Мотористите във форума!

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

Какъв тип и колко мотоциклета притежавате?

Скутер
10
12%
Круйзър/Чопър
2
2%
Ендуро
2
2%
Мотор за гората/Крос
1
1%
Градски спорт/турист (нейкед)
12
14%
Шосеен спорт/турист
7
8%
Чист турист
4
5%
Пистов
3
3%
Притежавам един мотор
12
14%
Притежавам два мотора
3
3%
Притежавам три и повече мотора
3
3%
До 500сс
8
9%
500-750сс
6
7%
750-1000сс
8
9%
Над 1000сс
5
6%

Общо гласове : 86
младши ентусиаст
Аватар
Кара: E46
Мечтае да кара: T-72 само направо и с пълна газ

Re: Мотористите във форума!

Мнение от gromovich » 28 Сеп 2024, 20:10

И аз днес имах ситуация по пътя от Варвара към Велинград. Някакъв селски бек, каращ пикап с регистрация от Палермо много бързаше и ми излезна насреща, явно жена го е чакала на легло. Понякога ме хваща страх от преценячите дето си "са си оттам и си познават пътя"

младши ентусиаст
Аватар
Кара: V8 HEMI

Мнение от ivanski_2 » 28 Сеп 2024, 23:06

Spit-Fire написа:Нищо нормално няма в това ти да си караш в платното и някой уличен Роси да ти излезе насреща в завоя, щото или изпревара (както явно е била ситуацията от днес - изпреварване на ДЕСЕН завой и удар в насрещно движещ се камион), или просто го е изправил (завоя) щото толкова си може човека/машината/пътната настилка/комбинация от тях. Никой не може да ме убеди, че това е нормално и че всеки сам си преценя.
На мен ако ми се случи дори веднъж дневно да наближа осевата линия в завой без видимост, камоли пък да мина в насрещното леко, винаги продължавам с темпо "колкото да се прибера" или директно се прибирам. Дето се вика - call it a day.
Аз карах мотор също, но когато пътувам по този път , и няколко пъти ми излезнат в платното докато съм с колата , спирам , виждам номера на мотора на видеорегистратор а и директно се обаждам 1/во на 112 , после на хората които са на следващото място за спиране , директно блокират пътя с патрулаката и така, няма заради някакви скапаняци невинни хора да лежат по затворите.

Не визирам конкретния случай може колегата да няма вина тук, лека му пръст.

Sent from my iPhone using Tapatalk
Some cars are made for maximum miles per gallon, and some are made for maximum smiles per gallon... the choice is yours... :)

Scrapyard user
Аватар
Кара: Peugeot 3008 + Yamaha MT-09

Мнение от Spit-Fire » 29 Сеп 2024, 9:02

Аз вчера имах една ситуация в която до последно си мислех, че съм се осрал аз, но сега прегледах кадрите и не съм много сигурен чия е вината. Не сме минали "опасно близко" с колегата, но ми се струва, че той е доста по-близко до осевата линия от мен, особено за ляв за него завой (все ми излиза в главата оная снимка как един рейс предницата му винаги е в насрещното на планински завои), та си изпитах известен стрес, най-вече, че аз съм бил в грешка. Още повече ме бъгва факта, че се вижда знака за край на ограничението 30 и как завоя отваря към права за мен, т.е. на теория аз съм си правилно разположен в платното. Което пък означава, че за колегата е вход в завоя, и все повече не разбирам какво прави близко до осевата линия при това положение.
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
The person who risks nothing, does nothing, has nothing, is nothing, and becomes nothing. He may avoid suffering and sorrow, but he simply cannot learn, feel, change, grow or love. Chained by his certitude, he is a slave; he has forfeited his freedom. Only the person who risks is truly free.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от turieca » 29 Сеп 2024, 16:24

Как ни поваля днес, че и доста силен вятър по Сливенско. Не можа да изчака един час. На морето беше жега и мислехме за плаж, но на Сливен нещата малко се сговниха.

Sent from my iPhone using Tapatalk Pro

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Lexus GS430 07' , BMW Z4 2.5
Мечтае да кара: BMW M2

Мнение от ildivvy » 29 Сеп 2024, 16:55

Ами... сезона си заминава лека-полека! Аз успях да си монтирам радиатора и да направя пробно кръгче, точно преди да завали при нас. Духаше си силно още от преди това...
Ex: 96' BMW318ti

Изображение

Европа!!! Събуди се!!! Започни да гледаш собствения си интерес!

Вече съм фен на Марио Драги!

" Някои хора са толкова бедни, че имат само пари! " - Тодор Колев

Мразя скапаните водачи на служебни бели 'баничарки'!!!

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E46
Мечтае да кара: T-72 само направо и с пълна газ

Мнение от gromovich » 29 Сеп 2024, 18:05

ildivvy написа:Ами... сезона си заминава лека-полека! Аз успях да си монтирам радиатора и да направя пробно кръгче, точно преди да завали при нас. Духаше си силно още от преди това...

Това е добра новина, значи все пак не си се отказал от карането на мотор. Надявам се възстановянето да върви добре

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от ildivvy » 29 Сеп 2024, 18:32

Слава Богу, възстановяването върви чудесно и бързо, но ... аз все пак ще се откажа, поне за сега, от карането на мотор!

Изображение

Дон Кроки
Аватар
Кара: и се усмихва :)
Мечтае да кара: със сина ми :)
Детайли за колата: С всички възможни екстри.

Мнение от Kroki » 03 Окт 2024, 13:37

Spit-Fire написа:Аз вчера имах една ситуация в която до последно си мислех, че съм се осрал аз, но сега прегледах кадрите и не съм много сигурен чия е вината. Не сме минали "опасно близко" с колегата, но ми се струва, че той е доста по-близко до осевата линия от мен, особено за ляв за него завой (все ми излиза в главата оная снимка как един рейс предницата му винаги е в насрещното на планински завои), та си изпитах известен стрес, най-вече, че аз съм бил в грешка. Още повече ме бъгва факта, че се вижда знака за край на ограничението 30 и как завоя отваря към права за мен, т.е. на теория аз съм си правилно разположен в платното. Което пък означава, че за колегата е вход в завоя, и все повече не разбирам какво прави близко до осевата линия при това положение.

не виждам нищо кой знае какво, освен че сте една идея по-близо
You're safer in the race car than you are in cars going to and from the track. - Mario Andretti
`91 E30 318i `93 Е36 325td `06 E46 320d `12 F800ST `07 E61 LCI 525d

drago_pavlov написа:Аз светкам само ако има някаква опасност. За патруки не :lol: Както аз си плащам актовете, така ще си ги плащат и другите :mhihi:

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Le Transporteur » 03 Окт 2024, 18:48

[quote="Spit-Fire"]Аз вчера имах /quote]

Не знаем, с какъв радиус е завоя, колко е видимостта, вероятно те е стреснало излизайки от него, да завариш колегата до осевата. Все пак и центробежната сила при теб, все още те насочва към него, въпреки, че изправяш. Така де, страскащо е. Добре, че е "отвъд оградата".
За него можем само да гадаем, двама на турър, вороятно кара бавно и "се разхождат", т.е. не му се налага да "подготвя" завоя и си шари в лентата, макар с грешната позиция , за взимане на ляв завой с двуколесно. Но си е в лентата и не нарушава правила, обаче снимката с автобуса, силно важи за него.
Провокирам Ви, където греша, да ме поправите. :winky:
Харесвам подобни кзауси, давайте повече, да коментираме и поразчоплим материята "каране на мотоциклет".

Поздравявам колегата от Пловдив и се радвам за успешното възстановяване. :yes:
Ивански, при теб как са нещата, крака възстанови ли се?
Последна промяна Le Transporteur на 03 Окт 2024, 19:32, променена общо 1 път
"Башак": ...еее БМВ караш, а ти е скъпо!

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от ildivvy » 03 Окт 2024, 19:03

Le Transporteur написа:
Поздравявам колегата от Пловдив и се радвам за успешното възстановяване. :yes:

:bchug:

Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от v_p_m » 03 Окт 2024, 19:43

Някой колега ще ходи ли утре на сбирката в Кирково

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Le Transporteur » 03 Окт 2024, 20:06

v_p_m написа:Някой колега ще ходи ли утре на сбирката в Кирково

Сбирка на баварии ли е това?

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от v_p_m » 03 Окт 2024, 20:17

Le Transporteur написа:

Да :lalala:

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Le Transporteur » 03 Окт 2024, 20:33

v_p_m написа:
Le Transporteur написа:

Бре, а защо няма никаква информация в нета. Коко, ми подхвърли, като разпитвах за джантата, обаче не разбрах къде е, викам си после ще прочета, нъцки, гугъл инфо не намира. Има ли нещо качено, като програма?
Обичам да пътувам, обаче това Кирково е в другия край на България, с бинокъл не се вижда, Русе - Маказа направо. :mhihi:

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от v_p_m » 03 Окт 2024, 21:07

Le Transporteur написа:
v_p_m написа:
Le Transporteur написа:

Бре, а защо няма никаква информация в нета. Коко, ми подхвърли, като разпитвах за джантата, обаче не разбрах къде е, викам си после ще прочета, нъцки, гугъл инфо не намира. Има ли нещо качено, като програма?
Обичам да пътувам, обаче това Кирково е в другия край на България, с бинокъл не се вижда, Русе - Маказа направо. :mhihi:

Има инфо в фейс групата , 2-3 дена ще е и ще се ходи насам натам /Гърция , Турция/ и пак в Кирково. Тази година имаше в началото /забравих кога точно бе/ пак сбирка около Белоградчик

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата