Формула 1 - обща тема

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: на късмет и надежди...
Мечтае да кара: "бяла служебна баничарка"
Детайли за колата: seats and a steering wheel....

Re: Формула 1 - обща тема

Мнение от nickstorm » 13 Юли 2024, 21:57

Ако ще и 5к коня да е, пак ще си кибичиш в Кресненското дефиле.... :mrgreen:
"Работи, работи!"-казал Иван Вазов и легнал да спи

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от alekangg » 13 Юли 2024, 22:02

Сигурен съм, че поне 1 от тези 50 бройки ще стигне до луните пътища у нас :D

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от alekangg » 22 Юли 2024, 9:52

Как ще коментирате ударчето Макс и Хам?
Винаги ФИА си имала любимец, но скоро ще бъде сменен ми се струва Макс и ще почне да бута всички като кегли.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Е63 650iLCI&E93 325i&Z3 1.9
Мечтае да кара: 612

Мнение от KoolyO » 22 Юли 2024, 10:28

Ако е до мен, не бих могъл да накажа нито един от двамата и бих го квалифицирал като състезателен инцидент. (Както направиха и стюардите)
Гледах го от всякакви ъгли, слушах ги и двамата, както и всякакви експерти. Макс си се изсили както трябва, Хам започна да взима завоя по-рано, за да се защити, което стресна Макс, той наби кучките по-здраво, от което му блокираха колелата и вместо да продължи да завива, тръгна направо, заради което се и закачиха.
Не бих казал, че вината е 100% на единия, или другия. И двамата маааалко попрекалиха, но в рамките на сивото. Лошото е, че то за малко стават нещата в тоя спорт и те така.
Laugh...
And the world laughs with you.
Cry...
And the world laughs louder!!!

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E36 328i

Мнение от TheDriver » 22 Юли 2024, 15:35

Ако гледаме 'буквата' на правилата Макс заслужава наказание.
Поставяйки се на тяхно място обаче, за мен е състезателен инцидент. :dunno:
И двамата играеха на ръба на позволеното и пътищата им просто се срещнаха.

Аз съм учуден от поведението на Норис. Ако продължава да е "политически коректен", няма да се пребори за титла. Не мога да си представя, че Верстапен или Хамилтън биха върнали позицията в тази ситуация. Верстапен отказа да върне на Перез някакво място в дъното на топ 10 след като вече беше спечелил титлата, какво остава да сдаде победа. Това е и психологическа игра, чудесен шанс да смачкаш съотборника си.
Да не говорим, че не бяха застрашени по никакъв начин от Хамилтън и можеха да вкарат първо Пиастри. Струва ми се обаче, че дори тогава нямаше да им позволят да се състезават.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от alekangg » 22 Юли 2024, 16:00

И Строл отказа да върне позиция, макар да се бяха разбрали и това е ставало с различни пилоти в многократно.
Дали Алонсо ще го пусне другия път, а и има договор вече.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: си Е65-цата.

Мнение от ///M Power » 22 Юли 2024, 21:17

TheDriver написа:Ако гледаме 'буквата' на правилата Макс заслужава наказание.
Поставяйки се на тяхно място обаче, за мен е състезателен инцидент. :dunno:
И двамата играеха на ръба на позволеното и пътищата им просто се срещнаха.

Макс показва, че психиката му има на къде да се развива. Не мислех че толкова лесно ще започне пак да прави изпълненията си. Лошото е че ФИА му позволи /защото преди им изнасяше/ но сега ще им се върне, другите пилоти не са тъпи и ще започнат да правят като него.
"If everything seems under control, you're just not going fast enough."
- Mario Andretti

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E39, D3 W12, E89, U11, G09, G70

Мнение от Don_Diego » 23 Юли 2024, 15:19

Биното ще оглави Ауди от 1ви Август. Андреас Зайдл пък напуска :dunno:
Очаквам скоро да обявят и Карлос Сайнц като пилот след като Биното ще е шеф, все пак той го доведе във Ферари и работят добре заедно.

Колкото до удара на Макс и Хамилтън и е състезателен инцидент и не е :dunno:
Макс пак караше в стил “отстъпваш или се удряме”, но този път беше в ролята на задната кола. Прекалено оптимистично беше да му се получи това изпреварване там. Не гледах състезанието, но сега чета че Алонсо май е наказан за подобен инцидент, а в случая между Макс и Люис са казали, че могло да се избегне ако Люис не си направи завоя въпреки, че е напред :mhihi:
Тия побутвания започват да дразнят. Хубаво, че Ред Бул започват да страдат доста. Перез никакъв го няма, болида няма толкова голямо предимство и само карането на Макс не е достатъчно.
Макларън ако вземат да работят както трябва може и да им отмъкнат конструкторския шампионат

Никой нищо пак не казва за нашето лъвче, първа победа в основно състезание :bowdown: :lalala:
Вече е 8ми в генералното класиране във F3, може още напред да мине при силни 2 последни старта за сезона :driving:
Изображение

Потребител
Аватар
Кара: F31

Мнение от alozavar » 23 Юли 2024, 15:31

Гледах състезанието на запис преди малко, защото четох, че било интересно и не съжалих, доста добро беше наистина.

При Редбул нещата започват да се разпадат ми се струва, такова поведение на пилот и комуникация с инженер не бях виждал. Щом чак Ламбиазе директно си му каза, че му е писнало от глупостите му и всяко мрънкане, а той е мега спокоен винаги :shock: Верстапен постоянно ги храни, факт е, че стратегията им нямаше абсолютно никаква логика и го оставиха да бъде пресечен от абсолютно всички :lol: Той се чувства, че е над отбора и може да каже всичко по радиото, ама някъде трябва да се тегли чертата, но не знам кой ще я тегли, предвид че Хорнер едва ли ще го стресне особено. А инцидентът с Хамилтън е 200% вина на Макс, който просто не си сдържа нервите и реши, че ще се катапултира без да има шанс да завие.

Макларън също объркаха абсолютно всичко, което можеше да се обърка, но кой прав и кой крив не мога да кажа. На мен ми изглеждаше немислимо да се върне тази позиция, но дотука бутаха Ландо приоритетно и беше време за "реванш". Въпросът е, че сами си правят живота труден, момчето дори не можа да се израдва на първата си победа в спорта, защото стана по този ужасен начин :kuku:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Лястовица с рамка

Мнение от Tenata » 24 Юли 2024, 8:27

на Пъпката му объркаха едно състезание за последните 50-60 и се оака да реве по радиото.
То тогава пилотите от ферари не знам какво трябва да кажат :mhihi: :mhihi:
Вижда се спад в Ред Бул и то много сериозно при Чеко, което допълнително усложнява ситуацията на "настоящия" шампион.

Ако отново им напукат канчетата на биковете в неделя на Спа, ще има интересна втората половина.

Надявам се на Монца фераритата да имат какво да покажат. Пробвах се за билети - първо няма,а цените на билетите :kuku: :kuku:
ИзображениеИзображение
на пътя и пред БОГ, всички сме равни!

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Don_Diego » 24 Юли 2024, 9:04

За билети най-евтини са състезанията в близкия изток и Азербейджан, в момента дори има директен полет София-Баку и нощувките са евтини. Ако нямах куп други пътувания през август и септември и покана за сватба баш за деня на състезанието щях да ходя там :oops: . Ако и догодина го има директния полет обаче ще ходя :twisted:
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 328i

Мнение от Leon » 24 Юли 2024, 13:02

Нидерландия и Абу Даби са с удобните полети, уикенда се рових. Все още има билети на прилични места по пистите, но като сложиш цялото пътуване за уикенда сумите набъбват сериозно.
Never mistake motion for action...

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: HYMER,ix35,116i,320d,Toyota и ски
Мечтае да кара: BMW 2002 tii

Мнение от mr_petroff » 24 Юли 2024, 14:45

Аз досега съм гледал Ф1 винаги от зелена зона. Не само заради парите, ами и по удобно е, избираш си място, ако не ти се лежи по тревата си вземаш малко столче и ходенето за бира е по удобно. В Италия билета беше 110 евра преди 6-7 години /90 евра в Унгария, Австрия, 80 в Турция /.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Лястовица с рамка

Мнение от Tenata » 24 Юли 2024, 14:54

Така има писти които са достъпни, но Монца е мястото на което усещането от тифозите е .......

особенно тук, volume max:

https://www.youtube.com/watch?v=BmGgvHflXgc

https://tickets.formula1.com/de/f1-3293-italien
ИзображениеИзображение
на пътя и пред БОГ, всички сме равни!

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Don_Diego » 24 Юли 2024, 14:58

Alpine ще са с много яка ливрея за състезанието на Спа
В чест на премиерата на Deadpool and Wolverine заради акционера Раян Рейнолдс :bchug:

Update: Окон в Haas от следващия сезон, multi-year deal
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
Изображение

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата