Имотният пазар
Модератор: Общи модератори
- alekangg
- кандидат ентусиаст
-
Re: Имотният пазар
Е колко да е различно Изток от Младост?
Наистина е насадено и стара слава.
Кенефа е същия, паднали сгради с нулева поддръжка и между тях “златни” сгради в Изток.
Само зоната около Лидъл е малко по-така и да много зелено е, но това е нож с две остриета.
Има много сгради къде не стига слънце на първите 2-3 етажа от толкова много дървета.
Хората масово в Изток са или скъсани пенсионери не плащащи 5лв на месец за стълба или топ богаташи.
В Младост са по еднородни.
Живял съм два пъти в Младост 1, 1а и до съвсем скоро в Изток в продължение на 2,5 години, та не е да съм чул само как е.
Наистина е насадено и стара слава.
Кенефа е същия, паднали сгради с нулева поддръжка и между тях “златни” сгради в Изток.
Само зоната около Лидъл е малко по-така и да много зелено е, но това е нож с две остриета.
Има много сгради къде не стига слънце на първите 2-3 етажа от толкова много дървета.
Хората масово в Изток са или скъсани пенсионери не плащащи 5лв на месец за стълба или топ богаташи.
В Младост са по еднородни.
Живял съм два пъти в Младост 1, 1а и до съвсем скоро в Изток в продължение на 2,5 години, та не е да съм чул само как е.
- steeN
- старши ентусиаст
-
- Кара: конете да бягат
- Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...
Аз също, вкл. и в центъра... но какво от това, моето или твоето мнение ще направи ли Изток по-малко желан квартал от Младост? Младост щеше да е същата умряла работа (то си и беше преди да ги построят) като Люлин ако не беше бизнес парка и разните там други офис паркове. Това е което вдига цените там, не някакво уникално качество на живот.
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.
- Jorixa
- младши ентусиаст
-
- Кара: X5 G05/X1 F48
- Мечтае да кара: 911
steeN написа:Май май ти не си чел внимателно, защото не си видял къде е сравнението.
Другото... всичко е свързано с компромиси, не само живота в София, но цената е най-добрият показател за желанията на хората.Тая мода да се хейтват скъпите (като генерално ценово ниво, не някакви отделни малоумия) квартали и да се обяснява колко големи са балъците, които купуват там, не я разбирам... но всеки си знае за себе си.
Центъра не е баш от най-скъпите квартали в София (като изключим Оборище). Даже на север от Дондуков е сравнително тънко спрямо някой южни квартали.
- msi200
- ентусиаст
-
- Кара: X5+M2
Според мен, най-малко зле са кварталите около центъра. Например Иван Вазов.
I love the sound of V8 in the morning...
- sub_eleven
- ентусиаст
-
- Кара: е85 M54B30
И аз не разбирам как се сравняват Младост с Изток. Наистина недоумявам. Изток е две класи отгоре, не една.
Не съм пристрастен.
Не съм пристрастен.
- alekangg
- кандидат ентусиаст
-
Вчера ми разказаха от първо лице, как в столицата са искали 600лв да качат 20 кашона плочки на третия етаж, хем е имало асансьор.
Плочките са за една баня. Не разбрах кой е искал сумата, дали доставчика на плочките или плочкаджията, но все едно. Не са ги дали за протокола.
Не, че нещо, ама ако няма асансьор колко ли ще искат? Май ще взема да стана общ работник щом взимат по над 500лв средно на ден на ръка.
За същата баня, разбиване за 3-4 часа и извозване на боклука са взели 1500лв.
Тая държава ще стане от последна първа бе, баси стандарта, баси чудото.
Плочките са за една баня. Не разбрах кой е искал сумата, дали доставчика на плочките или плочкаджията, но все едно. Не са ги дали за протокола.
Не, че нещо, ама ако няма асансьор колко ли ще искат? Май ще взема да стана общ работник щом взимат по над 500лв средно на ден на ръка.
- TNT
- младши ентусиаст
-
То затова без много да се замислям, се сещам за 4 човека, които сами се научиха как се лепят плочките. Като при 2 от случаите беше СЛЕД "майстори".

- Jorixa
- младши ентусиаст
-
alekangg написа:Вчера ми разказаха от първо лице, как в столицата са искали 600лв да качат 20 кашона плочки на третия етаж, хем е имало асансьор.
Мене ми искаха 7 бона да разчистят една стара къща от боклуци. Не се майтапя. Верно имаше доста неща за изнасяне, ама пак не повече от 1 седмица работа за 2ма човека + 2-3 курса камион.
- streetz
- младши ентусиаст
-
- Кара: E46, G20
- Мечтае да кара: RS Cosworth
- Детайли за колата: M54B22
B48B20
Аз се изръсих 2000 за 3 часа къртене на замазка, но бях и малко на зор, след като тези с които се бях уговорил, не дойдоха. Свършиха работа, но повече случайни от интернет - не. 

The free market is perfect. If anything unexpected happens, bananas are suddenly $47 and you have to sell your blood for firewood.
Аз миналата година бях хванал един майстор да ми налепи няколко квадрата камък. Доволен съм много от човека направи го много добре и си взе добра сума за работата. Заговорихме се с момчето за коли и се оказа че пича си продава X6цата V8 понеже си е поръчал X4M от Щатите, а имал и Х5 за семейна 

- Jorixa
- младши ентусиаст
-
seimo написа:Аз миналата година бях хванал един майстор да ми налепи няколко квадрата камък. Доволен съм много от човека направи го много добре и си взе добра сума за работата. Заговорихме се с момчето за коли и се оказа че пича си продава X6цата V8 понеже си е поръчал X4M от Щатите, а имал и Х5 за семейна
Е то Х5 може да струва и 20 бона и 200, не си уточнил каква :Д А тва Х4М от щатите ми звучи като удряно за правене

Jorixa написа:seimo написа:Аз миналата година бях хванал един майстор да ми налепи няколко квадрата камък. Доволен съм много от човека направи го много добре и си взе добра сума за работата. Заговорихме се с момчето за коли и се оказа че пича си продава X6цата V8 понеже си е поръчал X4M от Щатите, а имал и Х5 за семейна
Е то Х5 може да струва и 20 бона и 200, не си уточнил каква :Д А тва Х4М от щатите ми звучи като удряно за правене
Не съм го разпитвал кой знае колко само рабрах че е спечелил някъв търг и заедно с докарването ще му излезе около 90к. Х5-цата доколкото помня беше е70, а 6-цата я бил пуснал за продан на 50к. Ясно ми е че по форумни стандарти е клошарска история

Последна промяна seimo на 09 Авг 2024, 13:16, променена общо 1 път
- Kroki
- Дон Кроки
-
- Кара: и се усмихва :)
- Мечтае да кара: със сина ми :)
- Детайли за колата: С всички възможни екстри.
Какъв е проблема да кара и той хубава кола?
You're safer in the race car than you are in cars going to and from the track. - Mario Andretti
`91 E30 318i `93 Е36 325td `06 E46 320d `12 F800ST `07 E61 LCI 525d
`91 E30 318i `93 Е36 325td `06 E46 320d `12 F800ST `07 E61 LCI 525d
drago_pavlov написа:Аз светкам само ако има някаква опасност. За патруки неКакто аз си плащам актовете, така ще си ги плащат и другите
- Jorixa
- младши ентусиаст
-
Kroki написа:Какъв е проблема да кара и той хубава кола?
Не е никакъв проблем, напротив, да знаеме дали да сменяме професията

- Е.Димитров
- старши ентусиаст
-
- Кара: F
- Мечтае да кара: Самолет
То цените ясно нарастват , още повече тези цени с ръчен труд дето са ама някой се насират.
Миналата година викам един мексиканец да помогне да свалим 2 палета с пелети в мазето.
Та свалянето е следното, пeлетите са до прозореца на мазето, там съм монтирал една "пързалка/рампа" и само се хваща чувала и се пуска в улея.
От долу в мазето другият само хваща чувала и го мята на палетите долу.
Това го правя често всяка година и ми помага на жената брата, но той не беше наличен и двамата вършим работата за около 30 минути , може би и 40.
Та мексиканеца ми вика "60 лева".
Въпреки, че знае , че работата не е тежка и е под час.
Имам една вила , малко съм я позанемарил, специално двора е 250м2 райграс и някое друго дърво.
Питам ги едни месни, колко ще струва да почистят двора, че е буренясал и има някакви фиданки.
Дет се вика цял ден ще се мотаят там.
2500 лева ми споделиха хората, че имало работа
То ако нямаше работа, сигурно щяха да ми кажат хилядарка
Миналата година викам един мексиканец да помогне да свалим 2 палета с пелети в мазето.
Та свалянето е следното, пeлетите са до прозореца на мазето, там съм монтирал една "пързалка/рампа" и само се хваща чувала и се пуска в улея.
От долу в мазето другият само хваща чувала и го мята на палетите долу.
Това го правя често всяка година и ми помага на жената брата, но той не беше наличен и двамата вършим работата за около 30 минути , може би и 40.
Та мексиканеца ми вика "60 лева".
Въпреки, че знае , че работата не е тежка и е под час.
Имам една вила , малко съм я позанемарил, специално двора е 250м2 райграс и някое друго дърво.
Питам ги едни месни, колко ще струва да почистят двора, че е буренясал и има някакви фиданки.
Дет се вика цял ден ще се мотаят там.
2500 лева ми споделиха хората, че имало работа

То ако нямаше работа, сигурно щяха да ми кажат хилядарка