Бързи въпроси и отговори за G30

5-та серия (2017+)

Модератори: Atsalov, Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори

младши ентусиаст
Аватар
Кара: G30 530D
Мечтае да кара: Тротинетка Lime

Re: Бързи въпроси и отговори за G30

Мнение от Airdust » 23 Сеп 2024, 12:06

Преди имах 4-та серия F32, тя беше Full Adaptive LED фарове, като активирах автоматичните дълги, фаровете разделяха светлинния поток, когато има кола пред мен за да не я заслепява.
На G30-ката отново съм с Full Adaptive LED фарове, но когато активирам дългите , единственото което прави е да завиват фаровете и да се изключат ако има автомобил пред мен.
При всички G30-ки преди фейста ли е така или при мен нещо не е наред? Онзи ден карах LCI с лазерните фарове и там нещата са като при 4-ката? Възможно ли е да трябва да се активира нещо?

ентусиаст
Аватар
Кара: 318Ci E46, 530GT

Мнение от MMG » 23 Сеп 2024, 12:29

Да не би колата да ти е американска, защото там тази функция е декодирана заводски?

Sent from my iPhone using Tapatalk

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: G05 LCI xDrive40i

Мнение от damian2112 » 23 Сеп 2024, 13:34

Airdust написа:Преди имах 4-та серия F32, тя беше Full Adaptive LED фарове, като активирах автоматичните дълги, фаровете разделяха светлинния поток, когато има кола пред мен за да не я заслепява.
На G30-ката отново съм с Full Adaptive LED фарове, но когато активирам дългите , единственото което прави е да завиват фаровете и да се изключат ако има автомобил пред мен.
При всички G30-ки преди фейста ли е така или при мен нещо не е наред? Онзи ден карах LCI с лазерните фарове и там нещата са като при 4-ката? Възможно ли е да трябва да се активира нещо?

Аз съм с Full Adaptive LED на G31 и работи, както си описал за F32. Наистина, ако колата ти е американска или канадска, там има разлика в регулациите за светлините и може от там да идва разликата.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: X3 G01 M40i

Мнение от Alex_P » 23 Сеп 2024, 14:05

Както казаха колегите по-горе ако е американска/канадска функцията е декодирана, но не е проблем да се кодира. В тази връзка, не карам G30, но аз също имам Adaptive LED. Забелязал съм, че когато е по-дълга правата, отсрещните коли явно предполагат, че ще бъдат заслепени поради по-ярката светлина от фаровете и често премигват превантивно преди фаровете да имат възможност да направят така наречения тунел, когато ги приближа. Фаровете са регулирани перфектно. Когато съм на къси нито една кола не се е случвало да премигне. При вас има ли подобни случаи?

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Airdust » 23 Сеп 2024, 17:57

Колата е европейска.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 2019 BMW X5 G05 XDrive40i

Мнение от goppe » 24 Сеп 2024, 9:47

Alex_P написа:Както казаха колегите по-горе ако е американска/канадска функцията е декодирана, но не е проблем да се кодира. В тази връзка, не карам G30, но аз също имам Adaptive LED. Забелязал съм, че когато е по-дълга правата, отсрещните коли явно предполагат, че ще бъдат заслепени поради по-ярката светлина от фаровете и често премигват превантивно преди фаровете да имат възможност да направят така наречения тунел, когато ги приближа. Фаровете са регулирани перфектно. Когато съм на къси нито една кола не се е случвало да премигне. При вас има ли подобни случаи?

При мен се получи само на два пъти това - на доста дълги разстояния и двата пъти бяха обектите - единия беше една моторетка, явно потока светлина от него беше по-слаб и колата "закъсня" да го разпознае. А другият път вече си беше автомобил, на много далепно разстояние - премигна ми даже два пъти докато фаровете направят тунела. Но като цяло системата работи супер и е удоволствие да наблюдавам как се държи.

Не мога обаче да хвана дали лазерите работят или не. Според мен не тръгват. Колата е Х5 Г05 от Канада и тунелът е отключен. Момчето което я кодира, каза че и лазерите са обект на кодиране и според него трябва да палят, но засега или не тръгват, или не мога да ги отлича от дългите. При вас виждат ли се отчетливо?

Потребител
Аватар

Мнение от SweYo » 26 Сеп 2024, 16:19

Airdust написа:Преди имах 4-та серия F32, тя беше Full Adaptive LED фарове, като активирах автоматичните дълги, фаровете разделяха светлинния поток, когато има кола пред мен за да не я заслепява.
Аз съм с G31 с Full Adaptiv LED колата е преди фейса , когато е на автоматични дълги разделя снопа ако има кола пред мен и при изпреварване даже ми се струва че гаси единия или го сваля много ниско не съм сигурен но работят както си написал за F32
А доста често ми се случва да ми присветват на магистралата главно камиони доста преди да реагира колата и да ги изгаси.

Потребител
Аватар

Мнение от SweYo » 26 Сеп 2024, 16:20

Airdust написа:Колата е европейска.
Ако фаровете са сваляни или им е разкачана буксата мисля че трябва да се обучат на ново , боядисвах броня капак и калници заради камъчета и като сваляха фаровете после ги обучаваха защото не работеха както трябва.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Airdust » 28 Сеп 2024, 12:03

"Отстраних" проблема с фаровете. Оказа се , че при сетването на настройките на колата още в самото начало , без да искам съм цъкнал да е за "десен" волан и тази функция автоматично спира да работи, както и лъчите на фаровете се изменят...

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 530D f11, G30 m550d xdrive

Мнение от equipment » 04 Окт 2024, 21:05

Колеги, открих , че на предна лява гума от вътрешната страна имам разрез към 3 см и теловете на рънфлата се виждат. И понеже не мога да намеря единична с този размер ,ще взимам две. Но трябва ли шарката да е еднаква със шарката на задните ? Или е достатъчно да са с хомологация на бмв? А проблем ли ще е, ако са чисто нови и грайферът им е над 7 мм, докато на задните пирели 275/30/20 са около 6-6.5 мм?

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 2019 BMW X5 G05 XDrive40i

Мнение от goppe » 04 Окт 2024, 22:12

При тези чувствителни раздатки, всичко от изброеното може да е проблем или с други думи - не се препоръчва нито един от компромисите, но пък е и тегаво да купиш 4 нови гуми...

Задължително заложи на еднаква шарка навсякъде, тоест намери същия модел гуми като задните. Вариант е да опиташ да намериш 2бр втора ръка от модела с приблизителен остатъчен грайфер 6.0 - 6.5. Ако не става - 2 нови от модела. Това е според мен.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от equipment » 05 Окт 2024, 9:39

А проблем ли ще е, ако отпред сложа 2 гуми , които н3 са рънфлат, а отзад да съм с рънфлат?

ентусиаст
Аватар
Кара: 318Ci E46, 530GT

Мнение от MMG » 05 Окт 2024, 10:55

Някой карал ли е с джанти и гуми от Ф серия?
Гумите са със същия размер. Става дума за зимни 18”, просто защото има такива. Не знам обаче датчиците дали ще се разпознаят. Очевидно ще трябват преходни фланци, като видях че се продават такива.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от equipment » 07 Окт 2024, 8:38

И още един въпрос- мога ли отпред да сложа чисто нови рънфлат, а отзад да съм с рънфлат ,но на 6-6,5 мм. Ще бъде ли проблем за раздатката?

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от equipment » 08 Окт 2024, 8:40

И още един въпрос. Има ли разлика при режим комфорт и адаптив или е едно и също?

ПредишнаСледваща

Назад към G30/G31/G32/G33