СПАМ ТЕМА

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Сеат Толедо 1.8 20V AGN
Мечтае да кара: Елинор :)

Re: СПАМ ТЕМА

Мнение от Ивайло Димов » 09 Авг 2024, 6:48

Само гледай да не те чака с карти ТАРО ,сушени крила от прилеп.... внимавай кво пиеш,да не се окажеш в легло с екзорсиска дето щи изкарва демоните :ok:

Ивански ,Алтеята изглежда запазена отвътре ,отвън е ясно ...измита ,лъсната ,даже пластмасариите на арките са намацали с препарата за гуми :mrgreen: .Теглича не е олющен и вероятно не е ползвсн много,задната чистачка е счупена и липсва,което е признак (поне за мен) за лошо отношение от предишния чорбаджия.Няма снимка на двигателя...Но може да се огледа и тества :yes: .Заслужава си загубата на два часа за проба.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: V8 HEMI

Мнение от ivanski_2 » 09 Авг 2024, 7:57

Ивайло Димов написа:Само гледай да не те чака с карти ТАРО ,сушени крила от прилеп.... внимавай кво пиеш,да не се окажеш в легло с екзорсиска дето щи изкарва демоните :ok:

Ивански ,Алтеята изглежда запазена отвътре ,отвън е ясно ...измита ,лъсната ,даже пластмасариите на арките са намацали с препарата за гуми :mrgreen: .Теглича не е олющен и вероятно не е ползвсн много,задната чистачка е счупена и липсва,което е признак (поне за мен) за лошо отношение от предишния чорбаджия.Няма снимка на двигателя...Но може да се огледа и тества :yes: .Заслужава си загубата на два часа за проба.

Не бях обърнал внимание на задната чистачка, моя човек го притеснява да няма ръжда, каза ако няма ръжда да я капарирам, но ще видим аз доста други неща искам да погледна.
Some cars are made for maximum miles per gallon, and some are made for maximum smiles per gallon... the choice is yours... :)

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Ивайло Димов » 09 Авг 2024, 8:04

Преглед в сервиз задължително .Да се види Халдекса ,спирачни апарати,ДВГ и кутия за течове.Проверка за състоянието на спирачна течност ,охладителна .Гледай предния капак като е отворен за следи по болтовете -дали е свалян .Щом е за друг човек ....да не си после ти виновен ,един качествен оглед отнема време :yes:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: V8 HEMI

Мнение от ivanski_2 » 09 Авг 2024, 8:20

Ивайло Димов написа:Преглед в сервиз задължително .Да се види Халдекса ,спирачни апарати,ДВГ и кутия за течове.Проверка за състоянието на спирачна течност ,охладителна .Гледай предния капак като е отворен за следи по болтовете -дали е свалян .Щом е за друг човек ....да не си после ти виновен ,един качествен оглед отнема време :yes:

Да, другото кофти е че тръгнах за София от сега за сега по други задачки и диагностиките ми останаха на друго място, но нищо де. Ще го видим днес.
Some cars are made for maximum miles per gallon, and some are made for maximum smiles per gallon... the choice is yours... :)

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от seimo » 09 Авг 2024, 8:45

Спирачната течност пък чак :mhihi: По принцип е задължително да се смени след евентуална покупка, но преди това има към 1млн по важни неща които може да се проверят. Оше по дисковете и накладките може да се прецени ако някой апарат задържа. Вече при тест драйв окончателно се проверява спирачната система, но като цяло даже и да задържа това е смешен ремонт в рамките на 100лв. Аз бих гледал основно за удари, ръжди, двигател, дюзи, турбина, кутия и вече след това останалото.
Последна промяна seimo на 09 Авг 2024, 9:10, променена общо 1 път

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Ивайло Димов » 09 Авг 2024, 8:49

Да точно спирачна течност, това ще ти даде представа какъв стопанин е бил предишния чорбаджия :yes: Дребните детайли оформят цялостната картина.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: през просото
Мечтае да кара: леговището на смог
Детайли за колата: баничарка

Мнение от Jordana » 09 Авг 2024, 9:05

Не трябва ли да проверите колата дали "върви" като хората преди да и правите кардиограми и кръвна картина ? :roll:
Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от seimo » 09 Авг 2024, 9:08

Дребните детайлчета доуформят картинката, но първо не е зле да се проверят основните такива това имам предвид :bchug:

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Ивайло Димов » 09 Авг 2024, 9:09

Джордане всяка една забележка е възможност за купувача да се пазари с автоджамбазина :yes:

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от seimo » 09 Авг 2024, 9:35

Я кажете вие как си продавате колите защото според мен трябва да имаш сериозни нерви и самообладание за да продаваш МПС унас :mhihi: Скоро продадох един мотор, е то толкова специалисти се изредиха че по едно време сериозно се замислих да го спра от продажба. Обслужен от до всички течности, филтри, свещи, съединител, ревизирано окачване, спирачки, нови гуми, чисто нови ролбари и какво ли още не и това 25 годишна ендуро машина. Идват и се заяждат за най малката глупост в опит да им бутнеш някой лев. Половината въобще нямат намерение да купуват дори подобен мотор, а само ти губят времето. Жалка работа. С кола същата работа като съм продавал. Още не я е погледнал нито вътре, нито отвън обаче вика ми отвори капака. И като почнат да душат пък маслото, пък антифриза. Той незнае къде е антифриза, бърка го с течноста за чистачките ама го души пък пипа дали бил мазен :mhihi: За малкия ми опит с продажбата на няколко коли и мотори съм се нагледал на невероятни шматки :banghead:

