Имотният пазар
Модератор: Общи модератори
- Don_Diego
- младши ентусиаст
-
- Кара: E39, D3 W12, E89, U11, G09, G70
Re: Имотният пазар
alekangg написа:Същия ми каза, че в Младост 4 видял гараж за 45к евро..
https://www.imot.bg/pcgi/imot.cgi?act=5 ... 1i81l&f1=1
Аматьори...само 45к евро

- Leon
- старши ентусиаст
-
- Кара: 328i
В една от евтините сгради на Артекс наскоро продадоха двоен на 90к евро. Даже не излезе на пазара, ей така по съседски.
Генерално разсъжденията му имат почва (това е цяла отделна тема), но "инвестиция" в ливадите е много лаишка грешка
alekangg написа:Един колега днес беше силно стресиран.
Искал да влага пари, а преди 2-3 год купи имотец в ливадите.
Според него, ако влезе еврото януари поне 20% мигновенен скок щяло да има в имотите.
Отделно за 1-2 год щели да скочат драстично, но не каза цифра.
Чак се чудя как могат да си представят такива неща, но у нас всичко е възможно.
Същия ми каза, че в Младост 4 видял гараж за 45к евро..
Генерално разсъжденията му имат почва (това е цяла отделна тема), но "инвестиция" в ливадите е много лаишка грешка

Never mistake motion for action...
- zAcK
- Старши Алкохолик
-
- Кара: E60 LCI 535d
- Мечтае да кара: E24 635CSi
- Детайли за колата: Немска петица с многооо екстри. Ама не всичките, де! Такива има само нов внос от Италия :D
В Пловдив в Роял Гардън дето е на дупка в момента най-евтиният гараж е 38000 евро, та защо в София да не са по 50000+
Един гараж в стара сграда до нас се продаде за 70000 евро, та не виждам какво се чудите
Имам познат, който купуваше само гаражи преди години в нови сгради, където бачкаше по ел. инсталациите.
В момента има около 20 гаража. Апартамент има един и не му трябват повече.
Обикновен човек е, ама знае как да си инвестира парите. Щото гаражи няма, няма и да има

Един гараж в стара сграда до нас се продаде за 70000 евро, та не виждам какво се чудите

Имам познат, който купуваше само гаражи преди години в нови сгради, където бачкаше по ел. инсталациите.
В момента има около 20 гаража. Апартамент има един и не му трябват повече.

Обикновен човек е, ама знае как да си инвестира парите. Щото гаражи няма, няма и да има

Хубави години бяха, 'га бяхме млади фенове с M20-ки с големи 'жанти!

E34 520i / E39 520i / E39 540i / E60 535d - Love at First Sight is Real

E34 520i / E39 520i / E39 540i / E60 535d - Love at First Sight is Real

- ildivvy
- старши ентусиаст
-
- Кара: Lexus GS430 07' , BMW Z4 2.5
- Мечтае да кара: BMW M2
Преди около 2г излезе един цял паркинг с подземни гаражи в нашия квартал... Така и не успях да убедя колегите да го купим, а аз самия нямах всички пари и не ми се теглеше ипотека. Щеше да се изплати моментално, защото цената беше на около 50-60% от реалната цена на гаражите, продадени по отделно! Трябваше да го направя! Уви...
Ex: 96' BMW318ti

Европа!!! Събуди се!!! Започни да гледаш собствения си интерес!
Вече съм фен на Марио Драги!
" Някои хора са толкова бедни, че имат само пари! " - Тодор Колев
Мразя скапаните водачи на служебни бели 'баничарки'!!!

Европа!!! Събуди се!!! Започни да гледаш собствения си интерес!
Вече съм фен на Марио Драги!
" Някои хора са толкова бедни, че имат само пари! " - Тодор Колев
Мразя скапаните водачи на служебни бели 'баничарки'!!!
- carmanf1
- младши ентусиаст
-
zAcK написа:В Пловдив в Роял Гардън дето е на дупка в момента най-евтиният гараж е 38000 евро, та защо в София да не са по 50000+![]()
![]()
Един гараж в стара сграда до нас се продаде за 70000 евро, та не виждам какво се чудите![]()
В момента има около 20 гаража. Апартамент има един и не му трябват повече.![]()
Ехааа, за 70 евра колко ниви мога да купя

А тоя пич е бил доста дълновиден, защото днес гараж без апартамент в нова сграда не можеш да купеш.
Може и да греша, не знам.
Защото, това не ми е в интереса на инвестициите
- nickstorm
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: на късмет и надежди...
- Мечтае да кара: "бяла служебна баничарка"
- Детайли за колата: seats and a steering wheel....
carmanf1 написа:дълновиден

Me sangran los ojos...
"Работи, работи!"-казал Иван Вазов и легнал да спи
- Jordana
- старши ентусиаст
-
- Кара: през просото
- Мечтае да кара: леговището на смог
- Детайли за колата: баничарка
В новите сгради много рядко има гаражи , 99% са само паркоместа . Така че нормални гаражи няма да има никога достатъчно , има и още една причина за тая работа щото често партерните гаражи с добра локация ги правят на разни магазинчета и офисчета . Тоя "бизнес" с гаражите зависи много от локацията , хубавите гаражи изобщо не излизат на обява . Тези които са ликвидни и излизат са с доста натоварена цена от брокерите , те много добре знаят къде какво може да се искара и не пропускат кьоравото . Така за да се изкара нещо от такива сделки трябва да се купува от собственика или по някакви схеми . И това да трупаш гаражи не е бизнес а просто някаква касичка черни пари за черни дни 

Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
- steeN
- старши ентусиаст
-
- Кара: конете да бягат
- Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...
Имотният пазар
Бизнес сигурно не е, но е начин да се изкарва някакъв доход като се дават под наем, както шокиращо останалите видове имоти. Всеки си има някакви предпочитания и си мисли, че неговото е най-доброто ест.
Като цяло да се занимаваш с имоти, в които не живееш/ползваш в Бг си е някаква форма на мазохизъм за мен... но кой каквото го влече.
Като цяло да се занимаваш с имоти, в които не живееш/ползваш в Бг си е някаква форма на мазохизъм за мен... но кой каквото го влече.
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Jorixa
- младши ентусиаст
-
- Кара: X5 G05/X1 F48
- Мечтае да кара: 911
alekangg написа:Според него, ако влезе еврото януари поне 20% мигновенен скок щяло да има в имотите.
В тва някой ще ми обясни ли каква е логиката? Те имотите и сега се търгуват в евро

- Jordana
- старши ентусиаст
-
- Кара: през просото
- Мечтае да кара: леговището на смог
- Детайли за колата: баничарка
По вероятно е да има 20% надолу щото маса имоти ще излязат на пазара . Имоти които в момента просто се задържат заради очакваното превалутиране и страховете от последваща инфлация .
Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
- alekangg
- кандидат ентусиаст
-
Логика на българския пазар няма от години, та не я търси.
Просто когато и да има скок и има ли желаещи, всичко е наред.
А то скок има от 2-3 год,
цените растат в пъти над средните в Европа.
Но доста хората имат мнооого кеш-сакове, който май няма да свърши скоро или поне докато затегнат банките.
Просто когато и да има скок и има ли желаещи, всичко е наред.
А то скок има от 2-3 год,
цените растат в пъти над средните в Европа.
Но доста хората имат мнооого кеш-сакове, който май няма да свърши скоро или поне докато затегнат банките.
- Е.Димитров
- старши ентусиаст
-
- Кара: F
- Мечтае да кара: Самолет
Jorixa написа:alekangg написа:Според него, ако влезе еврото януари поне 20% мигновенен скок щяло да има в имотите.
В тва някой ще ми обясни ли каква е логиката? Те имотите и сега се търгуват в евроЕдинственото което ще се промени като влезе еврото, е че вероятно ще се вдигнат лихвите по ипотечните кредити, демек най-много да паднат цените.
Те може да се продават и сега в евро, ама според някой, лева е надценен и съответно при приемане на еврото, цената на лева ще падне.
Което означава, че сега ако си дал 45к евро = на около 88к лева, след приемане на еврото може да са едни поне 20% повече пари.
steeN написа:
Не само в БГ, не знам държава, в която да не е мазохизъм. Но който има време и енергия, защо не

enigma
የተጨቆኑትን ነጻ አውጡ
የተጨቆኑትን ነጻ አውጡ
- steeN
- старши ентусиаст
-
- Кара: конете да бягат
- Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...
Jorixa написа:В тва някой ще ми обясни ли каква е логиката?
Няма логика, но като се повтаря едно нещо от много хора и в един момент почват и да го вярват. Съгласен съм, че промяната на лихвите ще предизвика някаква преоценка... то това е единственото, което поддържа целият този цирк. България има най-ниските лихви по ипотечните кредити в целият ЕС, това ми звучи като тотално нормална ситуация

Единственото смислено, от всички коментирани неща е евентуално да има прилив на чужденци, които да купуват, щото ще почувстват някаква необратимост на посоката на кервана.
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Jorixa
- младши ентусиаст
-
- Кара: X5 G05/X1 F48
- Мечтае да кара: 911
Е.Димитров написа:Jorixa написа:alekangg написа:Според него, ако влезе еврото януари поне 20% мигновенен скок щяло да има в имотите.
В тва някой ще ми обясни ли каква е логиката? Те имотите и сега се търгуват в евроЕдинственото което ще се промени като влезе еврото, е че вероятно ще се вдигнат лихвите по ипотечните кредити, демек най-много да паднат цените.
Те може да се продават и сега в евро, ама според някой, лева е надценен и съответно при приемане на еврото, цената на лева ще падне.
Което означава, че сега ако си дал 45к евро = на около 88к лева, след приемане на еврото може да са едни поне 20% повече пари.
То тва ако е така, никой няма да ни позволи да влезем в еврозоната най-малкото