Имотният пазар

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

ентусиаст
Аватар
Кара: Е61 530xd, LCI

Re: Имотният пазар

Мнение от Anthony_J » 09 Окт 2024, 16:24

DigitalExile написа:
Anthony_J написа:Тези проверки се правят от над 2 години. Гръцките данъчни изпращат на нашите информация за имотите. Абсолютен рекет от НАП, при това при изтекла давност. От 2000 проверени имота досега, само при два са открити някакви несъответствия. За сметка на това, проверяваните са принудени да правят огромни разходи за преводи на документи. Само данъчната декларация в Гърция е 30 страници, а искат по 30 лв на страница за превод. Отделно нотариалните документи, банкови извлечения и т.н. Впрегнат е огромен ресурс на държавата, с нулева полза за бюджета и големи разходи за хората. Проверките се извършват от всички регионални агенции на НАП, защото нямат достатъчно хора. Мен ме проверяваха от Враца, например. Искат такива чудеса, че може да се побърка човек. Например - ДОКУМЕНТИ за направените от мен и семейството ми разходи за храна, облекло и козметика от 2016 до 2023 години. Документи, ебаси. Бележките от Билла си ги пазете като очите си, че се оказват нужни.

Няма закон който да накара физическо лице да пази касова бележка, НАП не може и няма право да изисква от физически лица да съхраняват и предоставят касови бележки за лични покупки.
Поговори с адвокат, но е загубена кауза да ти искат бележки за лични покупки ако си физическо лице, ако си търговец или юридическо лице е друго.
При адвокат, да ти подготви едно писмо и им отговори да си гледат работата :yes:
То е ясно, че нямат право. Те нямат право въобще да ме проверяват за този имот, защото е изтекла давност. Самият данъчен ми го каза. Ама ми каза също, че ако не им дам каквото искат, ще ми направят ревизия на физическо лице 10 години назад, а това вече е страшен филм. В крайна сметка съм им дал каквото имам, доказал съм по безспорен начин доходите си и произхода на парите, набутал съм се към 2К за преводи на бумаги. Сега чакам какво ще измислят.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от enigma » 09 Окт 2024, 17:46

Anthony_J написа:То е ясно, че нямат право. Те нямат право въобще да ме проверяват за този имот, защото е изтекла давност. Самият данъчен ми го каза. Ама ми каза също, че ако не им дам каквото искат, ще ми направят ревизия на физическо лице 10 години назад, а това вече е страшен филм. В крайна сметка съм им дал каквото имам, доказал съм по безспорен начин доходите си и произхода на парите, набутал съм се към 2К за преводи на бумаги. Сега чакам какво ще измислят.

10 години :shock: , това е скандално.
Като физическо лице какви са последствията ако не им дадеш каквото искат? В смисъл адвокат ако им откаже учтиво... :D
enigma
የተጨቆኑትን ነጻ አውጡ

ентусиаст
Аватар

Мнение от Anthony_J » 09 Окт 2024, 18:29

Не знам и не ми се ще да узнавам. Имат право да го правят.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: M340i
Мечтае да кара: Калибра
Детайли за колата: Portimao Blue, Turbo бензин

Мнение от vicho » 10 Окт 2024, 9:37

добра причина, че да не си купувам нищо :lol: :mhihi: :mhihi: :mhihi:
You said: "Time will change!" What if it changes you?

ентусиаст
Аватар
Кара: S LINE PLUS

Мнение от DigitalExile » 10 Окт 2024, 10:01

enigma написа:
Anthony_J написа:То е ясно, че нямат право. Те нямат право въобще да ме проверяват за този имот, защото е изтекла давност. Самият данъчен ми го каза. Ама ми каза също, че ако не им дам каквото искат, ще ми направят ревизия на физическо лице 10 години назад, а това вече е страшен филм. В крайна сметка съм им дал каквото имам, доказал съм по безспорен начин доходите си и произхода на парите, набутал съм се към 2К за преводи на бумаги. Сега чакам какво ще измислят.

10 години :shock: , това е скандално.
Като физическо лице какви са последствията ако не им дадеш каквото искат? В смисъл адвокат ако им откаже учтиво... :D

Той отказа на адвоката не е точно отказ, вътре ще пише,че тези парични суми за използвани за лични нужди и не са запазени касовите бележки защото закона не те задължава да го правиш като физическо лице.
Реално просто ще напише парите отидоха там, там и там. Купих си дрехи и бижута, ходих по ресторанти и барове и тн. :mhihi:

vicho написа:добра причина, че да не си купувам нищо :lol: :mhihi: :mhihi: :mhihi:

Като физическо лице може да си харчиш парите както прецениш :mhihi:

Вече ако за 1 месец си вкарал 100 000 в банката е малко съмнително :mhihi:

Но ако си купувал, не би следвало да има проблем, дори да си изтеглил 100 000 кеш и да ти пуснат проверка - лични нужди :ok:

Не,че ще е лека проверката, но надали ще произлезе нещо от нея, освен ак не укриваш друго.
Последна промяна DigitalExile на 10 Окт 2024, 10:03, променена общо 1 път

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Всичко що е BMW , баничарки
Мечтае да кара: M1

Мнение от laviatan » 10 Окт 2024, 10:02

В момента се правят на поразия ревизии на физически лица. Много от тях са в резултат от донос.
AUTO MOTOR PARTS GROUP LTD
Фирмата е специализирана за марката BMW .
ПОРЪЧКА НА ОЕМ ЧАСТИ ОТ БМВ ГРУП. ГОЛЯМА НАЛИЧНОСТ НА СКЛАД.
КАЧЕСТВО, КОРЕКТНОСТ, БЪРЗИНА - ВСИЧКО ЗА БМВ НА ЕДНО МЯСТО !

Обекти: Магазин и склад - София ул. Антим I 61 / склад ул. Антим I 63
ОБЯВИ В БМВ ФОРУМ : ЛИНК 1 / ЛИНК 2
Проверка история автомобил: http://www.automotorpartsgroup.bg/
Тел.: 0700 70 775
Facebook: https://www.facebook.com/AutoMotorPartsGroupLTD
E-mail: sales@automotorpartsgroup.bg
Понеделник - Петък от 9,30-17,30 часа / Събота от 10,00-14,00 часа

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от alekangg » 10 Окт 2024, 10:11

Докато масово има пари на ръка и минимална осигуровка ще е така.
Дори в стари форми с добри печалби се кара така.
Не че не може да плащат всичко, че и повече, ама така са свикнали и така си карат. Лакомията и алчността са големи.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: F
Мечтае да кара: Самолет

Мнение от Е.Димитров » 10 Окт 2024, 10:23

Ами да се почне от там, където се осигуряват на минимална заплата.
Да почнат проверки на фирмите и на хората после и нещата ще си дойдат на място.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: т му се стари БМВ-та
Мечтае да кара: R6 turbo на задно и ръчни скорости
Детайли за колата: отново с чарджър

Мнение от barty » 10 Окт 2024, 10:27

Наложи ми се да извадя скици за земеделска земя, тъй като онези от 2022г "не ставали" защото трябва вече и "Характеристики на земята" което е ново.
Отделно ако земеделската земя не е декларирана трябва да се декларира, което не е ново.
Новото е че декларацията трябва да се завери от Поземлена комисия към съответната община.
Като топче за пинг понг наляво и надясно :mhihi:
:yes:

младши ентусиаст
Аватар
Мечтае да кара: 911

Мнение от TNT » 10 Окт 2024, 10:33

Е.Димитров написа:Ами да се почне от там, където се осигуряват на минимална заплата.
Как да се почне ? Аз веднага се сещам за една фирма, дето се скатават сигурно 500 000лв годишно от осигуровки, ама собственика беше в един списък за министър. НАП се занимава да гледа кой продава маратонки в ОЛХ, за касовите бележки от гироса през 2019-та на колегата и т.н. Извън големите градове фирмите направо може да се започнат по азбучен ред - заплатата в плик си е правило.
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: конете да бягат
Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...

