Apple устройства, iOS и macOS тема

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E39, D3 W12, E89, U11, G09, G70

Re: Apple устройства, iOS и macOS тема

Мнение от Don_Diego » 19 Сеп 2024, 9:51

Какво не ви харесва на клавиатурата? :dunno:

Аз току що хванах последния влак на pre-order и заръчах за мен и милото по един 16 Pro... направиха ми цена, ще съм с опция skip the line и така...неустоях :oops: :mhihi:
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: X5 G05/X1 F48
Мечтае да кара: 911

Мнение от Jorixa » 19 Сеп 2024, 10:31

Don_Diego написа:Какво не ви харесва на клавиатурата? :dunno:

Нещо не е за моите пръсти. Редовно натискам съседния клавиш без да искам. С андроидската такива проблеми нямам :dunno:

ентусиаст
Аватар
Мечтае да кара: колело

Мнение от FaceOff » 19 Сеп 2024, 11:13

Моджо написа:Щото Вичо си търси телефон.
Ясно
Освен че не беше про, тия 128гб са смешни на днешно време. Аз щях да го давам на детето след 2-3 месеца, и тъй като и в настоящия му телефон са му предостатъчни затова и успяха да ме навият в А1 да го взема, че нямаха нито един 256.
Много неща ми бяха странни в тоя телефон.. като например липсата на Aways on display.. Не нося часовник и много често си поглеждам телефона за да видя часа. Про-то има AOD... обикновения няма.. защо, така и не разбрах, при положение, че първия ми Самсунг преди 10 години имаше, значи не е до технология.. ебаси.. ако ми трябва през нощта няма да го намеря.. Свалих си гугълска клавиатура, ама не е същата.. то курсура не можеш да сложиш където си искаш по текста, тоест можеш.. ама два пъти по-бавно и сложно.. за препинателните знаци и цифрите е ясно.. Това, да не съхранява снимките в отделни папки автоматично също беше безумно за мен.. И в крайна сметка, след като го напълних с гугълски приложения реших че е безмислено, исках да пробвам, но не е моето. Сега ще чакам отзиви за 16пм, и ще го мисля него, или 15пм за жената, че праили много хубави снимки :mhihi:

ентусиаст
Аватар
Кара: Е61 530xd, LCI

Мнение от Anthony_J » 19 Сеп 2024, 14:13

Аз съм с 14 Про Макс със 128ГБ и половината са ми свободни. Плащам си 1ТБ iCloud и твай. Като си сменям телефона, не ми се налага нищо да прехвърлям, всичко си идва само. Ти просто си заразен от чумата на гугъл и затова ти е трудно. Докато се мъчиш да го превърнеш в Андроид, няма как да ти хареса. За клавиатура най-доброто е SwiftKey - и за iOS, и за Android.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: X5 G05/X1 F48
Мечтае да кара: 911

Мнение от Jorixa » 19 Сеп 2024, 15:25

Anthony_J написа: За клавиатура най-доброто е SwiftKey - и за iOS, и за Android.

И аз тва ползвам.

ентусиаст
Аватар
Мечтае да кара: колело

Мнение от FaceOff » 19 Сеп 2024, 15:48

Anthony_J написа:Аз съм с 14 Про Макс със 128ГБ и половината са ми свободни. Плащам си 1ТБ iCloud и твай. Като си сменям телефона, не ми се налага нищо да прехвърлям, всичко си идва само. Ти просто си заразен от чумата на гугъл и затова ти е трудно. Докато се мъчиш да го превърнеш в Андроид, няма как да ти хареса. За клавиатура най-доброто е SwiftKey - и за iOS, и за Android.
Не съм използвал никакви обиди за иос за да ми казваш от каква чума съм заразен. Това говори ти от каква чума си заразен. Не си мисли, че на мен ми се налага да прехвърлям нещо от един на друг телефон, естествено и аз плащам облачно пространство. Но за всекидневна работа със снимките ми, ми е най-удобна подредбата им в папките на андроид. А да си триеш снимки и файлове от телефона поради невъзможност да се съхраняват И на него ми се струва неприемливо, освен ако разбира се нямаш такива.. Относно клавиатурата, написах, че не ми е удобна клавиатура на коята няма директен достъп до цифри.. ти ми казваш че swiftkey е най-добрата клавиатура и за двете ос, но не и за мен

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: 320i мнооо убаво )))
Мечтае да кара: Еххх...
Детайли за колата: e46, седан, M52,2000 cm3,150 Hp.

Мнение от Моджо » 19 Сеп 2024, 16:56

Суифткея се настройва да ти показва и буквите и цифрите едновременно (и не само това). И аз я ползвам.
А иначе андроид-андроид да не мислиш, Антъни, че не си идва всичко ? М? Лично на мен ИОС-а не ми харесва толкова колкото Андроид, само магазина е по-прегледен. Сичко друго е или такова каквото е и не можеш да го пипаш или просто не е ок измислено, не и по мой вкус. И най-много ме дразни нещата да са в облака...безкрайно много ме дразни това. Интернет нема насекъде, само да кажа. И не е моето де. Имам ги иначе и двете.
Хм,хм...

ентусиаст
Аватар

Мнение от Anthony_J » 19 Сеп 2024, 16:59

FaceOff, извинявай, че съм обидил гугъл, не знаех, че ще го приемеш толкова лично. Имам над 500GB снимки и видео, които са ми достъпни от галерията на телефона по всяко време, когато ми потрябват, без физически да са там. Няма нито една резонна причина да искаш да са ти на устройството. Най-малкото ако го загубиш или счупиш, ще загубиш и тях, а това е необратимо, за разлика от хардуера. В крайна сметка ти си свикнал с нещо различно и определено iPhone не е за теб, тъй че не виждам причина да се мъчиш, след като андроида има всичко, което ти трябва.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Всичко що е BMW , баничарки
Мечтае да кара: M1

Мнение от laviatan » 19 Сеп 2024, 17:07

Не ми се носят два апарата . Към А1 съм. Не съм много на "ти" с нещата и по-добре да питам :mhihi:
Нали са двусимови Айфоните ? Една физическа и може една Е-сим.
Мисълта ми е - втората ми карта, която е в друг апарат да мине на Е-сим .
Тази, която е Е-сим : може ли към нея да ми е вайбър-а ?
Може ли да се превключва от едната на другата карта за мобилни данни ?
Също тази, която е Е-сим нали може да се пренасочи звъненето към друг номер / както става с кодове при физичските карти на Айфон / ?
Като сменя някога апарата - то е ясно , че трябва да отида при оператор , за да сканирам някакъв код / до колкото разбрах / , но другите неща покрай картата автоматично ли ще си се прехвърлят ?
AUTO MOTOR PARTS GROUP LTD
Фирмата е специализирана за марката BMW .
ПОРЪЧКА НА ОЕМ ЧАСТИ ОТ БМВ ГРУП. ГОЛЯМА НАЛИЧНОСТ НА СКЛАД.
КАЧЕСТВО, КОРЕКТНОСТ, БЪРЗИНА - ВСИЧКО ЗА БМВ НА ЕДНО МЯСТО !

Обекти: Магазин и склад - София ул. Антим I 61 / склад ул. Антим I 63
ОБЯВИ В БМВ ФОРУМ : ЛИНК 1 / ЛИНК 2
Проверка история автомобил: http://www.automotorpartsgroup.bg/
Тел.: 0700 70 775
Facebook: https://www.facebook.com/AutoMotorPartsGroupLTD
E-mail: sales@automotorpartsgroup.bg
Понеделник - Петък от 9,30-17,30 часа / Събота от 10,00-14,00 часа

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: G31
Мечтае да кара: F80
Детайли за колата: BMW G31 530xD

Мнение от bir40o0 » 20 Сеп 2024, 7:35

laviatan написа:Не ми се носят два апарата . Към А1 съм. Не съм много на "ти" с нещата и по-добре да питам :mhihi:
Нали са двусимови Айфоните ? Една физическа и може една Е-сим.
Мисълта ми е - втората ми карта, която е в друг апарат да мине на Е-сим .
Тази, която е Е-сим : може ли към нея да ми е вайбър-а ?
Може ли да се превключва от едната на другата карта за мобилни данни ?
Също тази, която е Е-сим нали може да се пренасочи звъненето към друг номер / както става с кодове при физичските карти на Айфон / ?
Като сменя някога апарата - то е ясно , че трябва да отида при оператор , за да сканирам някакъв код / до колкото разбрах / , но другите неща покрай картата автоматично ли ще си се прехвърлят ?

Едната ще ти е физическа, другата Е-сим, без проблем можеш да си прехвърляш мобилните данни да се използват от физическата или Е-сим картата.
Има проблем обаче с вайбъра. Не можеш на едно физическо устройсво, т.е 1 телефон да използваш вайбър с два номера. Е-сим картата може да има вайбър, но трябва да е на друго устройство(примерно компютър). Самият вайбър е така устроен, че не може да използва два номера.
Пренасочване също може да се прави от единият или другият номер.
Ако пазиш картончето с QR кода, не е нужно да се ходи при оператор за издаване на нова Е-сим карта.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от laviatan » 20 Сеп 2024, 8:46

Много ти благодаря за отговорите колега :bchug:

Да разбирам, че ако искам да имам вайбър само на Е-сим картата няма да имам никакъв проблем да си е на телефона / без да имам вайбър на другата карта / ? :yes:

ентусиаст
Аватар

Мнение от Anthony_J » 20 Сеп 2024, 8:54

Да, няма проблеми. Е-сим няма разлика във функциите от физическата карта. И може да имаш множество е-сим в телефона, но активни могат да бъдат само 2 карти, но е лесно да превключваш на другите ако имаш такива.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от laviatan » 20 Сеп 2024, 8:57

Anthony_J написа:Да, няма проблеми. Е-сим няма разлика във функциите от физическата карта. И може да имаш множество е-сим в телефона, но активни могат да бъдат само 2 карти, но е лесно да превключваш на другите ако имаш такива.

:yes:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E39, D3 W12, E89, U11, G09, G70

Мнение от Don_Diego » 20 Сеп 2024, 9:14

Моджо написа: Лично на мен ИОС-а не ми харесва толкова колкото Андроид, само магазина е по-прегледен.

IoS не е толкова операционна система, колкото екосистема защото всичко, което имаш на телефона е достъпно от всяко едно друго устройство: телевизор, таблет, лаптоп. И не трябва да правиш абсолютно нищо за да е достъпно, освен един елементарен refresh, който в повечето пъти докато стигнеш до каквото търсиш вече е направен и всичко е синхронизирано :bchug:

Аз съм от-до с Apple и не бих си и помислил вече да се върна на Android или Windows, буквално нямат база за сравнение нещата.
Единствено се надявам Apple да спрат да предлагат претоплена манджа всяка година и да искат по един бъбрек пари за нея, но като се замисля всички технологични компании в този бранш са така :dunno:

Вчера падна голямо ъпдейтване: Mac-a го минах на Сонома, iPad и iPhone на 18 (телефона 12ка видя зор докато го качи...милото ъпдейтваше 14 Pro Max в същото време и всичко беше готово за 1/3 от времето, което трябваше на 12ката, при все че го бях пуснал и преди този на 14ката :dunno: ), часовник на 11....сега чакам да дойде и за слушалките нещо :mhihi:
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: G31
Мечтае да кара: F80
Детайли за колата: BMW G31 530xD

Мнение от bir40o0 » 20 Сеп 2024, 10:31

laviatan написа:Много ти благодаря за отговорите колега :bchug:

Да разбирам, че ако искам да имам вайбър само на Е-сим картата няма да имам никакъв проблем да си е на телефона / без да имам вайбър на другата карта / ? :yes:

Да Е-сим картата е обикновена сим карта, просто е дигитална. Можеш да си имаш вайбър акаунт на нея, дори и такъв съществуваш вече, ако е направена миграция от стандартна към е-сим карта.
Ограничението е в самият телефон, че може да се ползват едновремено две сим карти: една стандратна и една е-сим.
За телефоните от САЩ обаче въпроса стои по друг начин. Там можеш да ползваш две е-сим карти едновремнно, защото телефоните им нямат слот за физическа сим карта.

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата