В колко ПТП-а сте участник
Модератор: Общи модератори
26 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
В колко ПТП-а сте участник
Били ли сте участник в ПТП?
По ваша или чужда вина?
Колко ПТП-а имате и за какви километри стаж зад волана?
Какви поуки си извадихте?
Започвам аз - участвал съм в 1 ПТП, не по моя вина, нагло ми отнеха предимство и не прецени шофьорката на другия автомобил, че няма да мине. Чакахме патрул на КАТ 2 часа заради спор за вината.
Два пъти имам подпиране (спиране в моята кола), достатъчно леко, че да не пишем протоколи - едното в кръстовище, другото на паркинг, и двата пъти си направихме по едно селфи с виновният водач и кой от къде е.
По ваша или чужда вина?
Колко ПТП-а имате и за какви километри стаж зад волана?
Какви поуки си извадихте?
Започвам аз - участвал съм в 1 ПТП, не по моя вина, нагло ми отнеха предимство и не прецени шофьорката на другия автомобил, че няма да мине. Чакахме патрул на КАТ 2 часа заради спор за вината.
Два пъти имам подпиране (спиране в моята кола), достатъчно леко, че да не пишем протоколи - едното в кръстовище, другото на паркинг, и двата пъти си направихме по едно селфи с виновният водач и кой от къде е.
- randity
- Photographer
-
- Кара: му се нещо старо
Re: В колко ПТП-а сте участник
За почти 11 години стаж - нито едно. Нито аз в някой, нито някой в мен.
Единствено от келешлък зимно време с ръчна и удар в бордюр, ама него не го броим за ПТП, щом и патрулката дойде да ми се подиграва
Изпратено от моят SAMSUNG S22+ с помощта на Tapatalk
Единствено от келешлък зимно време с ръчна и удар в бордюр, ама него не го броим за ПТП, щом и патрулката дойде да ми се подиграва

Изпратено от моят SAMSUNG S22+ с помощта на Tapatalk
.. и отново се замислих „Божее, какви автомобили са правени през миналия век. Сега всичко е пластмаса n-то качество."..

- Kroki
- Дон Кроки
-
- Кара: и се усмихва :)
- Мечтае да кара: със сина ми :)
- Детайли за колата: С всички възможни екстри.
1 - по моя вина, с кабриото.
1 - по чужда вина, човека спря в мен на една пешеходна, но беше достатъчно леко, за да закараме сина му на мач и да си напишем протокола там.
Около 250к изминати общо.
1 - по чужда вина, човека спря в мен на една пешеходна, но беше достатъчно леко, за да закараме сина му на мач и да си напишем протокола там.
Около 250к изминати общо.
You're safer in the race car than you are in cars going to and from the track. - Mario Andretti
`91 E30 318i `93 Е36 325td `06 E46 320d `12 F800ST `07 E61 LCI 525d
drago_pavlov написа:Аз светкам само ако има някаква опасност. За патруки неКакто аз си плащам актовете, така ще си ги плащат и другите
- Ивайло Димов
- младши ентусиаст
-
- Кара: Сеат Толедо 1.8 20V AGN
- Мечтае да кара: Елинор :)
Две ,много леки ....миналата година в 7 сутринта ше дарявам кръв за майка ми и предвидливо тръгнах по-рано ,за да паркирам у МБАЛ Шумен. Една мед сестра отива на смяна и ше паркираме на един паркинг ,аз давам десен мигач лудата решила че ще и заемам местото и като един форумен герой ме взе у десно ама испанския москвич се оказа по корав от А класата .Имах леко остъргана броня ,обаче нейната шофьорска врата сгъната навътре .По ГО ми платиха 127,50 стинки
Втория случай със служебната ,възрастен човек пред мен набива резко спирачки аз реагирам и спирам щото имаше дистанция но зад мен друг ме подпря и спука бронята на копънарката.
Втория случай със служебната ,възрастен човек пред мен набива резко спирачки аз реагирам и спирам щото имаше дистанция но зад мен друг ме подпря и спука бронята на копънарката.
- Don_Diego
- ентусиаст
-
- Кара: E39, D3 W12, E89, U11, G09, G70
За 17 години и над 1.5млн. км (около милион от тях каране на карате с цивилни коли)...имам някаква статистика вече
3-4 пъти са ме удряли отзад
2 страничен удара имам от ниско прелитащи...единия път ме търкаляха през таван
, другия добре че беше малка колата, а аз с голяма
3-4 случки с пияни шофьори имам дето или се удрят в мен или правят маневра непосредствено пред мен и аз ги целя или обърсвам мантинелата
Имам и една случка на едно ГКПП дето заради полицай ме удари камион
Поуката ми е, че който не кара - той не греши. Липсата на птп-та не значи, че някой може да кара или ако имаш много птп-та си некадърник

3-4 пъти са ме удряли отзад
2 страничен удара имам от ниско прелитащи...единия път ме търкаляха през таван

3-4 случки с пияни шофьори имам дето или се удрят в мен или правят маневра непосредствено пред мен и аз ги целя или обърсвам мантинелата

Имам и една случка на едно ГКПП дето заради полицай ме удари камион

Поуката ми е, че който не кара - той не греши. Липсата на птп-та не значи, че някой може да кара или ако имаш много птп-та си некадърник

- Kroki
- Дон Кроки
-
- Кара: и се усмихва :)
- Мечтае да кара: със сина ми :)
- Детайли за колата: С всички възможни екстри.
Don_Diego написа:Зоуката ми е, че който не кара - той не греши. Липсата на птп-та не значи, че някой може да кара или ако имаш много птп-та си некадърник
+1
You're safer in the race car than you are in cars going to and from the track. - Mario Andretti
drago_pavlov написа:Аз светкам само ако има някаква опасност. За патруки неКакто аз си плащам актовете, така ще си ги плащат и другите
За 17 години стаж имам около 250к на автомобил и около 60к на мотор. С автомобил нямам птп до момента да чукна на дърво. С мотор имам няколко като едното е по моя вина още през първия сезон поради малък опит, лоша преценка на ситуацията от моя страна и подвеждане по други мотористи. С две думи от тогава гледам да карам сам. Имам и едно по скорошно преди 2-3 години при което един ме удари докато даваше назад и то доста сериозно замалко да се качи върху мен. Също имам и 2-3 сурвания с около и под 50км в час. Според мен най-важните неща са дистанцията и правилното разчитане на ситуацията и това не малко пъти ме е спасявало от удар както с мотора, така и с колата. Особенно с мотор е много важно и по мое мнение е задължително да имаш поне поне 50к км на кола преди да се качваш на двуколесно.
Последна промяна seimo на 08 Авг 2024, 17:21, променена общо 1 път
- ekalchev
- младши ентусиаст
-
- Кара: 2016 m550d
Единственото ми ПТП е докато стоя неподвижно на пътя с крак на спирачката и чакам колата пред мен да тръгне. Обаче пътя имаше наклон и колата се плъзна от неподвижно състояние, докато е на спирачки по заледения път и ударих този пред мен. Много ме е яд на нашата полиция, че пише актове за такива ситуации.
- streetz
- младши ентусиаст
-
- Кара: E46, G20
- Мечтае да кара: RS Cosworth
- Детайли за колата: M54B22
B48B20
За 24 години шофиране, от тях 20 с книжка
имам 2 удара в задната и 1 в предната броня, за които не бях виновен - даже с протоколи не сме се занимавали, по мен щетите бяха супер дребни и дори още си карам с тях. И аз спрях веднъж в задницата на един дядо, моя си беше вината, но нямаше дори драскотина, та се разминах леко. Общо взето все дребни произшествия при тръгване или висене в задръстване. За 300 000 км толкова. А, имам и няколко неуспешни дрифт изпълнения, но това не го броя за ПТП щом срещата е била с бордюри, стени и бетонни кашпи 

The free market is perfect. If anything unexpected happens, bananas are suddenly $47 and you have to sell your blood for firewood.
Да чукна на дърво- по пътната мрежа нямам нито едно птп. Никъде по света. Явно имам късмет за момента. Но аз по принцип извън пистите карам бавно - особено последните 10-15 години. Преди това- Господ ме е пазил.
На писта съм се размазвал лошо два пъти- първия път лежах в болница след това. И в двата случая колите бяха тоталки…. и двата пъти поне по мое усмотрение не бях аз виновен.
С мотори съм падал веднъж по- сериозно. Бяха добре екипиран и се разминах леко. Мислех, че не съм си ударил главата, като свалих шлема установих че от едната страна на практика го нямаше…
На писта съм се размазвал лошо два пъти- първия път лежах в болница след това. И в двата случая колите бяха тоталки…. и двата пъти поне по мое усмотрение не бях аз виновен.
С мотори съм падал веднъж по- сериозно. Бяха добре екипиран и се разминах леко. Мислех, че не съм си ударил главата, като свалих шлема установих че от едната страна на практика го нямаше…
алекс
трабант 601с
разни други возила
трабант 601с
разни други возила
- St.Trinity
- Потребител
-
След 5-то / 6-то спрях да ги броя, и по моя вина... и не по моя. Всичките са били леки само с материални щети, основно в града. Случвало ми е се е да видя ПТП докато си карам, и минавайки покрай него от любопитство си извъртам главата за подробности, и в следващия момент тряяяс. Та така, не се разсейвайте.
- badboy21
- Потребител
-
- Кара: '23 MB E63 '24 Q5
За 24 години стаж зад волана имам само едно леко малко преди Нова загора,още нямаше магистрала до морето,август месец в час пик,някой умник беше решил,че пътната маркировка трябва да се освежава,едни мадами с един ситроен рязко спряха пред мен,и с 39-ката ги тряснах отзад
Незнам,изплашиха се от БМВ-то ли,какво-още си беше актуален модел тогава,но отпрашиха напред,без да слизат,а ние закрепихме бронята с тел
,и продължихме към морето.

- Top Gun Maverick
- Старши спамър
-
- Кара: Кон
- Мечтае да кара: Сърф
- Детайли за колата: Немски кон
Пф, аз не мога да ги преброя бе, ще ми отнеме време.
Но да кажем, че през последните години намаляха силно. 

In God we trust, all others we track.
Да караш с ръчна кутия в САЩ е умение и си нещо като пилот. В Европа ако не можеш да караш ръчка е срам и си нещо като неможач.
I feel the need, the need for speed.
Да караш с ръчна кутия в САЩ е умение и си нещо като пилот. В Европа ако не можеш да караш ръчка е срам и си нещо като неможач.

I feel the need, the need for speed.
- mr_petroff
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: HYMER,ix35,116i,320d,Toyota и ски
- Мечтае да кара: BMW 2002 tii
Не по малко от 2 млн. км. за 34 год. стаж - едно сериозно самокатострофиране с Хонда Акорд по моя вина / и на предното предаване
/.Леки докосвания почти без щети 5-6.С мотор обаче
, затова сега карам 50 куб. см. скутер
С АТВ брои ли се
.И на бащата Ладата огънах вратата на обратно на излизане от гаража на 1 месец стаж 

- b_u_b_o
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: e90 330xd, gsxr 600 k8
16 години стаж, 2 птп-та. Първото не по моя вина става точно 2 дни след като съм си взел книжката, една приятелка има рожден ден, ще я водим по тоя повод да скача с бънджи на витиня, с 300 зора изпросвам колата от наще, отиваме скачам аз, скача тя, при нейния скок нещо стана и до софия на обратно глезена ѝ троен. Отиваме в пирогов, скъсани връзки на глезена, от там ще се прибираме и на светофара преди тунела за люлин тоя пред мен бие спирачки на зелен светофар, аз си спирам зад него ама тоя зад мене блее и ме надъни. С две приказки идеално ми започна шофьорския стаж.
Втората вече беше преди няколко години и беше по моя вина, някаква каруца на един булевард една баничарка натепа спирачки, 2ра баничарка се заби в нея отзад и аз се наредих на влакчето като ѝ влезнах на нея и завърших влакчето за щастие без повече вагони назад 

26 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2