Новите ГТП стикери
Модератор: Общи модератори
- ivanski_2
- младши ентусиаст
-
- Кара: V8 HEMI
Re: Новите ГТП стикери
Ахааа да обобщим - имаш зафира на 100 години и 10000000 км и тя не успява да мине ( каква изненада ) , купуваш нов катализатор и минава ( каква изненада ), край всички сме на коне от утре,каляски, ще изкупя сега велосипедите от олх, край икономиката от утре спира

Some cars are made for maximum miles per gallon, and some are made for maximum smiles per gallon... the choice is yours... 

- Top Gun Maverick
- Старши спамър
-
- Кара: Кон
- Мечтае да кара: Сърф
- Детайли за колата: Немски кон
Не успя да мине съм написал защо, не заради стар, а заради никакъв катализатор, който махнахме преди два месеца защото го смятахме за проблемен. Колата е след ремонт на главата и нови изпускателни клапани, на 422к, не гори грам масло(явно сегментите са добре)и съответно с чисто нов катализатор влиза идеално в уж завишените си норми. На колегата е същата 11 годишн кола, след месец и половина ще минава с оригиналния катализатор и без ремонт, та ще видим дали ще е ок.
Според тия в пункта катализатора не е гаранция. Из нета се появиха всякакви истории за данни доста нови коли не се справят с теста.
Да. Точно това значи. Знаех го и реших да видя с моите сонди как ще е, понеже са си оригиналните. Реално сонда 1 отговаря за тези неща. Първо пробва на празен ход колата лелката и вика много са ниски. Викам идеални са, след ремонта е където трябва, един наче държеше по-високи. Вика на тоя да даде газ, че се пробвало и във високите, държа бая високи обороти сигурно 30 секунди, идеално беше всичко.
И прави второ измерване, това със сондата. Не може да го манипулира.
Доколкото разбрах с двете измервания се мерят различни стойности, аз просто стоях и исках резултат, че минава защото ако ми беше личната кола как да е, ама ново такси не ми се взема защото друг модел не ми върши работа, а тоя приключва 2014-та и трябваше да вземам дизел.
Според тия в пункта катализатора не е гаранция. Из нета се появиха всякакви истории за данни доста нови коли не се справят с теста.
ildivvy написа:Top Gun Maverick написа:... Та днес минах, всичко в норми, на второто мерене мерят и през ламбда сондата, вчера ми даваше грешка тя, но махнах стар въздушен филтър на 20-25000 и като си я изчистих, не светва...
Какво ще рече, че на второто мерене, мерят и през ламбда-собдата?
Да. Точно това значи. Знаех го и реших да видя с моите сонди как ще е, понеже са си оригиналните. Реално сонда 1 отговаря за тези неща. Първо пробва на празен ход колата лелката и вика много са ниски. Викам идеални са, след ремонта е където трябва, един наче държеше по-високи. Вика на тоя да даде газ, че се пробвало и във високите, държа бая високи обороти сигурно 30 секунди, идеално беше всичко.
И прави второ измерване, това със сондата. Не може да го манипулира.
Доколкото разбрах с двете измервания се мерят различни стойности, аз просто стоях и исках резултат, че минава защото ако ми беше личната кола как да е, ама ново такси не ми се взема защото друг модел не ми върши работа, а тоя приключва 2014-та и трябваше да вземам дизел.
In God we trust, all others we track.
Да караш с ръчна кутия в САЩ е умение и си нещо като пилот. В Европа ако не можеш да караш ръчка е срам и си нещо като неможач.
I feel the need, the need for speed.
Да караш с ръчна кутия в САЩ е умение и си нещо като пилот. В Европа ако не можеш да караш ръчка е срам и си нещо като неможач.

- ildivvy
- старши ентусиаст
-
- Кара: Lexus GS430 07' , BMW Z4 2.5
- Мечтае да кара: BMW M2
Т.е. за 'второ' мерене използват уред с ламбда-сонда и гледат неговите показания, така ли? Защото мерене през ламбда-сондата не ми звучи логично...
Ex: 96' BMW318ti

Европа!!! Събуди се!!! Започни да гледаш собствения си интерес!
Вече съм фен на Марио Драги!
" Някои хора са толкова бедни, че имат само пари! " - Тодор Колев
Мразя скапаните водачи на служебни бели 'баничарки'!!!

- r19
- младши ентусиаст
-
- Кара: 412 Turbo/323ti
- Мечтае да кара: Mig-29
- Детайли за колата: Old school!
Къде зареждате хубав 95 октана бензин? Аз наливам на Лукоил, с добавка на бардал(октан бустер) и имам чувството, че има ефект. На диното прие 7-9 градуса предварение на запалването без да се задействат нок сензорите. А катализатора си го махнах сам след като си открих колата вдигната на крик една сутрин с отбелязано диамантено въже преди катализатора...(започнато е рязане)
Е как да си сложа катализатор като живея в тази ненормална държава?

Е как да си сложа катализатор като живея в тази ненормална държава?

Последна промяна r19 на 30 Юли 2024, 20:27, променена общо 2 пъти

- Jordana
- старши ентусиаст
-
- Кара: през просото
- Мечтае да кара: леговището на смог
- Детайли за колата: баничарка
А тия уанда сонди в пункта имат ли сертификат че мерят правилно и вярно ? Щото аз имам едно подозрение че са пълна скрап и създават проблеми на маса народ в момента . При положение че от тая бъзикня зависи да ти спират от движение автомобила не е ли редно да минават някаква метрология и да имат печат както и радарите за скорост ?
То отделно че тия методи за мерене са олигофренски тотално , кой нормален си държи колата на място с мръсна газ ? Това не е аналогично на двигателя да е под товар , а напълно идиотски тест .
То отделно че тия методи за мерене са олигофренски тотално , кой нормален си държи колата на място с мръсна газ ? Това не е аналогично на двигателя да е под товар , а напълно идиотски тест .
Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...
- steeN
- старши ентусиаст
-
- Кара: конете да бягат
- Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...
Новите ГТП стикери
Джорданка, ако напъват колите на дино да симулират движение примерно с ЧО км/ч... ако сега ти се струва стриктен теста... идея си нямаш колко ще отпаднат тогава. Та недей да дърпаш дявола за опашката (и да се изказваш неподготвен).
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.
- ildivvy
- старши ентусиаст
-
- Кара: Lexus GS430 07' , BMW Z4 2.5
- Мечтае да кара: BMW M2
Това, за сертифицирането на измервателните уреди, си е съвсем резонно...
Ex: 96' BMW318ti

А в кат,като си купиш 2ра ръка кола,не трябва ли там да мерят?
Или ще караш една год каквото е,и после на прегледа оправяй се
Или ще караш една год каквото е,и после на прегледа оправяй се
карам спокойно
- Ивайло Димов
- младши ентусиаст
-
- Кара: Сеат Толедо 1.8 20V AGN
- Мечтае да кара: Елинор :)
КАТ немат такиви уреди и не замерват емисии.
Йордане как си представяш облагородяването на горивата да става извън рафинерията? Твада нее боб чорба и да добавяш солна цвят и вкус .Технелогичен процес е с опредрлени стъпки .Да не говорим за практичност и логистика ,за безопасност ,за плоюбирани АДР камиони .Цистерната излиза от рафинерията с пломба и се разпечатва на бензиностанцията.Тва да не ти е на кьор Асан фурната свободно избираема подготовка.
Йордане как си представяш облагородяването на горивата да става извън рафинерията? Твада нее боб чорба и да добавяш солна цвят и вкус .Технелогичен процес е с опредрлени стъпки .Да не говорим за практичност и логистика ,за безопасност ,за плоюбирани АДР камиони .Цистерната излиза от рафинерията с пломба и се разпечатва на бензиностанцията.Тва да не ти е на кьор Асан фурната свободно избираема подготовка.

- Top Gun Maverick
- Старши спамър
-
Бат Кирчо и аз си го задавах това като купуваш втора ръка кола. За бензините съм сигурен, че вече половината купувачи ще искат преглед след 22.07.2024.
Ако е нов внос някак ще искат гаранция ако не мине преглед, че я връщат ако е от автокъща.
Колеги, не знам точно как го правят това със сондата, като отидете може да погледнете. Аз стоях и слушах истории от последната една седмица и нещо. Да, всичко трябва да е сертифицирано, то иначе какво мери.

Колеги, не знам точно как го правят това със сондата, като отидете може да погледнете. Аз стоях и слушах истории от последната една седмица и нещо. Да, всичко трябва да е сертифицирано, то иначе какво мери.

- Ивайло Димов
- младши ентусиаст
-
Много легенди ся ше се завъдят с тиа прегледи ,след време шсе пеят песни за угнетените бензиджии и техните мъки Сизифовски да си прекарат МПС-то през 9-те кръга на ада
,и да получат заветния стикер .

- Top Gun Maverick
- Старши спамър
-
Да, днеска един трепереше камерите за тола дали не засичат стикери за преглед. Викам спокойно бе, вече 3-4 дена карам, първи аз ще изрева, ама няма да е.
Дойде с някаква Хонда CRV, досега карал на бензин завалията и той да продуха, че така чул със стоте октана, остави я да работи на бензин без да я гаси докато ме изчака, че после и вътре, мина си, успокои се.
Базици от класически Българин не се ли появиха?

Дойде с някаква Хонда CRV, досега карал на бензин завалията и той да продуха, че така чул със стоте октана, остави я да работи на бензин без да я гаси докато ме изчака, че после и вътре, мина си, успокои се.

Базици от класически Българин не се ли появиха?

- Ивайло Димов
- младши ентусиаст
-
Ти гледай и слушай кви мотологеми шсе родят от тая извратена ситуация.
С тая ламбда какво очакват да видят в ауспуха забучена? А и имало вече решение , монтаж крайно гърне от дизел.
- Top Gun Maverick
- Старши спамър
-
И какво точно ще промени това гърне от дизел, да не е с катализатор вътре? То ако ставаше с такива шашми...щеше да издърпаш уреда леко навън и да отчита други емисии, ама не.