Всичко за електрическите автомобили

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

Имат ли бъдеще електрическите автомобили?

Да
130
27%
Да - бих си взел
220
46%
Не
36
8%
Не - не бих си взел
92
19%

Общо гласове : 478
Потребител
Аватар
Кара: F90
Мечтае да кара: 507

Re: Всичко за електрическите автомобили

Мнение от Spunky » 05 Авг 2024, 17:13

Да ве аз сравнявам модернояко турбо с атмосферен и компресиран двг, за бързите електрички е така, но… второто ми изречение :)

старши ентусиаст
Аватар
Кара: конете да бягат
Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...

Мнение от steeN » 05 Авг 2024, 17:21

M6 примерно ако се брои за такова. hot v... Това тези, на които турботата са нявряни във В-то ли бяха? I am not impressed. Журналистите по списанията, които пишат как нямало лаг, никога не са карали голям атмосферен двигател или предната турбо кола, която са тествали е била Сааб 9000 :), друго обяснение нямам. Порше не съм карал, ама там очевидно трика им е старт от място повече от колкото нещо друго... или поне аз така ги разбирам тия коли (като си говорим за straight line performance)

Конкретно имах предвид какво се случва като си крузваш лежерно и смачкаш газта без подготовка. Еле пък ако е ръчна кутия... изобщо си дисквалифициран без дори да участваш... колкото и да съм привързан към ръчните.
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от enigma » 05 Авг 2024, 17:49

steeN написа:
Тия синтетични тестове, в които бензиновата кола пили с 80км/ч на 3та кога точно се случват? Ако някой от legacy производителите четат тука им предлагам да сложат някакъв AI като камерите видят Тесла и предварително да се връщат 4-5 скорости надолу и да развъртат турботата (вече нали са хибридни с ел. двигател) :mrgreen:

Като ги видиш на камера вече е късно. Моят ИИ ги засича от по-далече по радарен и електромагнитен фингърпринт :ok:
enigma
የተጨቆኑትን ነጻ አውጡ

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от steeN » 05 Авг 2024, 18:03

Чувам, че почват да прилагат контрамерки в електромагнитният спектър. Моят съвет е да се ориентираш към IRST максимално бързо :mhihi:
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat

Потребител
Аватар
Кара: F90
Мечтае да кара: 507

Мнение от Spunky » 05 Авг 2024, 18:46

steeN написа:Журналистите по списанията, които пишат как нямало лаг, никога не са карали голям атмосферен двигател или предната турбо кола, която са тествали е била Сааб 9000 :)

:conf:
Сега се чудя и дали си карал и голям, модерен атмосферен мотор. Аз мога да сравнявам Ф90 с 12цил 800 коня ферари или ТТС с 8500 оборотен флат плейн Z06(наредени така според тегло) и нещата не са въобще така, както си ги мислиш.

А като каза журналистите, интересно при електричките е, че повече внимание им се обръща от технологичните блогове и медии, от колкото от авто изданията.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от steeN » 05 Авг 2024, 19:10

Карал съм обикновен Корвет ц6 и ц7... ако си говорим за някакви wanna be формула едно двигатели с мотоциклетни характеристики, не ми е нужно да съм ги карал да знам, че никой няма да има долу ниско. В интерес на истина американците ме увредиха трайно в това отношение :)

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от carmanf1 » 11 Авг 2024, 20:51

Аз малко само да споделя реален опит от вчера с BMW iX 40 :mrgreen:

София - Пловдив - едно малко градче до Пловдив и обратно до вкъщи в Пловдив.

Общо 211 км, според колата.

Едвам се прибрах вкъщи, батерията на хОй, пълно чао :mrgreen: Ама й дават към 400км :mrgreen:

Ужас :ok: И не съм я натискал, щот то се усеща, че след 120-130, нещата отиват на зле, вървеж :no: , батерията :no: :mrgreen:

И малко впечатления от приятелката ми:

- Много кич. Яко цигания било, с тия кристали вътре :mrgreen:

- Текстила на седалките бил, като в стара маршрутка :mrgreen:

ентусиаст
Аватар
Кара: X5+M2

Мнение от msi200 » 11 Авг 2024, 22:20

ix50 е истината, а и какъв разход да очакваме от този автобус?
I love the sound of V8 in the morning...

Старши Алкохолик
Аватар
Кара: E60 LCI 535d
Мечтае да кара: E24 635CSi
Детайли за колата: Немска петица с многооо екстри. Ама не всичките, де! Такива има само нов внос от Италия :D

Мнение от zAcK » 11 Авг 2024, 23:36

carmanf1 написа:Аз малко само да споделя реален опит от вчера с BMW iX 40 :mrgreen:

Едвам се прибрах вкъщи, батерията на хОй, пълно чао :mrgreen: Ама й дават към 400км :mrgreen:

Ужас :ok: И не съм я натискал, щот то се усеща, че след 120-130, нещата отиват на зле, вървеж :no: , батерията :no: :mrgreen:

Професорите сега ще ти кажат, че сте се объркали :mhihi:
И за километрите, и за циганията :ok: А те са си брали лайката.
Китайска циганийка, дето и в топлото и студеното и палиш свещи, да не приключи га не трябва :mhihi:
Е, имаш избор, де. Караш с 42 км/ч постоянна скорост и си ТОП :mhihi:
Хубави години бяха, 'га бяхме млади фенове с M20-ки с големи 'жанти! :mhihi: :mhihi: :mhihi:
Изображение
E34 520i / E39 520i / E39 540i / E60 535d - Love at First Sight is Real :mhihi:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: V8 HEMI

Мнение от ivanski_2 » 11 Авг 2024, 23:46

zAcK написа:
carmanf1 написа:Аз малко само да споделя реален опит от вчера с BMW iX 40 :mrgreen:

Професорите сега ще ти кажат, че сте се объркали :mhihi:
И за километрите, и за циганията :ok: А те са си брали лайката.
Китайска циганийка, дето и в топлото и студеното и палиш свещи, да не приключи га не трябва :mhihi:
Е, имаш избор, де. Караш с 42 км/ч постоянна скорост и си ТОП :mhihi:

Виж, това малко си е до човек, как 35-цата когато я кара жената гореше 7, аз като се кача 12-15-16 ? !СПАЗВАМ ОГРАНИЧЕНИЯТА! ( с много малки отклонения за кратко ) , как става това би ли ми обяснил ?
Бахти тъпите 35-ци горят 16/100 , скапани автомобили да ги забраняват изтровихме се от тея дизели :D
Some cars are made for maximum miles per gallon, and some are made for maximum smiles per gallon... the choice is yours... :)

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E90 330d Individual, CBR1000RR
Мечтае да кара: яка атмосферка ръчка на задно от време на време...

Мнение от dhtj » 12 Авг 2024, 3:03

ivanski_2 написа:Виж, това малко си е до човек, как 35-цата когато я кара жената гореше 7, аз като се кача 12-15-16 ? !СПАЗВАМ ОГРАНИЧЕНИЯТА! ( с много малки отклонения за кратко ) , как става това би ли ми обяснил ?
Бахти тъпите 35-ци горят 16/100 , скапани автомобили да ги забраняват изтровихме се от тея дизели :D

Нещо ти има на теб или на колата, или говориш за твърдо градски разход. :lol:

Имам 231 с хибрид, надута до тавана на R70 помпата, тоест около 380 коня. За последните 10х км средния ми разход е 7.7 или 7.8. Не карам много градско, но ежедневно си имам едни хубави отсечки без много трафик за 200+, правя стартове понякога, когато има сняг се пързалям, карам и на къси разстояния...

Приятел има 286 с двоен хибрид на голямата турбина, датчици на рейла, R90 помпа, пружинки на клапани, 500 коня... Кара се по същия начин като моята, гори 9. Тва твоето как гори 16 нямам обяснение. :lol:

А електричките ако верно не могат да си изпълнят обещания пробег при нормално каране, още дълги години ще се крепят с едноцифрен процент дял от пая...

младши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW ///E36

Мнение от don_gori » 12 Авг 2024, 8:09

BMW като цяло не се славят с нещо кой знае колко добро при EV колите. Там основното е колата да работи ефективно => нисък разход на ток => по-голям пробег.
Този iX е голям туч + ниската ефективност + малката батерия и резултата е налице :ok:
Това е по EV database - https://ev-database.org/car/1472/BMW-iX-xDrive40
Real Range
between 260 - 515 km
City - Cold Weather 350 km
Highway - Cold Weather 260 km
Combined - Cold Weather 305 km

DJ Краси дето се мярка по Фейсбука :mhihi: беше взел такова, но с голямата батерия и гледам със зор изкарва около 400-500км , което е пак смешно защото там капацитета вече е 105.2 kWh , докато в малкия iX e 71.0 kWh.

Старши Алкохолик
Аватар
Кара: E60 LCI 535d
Мечтае да кара: E24 635CSi
Детайли за колата: Немска петица с многооо екстри. Ама не всичките, де! Такива има само нов внос от Италия :D

Мнение от zAcK » 12 Авг 2024, 9:18

ivanski_2 написа:Виж, това малко си е до човек, как 35-цата когато я кара жената гореше 7, аз като се кача 12-15-16 ? !СПАЗВАМ ОГРАНИЧЕНИЯТА! ( с много малки отклонения за кратко ) , как става това би ли ми обяснил ?

Ако не караш само на Manual на 1-ва и спазваш ограниченията, или колата ти е наразпадане, или нещо бъркаш! :ok: :mhihi: :mhihi: :mhihi:
Хубави години бяха, 'га бяхме млади фенове с M20-ки с големи 'жанти! :mhihi: :mhihi: :mhihi:
Изображение
E34 520i / E39 520i / E39 540i / E60 535d - Love at First Sight is Real :mhihi:

младши ентусиаст
Аватар
Мечтае да кара: 911

Мнение от TNT » 12 Авг 2024, 11:02

carmanf1 написа:
Едвам се прибрах вкъщи

Е ти София - Пловдив не спираш ли 2-3 пъти да ядеш, пикаш, сереш и т.н. :dunno: :ok: :mhihi:
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: E39, D3 W12, E89, U11, G09, G70

Мнение от Don_Diego » 12 Авг 2024, 12:56

На сила хубост не става :ok:
Изображение

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата