Новите ГТП стикери

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

Потребител
Аватар
Кара: G30 530i
Мечтае да кара: E31 850 CSi

Re: Новите ГТП стикери

Мнение от hotblooded » 31 Юли 2024, 16:11

Има вече и нова "магария", свалят се номерата и се слагат на друга кола, от същата марка, и се минава с тях... Естествено, на пункта знаят, но приемат почерпка... Дават картона и стикера, и кой от къде е...
Аз минах нормално, всичко беше в норма, но все пак колата е 2018та, и бях я карал около час преди това. Направи ми впечатление че 3 пункта, дето съм минавал преди години, бяха затворени... Явно вече не е такава далавера.

кандидат ентусиаст
Аватар
Детайли за колата: Focus,Opel Monza/Senator,MX5 nb

Мнение от немо » 31 Юли 2024, 16:15

alx написа:Вика му се ефект на Вентури по спомени- налягането вътре е по- голямо, но самия поток изгорели газове засмуква въздух навътре като “издиша” навънка от генерацията

Ефект на Вентури може да има ако флуид (в случая газ) преминава през тръби с различни сечения , широко/тясно/широко.
В генерацията би трябвало да има постоянно надналягане , макар и с пулсации , та ми е много чудно как ще се засмуква външен въздух.
Шофирането е превантивен анализ на това,което може да се случи на пътя....

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Сеат Толедо 1.8 20V AGN
Мечтае да кара: Елинор :)

Мнение от Ивайло Димов » 31 Юли 2024, 16:28

Така е но би било релевантно ако имаш права тръба от колекторите чак до изхода.В случая имаш катализатор ,резонаторно гърне и крайно .Катализатора е ясен ,имаш" пчелна пита" с много малки клетки ,в средното и крайното гърне имаш множество прегради ,тръбички .Цялата генерация е доата сложен елемент ,който хем трябва да пропусне изгорелите газове с малка загуба на КПД ,хем трябва да ги забави ,за да минимизира шумът и вибрациите.
При незадръстен катализатор газовете излизат през крайното гърне на тласъци,почне ли да дими като лулата на Попай работата е ясна .Има го и момента на разхерметизация преди катализатора и ламбда сондите ,дали заради издухана гарнитура на колектора,дали заради пукнатина в колектора ,дали заради изгнила мека връзка .

master of the force
Аватар

Мнение от alx » 31 Юли 2024, 16:37

немо написа:
alx написа:Вика му се ефект на Вентури по спомени- налягането вътре е по- голямо, но самия поток изгорели газове засмуква въздух навътре като “издиша” навънка от генерацията

Ефект на Вентури може да има ако флуид (в случая газ) преминава през тръби с различни сечения , широко/тясно/широко.
В генерацията би трябвало да има постоянно надналягане , макар и с пулсации , та ми е много чудно как ще се засмуква външен въздух.

Както написа младежа над мен- това е вярно само при някой драгстер със прави тръби и полирани отвътре заварки (има и такива :)

При една нормална кола навсякъде където има съчленения по генерацията - е по тясно и най- често от там засмуква…

И да- меките връзки са първите дето “протичат” и за нещастие са доста скъпи като оем част …
алекс
трабант 601с
разни други возила

старши ентусиаст
Аватар
Кара: през просото
Мечтае да кара: леговището на смог
Детайли за колата: баничарка

Мнение от Jordana » 31 Юли 2024, 18:27

Буря в чаша вода ... :ok:
https://www.youtube.com/watch?v=QuEkz43OAXw
Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...

старши ентусиаст
Аватар
Кара: конете да бягат
Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...

Новите ГТП стикери

Мнение от steeN » 31 Юли 2024, 18:39

Много е слаба е явно партенката щом шест дни отне да го видиш това интервю.

Законът за намаляващата възвръщаемост работи с пълна сила.
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от enigma » 31 Юли 2024, 19:11

Jordana написа:Буря в чаша вода ... :ok:

Я, какъв интелигентен възпитан младеж… защо не е този премиер, а все разни тикви слагате ? :ok:
enigma
የተጨቆኑትን ነጻ አውጡ

master of the force
Аватар

Мнение от alx » 31 Юли 2024, 19:40

enigma написа:

Я, какъв интелигентен възпитан младеж… защо не е този премиер, а все разни тикви слагате ? :ok:

ужас- шях да пиша я как ганьо научил да бъде популист щото говори квото народа (му се) иска а не че проблема е, че са ни строшени возилата... ама ти като написа горното и аз си прехапах езика и се отказах :angel:
алекс
трабант 601с
разни други возила

Старши спамър
Аватар
Кара: Кон
Мечтае да кара: Сърф
Детайли за колата: Немски кон

Мнение от Top Gun Maverick » 31 Юли 2024, 19:55

А Ганьо като му е малка заплатата как да си купи нова кола? Много е лесно като стандарта е висок в САЩ и цените на колите са по-ниски от тези в Европа да карат нови коли. Лесно е като бензина ти е на цена на каквато ти е през оная работа за кола на газ или дори такава на дизел, че да горяла по-малко. Лесно е и като имаш супер горива(макар ниското октаново число уж)да не мислиш за тая нова кола ще я прецака ли някоя бензиностанция, липса на данъци върху мощни коли(а тука те съсипват, все едно совалка имаш :shock: )хубави пътища и т.н.
Е, в държави като нашата не е толкова лесно и преди да се търси проблема, че бил в старите коли(каква изненада дето вика един колега)нека се бръкне защо има толкова много стари коли. :idea: Ганьо има пари за чисто нов Опел/ВАГ, но решава да кара 20 годишен от кеф ли?
На Ганцо сигурно му е кеф да плаща като поп по сервизи. Да разкарваме хляба с чисто нови бусчета, ама като му скочи цената...и т.н.безкрайни примери ако щеш и през чисто нови таксита мини, ама крайната цена на услугата на никой няма да се хареса. Затова масово купуват Дачия на 3-6 години убита от каране и не ги бърка да сменят докато не стане на 15 ако е издържала щото не е Опел все пак.
In God we trust, all others we track.
Да караш с ръчна кутия в САЩ е умение и си нещо като пилот. В Европа ако не можеш да караш ръчка е срам и си нещо като неможач. :mhihi:
I feel the need, the need for speed.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Lexus GS430 07' , BMW Z4 2.5
Мечтае да кара: BMW M2

Мнение от ildivvy » 31 Юли 2024, 20:12

hotblooded написа:Има вече и нова "магария", свалят се номерата и се слагат на друга кола, от същата марка, и се минава с тях... Естествено, на пункта знаят, но приемат почерпка... Дават картона и стикера, и кой от къде е...
Аз минах нормално, всичко беше в норма, но все пак колата е 2018та, и бях я карал около час преди това. Направи ми впечатление че 3 пункта, дето съм минавал преди години, бяха затворени... Явно вече не е такава далавера.

Нали снимат и ВИН-а ? Как ще стане? ...или трябва и двете коли да са там на момента?
Ex: 96' BMW318ti

Изображение

Европа!!! Събуди се!!! Започни да гледаш собствения си интерес!

Вече съм фен на Марио Драги!

" Някои хора са толкова бедни, че имат само пари! " - Тодор Колев

Мразя скапаните водачи на служебни бели 'баничарки'!!!

Старши спамър
Аватар

Мнение от Top Gun Maverick » 31 Юли 2024, 21:16

Да, ама пак е ала-бала. Трябва и цвета да е почти същия. Едната е отвън или в двора, прави се като минат всички други коли и да няма въпроси и погледи. Снимат рамата на колата със свалените номера, километража също и готово.
Да караш с ръчна кутия в САЩ е умение и си нещо като пилот. В Европа ако не можеш да караш ръчка е срам и си нещо като неможач. :mhihi:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: конете да бягат
Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...

Мнение от steeN » 31 Юли 2024, 21:23

Това със смяната на номерата винаги го е имало. Тая шашма се ползва за коли, които са извън страната. Стана доста по-трудно след като вкараха стикерите, защото в стикера също има номера. Би трябвало дори да е невъзможно с новата софтуерна система, ама никога не ме е интересувало... корупцията също струва пари и най-накрая като се тегли четата с натрупването на антитарикатските мерки е просто по-добре да ти е изправна колата или да си от 1ния процент и да ги нарушаваш, просто щото толкова ти е акъла... не за да спестиш пари.
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.

master of the force
Аватар

Мнение от alx » 31 Юли 2024, 21:48

Top Gun Maverick написа:А Ганьо като му е малка заплатата как да си купи нова кола?

..ми защо реши, че ганьо като няма пари за изправна кола трябва да изобщо да има кола? не ми се сърди, но 3/4 от българите нямат доходи да карат модерни коли, но са се вкопчили в някакви таралясници само и само да не ги видят в трамвая/ автобуса...

това да те видят в (лъскава) кола е някакъв балкански примитивизъм защото така са ни вързани жиците, че ако си в някаква по- лъскава кола си повече човек (а не прост престъпник който е крал до безобразие както в повечето случаи в родината)...
алекс
трабант 601с
разни други возила

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от enigma » 31 Юли 2024, 22:01

alx написа:
enigma написа:

ужас- шях да пиша я как ганьо научил да бъде популист щото говори квото народа (му се) иска а не че проблема е, че са ни строшени возилата... ама ти като написа горното и аз си прехапах езика и се отказах :angel:

Крайно време е някой да им покаже на тези еврогейци, че не могат просто така да си спускат разни директиви и Ганьо само да козирува и да изпълнява :mrgreen:
enigma
የተጨቆኑትን ነጻ አውጡ

Старши спамър
Аватар

Мнение от Top Gun Maverick » 31 Юли 2024, 22:42

Алх, прав си, но при някои трудно подвижни хора няма как да искаш градски транспорт да ползват и чакат.
Това е нещо като да отнемеш правото на американеца да има оръжие. :dunno:

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата