Имотният пазар

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Ееее шейсе
Мечтае да кара: кънки

Re: Имотният пазар

Мнение от E34 » 02 Сеп 2024, 15:59

damian2112 написа:...защо да не си купя в Париж, Рим или Копенхаген на същите пари?

Е точно де, за кво да биеш път чак дотам като за тия пари може и да си у София :mhihi: :mhihi: :mhihi:
" Акулата е най-добрия учител по плуване " - Тихоокеанска мъдрост

Старши Алкохолик
Аватар
Кара: E60 LCI 535d
Мечтае да кара: E24 635CSi
Детайли за колата: Немска петица с многооо екстри. Ама не всичките, де! Такива има само нов внос от Италия :D

Мнение от zAcK » 05 Сеп 2024, 23:30

Поредното доказателство, че всеки сам си преценя в тая държава, мир на праха им! :dunno:

https://btvnovinite.bg/bulgaria/padnal-kofrazh-na-izljata-betonna-plocha-ubi-dvama-rabotnici-v-pernishko.html?utm_term=Autofeed&utm_medium=Social&utm_source=Facebook&fbclid=IwY2xjawFHAdJleHRuA2FlbQIxMQABHWpK-iDS7cxlse9snznk27ux-B4kzcHQLNlzAIUUHWJ_kmjC3Nfgfsx8kA_aem_zj4b9S_7T3FbGr9ioIgXLA#Echobox=1725545293

Паднал кофраж на току-що излята бетонна плоча на новострояща се къща затисна двама работници в пернишкото село Дивотино. И двамата са починали.
Хубави години бяха, 'га бяхме млади фенове с M20-ки с големи 'жанти! :mhihi: :mhihi: :mhihi:
Изображение
E34 520i / E39 520i / E39 540i / E60 535d - Love at First Sight is Real :mhihi:

старши СПАМ ентусиаст
Аватар
Кара: е30 чат-пат
Мечтае да кара: варел
Детайли за колата: ...
е46 m52b20
е46 m54b30
е83 m54b30
e30 m20b25
е30 m10b18
е46 m54b25
e92 s65b40

Мнение от K_Ilkov » 10 Сеп 2024, 12:49

Здравейте, отдавна съм извън темата и само исках да попитам дали се е спукал балона междувременно, че имаше едно време едни анкети ама не ми се търсят сега?
Изображение

Цените са такива, че ако имаш хубава не си струва да я продаваш, а ако търсиш хубава не си струва да я купуваш.

...

младши ентусиаст
Аватар
Кара: X5 G05/X1 F48
Мечтае да кара: 911

Мнение от Jorixa » 10 Сеп 2024, 13:27

K_Ilkov написа:Здравейте, отдавна съм извън темата и само исках да попитам дали се е спукал балона междувременно, че имаше едно време едни анкети ама не ми се търсят сега?

Ще разбереш като се спука, споко

старши ентусиаст
Аватар
Кара: F
Мечтае да кара: Самолет

Мнение от Е.Димитров » 10 Сеп 2024, 15:50

K_Ilkov написа:Здравейте, отдавна съм извън темата и само исках да попитам дали се е спукал балона междувременно, че имаше едно време едни анкети ама не ми се търсят сега?

Май се оказва, че "балона" всъщност е с "метална конструкция" и няма пукане!

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Lexus GS430 07' , BMW Z4 2.5
Мечтае да кара: BMW M2

Мнение от ildivvy » 10 Сеп 2024, 17:42

Е.Димитров написа:

Май се оказва, че "балона" всъщност е с "метална конструкция" и няма пукане!

По-скоро стомано-бетонна с тухлена облицовка :mhihi: :mhihi: ...
Ex: 96' BMW318ti

Изображение

Европа!!! Събуди се!!! Започни да гледаш собствения си интерес!

Вече съм фен на Марио Драги!

" Някои хора са толкова бедни, че имат само пари! " - Тодор Колев

Мразя скапаните водачи на служебни бели 'баничарки'!!!

старши ентусиаст
Аватар
Кара: конете да бягат
Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...

Мнение от steeN » 10 Сеп 2024, 17:47

Аз ги бях пуснал и бях гласувал за 2022 преди ковида. Едва ли искаш да твърдиш, че си очаквал България да има най-ниските лихви в целият ЕС. Такива отклонения от "нормалното" кога не са завършвали с проблеми?
На този етап само някой, който няма уменията/знанията би се занимавал с имоти, вместо да си събира 4% на година с нулев риск... с опция за доста повече в случай, че нещо кихне.. да не говорим да настине.
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: през просото
Мечтае да кара: леговището на смог
Детайли за колата: баничарка

Мнение от Jordana » 10 Сеп 2024, 19:13

НСИ: 1,6 милиона жилища в България са празни, в тях не живее никой От 4,2 милиона жилища в България 1,6 милиона стоят празни. Това означава, че необитаемите жилища са 38,9% от жилищния фонд в страната.

Може да си ляляте за балона колкото искате , това няма да промени факта че балона се надууува надууува ..и прави пук ! :mhihi:
Ако се купуват значи има търсене , само че за какво се купуват празни жилища ? За спекула естествено , всеки чака да удари кьоравото ама дали ще дочака или кьоравото ще го удари как мислите .... :dunno:
Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от alekangg » 10 Сеп 2024, 19:16

Има всякакви варианти, по-точно кога ще умре всичко.
Може да се надува още, дори 2/3/5 години, но рано или късно ще има пук и колкото по-късно е, толкова по-голямо приземяване ще има.
Историята помни спадове над 50%, не е невъзможно да стане пак.
Не сме центъра на света и няма да бъдем никога, но някои хора си мислят, че сме станали.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Southside » 10 Сеп 2024, 22:12

Не сме центъра на света, но цените отразяват реалността в регионален план, разбирай Европа. Тези дни разцъках numbeo-то и откривам голямо припокриване между доходи към цени при държави от ЕС, съизмерими по мащаб с Бг. Тук качествени имоти липсват на пазара, апетитна стока са, особено в централната част на София, особено на добра локация. Изчезват в рамките на седмица. Дали това прави цената абсурдна- в никакъв случай, обикновено има опашка от опортюнисти в кеш и ипотекари, които са дебнали оферта с години.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от alekangg » 11 Сеп 2024, 5:45

Да, сам го написа.
От към доходи и цени!
Ама какво получаваш за парите си е друга работа, от кръчмата до имота и около него.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от TNT » 11 Сеп 2024, 8:16

Е как да има качествени имоти, като не се строят такива :mhihi: То се рекламират "с помпи за вода в гаражите/избите" :ok:
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: X5+M2

Мнение от msi200 » 11 Сеп 2024, 8:39

Точно така е, добрите имоти се продаваха даже и в най-голямата криза, само че те са много малък дял от сделките. За мен апартаментите по разни вади и ливади са надценени поне с 30%. Само че не можем да предивидм, кога точно ще се нормализират нещата. Може да си останат надценени и още 10 години .
I love the sound of V8 in the morning...

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 328i

Мнение от Leon » 11 Сеп 2024, 13:06

Чакайте да се пукне с тая сива икономика. След приемането на еврото ще видим - вероятно тогава ще се изкарат на пазара доста имоти, за да се изчистят сиви пари и това може да бутне цените надолу, но при ръста в последните години колко пък да паднат...
Never mistake motion for action...

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от TNT » 11 Сеп 2024, 13:28

Така е, тази графика ще върви само нагоре, няма какво да стане :mhihi:

Изображение
Изображение

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата