СПАМ ТЕМА

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

ентусиаст
Аватар

Re: СПАМ ТЕМА

Мнение от slatanic » 31 Юли 2024, 22:08

Ти се ебаваш...ама аз два пъти заспивам на стола...без упойка... :mhihi: пустата лампа ме приспива.
Единствено имам проблеми със слюнката...имам толкова много,че се давя в нея,а същевременно понеже заеквах навремето ме научиха да дишам през устата и сега трябва да се мъча насила да го правя през носа...
Тая работа не е за всеки. ;)
А хората ги е страх от тъмното и от зъболекари...щото в тъмното може да има зъболекари... :ok:
Имам читав зъбар дето ми слага имплантите.
Предполагам може да свърши работа.
Ако не се намери кои ще дам кординати.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: V8 HEMI

Мнение от ivanski_2 » 31 Юли 2024, 22:22

alx написа:
ivanski_2 написа:Препоръчайте някой МНОГО добър хирург за вадене на мъдрец с пълна упойка ( не съм наясно дали отделно трябва да си търся анестезиолог или хирурзите си имат някой)
Не е спешно , парите и локация ( дори в някоя съседна държава да е ) не са от значение.

Sent from my iPhone using Tapatalk

бъзльо :mhihi:

един виц- един отива при зъболекар...

зъболекаря - хайде отворете малко де...
.. оооще малко....
... и оооооще малко...
хайде сега затворете врата и сядайте на стола

Имам някакъв проблем със зъболекарите, в Пирогов ми рязаха месо от открита рана(волтова дъга ми откъсна малко месо) на пръста без упойка ( щото тоя го мързеше че беше 02:00) и нямам проблем(да болеше ама не ми е проблем), даже ако трябва да избирам 5 пъти да ми режат месото пак в рана или 1 пломба- да вадят скалпела/ножа няма проблем. :dunno:

slatanic, мерси ще ти пиша ако няма друг вариант
Some cars are made for maximum miles per gallon, and some are made for maximum smiles per gallon... the choice is yours... :)

старши ентусиаст
Аватар
Кара: през просото
Мечтае да кара: леговището на смог
Детайли за колата: баничарка

Мнение от Jordana » 01 Авг 2024, 0:06

За ваденето на молар ти трябва хирург , не просто зъболекар . Има много зъболекари които вадят зъби но в същност нищо не могат и са едни самозванци . Препоръчително е без пълна анестезия , това нещо с пълната наркоза е опасно и може да си останеш на стола . С местна упойка няма да усетиш нищо . Зъбчето се отделя от меките тъкани с едно дето му викат "нож" после го хваща с клещите и го клати докато се отлепи от челюста даже не се усеща като го извади . Вземаш после антибиотик и си готов след 2 дена не усещаш нищо . Ако е някой самозванец зъбар ще има поражения може и да го строши зъба или да предизвика вторична инфекция докато се затвори дупката . Проблема с моларите е много сериозен тъй като имат много корени и може да остане парче при ваденето . Трябва ти снимка и обстоен преглед от зъболекар хирург с консултация не само за един молар а за всичките . Препоръчвам ти да си направиш панорамна снимка и да се консулитарш със специалист за ваденето на всички молари , колкото по рано толкова по добре . Проблема с тия зъби е че поради отпадналата нужда от стриване на твърда храна при съвременния човек при около 70% от хората не изникват правилно , подпират и изместват другите зъби или въобще не изникват . Такъв зъб се нарича ретениран и представлява много коварна опасност тъй като с годините може да направи фоликулярна киста която гарантирано унищожава коста . И при моларите това обикновено е в мандибулата или горната челюст което е най лошата локация . Подобна киста расте много бавно с години , напълно безсимптомно е и се открива само на скенер . Така че ако не си на 20 години най доброто решение е махай ги един по един и четирите , рано или късно ще имаш проблеми с тия зъби и ще се стигне до вадене .
Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E46, G20
Мечтае да кара: RS Cosworth
Детайли за колата: M54B22
B48B20

Мнение от streetz » 01 Авг 2024, 0:58

Преди 10-ина години на жената ѝ извадиха мъдрец, обаче не знам хирурга дали още практикува - нищо не намерих в нета за него. Изрових от едни стари чатове фамилия и телефон - д-р Ангелов, 0894 230 907, по спомен беше някъде в Бъкстон кабинета. Според мен беше добър, препоръча го човек минал през него и останал доволен също. С местна упойка беше, болката дойде след като отмина действието ѝ, иначе по време на ваденето нямаше проблеми. Мъдреца растеше под 90 градуса и буташе цялата редица зъби, та се наложи да се среже първо на две и да се извади на парчета. Накрая няколко шева, антибиотик няколко дни и по-кашава храна докато зарасне раната.
The free market is perfect. If anything unexpected happens, bananas are suddenly $47 and you have to sell your blood for firewood.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: HYMER,ix35,116i,320d,Toyota и ски
Мечтае да кара: BMW 2002 tii

Мнение от mr_petroff » 01 Авг 2024, 6:57

Пълна упойка за зъб не е добра идея, пък и не знам дали някой ще се навие да ти направи. Скоро вадих мъдрец с местна упойка - никаква болка.След като мина действието и болеше леко. Мога да ти кажа кой е зъболекаря при интерес.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от alekangg » 01 Авг 2024, 8:09

Правят с пълни, даже има с пълна фалшива без анестезиолог, каквато се правят за разни скопии вече и с истинска пълна.

По-важното да си изберете добър зъбар/хирург не дали има или няма пълна упойка. Да, има хора с голям страх, стари травми и се налага пълна.

Иначе болките са след това, не по време на ваденето.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: F
Мечтае да кара: Самолет

Мнение от Е.Димитров » 01 Авг 2024, 8:24

ivanski_2 написа:Препоръчайте някой МНОГО добър хирург за вадене на мъдрец с пълна упойка ( не съм наясно дали отделно трябва да си търся анестезиолог или хирурзите си имат някой)
Не е спешно , парите и локация ( дори в някоя съседна държава да е ) не са от значение.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Дет се вика "Имам човек"
Пиши ми на лично, в Пловдив са.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: V8 HEMI

Мнение от ivanski_2 » 01 Авг 2024, 8:25

Jordana написа:За ваденето на молар ти трябва хирург , не просто зъболекар . Има много зъболекари които вадят зъби но в същност нищо не могат и са едни самозванци . Препоръчително е без пълна анестезия , това нещо с пълната наркоза е опасно и може да си останеш на стола . С местна упойка няма да усетиш нищо . Зъбчето се отделя от меките тъкани с едно дето му викат "нож" после го хваща с клещите и го клати докато се отлепи от челюста даже не се усеща като го извади . Вземаш после антибиотик и си готов след 2 дена не усещаш нищо . Ако е някой самозванец зъбар ще има поражения може и да го строши зъба или да предизвика вторична инфекция докато се затвори дупката . Проблема с моларите е много сериозен тъй като имат много корени и може да остане парче при ваденето . Трябва ти снимка и обстоен преглед от зъболекар хирург с консултация не само за един молар а за всичките . Препоръчвам ти да си направиш панорамна снимка и да се консулитарш със специалист за ваденето на всички молари , колкото по рано толкова по добре . Проблема с тия зъби е че поради отпадналата нужда от стриване на твърда храна при съвременния човек при около 70% от хората не изникват правилно , подпират и изместват другите зъби или въобще не изникват . Такъв зъб се нарича ретениран и представлява много коварна опасност тъй като с годините може да направи фоликулярна киста която гарантирано унищожава коста . И при моларите това обикновено е в мандибулата или горната челюст което е най лошата локация . Подобна киста расте много бавно с години , напълно безсимптомно е и се открива само на скенер . Така че ако не си на 20 години най доброто решение е махай ги един по един и четирите , рано или късно ще имаш проблеми с тия зъби и ще се стигне до вадене .

Да точно проучен хирург ще търся.

mr_petroff, наясно съм че не е кой знае какво, наясно съм че над 95% от населението просто им го вадят и така, е аз затова споменах че 1/во не ми е никакъв проблем болката ( едва ли същите 95% биха издържали да им режат в раната без упойка като ...)„ просто имам малко по специфичен проблем и затова реших да попитам тук понеже всякакви хора , някой може да е имал подобен проблем.
Благодаря на включилите се.
Some cars are made for maximum miles per gallon, and some are made for maximum smiles per gallon... the choice is yours... :)

младши ентусиаст
Аватар
Мечтае да кара: 911

Мнение от TNT » 01 Авг 2024, 9:30

А бе не се ебавайте, за някои ситуации си трябва упойка. За мъдрец не е баш пълна, по-скоро е зашеметен, ако го разбутат по-силно и ще се разбуди. Но да, трябва хирург + анестезиолог. Като е приспан, мястото се травмира по-малко също. Аз съм минавал 2 пъти през процедурата и първия път имах ~10 дни болки. Като бях при няколко хирурга за консултация и всички ме предупредиха, че ще е тежко.
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Мечтае да кара: 911

Мнение от TNT » 02 Авг 2024, 16:58

Не си падам много по конспирациите, но това с пожарите из цялата страна започва да ми става доста съмнително. Не помня да е имало дори наполовина толкова пожари. Дори не са някакви кой-знае какви жеги, просто не е валяло скоро. Спряха да гърмят военни заводи и започнаха всякакви други :dunno:
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: E39, D3 W12, E89, U11, G09, G70

Мнение от Don_Diego » 03 Авг 2024, 11:49

Ганьо на море….5 зарядни станции в района и на най-удобната местата са заети от не-ел коли :bang: :ranting:
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: конете да бягат
Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...

Мнение от steeN » 03 Авг 2024, 12:18

TNT написа:Не си падам много по конспирациите, но това с пожарите из цялата страна започва да ми става доста съмнително. Не помня да е имало дори наполовина толкова пожари. Дори не са някакви кой-знае какви жеги, просто не е валяло скоро. Спряха да гърмят военни заводи и започнаха всякакви други :dunno:

Провери за какво се ползва целулоза и последната част от изречението ще може да я махнеш :mrgreen:
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.
- “When the legend becomes fact, print the legend.”

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E46, G20
Мечтае да кара: RS Cosworth
Детайли за колата: M54B22
B48B20

Мнение от streetz » 03 Авг 2024, 13:09

По моя край беше чисто съвпадение, че пожарът изпепели точно лозовите масиви, на чието място един "инвеститор" иска да строи соларен парк. Това пред очите на пожарникарите стоящи с ръце в джобовете, буквално.
The free market is perfect. If anything unexpected happens, bananas are suddenly $47 and you have to sell your blood for firewood.

ентусиаст
Аватар

Мнение от slatanic » 03 Авг 2024, 19:44

Чакам с удоволствие да видя как олио ги попарва всичките...ама пусто не става...а заслужават... :ranting:

Старши спамър
Аватар
Кара: Кон
Мечтае да кара: Сърф
Детайли за колата: Немски кон

Мнение от Top Gun Maverick » 03 Авг 2024, 21:22

Don_Diego написа:Ганьо на море….5 зарядни станции в района и на най-удобната местата са заети от не-ел коли :bang: :ranting:

https://youtu.be/BYQ-8EXpTYM?si=d4nRo4NWIlqJuwp2
:mhihi:
In God we trust, all others we track.
Да караш с ръчна кутия в САЩ е умение и си нещо като пилот. В Европа ако не можеш да караш ръчка е срам и си нещо като неможач. :mhihi:
I feel the need, the need for speed.

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата