СПАМ ТЕМА
Модератор: Общи модератори
- ivanski_2
- младши ентусиаст
-
- Кара: V8 HEMI
Re: СПАМ ТЕМА
Моя съвет е да се евакуираш от тук ASAP !
Ще ми благодариш след години
пп:
И аз не мога да навия жената, иначе имаме предложения и двамата с прелокация + солидни заплати зад голямата вода но уви, ще си прекараме живота тук....
Ще ми благодариш след години

пп:
И аз не мога да навия жената, иначе имаме предложения и двамата с прелокация + солидни заплати зад голямата вода но уви, ще си прекараме живота тук....
Some cars are made for maximum miles per gallon, and some are made for maximum smiles per gallon... the choice is yours... 

Don_Diego написа:...
Виена неслучайно година след година е гласувана като най-добрия град за живеене в света. Имам двама приятели, които вече дълги години живеят там, доста им е добре.
По-добре да пробваш отколкото цял живот да се чудиш дали това е било твоето. Ако не потръгнат нещата винаги можеш да се върнеш..
Sent from my SM-S918B using Tapatalk
- c04
- Кръстникът
-
- Кара: с турбо
- Мечтае да кара: V10
- Детайли за колата: стокови
Don_Diego написа:Застреляха ме…получих предложение да се местя към централния ни офис във Виена, за постоянно и сега не знам какво да правяИдеята е да върша сегашните си неща + да поема нови задължения на място.
Милото на първо време се дърпа и напълно я разбирам: бутаме тук да си наредим живота и изведнъж това предложение обръща всичко с краката нагоре ако се съглася. Ако не - пак ще има сътресения със сигурност![]()
Аз също съм все още малко резервиран (буквално час след предложението). Може би ако беше още малко по-добро финансово предложението не бих бил толкова резервиран ама…не знам
Давайте акъл, че да премисля всички ъгли, от които може да се гледа на ситуацията и да взема възможно най-обективно и правилно решение
Обмисли го първо , едва ли от днес за утре трябва да го решиш това. Помисли и накрая както казах, направи първото което вече ти и хрумнало

- Nickelback
- старши ентусиаст
-
- Кара: BigBlockV8
- Мечтае да кара: бангия с предно
- Детайли за колата: Hemi 370 cu. in.
Don_Diego написа:Застреляха ме…получих предложение да се местя към централния ни офис във Виена, за постоянно и сега не знам какво да правяИдеята е да върша сегашните си неща + да поема нови задължения на място.
...Може би ако беше още малко по-добро финансово предложението не бих бил толкова резервиран ама…не знам
Давайте акъл, че да премисля всички ъгли, от които може да се гледа на ситуацията и да взема възможно най-обективно и правилно решение
Хмм... самият ти, ако не си впечатлен от предложението, то аз ако бях на твое място, дилема нямаше да има за мен. Финансово, ако ми покриваха "стандарта" тук (че и малко отгоре), чааак тогава бих обмислял _изобщо_ да мръдна нанякъде.
Просто, ако тия наистина те искат там (именно теб), и си им незаменим, ще изгреят с предложение, дето наистина да не можеш да откажеш...
Това ми звучи като да не успяват да намерят достатъчно евтино, но доверено местно "канарче", но което обаче, да познават добре, и да могат да разчитат на 100%. А и вероятно идеята е да има повечко гърбел за подобни пари

Дано да не е такава ситуацията де, но наблюденията ми са такива от няколко месеца насам

И друго немалко значение има с на жена ти доходите какво ще се случи... Изобщо как ще повлияе това преместване на нейната кариера и развитието й...
Ако при теб заплатата е X лв. тук и стане X евро там, и те устройва - супер.
Ама ако при нея е Y лв. тук и там отиде на 1.1*Y, ама... пак лева, едва ли ще е много хепи тя.
А помня, че се беше похвалил, че при вас Y/X беше доста по-голямо число от 1-ца

И друго - как се виждате и двамата в кариерното си развитие тук и там. Какви квалификации ще придобивате. Тук и там.
И прилагате! Тук и там.
Искате ли развитие и до какво ниво? Какво ще е то тук и там?
Ще се "жените" ли за фирмите си и ще се качвате на високо в тях, или предпочитате да сте "конвертируеми" и лесно, без оглед на конкретната фирма, да пласирате именно себе си, а не "стажа във фирмата". Тук и там.
Щото фирми идват и си отиват. Всички сте "едно голямо семейство", ама както сте "семейство", утре идва дерибея и ставате рЕзко сираци...
Ето на такива въпроси си отговорете.
Личния светоглед (деца, родители, приятели, среда, хобита, забавления) няма да коментирам, 'щото... всеки си знае кое му е важно.
Та ако съм на твое място, и все пак след обсъждане и обмисляне с жена си бих тръгнал натам, първо бих им казал, че тези финансови условия "не ми правят _семейния_ бюджет" за една такава релокация и да помислят за доста по-добри такива. Ако не го измислят - то ясна работата, споменах го вече

Sent from my M2102J20SG using Tapatalk
Последна промяна Nickelback на 12 Сеп 2024, 8:21, променена общо 1 път
"За тЕя пари има Е-шеесе" - форумна пословица.
Лето две и седемнаесто.
- Е.Димитров
- старши ентусиаст
-
- Кара: F
- Мечтае да кара: Самолет
По-добре във Виена, от колкото във Видин

Колегата горе е казал много добре, парите как са?
Ако не са ок , както е тук статуса ви, това не е ок!
Парите, които ще получиш във Виена трябва да са същото число , както е тук + тези на жена ти , но в евро!
Иначе отиваш в чужбина и си причиняваш дискомфорт , само дето в сивито ще си добавил Австрия , ама това не слага екстри на масата!
- TNT
- младши ентусиаст
-
- Мечтае да кара: 911
Децата като са в "to-do" листа, там как ще са нещата ? Майчинство ? Помощ от родители ? Ясли/детски градини ? Да не се окаже, че трябва да сте на твоята, не толкова добре за там заплата
С немския как сте ? Казваш обаче, че ако не приемеш... пак ще има стрес.
На мен ми се струва, че ако си договориш по-добра оферта, трябва да стягаш багажа

На мен ми се струва, че ако си договориш по-добра оферта, трябва да стягаш багажа

- steeN
- старши ентусиаст
-
- Кара: конете да бягат
- Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...
Най-важният въпрос според мен е дали искаш изобщо да живееш точно във Виена. Защото много хора съм виждал, които са отишли някъде просто за пари... не защото мястото/културата/ и т.н. им харесва... и в повечето случаи страдат, защото всичко е цялостен пакет.
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.
- “When the legend becomes fact, print the legend.”
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.
- “When the legend becomes fact, print the legend.”
- Don_Diego
- ентусиаст
-
- Кара: E39, D3 W12, E89, U11, G09, G70
Така...вече наспан и премислил доста ситуацията имам вече по-ясна картина в главата си какво и как, която според зависи как си изговоря нещата може да изкристализира.
"Съмненията" ми идваха от следните неща"
Приятелка - тя е на висока директорска позиция в нейната си фирма, доста нишова фирма, която нон-стоп се развива. Всички собственици и директори я обожават, заплатата и е повече от прилична и за тукашния стандарт си е направо баровка
. Работа от разстояние ще и е възможна, но пак трябва зелена светлина и от нейните началници.
Като чу новината наистина нададе вой и като ревна...1 час не мога да я успокоя. Тогава бях готов на момента да вдигна телефона и да откажа предложението.
Пари - като заплата отивам на грубо казано 1.5х тукашната. Not great, not terrible, НО важното уточнение е, че позицията ми не е такава, че да искам х5
. Почти съм сигурен, че бързо ще си спазаря по-висока стартова заплата там. Сега ме е яд, че не съм някой легендарен техничар дето сам да носи милиони приходи на фирмата, в която работя.
Отделно от заплатата фирмата ще ми поеме депозитите за жилището, което бих наел + сериозен еднократен бонус при приемане на офертата.
Предвижда се и прилично израстване във фирмата (по-скоро финансово, тъй като ако приема ще съм позициониран точно под собствениците) с оглед новите проекти, които ще се започнат в даден момент.
Ако откажа...в рамките на следващите 4-6 месеца трябва да си търся друга работа и да стартирам от нулата там (крачка назад според мен, пък било то и за малко повече пари)
За Виена - обожавам го този град! Всичко ми харесва там, но със сигурност в началото ще има известен период на адаптация където сигурно ще го мразя като вляза в руслото "вкъщи-работа-вкъщи".
Имам познати там, но не и приятели като тук...и да излизаме няма да е същото. Като стандарт на живот не мисля, че ще има голям спад в нито един момент (и тук си се глезя доста
). Като качество на живот - отивам в друга лига.
Утре отивам там да говоря "на място" и да взема малко акъл от местните и ще го мисля още
.
Към момента идеята ми е ако успея да си намеря приличен апартамент (голям плюс, че имам приятели там, които точно с това се занимават и единия съм сигурен, че би ми дал нещо хубаво на символична цена) е да се възползвам от близостта на Виена до София и да пътувам често. Но пак трябва да го изговоря и с шефовете това нещо дали са окей
"Съмненията" ми идваха от следните неща"
Приятелка - тя е на висока директорска позиция в нейната си фирма, доста нишова фирма, която нон-стоп се развива. Всички собственици и директори я обожават, заплатата и е повече от прилична и за тукашния стандарт си е направо баровка

Като чу новината наистина нададе вой и като ревна...1 час не мога да я успокоя. Тогава бях готов на момента да вдигна телефона и да откажа предложението.
Пари - като заплата отивам на грубо казано 1.5х тукашната. Not great, not terrible, НО важното уточнение е, че позицията ми не е такава, че да искам х5

Отделно от заплатата фирмата ще ми поеме депозитите за жилището, което бих наел + сериозен еднократен бонус при приемане на офертата.
Предвижда се и прилично израстване във фирмата (по-скоро финансово, тъй като ако приема ще съм позициониран точно под собствениците) с оглед новите проекти, които ще се започнат в даден момент.
Ако откажа...в рамките на следващите 4-6 месеца трябва да си търся друга работа и да стартирам от нулата там (крачка назад според мен, пък било то и за малко повече пари)

За Виена - обожавам го този град! Всичко ми харесва там, но със сигурност в началото ще има известен период на адаптация където сигурно ще го мразя като вляза в руслото "вкъщи-работа-вкъщи".
Имам познати там, но не и приятели като тук...и да излизаме няма да е същото. Като стандарт на живот не мисля, че ще има голям спад в нито един момент (и тук си се глезя доста

Утре отивам там да говоря "на място" и да взема малко акъл от местните и ще го мисля още

Към момента идеята ми е ако успея да си намеря приличен апартамент (голям плюс, че имам приятели там, които точно с това се занимават и единия съм сигурен, че би ми дал нещо хубаво на символична цена) е да се възползвам от близостта на Виена до София и да пътувам често. Но пак трябва да го изговоря и с шефовете това нещо дали са окей

- ivanski_2
- младши ентусиаст
-
Ако ще дискутираш , споре мен им предложи готови решение , не ги оставай те да си разсъждат , “ искам това и това това може да стане така ще пътувам така ….”
Sent from my iPhone using Tapatalk
Some cars are made for maximum miles per gallon, and some are made for maximum smiles per gallon... the choice is yours... 

Нещата не са черно-бели и не мога да дам адекватен съвет, камо ли във форум, но ще засегна това от цитата. На сегашния пазар на труда не е гарантирано, че лесно ще намериш друга работа, нито че ще бъде по-добре(или дори също толкова) заплатена. Освен ако нямаш нещо проверено и уредено де.
- anttonev
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: M62B44
Така се ходи при шеф!ivanski_2 написа:Ако ще дискутираш , споре мен им предложи готови решение , не ги оставай те да си разсъждат , “ искам това и това това може да стане така ще пътувам така ….”
Sent from my PGT-N19 using Tapatalk
- ivanski_2
- младши ентусиаст
-
Другото което съм приел за себе си и правя.
Човек трябва да си знае "сигурната цена" , това е парите които ще получаваш ако буквално утре си тръгнеш и идеш в първата фирма и ще вземеш с твоя профил(умения), да разбира се целиш се в ПЪТИ повече, но живееш спрямо сигурната си цена, така и нещо да се случи няма шанс за сътресения ( да се има има изключения като с всичко в тоя живот ,но все пак) а и така доста лесно се събират голяма сума пари
Да сигурно е яко да живееш на макс на доходите си, но дългосрочно не ми се вижда като добра идея.
Човек трябва да си знае "сигурната цена" , това е парите които ще получаваш ако буквално утре си тръгнеш и идеш в първата фирма и ще вземеш с твоя профил(умения), да разбира се целиш се в ПЪТИ повече, но живееш спрямо сигурната си цена, така и нещо да се случи няма шанс за сътресения ( да се има има изключения като с всичко в тоя живот ,но все пак) а и така доста лесно се събират голяма сума пари

Да сигурно е яко да живееш на макс на доходите си, но дългосрочно не ми се вижда като добра идея.

- Don_Diego
- ентусиаст
-
3186 написа: На сегашния пазар на труда не е гарантирано, че лесно ще намериш друга работа, нито че ще бъде по-добре(или дори също толкова) заплатена
Сега влязох в jobs да разгледам как е положението...не е добре с една дума

- TNT
- младши ентусиаст
-
- Мечтае да кара: 911
- Don_Diego
- ентусиаст
-