Новите ГТП стикери
Модератор: Общи модератори
Re: Новите ГТП стикери
Момента със загряването на двигателя е по- тънък- не е важно антифриза да е на работна температура а маслото… което ако колата има темп на маслото показва, че антифриза се затопля за 10-20 минути ама маслото- особено през зимата се затопля доста по- бавно… като резултат много хора отиват на гтп със антифриз на 80-90 градуса (работна темп) ама маслото е на 40-50… а за да е в режим мотора маслото трябва да е на 90-110 градуса…
Преди да се отиде на гтп колата трябва да се кара поне 20 минути през лятото- зимата… повече… и като се чака на гтп-то… да не е повече от 10-15 минути… знам- трудно осъществимо понякога, но това са фактите…
Преди да се отиде на гтп колата трябва да се кара поне 20 минути през лятото- зимата… повече… и като се чака на гтп-то… да не е повече от 10-15 минути… знам- трудно осъществимо понякога, но това са фактите…
алекс
трабант 601с
разни други возила
трабант 601с
разни други возила
- dhtj
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E90 330d Individual, CBR1000RR
- Мечтае да кара: яка атмосферка ръчка на задно от време на време...
По тая логика, какъв е смисъла от тоя гтп, като колата "в режим" реално се кара само като ходиш на село или на почивка.
Всяко ходене до магазина или на работа за повечето късметлии е в рамките на 30 мин, в които колата не влиза "в режим" и замърсява повече явно. Няма смисъл от тестване.
Всяко ходене до магазина или на работа за повечето късметлии е в рамките на 30 мин, в които колата не влиза "в режим" и замърсява повече явно. Няма смисъл от тестване.

- Ивайло Димов
- младши ентусиаст
-
- Кара: Сеат Толедо 1.8 20V AGN
- Мечтае да кара: Елинор :)
Масово пунктовете в големите градове работят с дата и час ,така че тва е опция....особено ако трябва да минаваш ГТП зимния период .Тогава поне 30-40 минути каране е нужно ,за да се подгрее маслото .
- ildivvy
- старши ентусиаст
-
- Кара: Lexus GS430 07' , BMW Z4 2.5
- Мечтае да кара: BMW M2
Те пък така ще спазят точно часа до 10мин, че... айде няма нужда! Все нещо ще стане...
Ex: 96' BMW318ti

Европа!!! Събуди се!!! Започни да гледаш собствения си интерес!
Вече съм фен на Марио Драги!
" Някои хора са толкова бедни, че имат само пари! " - Тодор Колев
Мразя скапаните водачи на служебни бели 'баничарки'!!!

- empar
- младши ентусиаст
-
- Кара: 2018 G30 540ix
vicho написа:дефинирай "върви по-малко"
Половин секунда по-бавно на 1/4 миля.

Майтапа настрана, колата е осезаемо по-мудна(не че е от особено пъргавите по принцип). Дори да си въобразявам за вървежа, с разходът нещата са черно на бяло.

Ивайло Димов написа:Има го и момента с "хигиената"на сондата ,след всяко тестване трябва да да се изчисти за следващия автомобил .Щото ако предния е бил маслояд или дизел -чадилник е все едно да пикаш в чашка за лабораторни изследвания от предния пациент .Много има какво да се желае ,за да бъде всеки преглед адекватен и да показва реалното състояние на автомобила.
Доколкото разбрах, въпросните сонди директно се сменят след определен брой замервания.
Бащата миналата седмица мина преглед. Зафира А 1.6 бензин(само), 2000г. Последните години здраво гореше масло, преди година са ревизирани клапаните, но колата си гори масло. Катализаторът е наличен, но маслото го е поливало години наред. Дупки някъде из генерацията със сигурност има.
Мина преглед без никакъв проблем в провинциален пункт, без никакви уговорки или рушвети и без да загрява колата. Едва ли има повече от 5 минути каране от нас до пункта.
Бензин налива един път на два месеца и колата се кара под 3000км на година.
Мина преглед без никакъв проблем в провинциален пункт, без никакви уговорки или рушвети и без да загрява колата. Едва ли има повече от 5 минути каране от нас до пункта.

Бензин налива един път на два месеца и колата се кара под 3000км на година.
- Ивайло Димов
- младши ентусиаст
-
Вече не им вярвам на нищо ,дали сменят или не.
Очевидно някои коли предвидени за 92/95 бензин не им понася 100 октановия .
Очевидно някои коли предвидени за 92/95 бензин не им понася 100 октановия .
- Kroki
- Дон Кроки
-
- Кара: и се усмихва :)
- Мечтае да кара: със сина ми :)
- Детайли за колата: С всички възможни екстри.
Относно загряването на маслото, много зависи и дали колата ви е турбо или не.
Турбо колите доста по-бързо загравят маслото, тъй като то охлажда турбината и тя го грее допълнително.
Понеже комбито ми е коднато, да ми показва темп на маслото вместо разходомер до 10-на минути, стрелката подминава 75 градуса.
Турбо колите доста по-бързо загравят маслото, тъй като то охлажда турбината и тя го грее допълнително.
Понеже комбито ми е коднато, да ми показва темп на маслото вместо разходомер до 10-на минути, стрелката подминава 75 градуса.
You're safer in the race car than you are in cars going to and from the track. - Mario Andretti
`91 E30 318i `93 Е36 325td `06 E46 320d `12 F800ST `07 E61 LCI 525d
`91 E30 318i `93 Е36 325td `06 E46 320d `12 F800ST `07 E61 LCI 525d
drago_pavlov написа:Аз светкам само ако има някаква опасност. За патруки неКакто аз си плащам актовете, така ще си ги плащат и другите
- Ивайло Димов
- младши ентусиаст
-
Много условности има ,зависи къде ти е датчика ,дали в картера,дали по маслената магистрала.Щото при ГТП пъхат датчика през щеката за масло ...друг е вече въпроса как мерят на тези без щека
.Зависи и колко масло събира картера,щото има коли с 3 литра и коли с 8 .

- hotblooded
- Потребител
-
- Кара: G30 530i
- Мечтае да кара: E31 850 CSi
Ивайло Димов написа:..... Щото при ГТП пъхат датчика през щеката за масло ...друг е вече въпроса как мерят на тези без щека. .
На колите без щека, би трябвало да четат през OBD буксата. Но на повечето места топват датчика в чаша гореща вода.
- ildivvy
- старши ентусиаст
-
- Кара: Lexus GS430 07' , BMW Z4 2.5
- Мечтае да кара: BMW M2
Това пъхане през щеката си е пълен смях! Имат ли представа, докъде ще стигне, и дали няма да направи мармалад вътре?
Ex: 96' BMW318ti

- streetz
- младши ентусиаст
-
- Кара: E46, G20
- Мечтае да кара: RS Cosworth
- Детайли за колата: M54B22
B48B20
Мен досега нито в щеката са ми бъркали, нито в ОБД-то, нито в антифриза. Дори и в СБА като съм ходил.
The free market is perfect. If anything unexpected happens, bananas are suddenly $47 and you have to sell your blood for firewood.
streetz написа:Мен досега нито в щеката са ми бъркали, нито в ОБД-то, нито в антифриза. Дори и в СБА като съм ходил.
Закачането на обд-то е абсолютно задължително. Пунктовете които не го правят- лошо за тях…
алекс
трабант 601с
разни други возила
трабант 601с
разни други возила
- Jordana
- старши ентусиаст
-
- Кара: през просото
- Мечтае да кара: леговището на смог
- Детайли за колата: баничарка
Те вместо да се занимават с безполезни неща да бъркато по дупките на двигателя , да почнат да проверяват светлини аптечка пожарогасител и т.н както си е редно за ГТП . Щото например пожарогасител без стикер за преглед е равно на спиране на автомобила от движение и 200лв глоба .
Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...
- Ивайло Димов
- младши ентусиаст
-
Йордане преди 5 -6 години беше 20 лева фиш ...после 2023 я повишиха на 50 .Кви 200 кинта кво спиране от движение
.