СПАМ ТЕМА
Модератор: Общи модератори
- Don_Diego
- ентусиаст
-
- Кара: E39, D3 W12, E89, U11, G09, G70
Re: СПАМ ТЕМА
Според мен друго визираше - наистина варианта да излезеш на барче след работа за по бира е доста по-ограничен. Самите хора не са устроени така там
Нощния живот е зад гърба ми вече така да се каже и не ми е важен, но го има макар и доста скъп точно във Виена.
Като храна дума не може да става за сравнение - отново друга вселена и да, шанса да попаднеш на гадна храна е доста малък

Нощния живот е зад гърба ми вече така да се каже и не ми е важен, но го има макар и доста скъп точно във Виена.
Като храна дума не може да става за сравнение - отново друга вселена и да, шанса да попаднеш на гадна храна е доста малък

- TNT
- младши ентусиаст
-
- Мечтае да кара: 911
То това просто при нас е трагично. С алкохола е още по-зле. Аз фалшив съм пил само в България. Дори в Македония и Сърбия не съм случвал. Тъжното е, че има много хубави места и при нас, просто са 1-2 от 10.

- Е.Димитров
- старши ентусиаст
-
- Кара: F
- Мечтае да кара: Самолет
Don_Diego написа:Spunky написа:Не бих се фокусирал на заплатата, стига да е адекватна. Самата възможност е отплащането. Пазарене може ако те карат да ходиш в по-неуредени държави да развиваш бизнеса. В случая, ми изглежда грозно и нахално. Преместване на по-добро място с уреден веднага живот и в "свои води" е най-добрия начин за имиграция.
Тук сме на абсолютно идентично мнение: знам, че това което ми предлагат е адекватно за стандарта там, знам и че е съобразено с моята позиция и работа, която ще върша. С две думи - няма да се пребивам от работа + бонуса, че все ще се въртя около каймака на обществото така да се каже (разбирайте хора с много пари и връзки). Затова по-скоро бих искал ясна времева перспектива кога да очаквам повишение на заплатата отколкото да искам по-висока стартова такава и излишно да вкарвам напрежение предвид, че с това ще дойдат и повече очаквания на първо време.
Милото ме напъва да пускам Cv-та по тукашни фирми, твърдейки че тия максимални заплати, които са обявили не били твърди и можело да си договоря повече. И какво от това според мен![]()
Отивам и съм никой във фирмата, трябва да се бъхтя и наново extra mile усилия за да си изградя имиджа и покрай всичко това все ще се намери някой да не ме хареса.
Във фирмата, в която съм в момента съм "някой" и всички ме уважават. Самия факт, че единствен аз получавам оферта от целият тукашен офис на този етап е показателен, че хората вече са ме оценили и искат да продължим да работим заедно.
Може би и това, че съм на 35 спомага за това да не ми се търси нова работа. Как беше приказката: по-добре врабче в ръката, отколкото орел в небето...
За момента и за себе си съм решил, че ИСКАМ да ходя там. Милото ще е по-сложна за убеждение, но мисля че ще се справя. На първо време ще се гърбя с повече пътувания с кола и самолет, после ще видя как ще се случат нещата. Тази вечер летя за там да опипам почвата и за още малко разговори по темата
Ето ти и друга гледна точка, като подкрепа на решението ти.
Това може да се окаже сериозен трамплин, към по-светло и богато бъдеще!
- xaxo
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: BMW 320d, E46,150 hp, 2002, automat
- Детайли за колата: facelift
Има ли някой, който работи в А1?
Моля да ми пише на лично.
Благодаря.
Моля да ми пише на лично.
Благодаря.
Някой скоро да си е сменял аватара?Моят гръмна преди време и се мъчих да качвам нов някакъв ама греда...
Не че ще ми се разплетат чорапите ама ме дразни тая работа..
Не че ще ми се разплетат чорапите ама ме дразни тая работа..

- St.Trinity
- Потребител
-
Don_Diego написа:Как беше приказката: по-добре врабче в ръката, отколкото орел в небето...
Не беше ли "една птичка лястовичка не прави" ?
St.Trinity написа:Don_Diego написа:Как беше приказката: по-добре врабче в ръката, отколкото орел в небето...
Не беше ли "една птичка лястовичка не прави" ?
Оригиналния лаф е “a bird in the hand is worth two in the bush”
алекс
трабант 601с
разни други возила
трабант 601с
разни други возила
- E34
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Ееее шейсе
- Мечтае да кара: кънки
Значи по повод страстите христови на дон Диего Марадона относно Виената, аз по-хубаво и стойностно мнение от това на Никела скоро не бях чел! Честно, да не го фала ама много ми хареса, какво е написал. За Виената може да е убава и на млад човек може да му хареса ама ако си за 4-5 дена, гаранция. Второ дето ми идва на акъла бе толко ли се свършиха австрийците германците па и индийците та за нашто момче да приритват и да му развалят рахатлъка и да го примамват тия фашисте?! И трето, да не го урочасвам ама тва с милото нема да има скоро мило. Тръгне ли на некъде без милото...бе дето има една дума една нива не се ли оре, кооперацията я взима
Та такива ми ти работи.

" Акулата е най-добрия учител по плуване " - Тихоокеанска мъдрост
- St.Trinity
- Потребител
-
alx написа:Оригиналния лаф е “a bird in the hand is worth two in the bush”
От контекста на казаното ми се струва че Мария искаше да каже "една птичка пролет не прави", и то не е съизмеримо с "a bird in the hand is worth two in the bush". На мен коментара ми беше закачливо ироничен (все пак не съм компетентен да се изкажа по сериозната тема "дали Turbo S е лесна за каране бързо"), защото казаното в интервюто е гаф, но пък английският вариант е съизмерим с "по-добре врабче в ръката, отколкото орел в небето", много заплетено стана и в подобни случаи възрастните хора казват "грешката е вярна". Иначе във Виена съм бил няколко пъти за малко, даже единия път летях с flyNiki, авиокомпанията на Ники Лауда (било е отдавна). Градът естествено ми хареса (през призмата на няколкодневен турист), дали става за постоянно обаче - не знам.

Аз поработих за кратко преди 12 години...не са моите тия хора там...
А да не говорим,че и тогава дюнерите им бяха много...сега..хич не ща да знам колко са.
Ама все пак говорим си тук за голямото добрутро...та дам дюнери може и да няма...
Диего ако не ти се кара много колело и не ти се вози с градския...недей...

А да не говорим,че и тогава дюнерите им бяха много...сега..хич не ща да знам колко са.
Ама все пак говорим си тук за голямото добрутро...та дам дюнери може и да няма...
Диего ако не ти се кара много колело и не ти се вози с градския...недей...

St.Trinity написа:alx написа:Оригиналния лаф е “a bird in the hand is worth two in the bush”
От контекста на казаното ми се струва че Мария искаше да каже "една птичка пролет не прави", и то не е съизмеримо с "a bird in the hand is worth two in the bush". На мен коментара ми беше закачливо ироничен (все пак не съм компетентен да се изкажа по сериозната тема "дали Turbo S е лесна за каране бързо"), защото казаното в интервюто е гаф, но пък английският вариант е съизмерим с "по-добре врабче в ръката, отколкото орел в небето", много заплетено стана и в подобни случаи възрастните хора казват "грешката е вярна". Иначе във Виена съм бил няколко пъти за малко, даже единия път летях с flyNiki, авиокомпанията на Ники Лауда (било е отдавна). Градът естествено ми хареса (през призмата на няколкодневен турист), дали става за постоянно обаче - не знам.
Когато кажеш лаф за птичка в ръката- се отнася за това което написах- че по добре един вид да се играе на сигурно ако и резултата да е по-слаб. Написах го с оглед на въпроса оригиналния лаф дали бе беше “по добре птичка в ръката от колкото орел в небето”- просто споделих оригинала.
А като я погледнеш тая преди да си е отворила устата (?) е ясно колко й е капацитета… ясно беше какво искаше да каже ама двете й мозъчни клеткимвбахс прекалено заети със “вдишай- издишай” процеса
Последна промяна alx на 14 Сеп 2024, 23:54, променена общо 1 път
алекс
трабант 601с
разни други возила
трабант 601с
разни други возила
- Е.Димитров
- старши ентусиаст
-
- Кара: F
- Мечтае да кара: Самолет
Много си е хубаво във Виена даже.
Мисля, че вторник беше интересен ден там
Хората са спокойни, заведенията скъпи, трябва човек да си готви в къщи.
Алкохола също е цифра. Хората на улицата са приветливи, ама иначе са бастуни. Но честно казано предпочитам тамошните бастуни, от колкото тукашните такива.
За човек над средната възраст е перфектно, както и за млад човек, който иска да се научи на светски тарикатлъци и да си промени и държание и мислене, което горещо препоръчвам.
След 2 години престой на такова място в подходяща среда, каквато мисля, че колегата ще попадне е по-вероятно да се върне или по-скоро хората тук да го усетят повече "лорд", от колкото в Англия за 10 години (това в добрият смисъл).
Мисля, че вторник беше интересен ден там

Алкохола също е цифра. Хората на улицата са приветливи, ама иначе са бастуни. Но честно казано предпочитам тамошните бастуни, от колкото тукашните такива.
За човек над средната възраст е перфектно, както и за млад човек, който иска да се научи на светски тарикатлъци и да си промени и държание и мислене, което горещо препоръчвам.
След 2 години престой на такова място в подходяща среда, каквато мисля, че колегата ще попадне е по-вероятно да се върне или по-скоро хората тук да го усетят повече "лорд", от колкото в Англия за 10 години (това в добрият смисъл).
Е.Димитров написа:Много си е хубаво във Виена даже.
Мисля, че вторник беше интересен ден там![]()
Всичко е относително. На мен ми се вижда доста евтино… в сравнение с Швайц

enigma
የተጨቆኑትን ነጻ አውጡ
የተጨቆኑትን ነጻ አውጡ
- Jordana
- старши ентусиаст
-
- Кара: през просото
- Мечтае да кара: леговището на смог
- Детайли за колата: баничарка
И Швайц е добре , но винаги можеш да си избереш маршрут и към австрийската част на алпите .
https://www.youtube.com/watch?v=QKMkhCsgsas
Ако няма достатъчно вятър просто вземаш първия транспорт който минава да те върне в швайца ...
https://www.youtube.com/watch?v=9aI0OzNuIKY
Ако няма достатъчно вятър просто вземаш първия транспорт който минава да те върне в швайца ...
Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...
Jordana написа:И Швайц е добре , но винаги можеш да си избереш маршрут и към австрийската част на алпите .
Ами… скъпо им е по кръчмите и затова си търсят други забавления. Миналата седмица един такъв се размаза тука. Добро е това първото де… Vielen Dank

enigma
የተጨቆኑትን ነጻ አውጡ
የተጨቆኑትን ነጻ አውጡ