Мнение от steeN » 10 Окт 2024, 11:13

zAcK написа:...

"if you build it they will come" :mrgreen:
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: F
Мечтае да кара: Самолет

Мнение от Е.Димитров » 10 Окт 2024, 11:25

TNT написа:
Е.Димитров написа:Ами да се почне от там, където се осигуряват на минимална заплата.
Как да се почне ? Аз веднага се сещам за една фирма, дето се скатават сигурно 500 000лв годишно от осигуровки, ама собственика беше в един списък за министър. НАП се занимава да гледа кой продава маратонки в ОЛХ, за касовите бележки от гироса през 2019-та на колегата и т.н. Извън големите градове фирмите направо може да се започнат по азбучен ред - заплатата в плик си е правило.

За съжаление си напълно прав.
То нали и началника на нап беше някакъв, с прехвърлена фирма на малоимотен и неграмотен.

ентусиаст
Аватар

Мнение от Anthony_J » 10 Окт 2024, 12:43

Аз не знам каква им е далаверата да осигуряват на минимална хората? Единствено, ако дейността на фирмата е сива и получават кеш, който не се облага. Щото осигуровките и заплатата са си чист разхода за работодателя и е по-изгодно да си ги плаща на светло, защото накрая на годината ще плати по-малък корпоративен данък.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: 320i мнооо убаво )))
Мечтае да кара: Еххх...
Детайли за колата: e46, седан, M52,2000 cm3,150 Hp.

Мнение от Моджо » 10 Окт 2024, 12:49

А осигуровките за сметка на работодателя? То не са само лични ако ти дам 2000 лв кеш. Ще платя 200 лв данък.ако ти дам 2000 лв чисто, всъщност трябва да ти дам 2800.
800-200 шестин лева кяр. И то ако всичко останало е на светло.
Последна промяна Моджо на 10 Окт 2024, 12:56, променена общо 1 път
Хм,хм...

младши ентусиаст
Аватар
Мечтае да кара: 911

Мнение от TNT » 10 Окт 2024, 12:50

За да плаща по-малко, каква да е схемата :dunno: Ето пример с 2000лв бруто.

3. БРУТНА СУМА (р.1 + р.2) 2000.00 лв.
4. НЕТНА ЗАПЛАТА 1551.96 лв.

11. Общо разходи за работодателя (р.3 + р.10) 2378.40 лв.

Ако е на минимална 933лв

3. БРУТНА СУМА (р.1 + р.2) 933.00 лв.
4. НЕТНА ЗАПЛАТА 723.98 лв.

11. Общо разходи за работодателя (р.3 + р.10) 1109.51 лв.

Плюс 830лв кеш в плик = 1553лв.

Работодятеля има разходи 1840лв vs 2380лв. 500+ лева в джоба. На месец. На човек. При 20 работника си става цифра и спокойно прави разликата дали бизнеса е печеливш или не. При по-големи заплати разликата става още по-сериозна.

Работника губи от пенсия (която не се знае дали ще вземе), от болнични, от евентуални обезщетения за безработица. Както се разбра в не знам коя тема, получаваш си бележка от работодателя колко взимаш в плик и минаваш пред банката за кредит. За сметка на това обаче се класира и получава детски, детето му в училище е със социална стипендия, класирания за ясли/детски градини минава по разни социални критерии и всякакви различни социалки от държавата под формата на помощи за нещо си.

Държавата не я интересува. Над 40% са осигурени на минимална. Има още 10-20%, които са на 200лв над минималната, да не бие на очи, разбира се. Познайте на колко са във фирмите на управляващите. Най-лесно да се вдигне МОД и 2-3 сектора да издържат всички.
Изображение

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата