ГТП - Годишен технически преглед на e36, 1992 г., бензин-газ

Това е главният форум за дискусия на автомобилите с марка BMW и всичко друго от автомобилния свят, свързано с тях.

Модератор: Общи модератори

Потребител
Аватар

ГТП - Годишен технически преглед на e36, 1992 г., бензин-газ

Мнение от targovia » 11 Окт 2024, 18:14

Здравейте, момчета! :driving:
След промените през август на "властта", се получиха множество безумни и странни "новини" за "новите" изисквания за минаване на возилото на годишен технически преглед. Нали ужким са били закачили нещата да се гледали онлайн и така. Сега, мен ме интересува, вие какво мислите да правите и как минахте или минавате преглед след "промените от лятото на 2024 г.", защото аз се чудя дали да я давам за скрап (прегледа ми е през февруари 2025 г., предстоящ) или да се опитвам да минавам. Колата е горе долу читава, карам си я на газ, но си е на над 30 г., както и да я гледам.
Въпрси към Вас:
- Минахте ли до сега със стара БМВ кола на преглед след "новите" изисквания след август, тази година? Как, къде, някакви съвети, ще се радвам. Заяждат ли се, искат ли рушвети да мине колата?
- Какво ще се прави за напред, да я махам ли или какво да правя? Още си ми върши работа и си я обичам, но разбирам напълно, че е на пределна възраст и се страхувам, че всеки набит лев приключва вътре в нея...
- Спират ли от движение, ако не покрие теста за изгорели газове? Защо ме тестват на бензин, като и талона пише, че съм на газ и чух, че се тества само на безнин. Това е безумно. На газ знам, че има държави, в които дават бонус, че си на газ! Не искам да дам 100 лева за преглед и да ме спрат на място, а колата цялата струва сигурно 1200 лв...
Мерси, бойс! Ще се радвам да стане полезна тема от която да си направя/направим хората правилни изводи! :wave:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E46, G20
Мечтае да кара: RS Cosworth
Детайли за колата: M54B22
B48B20

Re: ГТП - Годишен технически преглед на e36, 1992 г., бензин

Мнение от streetz » 11 Окт 2024, 21:23

С кола преди 2002 година няма да имаш ядове. Ако все пак удариш греда отивай в друг пункт, ако трябва трети, четвърти и все ще уцелиш някъде където се минава по един или друг начин.
The free market is perfect. If anything unexpected happens, bananas are suddenly $47 and you have to sell your blood for firewood.

Потребител
Аватар

Мнение от targovia » 11 Окт 2024, 22:39

По-точно, въпросът ми отгоре не съдръджа същността, която е, че няма ни катализатор, което е ясно, де, предполагам :lol: но какво и да правя за напред, например 2-3 години, щото тропат малко нещата покрай водната помпа и така. Смисъл, чудя се кво да правя, дали ще ме спират сега или през скоро или ще си продължи да кажем сегашното състояние на прегледите да кажем още 5 г. ТА се чудя дали да правя ремонти дето трябват, по принцип за едно 500-1000 кинта, или да я водя на "последно причастие"... :D

Старши спамър
Аватар
Кара: Кон
Мечтае да кара: хората към оринджпилване
Детайли за колата: разделена на 21 млн. бройки

Мнение от Top Gun Maverick » 12 Окт 2024, 7:31

viewtopic.php?f=4&t=443068&start=2520
Чети страниците от юли насам и ще добиеш повече информация, отколкото ти е нужна. Ще минаваш според мен. Да не говорим, че пунктове с жокери все ще има за такива коли.
In God we trust, all others we track.
http://bitcoindeaths.com
I feel the need, the need for speed.

Назад към Основен Форум