младши ентусиаст
Аватар
Мечтае да кара: 911

Мнение от TNT » 09 Авг 2024, 9:42

Слагаш по-висока цена и ще са по-малко подобните. Но да - това е положението. 2 месеца ми стоеше колата без да е пусната на обява, защото си имах проблеми и нямах нерви и стара кола да продавам.
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Ивайло Димов » 09 Авг 2024, 10:04

Трудно се продава МПС ,но ако цената е съобразена с ралността на пазара и си склонен за пазарлък може да вземеш прилична сума .Ясно е ,че вложените пари няма как да си ги върнеш .Трудно некой ще повярва ,че хвърлям накладки ако са под 40% феродо,или че сменям масло на 5-6000 хил,хидравлична течност на 2 години,спирачна на 2,антифриз на 3....Като се замисля и си погледна тетрадката с написаното кво съм ремонтирал и обслужвал...ще се окаже ,че за 3 години съм дал 2000 лева за консумативи при покупна цена на колата 3100.Като се замисля сега спирачки изцяло нови,задни пружини и амортисьори ,разширителен съд ,клеморед....все има некви дреболии и като дръпнеш чератата сумата набъбва като камъче пуснато по заснежен склон :ok:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: F
Мечтае да кара: Самолет

Мнение от Е.Димитров » 09 Авг 2024, 10:10

Това да си купуваш някакъв пистов мотор и специално в България си е пълня шитня!
Преди време имаше един, дето имаше такъв мотор и тоя мотор всеки ден го чувам, как прави демонстрации и само на "прекъсвач" го форсира на място, да покаже "къф е як".
Това, което правят вероятно 99% от каращите такива мотори.
Обаче мотора лъскав, гледан, наточен.
И един ден попадам на този герой, явно пуснал мотора за продажба и вика "много е гледан, много е хубав" :mhihi:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: F
Мечтае да кара: Самолет

Мнение от Е.Димитров » 09 Авг 2024, 10:23

Ивайло Димов написа:Трудно се продава МПС ,но ако цената е съобразена с ралността на пазара и си склонен за пазарлък може да вземеш прилична сума .Ясно е ,че вложените пари няма как да си ги върнеш .Трудно некой ще повярва ,че хвърлям накладки ако са под 40% феродо,или че сменям масло на 5-6000 хил,хидравлична течност на 2 години,спирачна на 2,антифриз на 3....Като се замисля и си погледна тетрадката с написаното кво съм ремонтирал и обслужвал...ще се окаже ,че за 3 години съм дал 2000 лева за консумативи при покупна цена на колата 3100.Като се замисля сега спирачки изцяло нови,задни пружини и амортисьори ,разширителен съд ,клеморед....все има некви дреболии и като дръпнеш чератата сумата набъбва като камъче пуснато по заснежен склон :ok:

Ти извади книжката с поддръжка на автомобила и си искай цената.
Аз не съм продавач на автомобили, и вероятно имам известен късмет пък и продавам неща само, като аз самият съм убеден че е добро и бих си го купил.
Та жената имаше едно пежо 307 , ама куц кон, 1,4 дизел .
Обаче това пежо беше поддържано та всичко му беше в ред и книжката му само от оторизираният представител, щото там да смениш масло си беше тънко.
Та лайсна някаква на вратата на прозореца се скапа и се сменя веднага, лъскава и в багажника можеше хляб да си сложиш, толкова беше чист и подреден.
На 145к километра реални.
Та дойдоха някакви селяци, баща, дъщеря и зет и съответно бащата "разбирач".
Покараха децата колата и им хареса, ама бащата нещо киселяк, все едно аз съм го обезпокоил нещо, и вика "тая гума , дето уплътнява долната част на шофьорската врата май не е нова"
Ами викам, здрава е, не е накъсана , не е износена , но и колата не е нова!
И накрая си тръгват и ей така , на 20 метра са се отдалечили и подхвърля "Колко ще свалиш", явно беше забравил, че така се прави и внезапно се сети :mhihi:
Пожелах му "хубав ден" и те така.
На другият ден дойдоха други хора и я взеха с изключително задоволство, като разбира се минаха през сервиз да и видят двигателя и ходова част.
А цената беше с едно 20-30% по-висока от най-високата цена в мобилето за такъв автомобил.
Та мисълта ми е, добра ли е колата, честен ли сте , цената може да не е толкова определяща!

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Ивайло Димов » 09 Авг 2024, 10:31

Много малко хора могат да изкарат реална сервизна книжка с подписи и печати от официален сервиз .Болшинството от чорбаджиите си разчичат на собствени умения или доверен мастер в някое малко сервизче.Така че тва са редки случаи на поддържана кола -доказуемо.Кво съм писал аз в тетрадка от 20 листа едва ли некой ше се трогне :yes:

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата