Филтър в кабината.

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Le Transporteur » 09 Фев 2007, 18:27

Honzik написа:Аз пак да си питам.... някой да е пробвал от тия по-хубавите филтри, дето пречистват и въздуха? :)

Признавам без бой :mhihi: ,аз затова и попитах де.Лятото като сменях моя научих за нововъведението на Бош и се запалих да слагам такъв.Ама излезе че за Е 36 нема производство(май за 5-ците по-новия модел 96-97год.)Дори писах имеил да Бош,наква кака много учтива отговаря : "Наистина имаме само стандартен филтър за купе, т.е. без допълнителен
слой активен въглен. Артикулният номер по Бош е 1987431002 и струва 32,80
лв с ДДС. Размери 300х158х25 мм.

Най-близкият като размер филтър с активен въглен е с размери 315х162х30
мм /арт. № 1987431307 цена 40,50 лв с ДДС, доставка по поръчка за 1
месец/. Проблемна ми се струва дължината, която е 15 мм по-голяма от
филтъра за Вашата кола, така че не мога да кажа дали ще стане."
Така че се отказах от този вариант и взех някво жалко подобие :no: от "Ауто-минус",значи външно като оригиналния го копнали,гледам цвета като на карбонов(черни нишки).Питам ги карбонов ли е -"е ся,абсолютно".Защо се съмнявах ли,ами това е филтър който за пръв път се пуска от Бош и треба да е хита на пазара,а тия в магазина ми вадят филтър опакован в прозрачен найлон :mhihi: ,никва бележка вътре,няма производител,печати по него ,абе голтак от всякъде.Взех го де щото трябваше да сменям и реших да пробам.Цената май беше 30-35лв,ама за чистене ,нъцки нито дим от цигара ,трафика в града също се усеща,може и да филтрира ......5% :mhihi: ...Пак добре че не ме отрови ,мамка му и менте... :dummy:

Аватар

Компакт

Мнение от HAMANN » 12 Фев 2007, 19:17

Проверявах за снимки и неможах да намеря, но за компакта в ЕТК-о дават да има 2 филтъра. Един конусовиден и един правоъгълен.

Търси некде под централното табло.
Бръм, бръм, бръм.......скръц, скърц, скръц............. ! Бах маааамуу някои да има нови гуми?!?

Мародератор
Аватар
Кара: some d20s

Мнение от Mollov » 12 Фев 2007, 20:05

Le Transporteur написа: Признавам без бой :mhihi:

Ясно.... ше нахакам ароматизатори по всички отвори за вентилация, барем успея да пресъздам ефекта :D :roll: 8)

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Mercedes-Benz E280 4Matic
Мечтае да кара: отново BMW

Re: Компакт

Мнение от SpLiT » 13 Фев 2007, 10:16

HAMANN написа:Проверявах за снимки и неможах да намеря, но за компакта в ЕТК-о дават да има 2 филтъра. Един конусовиден и един правоъгълен.

Търси некде под централното табло.

На компакта филтъра се пада под чистачките (по-точно са 2 филтъра, като бъбреци :mhihi: )!!! В купето няма нищо!!! Колеги не разглобявайте таблото, само излишни нерви и главоболия (от личен опит го казвам ;) )
Имам снимков материял как точно се сменя, ама незнам как да го кача тук. Ако искате мога да го пратя на мейл и да го качите, или ми обяснете как става да кача пдф файл... :uups:

Аватар

Компакт снимки

Мнение от HAMANN » 16 Фев 2007, 14:39

Благодаря на колегата за снимките, които предостави. Качени са, може да ги намерите в началото на темата. :P
Бръм, бръм, бръм.......скръц, скърц, скръц............. ! Бах маааамуу някои да има нови гуми?!?

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от SpLiT » 16 Фев 2007, 15:29

Колега 6 е темата, само я оправи че снимките за Компакта не се виждат :driving:

Аватар

Мнение от HAMANN » 16 Фев 2007, 16:14

Те ще се появят после из невиделица. Трябва им малко време. :D

Мерси за Снимковия материал.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от SpLiT » 16 Фев 2007, 16:27

Когато мога - помагам ;)

младши ентусиаст
Аватар
Кара: бас Барабас

Мнение от Яро » 16 Фев 2007, 16:49

При тия с еърбеците схемата същата ли е? Че хич не ща да го разбувам торбалан, а той си е баш там като гледам при мен.
Всеки шут в задника - крачка напред!
Изображение

Аватар

Мнение от HAMANN » 17 Фев 2007, 3:14

Малко повече инфо за колата няма ли да има? Ясно е, че е е36 ама компакт или седан?

Не всички е36 имат филтри. Така, че пробваш и виждаш. Ако парното духа нормално не се занимавай да ги сменяш, но ако не духа пробвай. По-принцип е хубаво да се сменят.

Отностно филтрите с активен въглен.

Помагат в известна степен, но при тях проблемът е, че се задръстват по-лесно, защото страната от която е активният въглен е една такава като кожена и само малко да се зацапа с прах и пропускливостта му изчезва.

Наскоро сменях един такъв само че на M-Benz C200 и след като го смених в колата настана лято, а преди това го нямаше парното. Пък и тука в БГ трудно се намират тези филтри и струват бая гущерчета.

Абе с две думи някак си направо си е грешни пари. Ама те и задните гуми по биимарите ни са грешни пари ама ги даваме. ;)

младши ентусиаст
Аватар
Кара: бас Барабас

Мнение от Яро » 17 Фев 2007, 17:59

HAMANN написа:Малко повече инфо за колата няма ли да има? Ясно е, че е е36 ама компакт или седан?

Ама и аз съм магаре :uups: купенце е, 95 ако има значение
Всеки шут в задника - крачка напред!
Изображение

Аватар

Мнение от HAMANN » 18 Фев 2007, 10:03

Еми мисля, че и пак са там. Доколкото съм виждал разликата е, че от дясната страна има една кутия над жабката, която е за Фтория :) AIRBag.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от clikk » 18 Фев 2007, 10:15

Много поучителна тема. До сега сменях въздушен и филтър на климатика два пъти годишно. Установих че е крайно недостатъчно и вчера ги смених и двата на около 3 месеца. Няма да казвам в какъв вид бяха, но колата литна, а парното осезаемо се усили. Инвестицията е около 50лв. филтри и 8 лева смяна, ама с моето каране се избиват от разхода за един месец.
а сега, де?

Изображение

Мародератор
Аватар
Кара: some d20s

Мнение от Mollov » 18 Фев 2007, 11:53

Само 8лв смяна? Това смяната на тоя на климата си е голяма играчка, малко са ти взели определено...

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от clikk » 18 Фев 2007, 18:24

8 лева за двата :mhihi:
а сега, де?

Изображение

ПредишнаСледваща

Назад към E36