G30 мнения?
Модератори: Atsalov, Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
- ekalchev
- младши ентусиаст
-
- Кара: 2016 m550d
Re: G30 мнения?
nxn написа:Ненко Вранков написа:Ако автомобила е Performance, окачването е още по-различно. Или просто настройката на адаптива е друга, но вози различно и в комфорт и в спорт... имам пряка база за сравнение
А знаеш ли каква е разликата между мспорт и адаптив окачването, интересно ми е и при 3ки и при 5ци как стоят нещата, защото адаптив не знам на спорт става ли като мспорт окачване или е по-меко пак?
За Ф10 мога да кажа, защото предполагам при G30 разликите са същите - m sport adaptive drive е с 1 см по ниско от стандартното адаптив драйв и по това което съм чел е малко по твърда настройката спрямо стандартния adaptive drive - не съм се возил в стандартен адаптив драйв за да сравня. Комфорта си е на много високо ниво и за сравнение, вози по-добре от Е класата на баща ми с пружини. Като сложиш и обикновенни гуми не-рън флат и става даже прекалено клатеща се колата. Преди имах м спорт окачване с без адаптив драйв на е60 и разликата е огромна. Въобще няма база за сравнение. е60ката беше по-стабилна но все пак е и по лека но друсането беше ужасно. Ф10 се клати повече в завои но комфорта е несравним. Напълно си заслужава малката разлика в стабилността за сметка на това да се возиш като нормален човек по нашите пътища.
- Alfa Sport
- Потребител
-
Малко да раздвижа темата. Фен съм на БМВ още от 1994г. Тогава един познат си беше закупил бмв 525 бензин модел 1993 и беше съвсем ново. Тогава имахме алфа 75, която също беше много готина кола, но бавареца беше почти чисто нов, много по-голям и мощен. Оттогава насам минах през най-различни автомобили. Преди 15 г се бях навил да си купувам от приятел е39 525 tds автомат. Хубав звук, имаше екстри и почти я бях взел. Докато не отидохме да я пробвам на магистралата и там двигателя сдаде багажа. Отказах се и след няколко години реших да се насоча към Е60 фейс след 2007г. В продължение на повече от година тествах най-различни. В един момент почти купих една 530д, но се отказах. Всичките имаха някакви проблеми, а най-странни ми бяха собствениците. Очевидно превъртяни километри, а насреща ти се дървят сякаш продават чисто нов ролс ройс. И от мерак за бмв си взех мазда сх7 турбо бензин и не съжалявам. Преди около година пак ме хвана тръпката за нещо по-ново. Гледах бмв 730д 2017г - вътре беше сложен километраж Alpina. Но колата леш от каране, гумите рязани и лепени отстрани, дискове и накладки на нула. Не може да искаш 70 бона за кола и да я продаваш в този вид. После минах през дилема за няколко други марки като Audi SQ5 Plus 340 коня дизел 2016, Infinity QX 70 дизел, Alfa Stelvio, дори гледах ново DongFeng джипче.
SQ5 вървеше наистина доста добре, достатъчно място, красиви 21 цола джанти и до там. Стар инфотейнмънт и малко дамска ми се стори. QX70 беше на много малко километри, но майстори ми каза, че двигателя не е читав на тези и се отказах. Китаеца единственото му хубаво, че е чисто нов. Но уникално кофти табло, на външен вид бива, но се отказах. Варианти бяха и Г20 някакво супер на малко км 23 000 някъде, но 316 д. Не ми хареса, че е супер тясно отзад, както и отпред не е достатъчно широко.
Накрая се надъхах за G30 комби 2018 г 4х4. Карах го, разгледах го и честно казано не се впечатлих. Щях да го взема само от идеята, да си купя най-сетне бмв. Не ми харесват новите коли с тези стърчащи таблети, както е и при Г30. Волана също ми грознееше, а бутоните на средната конзола за смяна на режимите - като ги натиснеш и се мърда всичко наоколо. Климатроника също с тези врътки като на москвич, прекалено много място заема за да си настроиш температурата. Не пиша това за да хейтя, напротив. Провокирах се от един от форумците, който сравнява W213 на мерцедес с G30 и затова реших да пиша.
Бавареца вървеше прилично, но не ми хареса колко е неманеврен. Вярно това беше комби. В един подземен паркинг трябваше да изляза, ами колата определено не завива достатъчно добре. Казах, си че защото е комби сигурно това е нормално. Беше празнично време, собствениците някъде отидоха и аз изчаквах. Буквално деня преди да отида да купя това G30, което освен липсата на маневреност не ми хареса, че няма шибедах, реших да огледам един мерцедес. Не съм някакъв фен на мерцедес и този беше първия, който пробвах. Бавареца може да е много мощен, бърз и т.н. Обаче като се качих на модела W213, което е Е класа 2018, буквално още на първата минута си казах, това е колата! Спрях да се чудя, дадох капаро и я взех. Сега видях един авер си взел g30 540i тунинг 410 коня...Въобще не ме впечатлява.
E класата е във версия All Terrain, какъвто даже не знаех, че съществува. Повдигнато комби, 4х4. При мерцедеса също водещо е задното предаване на 69%, а 31 % са на предното.
Впечатлих се от дизайна вътре в колата, интегрирани дисплеи, а не стърчащи таблети. Супер удобен е лоста за скорости на волана. Напълно излишно е да ти стърчи в средната конзола някакъв джойстик. Другото впечатляващо е, като тръгнах към КАТ да правя обратен завой. Казах си сега този кораб от около 5 м как ще завие и супер се изненадах колко е маневрена колата. Волана е с много мека кожа, тъч падове вместо врътки като на другите коли и от волана си управляваш и двата дисплея. Пробвах и S класа 2015 г модел, прекалено обемна, а вътре мястото не е много повече от Е класата.
Мерцедеса те кара да го караш лежерно, наслаждаваш се на комфорта и на въздушното окачване, както и на много други екстри. Не бих го заменил за каквото и да е БМВ, още повече като видях новата 5 та серия...
SQ5 вървеше наистина доста добре, достатъчно място, красиви 21 цола джанти и до там. Стар инфотейнмънт и малко дамска ми се стори. QX70 беше на много малко километри, но майстори ми каза, че двигателя не е читав на тези и се отказах. Китаеца единственото му хубаво, че е чисто нов. Но уникално кофти табло, на външен вид бива, но се отказах. Варианти бяха и Г20 някакво супер на малко км 23 000 някъде, но 316 д. Не ми хареса, че е супер тясно отзад, както и отпред не е достатъчно широко.
Накрая се надъхах за G30 комби 2018 г 4х4. Карах го, разгледах го и честно казано не се впечатлих. Щях да го взема само от идеята, да си купя най-сетне бмв. Не ми харесват новите коли с тези стърчащи таблети, както е и при Г30. Волана също ми грознееше, а бутоните на средната конзола за смяна на режимите - като ги натиснеш и се мърда всичко наоколо. Климатроника също с тези врътки като на москвич, прекалено много място заема за да си настроиш температурата. Не пиша това за да хейтя, напротив. Провокирах се от един от форумците, който сравнява W213 на мерцедес с G30 и затова реших да пиша.
Бавареца вървеше прилично, но не ми хареса колко е неманеврен. Вярно това беше комби. В един подземен паркинг трябваше да изляза, ами колата определено не завива достатъчно добре. Казах, си че защото е комби сигурно това е нормално. Беше празнично време, собствениците някъде отидоха и аз изчаквах. Буквално деня преди да отида да купя това G30, което освен липсата на маневреност не ми хареса, че няма шибедах, реших да огледам един мерцедес. Не съм някакъв фен на мерцедес и този беше първия, който пробвах. Бавареца може да е много мощен, бърз и т.н. Обаче като се качих на модела W213, което е Е класа 2018, буквално още на първата минута си казах, това е колата! Спрях да се чудя, дадох капаро и я взех. Сега видях един авер си взел g30 540i тунинг 410 коня...Въобще не ме впечатлява.
E класата е във версия All Terrain, какъвто даже не знаех, че съществува. Повдигнато комби, 4х4. При мерцедеса също водещо е задното предаване на 69%, а 31 % са на предното.
Впечатлих се от дизайна вътре в колата, интегрирани дисплеи, а не стърчащи таблети. Супер удобен е лоста за скорости на волана. Напълно излишно е да ти стърчи в средната конзола някакъв джойстик. Другото впечатляващо е, като тръгнах към КАТ да правя обратен завой. Казах си сега този кораб от около 5 м как ще завие и супер се изненадах колко е маневрена колата. Волана е с много мека кожа, тъч падове вместо врътки като на другите коли и от волана си управляваш и двата дисплея. Пробвах и S класа 2015 г модел, прекалено обемна, а вътре мястото не е много повече от Е класата.
Мерцедеса те кара да го караш лежерно, наслаждаваш се на комфорта и на въздушното окачване, както и на много други екстри. Не бих го заменил за каквото и да е БМВ, още повече като видях новата 5 та серия...
- ekalchev
- младши ентусиаст
-
Мога да се съглася че новите бмв-та никак не ме спечатляват. Това Х3 което излезе сега е пълна трагедия (поне визуално)
- dankata
- младши ентусиаст
-
- Кара: 530iA Touring
- Мечтае да кара: e3-е39
- Детайли за колата: 2001
Привет.
От известно време ме човърка да сменям текущата кола с нещо подобно и ако може от същата марка. Честно казано моделите след е60 не ги следя и разбирам много, но тези дни след леко отсяване като че да се наточих за г31 540и. Поразгледах обяви и цени, но нещо не успях да разбера към какво оборудване да се насоча. Пак ще кажа, че с новостите съм на вие и затова ще питам тук:
- за какво (минимално) оборудване да гледам
- принципно ми се иска да е нещо до и около 100 000км. Тук нещо?
- какво да гледам за конкретния модел като слабости
- принципно кои са слабите места на г31 540и
- тъй като ако се стигне до покупка, колата ще си прекарва времето навън, трябва ли да се притеснявам за кражби на нещо ценно от нея
И много би ми било от полза ако има някой от София или околностите с този модел да се видим и да го видя на живо поне
От известно време ме човърка да сменям текущата кола с нещо подобно и ако може от същата марка. Честно казано моделите след е60 не ги следя и разбирам много, но тези дни след леко отсяване като че да се наточих за г31 540и. Поразгледах обяви и цени, но нещо не успях да разбера към какво оборудване да се насоча. Пак ще кажа, че с новостите съм на вие и затова ще питам тук:
- тъй като ако се стигне до покупка, колата ще си прекарва времето навън, трябва ли да се притеснявам за кражби на нещо ценно от нея
И много би ми било от полза ако има някой от София или околностите с този модел да се видим и да го видя на живо поне

За мен най-важното е автопилотът, или поне дистроник и комфортните седалки, както за мен е важно и обдухване заради тази кожа. Камера и 360 парктроник мисля е стандартно.
- equipment
- младши ентусиаст
-
- Кара: 530D f11, G30 m550d xdrive
Като собственик на G30 550d от месец и половина, мога да ти кажа какво гледах аз, макар че моята се падна оборудвана с всичко без теглич и нощно виждане. За мен най-важните неща: всички бутони на волана, както и всички бутони на дисплея за климатика (4 отляво и 4 отдясно) да са налични и да бъдат дигитални. Което ще рече, че ще имаш подгрев и обдухване.За задните седалки да има подгрев и управление на климатика.Хубаво би било да си с комфортните седалки в черен цвят, защото всичко останало се цапа и личи.Отделно да бъде с адаптив драйв, да има пера на волана и амбиетно осветление (защото май някои нямат). Цвят на колата и вида на джантите също е много важно за мен. Самата кола трябва да има стойка. Като я погледнеш, да те кефи и някак си да не се слива с масата G30-ки. Това е общо взето 

dankata написа:Привет.
То тук нещата са много субективни и варират от това, какво за теб е най важно и какво твоят джоб може да си позволи.
За мен лично автопилота е гимик, който аз не ползвам.
Head up дисплея, хубавата музика и 360 камери са задължителни в моят случай.
Подгрев на седалки и особено обдухването... въобще не ги ползвам.
Колегите казват джанти, стойка, ала бала - тея неща може да си ги наредиш лесно, джанти се сменят, лип сплойлерчета се добавят... гледай каквото на теб ти се струва че ще ти върши работа и ще го ползваш всекидневно
- ekalchev
- младши ентусиаст
-
Headup, adaptive drive, comfort seat - това са ми топ екстрите, без които не бих искал да си взема бмв.
- Leon
- старши ентусиаст
-
- Кара: 328i
За мен например хедъпа е по-безмислена (че и дразнеща) екстра и от шибедаха. Кола без подгрев на седалки вече не купувам, а колегата горе е писал, че не го ползва, така че е много индивидуално това с екстрите...
Never mistake motion for action...
- ekalchev
- младши ентусиаст
-
Аз имам подгреев като екстри на предни и задни седалки и колата от 6 години. Един път не го пускал тоя подгрев. Един път пробвах подгрева на волана... глупости. headup-a го гледам постоянно. Тези които ползвате подгрев, колите ви навън ли стоят?
- BorislavB
- ентусиаст
-
- Кара: F10 530d 2015
- Мечтае да кара: E36 M3 3.2, M5 E60 LCI, M760Li, M5 F90 LCI
- Детайли за колата: 258HP|RWD|Automatic
Моята стои в гараж, ама подгрева и обдухването си ги ползвам постоянно (нали зависи от сезона), подгрев на волана е една екстра която рядко я ползвам ама е ебаси яката (за мен), хедъп-а също е много хубава екстра за мен, другото е хубава музика, soft close (мразя тракането на врати), задна камера е удобство, страничните са удобни ползвам ги като съм някъде където нямам видимост и мога да "покажа" муцуната на колата и ги цъквам и виждам идва ли някой или не, дистроник-а е мега удобно особенно ако си пътуваш магистрално много, буквално само държиш волана, даже моята има да държи лентата обаче така и не разбрах как да го пускам (2 пъти съм го пускал случайно, май става само в задръстване до 60км на магистрала или така е кодирано, не знам), шибидаха е от екстрите тип "гъзария" имам го,но не ми е в листа задължителни, другото е М пакет (моята го няма) това буквално прави колата друга плюс хубави джанти. Общо взето според мен трябва да намериш една която е натрупана с максимално много екстри да видиш кои ти харесват и от там да търсиш колата, която е по твой вкус. 

От малко дете си имам мечта, не Ferrari, брат, M-Power е Тя. -|- Цяла Земя под едно небе,с една марка автомобили - BMW...!
Хедъпа не е лош, но работи само вътрешната навигация и епъл мапс, които не ползвам. Също така трябват слънчеви очила без поляризация, иначе не се вижда..
- dankata
- младши ентусиаст
-
- Кара: 530iA Touring
- Мечтае да кара: e3-е39
- Детайли за колата: 2001
Благодаря за насоките.
Доста изчетох за модела и мога да кажа, че това е колата която искам като семейно комби, но за съжаление ще трябва да отложа покупката.
Това, което ме отказва на този етап е, че колата ще стои през цялото време навън. Като съдя по сегашната какво й се случва по улиците и главно докато стои пред нас, предполагам ще се отхапя ташаците още на втория месец като я видя очукана и надрана. Примерно, последното което открих тези дни е, че някой мастер беше спрял във фара и съответно стъклото е счупено. Днес само метнах око как вървят цените на фаровете за г31 и без да я притежавам ми се дорева. Също така като по-скорошен модел, предполагам бързо бързо ще я набележат и ще осъмна с опоскана кола.
Иначе си от това, което се предлага на пазара си харесах 4, всичките с почти всики възможни екстри и се бях нахъсал да ходя идния месец до Германия/Холандия да пазаря...
Доста изчетох за модела и мога да кажа, че това е колата която искам като семейно комби, но за съжаление ще трябва да отложа покупката.
Това, което ме отказва на този етап е, че колата ще стои през цялото време навън. Като съдя по сегашната какво й се случва по улиците и главно докато стои пред нас, предполагам ще се отхапя ташаците още на втория месец като я видя очукана и надрана. Примерно, последното което открих тези дни е, че някой мастер беше спрял във фара и съответно стъклото е счупено. Днес само метнах око как вървят цените на фаровете за г31 и без да я притежавам ми се дорева. Също така като по-скорошен модел, предполагам бързо бързо ще я набележат и ще осъмна с опоскана кола.
Иначе си от това, което се предлага на пазара си харесах 4, всичките с почти всики възможни екстри и се бях нахъсал да ходя идния месец до Германия/Холандия да пазаря...
- BorislavB
- ентусиаст
-
- Кара: F10 530d 2015
- Мечтае да кара: E36 M3 3.2, M5 E60 LCI, M760Li, M5 F90 LCI
- Детайли за колата: 258HP|RWD|Automatic
nxn написа:Хедъпа не е лош, но работи само вътрешната навигация и епъл мапс, които не ползвам. Също така трябват слънчеви очила без поляризация, иначе не се вижда..
Вероятно може да се кодира да показва и други неща, моят показва примерно песните като скролвам надолу нагоре. Иначе никога не съм им проблем дали се вижда (не ползвам никакви очила), дори в силно насрещно слънце се вижда добре за мен.
От малко дете си имам мечта, не Ferrari, брат, M-Power е Тя. -|- Цяла Земя под едно небе,с една марка автомобили - BMW...!
BorislavB написа:nxn написа:Хедъпа не е лош, но работи само вътрешната навигация и епъл мапс, които не ползвам. Също така трябват слънчеви очила без поляризация, иначе не се вижда..
Вероятно може да се кодира да показва и други неща, моят показва примерно песните като скролвам надолу нагоре. Иначе никога не съм им проблем дали се вижда (не ползвам никакви очила), дори в силно насрещно слънце се вижда добре за мен.
Песни и радиа, също така ако има четене на знаци ти показва с колко ще те глобят във всеки момент

Едва ли някога ще го направят да показва навигацията от waze - все пак кой ще им плаща за картите и софтуера тогава?