Имотният пазар
Модератор: Общи модератори
Re: Имотният пазар
E34 написа:enigma написа:И освен (калибрирани) канапи са ползвали и други доста сложни за времето си измервателни инструменти, все измислени от “офисния планктон” от ония времена между другото
КАЛИБРИРАН канап ??????!!!?!?!?!?!?!?!?! Ти сериозно ли бе човек???? В какъв смисъл калибриран, той канапа си е канап.
Калибриран по дължина един лакът, с възли на интервали за по-дълги разстояния. И геометрията с триъгълници им е била силна страна. Там е родена калибрацията по принцип, затова използвах тази дума.
https://www.hbkworld.com/en/knowledge/r ... tian-cubit
At every full moon, the cubit sticks had to be brought to the royal cubit master and compared to it. Failure to do so was punishable by death. With this standardization and uniformity of length, they achieved amazing accuracy.
As an example, the Great Pyramid of Giza is constructed with sides of 440 cubits (230.364 meters). Using cubit sticks, the builders were within 11.4 cm – an accuracy better than 0.05%.
The egyptian cubit shaped the first, basic ideas of modern calibration over 4000 years ago, and brought with it a common unit of measurement, traceability, a hierarchy of standards with regular re-calibration intervals.
enigma
የተጨቆኑትን ነጻ አውጡ
የተጨቆኑትን ነጻ አውጡ
- Jordana
- старши ентусиаст
-
- Кара: през просото
- Мечтае да кара: леговището на смог
- Детайли за колата: баничарка
С други думи основата на дюлгерския занаят е същата като преди 4000 години ....и канапа едва ли е поскъпнал много , защо тогава цените на купчината тухли редени под изпънат канап расте с всеки ден ??!! 

Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...
Да ама не всеки, който маже може да се нарече дюлгерин. Трябва малко да разбираш от правоъгълни триъгълници.
Както знаеш затова в един момент са си направили гилдията на свободните зидари, да се съхранят и предават знанията.
А цените са се вдигнали заради повишеното търсене, съответно оскъпяване на материалите и труда. Едно време само царете са можели да поръчват, сега всеки плебей иска палат

Както знаеш затова в един момент са си направили гилдията на свободните зидари, да се съхранят и предават знанията.
А цените са се вдигнали заради повишеното търсене, съответно оскъпяване на материалите и труда. Едно време само царете са можели да поръчват, сега всеки плебей иска палат

enigma
የተጨቆኑትን ነጻ አውጡ
የተጨቆኑትን ነጻ አውጡ
- Jorixa
- младши ентусиаст
-
- Кара: X5 G05/X1 F48
- Мечтае да кара: 911
zAcK написа:Вие сериозно ли ги пишете тия врели-некипели?
Депозитите в банките са над 130 милиарда и продължават да растат![]()
Печалбата на банките в България за миналата година е 3.5 милиарда.
Тва би ли ми обяснил какво общо има с икономическата обстановка, или толко ти разбира главата ми просто четеш статиите писани от брокери и повтаряш като папагал? Знаеш ли финансовата криза от 2007-ма банките на какви печалби бяха, непосредствено преди срива?
- Top Gun Maverick
- Старши спамър
-
- Кара: Кон
- Мечтае да кара: хората към оринджпилване
- Детайли за колата: разделена на 21 млн. бройки
Той още вярва, че банките дават пари, които идват от печалбите им сигурно.
- zAcK
- Старши Алкохолик
-
- Кара: E60 LCI 535d
- Мечтае да кара: E24 635CSi
- Детайли за колата: Немска петица с многооо екстри. Ама не всичките, де! Такива има само нов внос от Италия :D
Заеби, няма смисъл

Хубави години бяха, 'га бяхме млади фенове с M20-ки с големи 'жанти!

E34 520i / E39 520i / E39 540i / E60 535d - Love at First Sight is Real

- Leon
- старши ентусиаст
-
- Кара: 328i
Има много свободни пари, които трябва да се въртят - това беше смисълът. Но банките хич не дават лесно кредити, доста затегнаха нещата в последните 3-4 месеца.
И за да покажа и добър пример за майстори - това е зидария в средно скъп блок (1700-2000евро/кв) в не много лош квартал, близо до метро. Можеш да я лакираш и да си оставиш голи стените. Такова нещо в София не бях виждал, а не е като да не съм ходил по строежи.
И за да покажа и добър пример за майстори - това е зидария в средно скъп блок (1700-2000евро/кв) в не много лош квартал, близо до метро. Можеш да я лакираш и да си оставиш голи стените. Такова нещо в София не бях виждал, а не е като да не съм ходил по строежи.
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
Never mistake motion for action...
- ildivvy
- старши ентусиаст
-
- Кара: Lexus GS430 07' , BMW Z4 2.5
- Мечтае да кара: BMW M2
Добре де, а толкова ли е трудно да се работи така стандартно? Едва ли иска кой знае колко повече усилия, за да се получава този резултат..
Ex: 96' BMW318ti

Европа!!! Събуди се!!! Започни да гледаш собствения си интерес!
Вече съм фен на Марио Драги!
" Някои хора са толкова бедни, че имат само пари! " - Тодор Колев
Мразя скапаните водачи на служебни бели 'баничарки'!!!

Европа!!! Събуди се!!! Започни да гледаш собствения си интерес!
Вече съм фен на Марио Драги!
" Някои хора са толкова бедни, че имат само пари! " - Тодор Колев
Мразя скапаните водачи на служебни бели 'баничарки'!!!
- Leon
- старши ентусиаст
-
- Кара: 328i
Не е трудно, но на практика такова изпълнение е бяла лястовица в строителството.
Never mistake motion for action...
- zAcK
- Старши Алкохолик
-
- Кара: E60 LCI 535d
- Мечтае да кара: E24 635CSi
- Детайли за колата: Немска петица с многооо екстри. Ама не всичките, де! Такива има само нов внос от Италия :D
Leon написа:Има много свободни пари, които трябва да се въртят - това беше смисълът. Но банките хич не дават лесно кредити, доста затегнаха нещата в последните 3-4 месеца.
Евала!

Обяснението ми е, че клиентите са като кучетата, дето си ядат лайната, та затова е и такова нивото. Няма друг разумен отговор

Ей тук примерно цените са от 5000 до 8000 евро/м2 и качеството е...

Дори и тука при 10000 евро/м2 не е по-добре, да не кажа нещо друго - https://www.google.com/maps/@42.6943558,23.3447126,3a,89.8y,179.69h,90.34t/data=!3m7!1e1!3m5!1s5sqkC8vz6hbEBLGtHObwwg!2e0!6shttps:%2F%2Fstreetviewpixels-pa.googleapis.com%2Fv1%2Fthumbnail%3Fcb_client%3Dmaps_sv.tactile%26w%3D900%26h%3D600%26pitch%3D-0.33887752423801487%26panoid%3D5sqkC8vz6hbEBLGtHObwwg%26yaw%3D179.69136167434343!7i16384!8i8192?coh=205410&entry=ttu&g_ep=EgoyMDI0MDgyOC4wIKXMDSoASAFQAw%3D%3D
Хубави години бяха, 'га бяхме млади фенове с M20-ки с големи 'жанти!

- damian2112
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: G05 LCI xDrive40i
Някой може ли да ми обясни, какво предлага София на 10000 евро/кв, и защо да не си купя в Париж, Рим или Копенхаген на същите пари?
- Top Gun Maverick
- Старши спамър
-
- Кара: Кон
- Мечтае да кара: хората към оринджпилване
- Детайли за колата: разделена на 21 млн. бройки
Ще живеят само бизнесмени и затова цената е такава. 

- alekangg
- кандидат ентусиаст
-
Какво е значението какво предлага и къде може да се купите?
Може и нищо да е, но цената е такава.
Бързайте, че ще станат панелките по толкова.
Може и нищо да е, но цената е такава.
Бързайте, че ще станат панелките по толкова.
- TNT
- младши ентусиаст
-
- Мечтае да кара: 911
damian2112 написа:Някой може ли да ми обясни, какво предлага София на 10000 евро/кв, и защо да не си купя в Париж, Рим или Копенхаген на същите пари?
Предлага плащане в кеш

- carmanf1
- младши ентусиаст
-

Мъкнене на кеш в сакове - трагедия

18 000 лв за учебна година на дете в 1-ви клас - ама за по-голямата част от сумата, пак със саковете ходят

2 500 лв на месец, за детска градина - ама пак със саковете

Брилянтни сме - не сме мръднали от 90-те

Много умни ще станат тия деца, в тия градини и училища