3к мили).
Преди години бях взел някви подобни Батлакси и беше същата история, явно толкова години по-късно още не са ги оправили. Мишелинките как ти се струват иначе

Батлакса няма и да го оправят в това отношение, това си е пърформанс гума, която се скапва бързо явно като караш много по нормални пътища...
От Мишелин доволен съм засега, ама е само на 1 седмица. Един познат кара такива от няколко поколения, мисля поне от 4ките, и силно ми ги препоръча. Само малко ми грознее, ама ще свикна... изглежда ми като офроуд гума.
От Мишелин доволен съм засега, ама е само на 1 седмица. Един познат кара такива от няколко поколения, мисля поне от 4ките, и силно ми ги препоръча. Само малко ми грознее, ама ще свикна... изглежда ми като офроуд гума.

enigma
የተጨቆኑትን ነጻ አውጡ
የተጨቆኑትን ነጻ አውጡ
- dhtj
- кандидат ентусиаст
-
ildivvy написа:Какъв 'пробег' прави с едно зареждане в тези условия?
Около 60км изкарвам от едно зареждане, като не изтощавам батерията докрай, на 20% я включвам да се зарежда.
Има два режима, карам предимно на Еко, защото на Спорт ми идва по рязка газта и е много чувствителен масура, ако не си заел подходяща стойка и предницата се вдига много мръсно ако дадеш повече газ.

Спорт включвам когато бръмча по асфалта, тогава се отключва максималната скорост от 80км/ч, но не е правен за асфалт този мотор, веднъж щях да се отрепя, щото по навик взех един завой с китаеца, както го взимам с хорнета, но се оказа че таралежките не се държат като шосейните пирелита.

С други гуми и други зъби го правят и за асфалт, има такива фенове, но аз нямам такива нужди.
Между другото идва с добри офроуд гуми китаеца - CST са и хапят хубаво в трева, кал, пръст... Днес влязох в една орана нива и очаквах да бутам, но си вървеше добре, не знам защо, сигурно защото е лек, освен че са хубави гумите.
От окачването също съм впечатлен, регулира се и твърдост и rebound (отскок?) и мисля че уцелих настройката за моето тегло, защото и при бързо каране по неравности не отлепя гумите от земята.
Единствено спирачките не са на някакво върхово ниво, но зависи и с какво сравняваш, GSа ми беше с брембо, хорнета е с два големи диска отпред, китаеца с едно малко дискче и не спира като тях, но да кажем, че плюса му е че трудно ще се прехвърлиш напред ако стиснеш силно предната.