Бързи въпроси и отговори за G30
Модератори: Atsalov, Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
- hotblooded
- Потребител
-
- Кара: G30 530i
- Мечтае да кара: E31 850 CSi
Re: Бързи въпроси и отговори за G30
Извинявам се ако някой вече е питал, но:
От коя година (MY) Android Auto се появява като опция, при G30 u G31?
От коя година (MY) Android Auto се появява като опция, при G30 u G31?
- E.5KOV
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E-klasse, BlueTec, 2017
Питането ми е относно, приблизителната сума за първоначално обслужване на нов-стар автомобил БМВ 530 iX 2017 г? Колата е била във фирмен сервиз преди 11м. на 86 хил.км. Сега показва 95 хил.км. Разбирам, че точна сума е невъзможна, но +/- 300-400лв, пак е ориентир?
- Airdust
- младши ентусиаст
-
- Кара: G30 530D
- Мечтае да кара: Тротинетка Lime
E.5KOV написа:Питането ми е относно, приблизителната сума за първоначално обслужване на нов-стар автомобил БМВ 530 iX 2017 г? Колата е била във фирмен сервиз преди 11м. на 86 хил.км. Сега показва 95 хил.км. Разбирам, че точна сума е невъзможна, но +/- 300-400лв, пак е ориентир?
Масла и всички филтри варират от марката на филтрите и сервизът в който ще бъде обслужена.
Алтернативен сервиз за масла и всички филтри - 500лв. - 700лв.
Официален сервиз - 950лв. - 1200лв.
E.5KOV написа:Питането ми е относно, приблизителната сума за първоначално обслужване на нов-стар автомобил БМВ 530 iX 2017 г? Колата е била във фирмен сервиз преди 11м. на 86 хил.км. Сега показва 95 хил.км. Разбирам, че точна сума е невъзможна, но +/- 300-400лв, пак е ориентир?
Май месец облужвах моята в М кар София - 605лв за масло, маслен и въздушен филтър + спирачна течност
540XI
Здравейте на всички, бих искал да ви попитам относно комфорта , возията на G30 .
Някъде назад във темата имаше отзив на собственик едновременно на Bmw G30 , и Mercedes W213 . Някой запознат ли е как се представят двата модела по отношение на возията по нашите пътища . Разбира се не искам да се влиза в някакъв спор , а по скоро обективна представа .
Преди време се возих в W213 , беше добре , обираше неравностите но не беше нещо Уау , незнам как е при 5 - номер
Това което аз съм гледал по чуждестранни ревюта , е дори обратна , тоест Bmw за първи път са направили толкова комфортна 5- ца ( която дори леко огорчава феновете ) искащи по стортно стегнато усещане , в смисъл надгражда Е - клас .
Тук говоря за стандартно окачване и на двата автомобила , без Ел. М. Амортисьори, Airmatic и т.н.
Благодаря Ви предварително !
Някъде назад във темата имаше отзив на собственик едновременно на Bmw G30 , и Mercedes W213 . Някой запознат ли е как се представят двата модела по отношение на возията по нашите пътища . Разбира се не искам да се влиза в някакъв спор , а по скоро обективна представа .
Преди време се возих в W213 , беше добре , обираше неравностите но не беше нещо Уау , незнам как е при 5 - номер
Това което аз съм гледал по чуждестранни ревюта , е дори обратна , тоест Bmw за първи път са направили толкова комфортна 5- ца ( която дори леко огорчава феновете ) искащи по стортно стегнато усещане , в смисъл надгражда Е - клас .
Тук говоря за стандартно окачване и на двата автомобила , без Ел. М. Амортисьори, Airmatic и т.н.
- equipment
- младши ентусиаст
-
- Кара: 530D f11, G30 m550d xdrive
Колеги, това е другият автомобил, който ми харесва https://m.mobile.bg/obiava-117200740155 ... 0-d-xdrive . И тук ли джантите са китайски? Въобще ако може някой притежател на 550d да каже какви проблеми е имал с колата и за какво да се внимава при оглед 

equipment написа:Колеги, това е другият автомобил, който ми харесва https://m.mobile.bg/obiava-117200740155 ... 0-d-xdrive . И тук ли джантите са китайски? Въобще ако може някой притежател на 550d да каже какви проблеми е имал с колата и за какво да се внимава при оглед
Аз лично не разбрах, как колегата от предната тема разбра само по снимки, че джантите са китайски. Style 668m и 759m до колкото знам са 20'' с които можеше да се поръча Г30 преди фейса (и по специално 550М моделите), като 668м са по разпространените.
На снимките от обявата ясно си се виждаше размера и той беше 20''. А за сменените стопове от предната тема - ако са оригинално то може да е само плюс за новия собственик.
- hotblooded
- Потребител
-
- Кара: G30 530i
- Мечтае да кара: E31 850 CSi
bmw_M1 написа:Здравейте на всички, бих искал да ви попитам относно комфорта , возията на G30 .
Аз съм собственик на G30 и W213, и да, 5цата вози по комфортно, докато Бенца е по стегнат. G30 има малко повече място на задната седалка, Е-класата има малко по голям багажник. Седалките на W213 са по подходящи за високи и стройни хора, BMW-то е по удобно да по яки/пълни шофЕри...
Колкото и странно да изглежда, 5цата харчи чувствително по малко от Бенца, нищо че са сходни като тегло и мощност (530i и Е300) - около литър на 100 км, засичано между Бургас и София. А странно защото 5цата е Х-drive, а Е-класата е на задно (няма 4 матик). Други неща в случая не могат да се преценят обективно защото G30 e с почти всички екстри, а 213ката може да се каже че е "постен гювеч".
- equipment
- младши ентусиаст
-
- Кара: 530D f11, G30 m550d xdrive
feldo написа:equipment написа:Колеги, това е другият автомобил, който ми харесва https://m.mobile.bg/obiava-117200740155 ... 0-d-xdrive . И тук ли джантите са китайски? Въобще ако може някой притежател на 550d да каже какви проблеми е имал с колата и за какво да се внимава при оглед
Аз лично не разбрах, как колегата от предната тема разбра само по снимки, че джантите са китайски. Style 668m и 759m до колкото знам са 20'' с които можеше да се поръча Г30 преди фейса (и по специално 550М моделите), като 668м са по разпространените.
На снимките от обявата ясно си се виждаше размера и той беше 20''. А за сменените стопове от предната тема - ако са оригинално то може да е само плюс за новия собственик.
Да, аз също не разбрах как реши, че джантите са китайски. Може би заради червената ивица в емблемата на бмв, някой по-запознат да каже защо освен синия и белия цвят са сложили и червен...
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
Грешката е моя, може да са и оригиналните. Но не виждам защо някой би сменил емблемите с тези грозни недоразумения.
equipment написа:feldo написа:equipment написа:Колеги, това е другият автомобил, който ми харесва https://m.mobile.bg/obiava-117200740155 ... 0-d-xdrive . И тук ли джантите са китайски? Въобще ако може някой притежател на 550d да каже какви проблеми е имал с колата и за какво да се внимава при оглед
Да, аз също не разбрах как реши, че джантите са китайски. Може би заради червената ивица в емблемата на бмв, някой по-запознат да каже защо освен синия и белия цвят са сложили и червен...
Емблемата с червено е по случай годишнината на БМВ
Привет!
Ако колата е с driving assistant, има ли мъртва зона в огледалата или това влиза само в driving assistant plus пaкета?
Sent from my iPhone using Tapatalk
Ако колата е с driving assistant, има ли мъртва зона в огледалата или това влиза само в driving assistant plus пaкета?
- AlonsoBest
- младши ентусиаст
-
- Кара: 540i G30, 120d F20
- Мечтае да кара: M5
MMG написа:Привет!
Има мъртва зона и в driving assistant.

Благодаря!AlonsoBest написа:MMG написа:Привет!
Има мъртва зона и в driving assistant.