Имотният пазар

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

Старши спамър
Аватар
Кара: Кон
Мечтае да кара: хората към оринджпилване
Детайли за колата: разделена на 21 млн. бройки

Re: Имотният пазар

Мнение от Top Gun Maverick » 29 Авг 2024, 9:07

https://offnews.bg/analizi-i-komentari/ ... 28838.html
Като гледате какви пари вземат и тука майсторите, та чак внасяме такива, смятайте колко скоро ще паднат имотите. Тука е бъдещето на строителството. :mhihi:
In God we trust, all others we track.
http://bitcoindeaths.com
I feel the need, the need for speed.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: през просото
Мечтае да кара: леговището на смог
Детайли за колата: баничарка

Мнение от Jordana » 29 Авг 2024, 10:12

Малко са поукрасили нещата в тая статия , от тия 26 000 внесени наемници сигурно няма и 500 квалифицирани с цитираните заплати . Масата са общаци на минималната за позицията . Тука по хотелите има една камара такива черни от Индонезия , не съм видял един да върши нещо различно от това да търка с парцала .
Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...

Старши спамър
Аватар

Мнение от Top Gun Maverick » 29 Авг 2024, 10:22

Е, ясно е, че ги преувеличават силно.

И понеже нямаме икономическа тема да се чудим къде да ги слагаме тия новини, та ще вдигали минималната на 1077 лв. :shock: :banghead:
Не спряха да наглеят значи. На всеки му е ясно, че с нищо не помагат тия тъпизми, освен да принуждават бизнеса да назначава хора на 4 часа, на 2 часа, на добри начала помощници и т.н.
Искат да лапнат повече пари за осигуровки само и уж някакви данъци.
Много ми е интересно ако нямаш минимална заплата и някой дойде и ти каже "я ела да ми работиш цял месец за 300 лева" колко ли хора ще се съгласят? После като вдигне на 400? На 500 и т.н. в един момент пазара сам ще си реши. Ама не, да има минимални заплати, за да замазваме очите на хората.
То хора няма, че вкарват някакви индивиди от Непал, МеХико, Филипини, Малайзия и не знам си къде, те минимална заплата ще искат за строежите. Много ясно, че като иде проверка и ще се разбягат половината, а в тая тема цените ще си растат.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: F
Мечтае да кара: Самолет

Мнение от Е.Димитров » 29 Авг 2024, 10:55

Те тея от Непал и всякакви там държави, дето дойдоха тук да работят, половината и повечето ги няма на тукашните работни места.
Идват за ден - два и после възират някъде по европа.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Lexus GS430 07' , BMW Z4 2.5
Мечтае да кара: BMW M2

Мнение от ildivvy » 29 Авг 2024, 11:40

Отдаването на гараж под наем не е особен 'мазохизъм'. Особено ако прецениш добре човека...
Ex: 96' BMW318ti

Изображение

Европа!!! Събуди се!!! Започни да гледаш собствения си интерес!

Вече съм фен на Марио Драги!

" Някои хора са толкова бедни, че имат само пари! " - Тодор Колев

Мразя скапаните водачи на служебни бели 'баничарки'!!!

старши ентусиаст
Аватар
Кара: сребърна звезда
Мечтае да кара: RAUH

Мнение от kiko » 29 Авг 2024, 12:29

Не знам дали е преувеличено,но съм склонен да вярвам на това
"Другата причина е ефективността. На българска бригада зидари средно се пада по 6 до 8 квадрата зидария на ден. Дойдоха няколко бригади зидари от Турция и направиха 28-30 квадрата на ден. На 14 метра стена турците имаха 2 милиметра отклонение. На 4 метра стена българите имаха 6 сантиметра отклонение."

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E46, G20
Мечтае да кара: RS Cosworth
Детайли за колата: M54B22
B48B20

Мнение от streetz » 29 Авг 2024, 15:36

"Българи", ама не съвсем :mhihi:
The free market is perfect. If anything unexpected happens, bananas are suddenly $47 and you have to sell your blood for firewood.

Старши Алкохолик
Аватар
Кара: E60 LCI 535d
Мечтае да кара: E24 635CSi
Детайли за колата: Немска петица с многооо екстри. Ама не всичките, де! Такива има само нов внос от Италия :D

Мнение от zAcK » 29 Авг 2024, 16:51

Не зная какво ще се случва, или какво казват пророците, ама днес с един колега обиколихме няколко по-качествени комплекса в София и цените от миналия септември, когато взимах оферти до момента са с от 10 до 15 по-високи. Горовим за готови и такива в строеж около ЙКамбаните и Геритидж :ok: :help:

Та колко да паднат цените... :mhihi:
Хубави години бяха, 'га бяхме млади фенове с M20-ки с големи 'жанти! :mhihi: :mhihi: :mhihi:
Изображение
E34 520i / E39 520i / E39 540i / E60 535d - Love at First Sight is Real :mhihi:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: M340i
Мечтае да кара: Калибра
Детайли за колата: Portimao Blue, Turbo бензин

Мнение от vicho » 29 Авг 2024, 17:26

zAcK написа:Не зная какво ще се случва, или какво казват пророците, ама днес с един колега обиколихме няколко по-качествени комплекса в София и цените от миналия септември, когато взимах оферти до момента са с от 10 до 15 по-високи. Горовим за готови и такива в строеж около ЙКамбаните и Геритидж :ok: :help:

Та колко да паднат цените... :mhihi:

нали Ви казвам от сума време, че ден през ден качват цените на разтоварищата... с 50-100% редовно

няма да паднат, никога!!!

разтоварищата вземат от мен, аз вземам от подизпълнителя, той ги взема от инвеститора, а инвеститора от крайния клиент...

толкоз
You said: "Time will change!" What if it changes you?

Старши спамър
Аватар

Мнение от Top Gun Maverick » 29 Авг 2024, 17:56

Мда, днеска возих една лелка живееща в София, която разпалено обясняваше как нямало да си даде 60кв. апартамент тук за 60к лева, ама толкова и казал, че ще струва брокера без да дойде да го погледне, понеже е в квартала до лилавите, а те поизкупиха и в него доста панелки. Та взе да разправя какви пиявици са в София брокерите и каза за някаква там, която продала къща на нейна позната за около 1.5 млн. ама не чух лева ли, евро ли, обаче комисионната била 36к евро. И вика тя една сделка в годината и стига. Общо взето ако това е истина, нали се сещате, че тука сме си коментирали как тия брокерите спомагат доооста много за да надуват балона. Докато може. А в БГ все ще може, специално в София.

кандидат ентусиаст
Аватар
Детайли за колата: Focus,Opel Monza/Senator,MX5 nb

Мнение от немо » 29 Авг 2024, 18:28

kiko написа:Не знам дали е преувеличено,но съм склонен да вярвам на това
"Другата причина е ефективността. На българска бригада зидари средно се пада по 6 до 8 квадрата зидария на ден. Дойдоха няколко бригади зидари от Турция и направиха 28-30 квадрата на ден. На 14 метра стена турците имаха 2 милиметра отклонение. На 4 метра стена българите имаха 6 сантиметра отклонение."

Евала на комшийте, работят с точност от десетохиляден порядък :mhihi: :mhihi: :mhihi:
Шофирането е превантивен анализ на това,което може да се случи на пътя....

Старши Алкохолик
Аватар
Кара: E60 LCI 535d
Мечтае да кара: E24 635CSi
Детайли за колата: Немска петица с многооо екстри. Ама не всичките, де! Такива има само нов внос от Италия :D

Мнение от zAcK » 29 Авг 2024, 19:12

Top Gun Maverick написа:Общо взето ако това е истина, нали се сещате, че тука сме си коментирали как тия брокерите спомагат доооста много за да надуват балона. Докато може. А в БГ все ще може, специално в София.

Само дето днес ходихме само по комплекси без брокери, директно с фирмите инвеститори:
- Камбаните Резиденшъл - 3-стаен от 378 000 евро на 426 000 евро
- Оазис Резиденс - 4-стаен от 350 000 евро на 430 000 евро
- 203 резидънс - 3-стаен от 600 000 евро мисля на 730 000. Тука може и малко да бъркам, ама се замаих :mhihi: :shock: :help:
- Резиденшъл парк - всичко продадено
- за къщите дори няма да казвам! Почват от 7-800 000 евро :mhihi: В Камбаните Резиденшъл най-евтината къща е 780 000 евро и за следващия етап казаха, че ще са още по-високи цените :ok:

Пак да кажа, че в тия цени няма брокери намесени. Всичките тия продават директно от доста време :ok:
Хубави години бяха, 'га бяхме млади фенове с M20-ки с големи 'жанти! :mhihi: :mhihi: :mhihi:
Изображение
E34 520i / E39 520i / E39 540i / E60 535d - Love at First Sight is Real :mhihi:

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Southside » 29 Авг 2024, 19:29

немо написа:Евала на комшийте, работят с точност от десетохиляден порядък :mhihi: :mhihi: :mhihi:

Това си е професия, която е почти изчезнала у нас вече. Усвоява се дълго, изисква време и отдаденост като всяко нещо, за да стане хубаво.
Кой е зает в сектора тук виждате, обикновено са неграмотни, ходи обяснявай за прав ъгъл и други геометрични фигури или алгебра. Какво по- различно да се очаква от текущия резултат?!
От по- фините работи последните години се навъдиха много самоуки "майстори", просто защото се изливат много пари в сектора. Имам пряк пример с програмисти, които се преквалифираха на плочкаджии, просто защото се печели по- добре, клиентите са склонни да плащат.
Мен сщо ми е интересно къде ще е точката на пречупване на всичко това, но засега не му се вижда края.

кандидат ентусиаст
Аватар
Детайли за колата: Focus,Opel Monza/Senator,MX5 nb

Мнение от немо » 29 Авг 2024, 19:42

Southside написа:
немо написа:Евала на комшийте, работят с точност от десетохиляден порядък :mhihi: :mhihi: :mhihi:

Това си е професия, която е почти изчезнала у нас вече. Усвоява се дълго, изисква време и отдаденост като всяко нещо, за да стане хубаво.
Кой е зает в сектора тук виждате, обикновено са неграмотни, ходи обяснявай за прав ъгъл и други геометрични фигури или алгебра. Какво по- различно да се очаква от текущия резултат?!
От по- фините работи последните години се навъдиха много самоуки "майстори", просто защото се изливат много пари в сектора. Имам пряк пример с програмисти, които се преквалифираха на плочкаджии, просто защото се печели по- добре, клиентите са склонни да плащат.
Мен сщо ми е интересно къде ще е точката на пречупване на всичко това, но засега не му се вижда края.

Съгласен съм с това , което пишеш , но май не разбра иронията ми. С какво се измерват 2мм. отклонение на 14000 мм. зид? Със сигурност могат да се измерят , но дали се прави в строителството? Написаното , дето съм го подчертал е нелепо.
Шофирането е превантивен анализ на това,което може да се случи на пътя....

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Southside » 29 Авг 2024, 20:06

Фактологията мисля е изопачена изначално, но съм склонен да вярвам, чев 60 милионна Турция все още има хора, отговарящи на професията "строител". Тук такива за грубите неща като зидане няма. Наема се "ресурс", работна ръка която може да слага тухлите една до/върху друга и до там. За 3-4 хил. евро на кв продажна цена- толкоз :lol:

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата