Apple устройства, iOS и macOS тема
Модератор: Общи модератори
- alozavar
- Потребител
-
- Кара: F31
Re: Apple устройства, iOS и macOS тема
Зависи - разни хора, разни идеали
В моите очи има смисъл да сменяш телефона на 4-5г, има хора, които си купуват най-новите всяка година, тъй че... Ще е с по-хубав екран, камера, батерия, но пък твоят още може да му метнеш най-новия iOS. Според мен там, където телефонът започне да се затормозява с последната версия на софтуера е знак, че е време за подмяна. Сега тъкмо инсталирам 18ката на 13 Pro, надявам се да е добре
За смяна мисля да се оглеждам поне на следващия, а ако нищо му няма на моя може и на по-следващото поколение телефон. Отмина времето, когато пускаха нещо "wow" с всяка серия телефони, сега дори визуално толкова много си приличат 

- Tenata
- младши ентусиаст
-
- Кара: Лястовица с рамка
carmanf1 написа:Пичове, ако нямате против, я кажете ей така на готово, щот не ми се търси и сравнява![]()
Заслужава ли си да сменя 12-ката с 16-ка Pro?
Какво ще ми даде 16-ката повече от 12-ката? Има ли смисъл?
https://www.gsmarena.com/compare.php3?i ... one2=13123
това е сравнение на хартия, има си не малко неща, но парите никак няма да са малко.
Като усещане както по-горе е описано си е до човек и въприемане на новите неща.

на пътя и пред БОГ, всички сме равни!
Какво толкова им усещате не знам ама…
Важното е да върши работа и да не създава проблеми.
И парите за нещо с повечко памет са бая,а 128гб отдавна са мноого малко.
Аз ползвам 512ка и нямам грижи,но малката има 13ка про макс 128 както и ипад про 11 пак 128 и съм пуснал и облак да има къде да си държи щуротиите.
Важното е да върши работа и да не създава проблеми.
И парите за нещо с повечко памет са бая,а 128гб отдавна са мноого малко.
Аз ползвам 512ка и нямам грижи,но малката има 13ка про макс 128 както и ипад про 11 пак 128 и съм пуснал и облак да има къде да си държи щуротиите.
Последна промяна slatanic на 17 Сеп 2024, 17:32, променена общо 1 път
- TNT
- младши ентусиаст
-
- Мечтае да кара: 911
Е ако сменяш през 3-4-5 поколения, си има разлика. Аз досега съм минавал от 3гс (1-2 месеца изкарах с него) --> 4 --> СЕ първа генерация --> 13 мини и винаги е имало бая разлика.

- carmanf1
- младши ентусиаст
-
Благодаря на всички за съветите/мненията. Дадохте ми насока.
Определено не съм от тези къде тичат да взимат винаги новия модел.
Върши ли ми работа - върши. Не ми дреме дали е модерИн
Свалих iOS 18 - върви си перфектно всичко на 12-ката. И заради плацебо ефекта, мисля че стана по-бърз
'Начи за сега съм пас за 16-ка.
Докато не доизпочупя 12-ката, че е доста изстрадала вече от изпускания, ама нищо и няма и си бачка
Протектори никога не слагам - красив телефон и да го опаковам в някъв силикон, не ми се връзва. Като го прецакам, нов и т'ва е.
Идва ми малко като едно време, как опаковахме дистанционните в найлонче
(никой да не се обижда, казвам го на шега)
И като да правиш кекс с презерватив
- Не се брои 

Определено не съм от тези къде тичат да взимат винаги новия модел.
Върши ли ми работа - върши. Не ми дреме дали е модерИн

Свалих iOS 18 - върви си перфектно всичко на 12-ката. И заради плацебо ефекта, мисля че стана по-бърз

'Начи за сега съм пас за 16-ка.
Докато не доизпочупя 12-ката, че е доста изстрадала вече от изпускания, ама нищо и няма и си бачка

Протектори никога не слагам - красив телефон и да го опаковам в някъв силикон, не ми се връзва. Като го прецакам, нов и т'ва е.
Идва ми малко като едно време, как опаковахме дистанционните в найлонче

И като да правиш кекс с презерватив

- bir40o0
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: G31
- Мечтае да кара: F80
- Детайли за колата: BMW G31 530xD
От 12 про минах на 14 про преди 2 години. Разлика имаше, най-вече в батерията и в камерата.
Тази година се засилих да купувам 16 про на пре-ордър, но А1 ми направиха неустойма оферта в магазина, 15 про макс с 3 години гаранция и застраховка за 1650 лв кеш, сравнено с 2949 лв за 16 про макс, реших, че не е важно да е новият модел.
Искам да кажа, че това ми е първият про макс телефон и съм възхитен от батерията, държи по 24 часа без драма, което за чист про модел е невъзможно, дори и чисто нов.
Спрямо IOS 18 съм със смесени чувства все още, предполагам след свикване с новостите около визията на ще е топ. Най-много ми допада промянта в Settings менюто, няма да ми се влачат Х на брой приложение до долу, а са си отделени в под меню.
Тази година се засилих да купувам 16 про на пре-ордър, но А1 ми направиха неустойма оферта в магазина, 15 про макс с 3 години гаранция и застраховка за 1650 лв кеш, сравнено с 2949 лв за 16 про макс, реших, че не е важно да е новият модел.
Искам да кажа, че това ми е първият про макс телефон и съм възхитен от батерията, държи по 24 часа без драма, което за чист про модел е невъзможно, дори и чисто нов.
Спрямо IOS 18 съм със смесени чувства все още, предполагам след свикване с новостите около визията на ще е топ. Най-много ми допада промянта в Settings менюто, няма да ми се влачат Х на брой приложение до долу, а са си отделени в под меню.
- Don_Diego
- младши ентусиаст
-
- Кара: E39, D3 W12, E89, U11, G09, G70
carmanf1 написа:Пичове, ако нямате против, я кажете ей така на готово, щот не ми се търси и сравнява![]()
Заслужава ли си да сменя 12-ката с 16-ка Pro?
Какво ще ми даде 16-ката повече от 12-ката? Има ли смисъл?
Аз съм пред същата дилема и по-вероятно да скоча в тигана, че батерията на моя ме побърква вече

Производителност и живот на батерията са основните неща. Според изтеклите benchtests - производителността на А18 При чипа е съизмерима с тази на М1 и М2 чиповете в Макбук

Камерата е бонус към предните неща. Ако не си фен на фотографията и да разнасяш цяла раница с апарати и обективи - камерата на топ моделите на всеки един производител на смартфони е повече от достатъчна.
- vicho
- старши ентусиаст
-
- Кара: M340i
- Мечтае да кара: Калибра
- Детайли за колата: Portimao Blue, Turbo бензин
някой да има 13-14-15 про макс за продаване? 

You said: "Time will change!" What if it changes you?
- kiko
- старши ентусиаст
-
- Кара: сребърна звезда
- Мечтае да кара: RAUH
чакай да я пуснат 16ката или и ти на pre-order 

- Моджо
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 320i мнооо убаво )))
- Мечтае да кара: Еххх...
- Детайли за колата: e46, седан, M52,2000 cm3,150 Hp.
FaceOff написа:Преди две седмици взех една чиста 15ка с идеята покрай коледа да си взема 16ка макс и тази да дам на сина. Обаче не е моето този иос. Ако някой се интересува да ми драсне на лично, черна 15, 128гб, 100% батерия и само 4 цикли на зареждане. Приличен кейс и два протектора за камерите. Добра цена
Не е ПРО, ама ся...
А иначе батерията е според ползването да ви кажа. Няма телефон, който да е ми е карал повече от 6-8 часа макс. В това число и АйфонЪ, IPad - 2 броя и още един куп андроидски телефони. Треа ме земат за тестер..да видим как изкарва батерията 24 часа. Ако изкара дори 10 ще го пофала.
Хм,хм...
- Tenata
- младши ентусиаст
-
- Кара: Лястовица с рамка
Моджо написа:FaceOff написа:Преди две седмици взех една чиста 15ка с идеята покрай коледа да си взема 16ка макс и тази да дам на сина. Обаче не е моето този иос. Ако някой се интересува да ми драсне на лично, черна 15, 128гб, 100% батерия и само 4 цикли на зареждане. Приличен кейс и два протектора за камерите. Добра цена
Не е ПРО, ама ся...
А иначе батерията е според ползването да ви кажа. Няма телефон, който да е ми е карал повече от 6-8 часа макс. В това число и АйфонЪ, IPad - 2 броя и още един куп андроидски телефони. Треа ме земат за тестер..да видим как изкарва батерията 24 часа. Ако изкара дори 10 ще го пофала.
така си е, зависи как го ползваш. Тестовете които правят най-често са video stream и другия тест е в режим на готовност.
Ако снимаш 4К видео, играеш или нещо по-интезивно батерията си е заминала за нула време. Както при "зелените коли".

на пътя и пред БОГ, всички сме равни!
- Моджо
- кандидат ентусиаст
-
Точно, и затова
1. Под 60% за мен е разреден телефон и го зареждам, понякога и по 3-4 пъти на ден /иначе няма кой да го чака 2 часа да се зареди/
2. Трябва да може да зарежда бързо. Много бързо. За предпочитане за не повече от 20 мин.
Батерии се купуват, не са ми важни да ги пазя немой да умре 6 месеца по-рано.
1. Под 60% за мен е разреден телефон и го зареждам, понякога и по 3-4 пъти на ден /иначе няма кой да го чака 2 часа да се зареди/
2. Трябва да може да зарежда бързо. Много бързо. За предпочитане за не повече от 20 мин.
Батерии се купуват, не са ми важни да ги пазя немой да умре 6 месеца по-рано.
Хм,хм...
- FaceOff
- ентусиаст
-
- Мечтае да кара: колело
Не разбирам защо си ме цитирал колега. Продадох телефона след няма и 10 дни ползване. Когато сложат бек бутон и нормална клавиатура пак ще си купяМоджо написа:FaceOff написа:Преди две седмици взех една чиста 15ка с идеята покрай коледа да си взема 16ка макс и тази да дам на сина. Обаче не е моето този иос. Ако някой се интересува да ми драсне на лично, черна 15, 128гб, 100% батерия и само 4 цикли на зареждане. Приличен кейс и два протектора за камерите. Добра цена
Не е ПРО, ама ся...

- Моджо
- кандидат ентусиаст
-
- Jorixa
- младши ентусиаст
-
- Кара: X5 G05/X1 F48
- Мечтае да кара: 911
FaceOff написа:Не разбирам защо си ме цитирал колега. Продадох телефона след няма и 10 дни ползване. Когато сложат бек бутон и нормална клавиатура пак ще си купяМоджо написа:FaceOff написа:Преди две седмици взех една чиста 15ка с идеята покрай коледа да си взема 16ка макс и тази да дам на сина. Обаче не е моето този иос. Ако някой се интересува да ми драсне на лично, черна 15, 128гб, 100% батерия и само 4 цикли на зареждане. Приличен кейс и два протектора за камерите. Добра цена
Не е ПРО, ама ся...
Клавиатурата е ужасна, факт. Хубавото е че може да си свалиш друга от ап стора, иначе и аз щях да мина на Андроид