СПАМ ТЕМА

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

ентусиаст
Аватар
Кара: E39, D3 W12, E89, U11, G09, G70

Re: СПАМ ТЕМА

Мнение от Don_Diego » 13 Сеп 2024, 10:13

Според мен друго визираше - наистина варианта да излезеш на барче след работа за по бира е доста по-ограничен. Самите хора не са устроени така там :dunno:
Нощния живот е зад гърба ми вече така да се каже и не ми е важен, но го има макар и доста скъп точно във Виена.

Като храна дума не може да става за сравнение - отново друга вселена и да, шанса да попаднеш на гадна храна е доста малък :idea:
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Мечтае да кара: 911

Мнение от TNT » 13 Сеп 2024, 10:18

То това просто при нас е трагично. С алкохола е още по-зле. Аз фалшив съм пил само в България. Дори в Македония и Сърбия не съм случвал. Тъжното е, че има много хубави места и при нас, просто са 1-2 от 10.
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: F
Мечтае да кара: Самолет

Мнение от Е.Димитров » 13 Сеп 2024, 10:58

Don_Diego написа:
Spunky написа:Не бих се фокусирал на заплатата, стига да е адекватна. Самата възможност е отплащането. Пазарене може ако те карат да ходиш в по-неуредени държави да развиваш бизнеса. В случая, ми изглежда грозно и нахално. Преместване на по-добро място с уреден веднага живот и в "свои води" е най-добрия начин за имиграция.

Тук сме на абсолютно идентично мнение: знам, че това което ми предлагат е адекватно за стандарта там, знам и че е съобразено с моята позиция и работа, която ще върша. С две думи - няма да се пребивам от работа + бонуса, че все ще се въртя около каймака на обществото така да се каже (разбирайте хора с много пари и връзки). Затова по-скоро бих искал ясна времева перспектива кога да очаквам повишение на заплатата отколкото да искам по-висока стартова такава и излишно да вкарвам напрежение предвид, че с това ще дойдат и повече очаквания на първо време.

Милото ме напъва да пускам Cv-та по тукашни фирми, твърдейки че тия максимални заплати, които са обявили не били твърди и можело да си договоря повече. И какво от това според мен :dunno:
Отивам и съм никой във фирмата, трябва да се бъхтя и наново extra mile усилия за да си изградя имиджа и покрай всичко това все ще се намери някой да не ме хареса.
Във фирмата, в която съм в момента съм "някой" и всички ме уважават. Самия факт, че единствен аз получавам оферта от целият тукашен офис на този етап е показателен, че хората вече са ме оценили и искат да продължим да работим заедно.
Може би и това, че съм на 35 спомага за това да не ми се търси нова работа :dunno: . Как беше приказката: по-добре врабче в ръката, отколкото орел в небето...

За момента и за себе си съм решил, че ИСКАМ да ходя там. Милото ще е по-сложна за убеждение, но мисля че ще се справя. На първо време ще се гърбя с повече пътувания с кола и самолет, после ще видя как ще се случат нещата :lol: . Тази вечер летя за там да опипам почвата и за още малко разговори по темата :yes:

Ето ти и друга гледна точка, като подкрепа на решението ти.
Това може да се окаже сериозен трамплин, към по-светло и богато бъдеще!

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: BMW 320d, E46,150 hp, 2002, automat
Детайли за колата: facelift

Мнение от xaxo » 13 Сеп 2024, 14:51

Има ли някой, който работи в А1?
Моля да ми пише на лично.
Благодаря.

ентусиаст
Аватар

Мнение от slatanic » 14 Сеп 2024, 12:23

Някой скоро да си е сменял аватара?Моят гръмна преди време и се мъчих да качвам нов някакъв ама греда...
Не че ще ми се разплетат чорапите ама ме дразни тая работа.. :ok:

Потребител
Аватар

Мнение от St.Trinity » 14 Сеп 2024, 15:13

Don_Diego написа:Как беше приказката: по-добре врабче в ръката, отколкото орел в небето...

Не беше ли "една птичка лястовичка не прави" ?

master of the force
Аватар

Мнение от alx » 14 Сеп 2024, 17:33

St.Trinity написа:
Don_Diego написа:Как беше приказката: по-добре врабче в ръката, отколкото орел в небето...

Не беше ли "една птичка лястовичка не прави" ?

Оригиналния лаф е “a bird in the hand is worth two in the bush”
алекс
трабант 601с
разни други возила

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Ееее шейсе
Мечтае да кара: кънки

Мнение от E34 » 14 Сеп 2024, 17:35

Значи по повод страстите христови на дон Диего Марадона относно Виената, аз по-хубаво и стойностно мнение от това на Никела скоро не бях чел! Честно, да не го фала ама много ми хареса, какво е написал. За Виената може да е убава и на млад човек може да му хареса ама ако си за 4-5 дена, гаранция. Второ дето ми идва на акъла бе толко ли се свършиха австрийците германците па и индийците та за нашто момче да приритват и да му развалят рахатлъка и да го примамват тия фашисте?! И трето, да не го урочасвам ама тва с милото нема да има скоро мило. Тръгне ли на некъде без милото...бе дето има една дума една нива не се ли оре, кооперацията я взима :mhihi: :mhihi: :mhihi: Та такива ми ти работи.
" Акулата е най-добрия учител по плуване " - Тихоокеанска мъдрост

Потребител
Аватар

Мнение от St.Trinity » 14 Сеп 2024, 22:12

alx написа:Оригиналния лаф е “a bird in the hand is worth two in the bush”

От контекста на казаното ми се струва че Мария искаше да каже "една птичка пролет не прави", и то не е съизмеримо с "a bird in the hand is worth two in the bush". На мен коментара ми беше закачливо ироничен (все пак не съм компетентен да се изкажа по сериозната тема "дали Turbo S е лесна за каране бързо"), защото казаното в интервюто е гаф, но пък английският вариант е съизмерим с "по-добре врабче в ръката, отколкото орел в небето", много заплетено стана и в подобни случаи възрастните хора казват "грешката е вярна". Иначе във Виена съм бил няколко пъти за малко, даже единия път летях с flyNiki, авиокомпанията на Ники Лауда (било е отдавна). Градът естествено ми хареса (през призмата на няколкодневен турист), дали става за постоянно обаче - не знам. :dunno:

ентусиаст
Аватар

Мнение от slatanic » 14 Сеп 2024, 22:58

Аз поработих за кратко преди 12 години...не са моите тия хора там...
А да не говорим,че и тогава дюнерите им бяха много...сега..хич не ща да знам колко са.
Ама все пак говорим си тук за голямото добрутро...та дам дюнери може и да няма...
Диего ако не ти се кара много колело и не ти се вози с градския...недей... :ok: :mrgreen:

master of the force
Аватар

Мнение от alx » 14 Сеп 2024, 23:50

St.Trinity написа:
alx написа:Оригиналния лаф е “a bird in the hand is worth two in the bush”

От контекста на казаното ми се струва че Мария искаше да каже "една птичка пролет не прави", и то не е съизмеримо с "a bird in the hand is worth two in the bush". На мен коментара ми беше закачливо ироничен (все пак не съм компетентен да се изкажа по сериозната тема "дали Turbo S е лесна за каране бързо"), защото казаното в интервюто е гаф, но пък английският вариант е съизмерим с "по-добре врабче в ръката, отколкото орел в небето", много заплетено стана и в подобни случаи възрастните хора казват "грешката е вярна". Иначе във Виена съм бил няколко пъти за малко, даже единия път летях с flyNiki, авиокомпанията на Ники Лауда (било е отдавна). Градът естествено ми хареса (през призмата на няколкодневен турист), дали става за постоянно обаче - не знам. :dunno:

Когато кажеш лаф за птичка в ръката- се отнася за това което написах- че по добре един вид да се играе на сигурно ако и резултата да е по-слаб. Написах го с оглед на въпроса оригиналния лаф дали бе беше “по добре птичка в ръката от колкото орел в небето”- просто споделих оригинала.

А като я погледнеш тая преди да си е отворила устата (?) е ясно колко й е капацитета… ясно беше какво искаше да каже ама двете й мозъчни клеткимвбахс прекалено заети със “вдишай- издишай” процеса
Последна промяна alx на 14 Сеп 2024, 23:54, променена общо 1 път
алекс
трабант 601с
разни други возила

старши ентусиаст
Аватар
Кара: F
Мечтае да кара: Самолет

Мнение от Е.Димитров » 14 Сеп 2024, 23:52

Много си е хубаво във Виена даже.
Мисля, че вторник беше интересен ден там :mhihi:
Хората са спокойни, заведенията скъпи, трябва човек да си готви в къщи.
Алкохола също е цифра. Хората на улицата са приветливи, ама иначе са бастуни. Но честно казано предпочитам тамошните бастуни, от колкото тукашните такива.
За човек над средната възраст е перфектно, както и за млад човек, който иска да се научи на светски тарикатлъци и да си промени и държание и мислене, което горещо препоръчвам.
След 2 години престой на такова място в подходяща среда, каквато мисля, че колегата ще попадне е по-вероятно да се върне или по-скоро хората тук да го усетят повече "лорд", от колкото в Англия за 10 години (това в добрият смисъл).

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от enigma » 15 Сеп 2024, 7:26

Е.Димитров написа:Много си е хубаво във Виена даже.
Мисля, че вторник беше интересен ден там :mhihi:
Хората са спокойни, заведенията скъпи, трябва човек да си готви в къщи.

Всичко е относително. На мен ми се вижда доста евтино… в сравнение с Швайц :lol:
enigma
የተጨቆኑትን ነጻ አውጡ

старши ентусиаст
Аватар
Кара: през просото
Мечтае да кара: леговището на смог
Детайли за колата: баничарка

Мнение от Jordana » 15 Сеп 2024, 8:15

И Швайц е добре , но винаги можеш да си избереш маршрут и към австрийската част на алпите .
https://www.youtube.com/watch?v=QKMkhCsgsas
Ако няма достатъчно вятър просто вземаш първия транспорт който минава да те върне в швайца ...
https://www.youtube.com/watch?v=9aI0OzNuIKY
Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от enigma » 15 Сеп 2024, 8:37

Jordana написа:И Швайц е добре , но винаги можеш да си избереш маршрут и към австрийската част на алпите .
https://www.youtube.com/watch?v=QKMkhCsgsas
Ако няма достатъчно вятър просто вземаш първия транспорт който минава да те върне в швайца ...
https://www.youtube.com/watch?v=9aI0OzNuIKY

Ами… скъпо им е по кръчмите и затова си търсят други забавления. Миналата седмица един такъв се размаза тука. Добро е това първото де… Vielen Dank :)
enigma
የተጨቆኑትን ነጻ አውጡ

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата