СПАМ ТЕМА
Модератор: Общи модератори
- Don_Diego
- ентусиаст
-
- Кара: E39, D3 W12, E89, U11, G09, G70
- немо
- кандидат ентусиаст
-
- Детайли за колата: Focus,Opel Monza/Senator,MX5 nb
Re: СПАМ ТЕМА
steeN написа:Керосина прави чудеса знам![]()
Тряа да имаш доста тъпо тинейджърско (инфантилно) мислене, за да изтъкваш като предимство на електричката това, че правела 0-100 за 2.8. сек. , при условие, че някой по-напред обяснява :
Ама чакай малко ся, аз на почивка ли съм или да търся места за зареждане - ай фак офф.
Шофирането е превантивен анализ на това,което може да се случи на пътя....
- steeN
- старши ентусиаст
-
- Кара: конете да бягат
- Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...
СПАМ ТЕМА
Don_Diego написа:...
Като ти направи някой такъв няколко пъти няколко влака разлика, ти после се се успокоявай колко ти е голям резервоарa, като няма какво друго

- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.
- “When the legend becomes fact, print the legend.”
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- theraven_nz
- младши ентусиаст
-
- Кара: F15
steeN написа:Don_Diego написа:...
Като ти направи някой такъв няколко пъти няколко влака разлика, ти после се се успокоявай колко ти е голям резервоарa, като няма какво друго250 коня дизел бил по-бърз от Тесла 3, фантасмагории на квадрат.
Като ти направи 2-3 влака разлика, ти му взимаш чадъра на плажа. И в най-лошия случай - и масата в кръчмата. Пък нека е бърз

---
- c04
- Кръстникът
-
- Кара: с турбо
- Мечтае да кара: V10
- Детайли за колата: стокови
Абе видиш ли неква Тесла, направо отбиваш 

Ще има да си повтаря 10.65 10.65 10.65 докато обикаля да търси зарядно по морето вместо да си пие пиенето на плажа
Само незнам как ще научи децата и жената да си го повтарят
На Тракия в задръстването обаче 2.78 0-100 дава голямо предимство така че ще компенсира резила. 

- Don_Diego
- ентусиаст
-
steeN написа:Don_Diego написа:...
Като ти направи някой такъв няколко пъти няколко влака разлика, ти после се се успокоявай колко ти е голям резервоарa, като няма какво друго250 коня дизел бил по-бърз от Тесла 3, фантасмагории на квадрат.
Аз като спортсмен бих му присвирнал като подминавам станцията, на която е спрял да зареди ток за следващите влакове дето ще прави. Ако е познат дори бих му взел поръчката за вечеря в кръчмата за да не чака

В България може и да не е чак такава драма малкия пробег защото разстоянията са малки, но имаш ли крива дестинация и да решиш да караш бързо до там на ток…падаш по очи.
- TNT
- младши ентусиаст
-
- Мечтае да кара: 911
То на Стинката не му пречи, че ще виси да зарежда. Кви жени, кви деца - това е за льохмани. Ще има време да влезне даже във форума, да напише кой колко е прост и бавен
По темата с висенето. Неделя се налага да се прибирам към София по Тракия в следобедните часове
Предвид сезона, шанса да няма катастрофи не е голям. Миналата година Waze доста бавно реагира да ме отбие по-рано и бях направил един рекорд Пловдив-София 3ч50мин
Да тръгна пък директно през Подбалканския или през Боровец, то сам си се връзвам на 3ч
Говореше се, че ще оправят стария път към София, някви 100млн. бяха заделени уж. Има ли нещо оправено или ремонти ? Върти-сучи, най-логично ми се струва да си пусна Waze и кот стане 

По темата с висенето. Неделя се налага да се прибирам към София по Тракия в следобедните часове

добре че е форума, да ми обясни колко сложен, бавен и откровено застрашаващ природата ми е живота от година и половина

- ceco_kd
- младши ентусиаст
-
- Кара: Е36 318i
- Мечтае да кара: На челна стойка.
- Детайли за колата: И умишлено надрана пак е красива.
Оспамихте темата брей.....погледнах да видя в коя тема съм.....какво значение има с какво си тръгнал на море? В крайна сметка е важно всички да разпуснем на плажа с приятели и/или семейство. Аз бих карал електрически автомобил ако имах такава възможност. В момента нямам. Иначе откъм зареждане ще съм почти идеалния избор за такъв вид автомобил. Имам 2 гаража с ток на 100 метра от дома(единия е и с трифазен). На работа така да се каже правим ток, така че определено разход за гориво ще ми е почти нула. Ама дали това ще ми избие парите за първоначална инвестиция.....а това, което ми харесва като обем най-вече е много над това, което бих прежалил и те така. 0-100 км/ч какво значение има? Не съм на ** години, че това да ми е критерия. Не че не е хубаво да знаеш, че си бърз, ама май по-важно ми е да не се напрягам. Като не мога да се вместя в дадена възможност за изпреварване чакам. Другият пък чака да зареди, трети чака е Лидл Созопол на касата и те така.....със здраве колеги!
Изпратено от моят SM-A725F с помощта на Tapatalk
Изпратено от моят SM-A725F с помощта на Tapatalk
Карам бавно! Стигам Бързо!
- steeN
- старши ентусиаст
-
- Кара: конете да бягат
- Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...
TNT написа:...
Какъв е проблема? Ти си с кола с ДВГ, ще направиш един бърз преход от 500км с магистрална скорост (докато висиш в трафика), и пак ще стигнеш по-бързо от някой плебей с електрическа кола (нищо че пътя е само 150км) .

- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Don_Diego
- ентусиаст
-
3186 написа::mhihi:
добре че е форума, да ми обясни колко сложен, бавен и откровено застрашаващ природата ми е живота от година и половина
Без лоши чувства

Просто обясняваме, че това 0-100 за под 3 секунди (което нон стоп се изтъква като невероятен плюс) в реалния живот е малко безсмислено и тотално ненужно. Аз лично бих предпочел нормално ускоряваща електричка, но +200км на пробега

- немо
- кандидат ентусиаст
-
- Детайли за колата: Focus,Opel Monza/Senator,MX5 nb
Don_Diego написа:Без лоши чувства![]()
Просто обясняваме, че това 0-100 за под 3 секунди (което нон стоп се изтъква като невероятен плюс) в реалния живот е малко безсмислено и тотално ненужно. Аз лично бих предпочел нормално ускоряваща електричка, но +200км на пробега
+10000000

Шофирането е превантивен анализ на това,което може да се случи на пътя....
- carmanf1
- младши ентусиаст
-
steeN написа:Керосина прави чудеса знам![]()

'Айде да си дойдем на думата, че не съм уточнил (което е мой пропуск, извинявам се), че теслата на приятелката ми е '20 standard range.
Стинката е постнал the extreme version of tesla 3. Standard range-a, няма нищо общо с performance-a.
От пълна батерия в Пловдив, в Слънчев Бряг беше някъде на 20-30-40км останали.
Не се хващайте за точните км., защото не помня точно, но бяха малко останали.
Важно е да се отбележи, че по магистралата карах внимателно, даже лекичко, щот като гледах range-a как пада, малко ми ставаше лошичко и притеснително

Докато дизелака, си го карам юнашката и грам не го мисля

И да, дизелака ми е по-бърз, усеща си се.
Относно Пловдив - Балчик (и там 2 пъти ходих), принципно пътя е около 6 часа, с теслата дойде към 8-9 часа, заради логистиките и разправиите.
Майната му на времето, ама тая логистика и разправии, и постоянно следене, колко ти е range-a, изнервя адски много. Поне мен.
ПС. Още го чакам ония, да идва и да я отнася тая тесла

- TNT
- младши ентусиаст
-
- Мечтае да кара: 911