Всичко за електрическите автомобили

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

Имат ли бъдеще електрическите автомобили?

Да
130
27%
Да - бих си взел
220
46%
Не
36
8%
Не - не бих си взел
92
19%

Общо гласове : 478
кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: 320i мнооо убаво )))
Мечтае да кара: Еххх...
Детайли за колата: e46, седан, M52,2000 cm3,150 Hp.

Re: Всичко за електрическите автомобили

Мнение от Моджо » 08 Юли 2024, 16:28

Така е, ама все пак 250 кв ги имаш и под тях си настройва зареждането. Ако можеш макс със 100 и 500 да подадеш се тая. И съответно 100кв ако ти е макса такива ще има за кратко време, през другото ще си на 50 или дори на 30. Според зависи. Отделно къде Теслите като им кажеш, че ще зареждаш се подготвят, така да се каже, другите дали го правят и в каква степен идея нямам. Интересно ще ми е много да видя такъв вид сравнение Тесла вс Не Тесла, ама не теоретично.
Хм,хм...

master of the force
Аватар

Мнение от alx » 08 Юли 2024, 17:53

За зареждането- аз също съм виждал 250 киловата скорост на зареждане ама само първите 5-10 минути макс и то само ако батерията е под 15-20% и само за няколко минути… това при напълно кондиционирана/ загрята батерия… след това пада на 150 още 5-10 минути и след това до 80% е на 100тина киловата…
алекс
трабант 601с
разни други возила

старши ентусиаст
Аватар
Кара: конете да бягат
Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...

Мнение от steeN » 09 Юли 2024, 13:06

Това на Тайкан-а или на Тесла-та?
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.

master of the force
Аватар

Мнение от alx » 09 Юли 2024, 16:13

steeN написа:Това на Тайкан-а или на Тесла-та?

Теслата. Тайкана никога не съм го зареждал с над 7 киловата (винаги на домашно зареждане)… той е със 800 волтова архитектура (теслата е със 407) та предполагам там зареждането с прав ток е по- бързо…
алекс
трабант 601с
разни други возила

master of the force
Аватар

Мнение от alx » 10 Юли 2024, 0:14

b_u_b_o написа:
alx написа:Аз не бих тръгнал с не- тесла електричка защото просто дори в Америка инфраструктурата не е на ниво на което да се доверя като наситеност и надеждност.

Е що, нали тесла си отвориха суперчарджърите за всички електрички, какъв е проблема тогава ако си с някакво друго ев?

отвориха ама не всички - само някои и тези които "Разбират" от други марки имат понякога проблеми със "договарянето" и отказват да зареждат... също така ако не си със тесла суперчарджъра ти обажда доста по- висока цена на киловат... говорих си със един дето беше сложил един форд мустанг-е та така ми каза... което не ми звучи особено надеждно и аз лично на дълъг път не бих рискувал да отида на суперчарджър и да се окаже, че не мога да заредя...
алекс
трабант 601с
разни други возила

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Tesla Y

Мнение от adovet » 10 Юли 2024, 9:37

alx написа:
b_u_b_o написа:
alx написа:Аз не бих тръгнал с не- тесла електричка защото просто дори в Америка инфраструктурата не е на ниво на което да се доверя като наситеност и надеждност.

Е що, нали тесла си отвориха суперчарджърите за всички електрички, какъв е проблема тогава ако си с някакво друго ев?

отвориха ама не всички - само някои и тези които "Разбират" от други марки имат понякога проблеми със "договарянето" и отказват да зареждат... също така ако не си със тесла суперчарджъра ти обажда доста по- висока цена на киловат... говорих си със един дето беше сложил един форд мустанг-е та така ми каза... което не ми звучи особено надеждно и аз лично на дълъг път не бих рискувал да отида на суперчарджър и да се окаже, че не мога да заредя...

На чарджарите тези които не са с тесла могат да си направят абонамент и излиза с 2-4 стотинки по евтино от на тези с Теслите

master of the force
Аватар

Мнение от alx » 14 Юли 2024, 19:54

И същия маршрут го пропътувах наобратно вчера и днеска. 1250 мили, $135 за сюпърчарджинг, общо 21 часа път със всичките спирания, зареждания, замотаваници и тн…

Ооообаче си погледнах кредитната карта и съм похарчил общо около $200 за сандвичи, кроасани, кафета, ядки, шоколади и други боклуци във всяка посока :ok:

Та поне за мене е по- евтино да пътувам с мощен и голям сув от колкото с електричка…. Ма щот съм лаком и слабоволев и се подавам на изкушения лесно :mhihi:

Та Както казах- бива, ама е малко по- пипкаво. На мене ми харесва, но разбирам защо хората не щат да карат на дълго с електричка. Не е за всеки. И не е въобще задължително (поне в Щатите) да е по- евтино.
алекс
трабант 601с
разни други возила

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E90 330d Individual, CBR1000RR
Мечтае да кара: яка атмосферка ръчка на задно от време на време...

Мнение от dhtj » 15 Юли 2024, 3:45

alx написа:Ооообаче си погледнах кредитната карта и съм похарчил общо около $200 за сандвичи, кроасани, кафета, ядки, шоколади и други боклуци във всяка посока :ok:

Ако продължаваш да караш електричка ще надебелееш братче... :lol:

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от enigma » 15 Юли 2024, 4:55

dhtj написа:
alx написа:Ооообаче си погледнах кредитната карта и съм похарчил общо около $200 за сандвичи, кроасани, кафета, ядки, шоколади и други боклуци във всяка посока :ok:

Ако продължаваш да караш електричка ще надебелееш братче... :lol:

Не казва и колко е дал за муниции да мине през този Зомбиленд :ok:
enigma
የተጨቆኑትን ነጻ አውጡ

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Tesla Y

Мнение от adovet » 15 Юли 2024, 15:57

alx написа:И същия маршрут го пропътувах наобратно вчера и днеска. 1250 мили, $135 за сюпърчарджинг, общо 21 часа път със всичките спирания, зареждания, замотаваници и тн…

Ооообаче си погледнах кредитната карта и съм похарчил общо около $200 за сандвичи, кроасани, кафета, ядки, шоколади и други боклуци във всяка посока :ok:

Та поне за мене е по- евтино да пътувам с мощен и голям сув от колкото с електричка…. Ма щот съм лаком и слабоволев и се подавам на изкушения лесно :mhihi:

Та Както казах- бива, ама е малко по- пипкаво. На мене ми харесва, но разбирам защо хората не щат да карат на дълго с електричка. Не е за всеки. И не е въобще задължително (поне в Щатите) да е по- евтино.
Ти само като караш електричка ли ядеш? Ако си с ДВГ на пости ли караш?

Sent from my 2201123G using Tapatalk

старши ентусиаст
Аватар
Кара: M340i
Мечтае да кара: Калибра
Детайли за колата: Portimao Blue, Turbo бензин

Мнение от vicho » 15 Юли 2024, 22:39

adovet написа:Ти само като караш електричка ли ядеш? Ако си с ДВГ на пости ли караш?

откакто съм с 40-ската съм 10кг надоле... нема пари за леб :mhihi: :mhihi: :mhihi:
You said: "Time will change!" What if it changes you?

master of the force
Аватар

Мнение от alx » 15 Юли 2024, 23:21

adovet написа:
alx написа:И същия маршрут го пропътувах наобратно вчера и днеска. 1250 мили, $135 за сюпърчарджинг, общо 21 часа път със всичките спирания, зареждания, замотаваници и тн…

Ти само като караш електричка ли ядеш? Ако си с ДВГ на пости ли караш?

Sent from my 2201123G using Tapatalk

Ми аз спирам кат ми трябва бензин… всеки 500-600км… или за тоалетна… или много ако огладнея… с електричката спиранията са х2 и висиш по 30 минути задължително… и аз понеже съм слабоволев пълня бузите с боклуци и рупам ли рупам :ok:
алекс
трабант 601с
разни други возила

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 530iA Touring
Мечтае да кара: e3-е39
Детайли за колата: 2001

Мнение от dankata » 15 Юли 2024, 23:27

Добре, че с тая слаба воля не пътуваш на стоп, че бузите ще са ти като на хамстер :lol:

master of the force
Аватар

Мнение от alx » 16 Юли 2024, 0:16

dankata написа:Добре, че с тая слаба воля не пътуваш на стоп, че бузите ще са ти като на хамстер :lol:

Аз като карам трябва да дъни некъв edm и бузите пълни с джънк фууд… страшен хамстер съм … до сега който е пътувал с мене гладен не е останал. Страшно зло съм за кроасаните, сандвичите, ядките и сладоледите по бензиностанциите…

Бях преди 2 седмици в Холандия и трябваше да карам насам натам из европата… като влязох да платя за бензина първия път и направих голямото зареждане мацката ми вика- ти по добре да беше отишъл в супера :lol:

Слабоволев невротичен лакомник съм на дълъг път …
алекс
трабант 601с
разни други возила

старши ентусиаст
Аватар
Кара: си Е65-цата.

Мнение от ///M Power » 16 Юли 2024, 7:55

alx написа:Мс електричката спиранията са х2 и висиш по 30 минути задължително… :ok:

Абсурд, тя електричката зарежда по-бързо от колкото да сипеш гориво /поне според каращите такива/ :mhihi:
"If everything seems under control, you're just not going fast enough."
- Mario Andretti

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата