Имотният пазар

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

кандидат ентусиаст
Аватар

Re: Имотният пазар

Мнение от enigma » 29 Авг 2024, 20:41

немо написа:
kiko написа:Не знам дали е преувеличено,но съм склонен да вярвам на това
"Другата причина е ефективността. На българска бригада зидари средно се пада по 6 до 8 квадрата зидария на ден. Дойдоха няколко бригади зидари от Турция и направиха 28-30 квадрата на ден. На 14 метра стена турците имаха 2 милиметра отклонение. На 4 метра стена българите имаха 6 сантиметра отклонение."

Евала на комшийте, работят с точност от десетохиляден порядък :mhihi: :mhihi: :mhihi:

Това не е учудващо ако се ползват лазери за измерване и подравняване. Учудващо е как може на 4 метра стена да има 6см отклонение, това ми е трудно да го повярвам :shock:
enigma
የተጨቆኑትን ነጻ አውጡ

старши ентусиаст
Аватар
Кара: през просото
Мечтае да кара: леговището на смог
Детайли за колата: баничарка

Мнение от Jordana » 29 Авг 2024, 20:50

учудващо е как може на 4 метра стена да има 6см отклонение, това ми е трудно да го повярвам :shock:
Какво е чудното , кулата в Пиза на 57 метра има отклонение 4 метра а тука 6см на 4 метра е нищо - около 1.2 % :ok:
Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от carmanf1 » 29 Авг 2024, 20:59

Един от най-добрите ми приятели, има строителна фирма и казва така: Всички майстори са боклуци - до един :lol:

Ама си ги пазя и гледам всеки петък да има заплати, щот веднага ще изчезнат по другите фирми и после ще се чудя как да си довършвам обектите :mrgreen:

На мен като ми трябва нещо да се прави - той ми вика: чакай да ти подбера от различните ми обекти, най-малките боклуци :mrgreen:
И аз ще идвам поне 3 пъти на ден да ги гледам к'во правят :mrgreen:

Нищо лично към никого. Моля, никой да не се обижда. Горното е по-скоро шега :ok:

Има прекрасни майстори, и като хора и като специалисти :yes:

кандидат ентусиаст
Аватар
Детайли за колата: Focus,Opel Monza/Senator,MX5 nb

Мнение от немо » 29 Авг 2024, 21:07

Тъй , тъй, канап по магазините вече няма , само лАзари се предлагат :mhihi:
Нищо че на лазера маркерът му е сигурно 0.5мм. , ама хваща 2 мм. отклонение на 14000мм. зидария :mhihi:
Някакъв шанс да сте виждали на живо как се зида, без значение със какво ?
Шофирането е превантивен анализ на това,което може да се случи на пътя....

старши ентусиаст
Аватар
Кара: M340i
Мечтае да кара: Калибра
Детайли за колата: Portimao Blue, Turbo бензин

Мнение от vicho » 29 Авг 2024, 21:33

carmanf1 написа:Има прекрасни майстори, и като хора и като специалисти :yes:

не, няма

:lol: :mhihi:
You said: "Time will change!" What if it changes you?

Старши Алкохолик
Аватар
Кара: E60 LCI 535d
Мечтае да кара: E24 635CSi
Детайли за колата: Немска петица с многооо екстри. Ама не всичките, де! Такива има само нов внос от Италия :D

Мнение от zAcK » 29 Авг 2024, 23:04

vicho написа:
carmanf1 написа:Има прекрасни майстори, и като хора и като специалисти :yes:

не, няма

:lol: :mhihi:

Хубави години бяха, 'га бяхме млади фенове с M20-ки с големи 'жанти! :mhihi: :mhihi: :mhihi:
Изображение
E34 520i / E39 520i / E39 540i / E60 535d - Love at First Sight is Real :mhihi:

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от enigma » 30 Авг 2024, 2:20

немо написа:Тъй , тъй, канап по магазините вече няма , само лАзари се предлагат :mhihi:
Нищо че на лазера маркерът му е сигурно 0.5мм. , ама хваща 2 мм. отклонение на 14000мм. зидария :mhihi:
Някакъв шанс да сте виждали на живо как се зида, без значение със какво ?

Не само сме виждали, ами някои се занимаваме с тия процеси и технологии. :winky:
Един средно добър лазер дава отклонение не повече от 3мм на 10м.
Ако булгар бригадите мажат с колчета и връвчици си е техен проблем…
enigma
የተጨቆኑትን ነጻ አውጡ

младши ентусиаст
Аватар
Кара: X5 G05/X1 F48
Мечтае да кара: 911

Мнение от Jorixa » 30 Авг 2024, 7:48

zAcK написа:
Top Gun Maverick написа:Общо взето ако това е истина, нали се сещате, че тука сме си коментирали как тия брокерите спомагат доооста много за да надуват балона. Докато може. А в БГ все ще може, специално в София.

Само дето днес ходихме само по комплекси без брокери, директно с фирмите инвеститори:
- Камбаните Резиденшъл - 3-стаен от 378 000 евро на 426 000 евро
- Оазис Резиденс - 4-стаен от 350 000 евро на 430 000 евро
- 203 резидънс - 3-стаен от 600 000 евро мисля на 730 000. Тука може и малко да бъркам, ама се замаих :mhihi: :shock: :help:
- Резиденшъл парк - всичко продадено
- за къщите дори няма да казвам! Почват от 7-800 000 евро :mhihi: В Камбаните Резиденшъл най-евтината къща е 780 000 евро и за следващия етап казаха, че ще са още по-високи цените :ok:

Пак да кажа, че в тия цени няма брокери намесени. Всичките тия продават директно от доста време :ok:

https://www.economic.bg/bg/a/view/ipote ... 5-prez-uli

Еми кво да ти кажа освен "балона се надува, надува, надува". С тва темпо ако "няма да се спука никога" балона както казвате, значи че скоро къщите до София ще струват колкото в Монако :mhihi:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: F
Мечтае да кара: Самолет

Мнение от Е.Димитров » 30 Авг 2024, 8:42

zAcK написа:
Top Gun Maverick написа:Общо взето ако това е истина, нали се сещате, че тука сме си коментирали как тия брокерите спомагат доооста много за да надуват балона. Докато може. А в БГ все ще може, специално в София.

Само дето днес ходихме само по комплекси без брокери, директно с фирмите инвеститори:
- Камбаните Резиденшъл - 3-стаен от 378 000 евро на 426 000 евро
- Оазис Резиденс - 4-стаен от 350 000 евро на 430 000 евро
- 203 резидънс - 3-стаен от 600 000 евро мисля на 730 000. Тука може и малко да бъркам, ама се замаих :mhihi: :shock: :help:
- Резиденшъл парк - всичко продадено
- за къщите дори няма да казвам! Почват от 7-800 000 евро :mhihi: В Камбаните Резиденшъл най-евтината къща е 780 000 евро и за следващия етап казаха, че ще са още по-високи цените :ok:

Пак да кажа, че в тия цени няма брокери намесени. Всичките тия продават директно от доста време :ok:

От друга страна е доста депресиращо да разбереш, колко много си загубил след подобен анализ :mhihi:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E36 328i

Мнение от TheDriver » 30 Авг 2024, 8:50

Колеги, има ли някакъв що годе културен начин да се разбере кой е собственика на даден имот и да се установи контакт с него?

В моят случай става въпрос за опустяла къща, която по документи вероятно се води на починал човек и има няколко наследника. Аз търся контакт с наследниците в случая.
Другото е парцел в рамките на града при който собственикът по документи е и човекът който търся. Партида за ток и вода мисля че няма.

Съседите не могат да помогнат.

Община? Кадастър? МВР?

От тези 3те само в МВР "имам човек", но предпочитам да не е по този начин.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: X5 G05/X1 F48
Мечтае да кара: 911

Мнение от Jorixa » 30 Авг 2024, 9:28

TheDriver написа:Колеги, има ли някакъв що годе културен начин да се разбере кой е собственика на даден имот и да се установи контакт с него?

В моят случай става въпрос за опустяла къща, която по документи вероятно се води на починал човек и има няколко наследника. Аз търся контакт с наследниците в случая.
Другото е парцел в рамките на града при който собственикът по документи е и човекът който търся. Партида за ток и вода мисля че няма.

Община? Кадастър? МВР?

Кво общо има МВР с имоти? Най-много да ти кажат ако има някой регистриран на тоя адрес, ма то едва ли има. Най-добре иди в общината.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от alekangg » 30 Авг 2024, 10:09

МВР могат да изкарат реален телефонен номер на всеки.

Старши спамър
Аватар
Кара: Кон
Мечтае да кара: хората към оринджпилване
Детайли за колата: разделена на 21 млн. бройки

Мнение от Top Gun Maverick » 30 Авг 2024, 11:19

По принцип се търси в кадастъра. Там обаче ти казват на кой се води и толкова. Аз така ходих в едно далечно село, степен онзи и той вика, че го продал преди три години, ама още не са го прехвърлили в кадастъра. Понеже уж може автоматично, ама не идеш ли ти...

Та с тия наследници не знам как ще е работата. Разни пиявици като брокери на земя издирват по такъв начин наследници, ако имаш свой брокер го питай, ама гледай да не те хлъзне като иде да преговаря вместо теб. Пиявици са както казах.
In God we trust, all others we track.
http://bitcoindeaths.com
I feel the need, the need for speed.

ентусиаст
Аватар
Кара: X5+M2

Мнение от msi200 » 30 Авг 2024, 11:30

TheDriver написа:Колеги, има ли някакъв що годе културен начин да се разбере кой е собственика на даден имот и да се установи контакт с него?

Община? Кадастър? МВР?

Кметът... в малко населено място може и да ти обърне внимание :)
I love the sound of V8 in the morning...

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от carmanf1 » 30 Авг 2024, 11:33

Община? Кадастър? МВР?

Общината - всичко знаят. И отиваш на място да си говориш с хората. По телефона, после.

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата