СПАМ ТЕМА

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

старши ентусиаст
Аватар
Кара: през просото
Мечтае да кара: леговището на смог
Детайли за колата: баничарка

Re: СПАМ ТЕМА

Мнение от Jordana » 12 Юли 2024, 19:29

Имам един познат продаде един таралясник на някакъв негов познат без да я прехвърли , и оня не плащал 6-7 години данък . И тоя изчезна някъде и колата и тя не се знае къде е .Та това задължение около 350лв от общината отиде в нап и после при съдия изпълнител и го запорираха . Плати накрая целия данък и таксата на съдията за махане на запора .
Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...

Кръстникът
Аватар
Кара: с турбо
Мечтае да кара: V10
Детайли за колата: стокови

Мнение от c04 » 12 Юли 2024, 19:46

Давност не се прилага сама, сметката е ясна, ...затова ми е зора да разбера кога какво е плащано

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: 320i мнооо убаво )))
Мечтае да кара: Еххх...
Детайли за колата: e46, седан, M52,2000 cm3,150 Hp.

Мнение от Моджо » 13 Юли 2024, 9:05

Абе...
местни данъци и такси не отиват към нап. Глоби, общински актове за некви нарушения /и пак зависи по кой закон/ - да
Отпадат си сами по давност. В най=лошия случай се подава едно заявление на място за отписване на задължения по давност, макар аз да не знам да се налага това да се прави.
Жената беше шеф на местни данъци и такси, се да знае повече, а и се проверява за 1 минута дали е така или не е така.
Първото ми Рено изчезна по едно време от където го бях оставил, сума години (повече от 10) не съм плащал нищо и като разбрах как да го отпиша от КАТ без да имам ни номера, ни кола..отидох и си платих каквото имаше, демек последните 5 години. Вярно, това беше преди 5-6 години, но нищо не се е променило си мисля.
Хм,хм...

старши ентусиаст
Аватар
Кара: BigBlockV8
Мечтае да кара: бангия с предно
Детайли за колата: Hemi 370 cu. in.

Мнение от Nickelback » 13 Юли 2024, 20:57

Малко смених концепцията за болтовата връзка на сервото за джипката на детето към шасито и кормилната щанга, та си поръчах такива болтове от Алито. Перфектна работа ще ми свършат, понеже ще има перфектно лагеруване с тях :)

Проблемът е, че трябва да ги чакам десетина дена да дойдат, пък ми се ще да го с'бера най-накрая тая седмица :(

Та накратко въпросът ми е:
Някой знае ли как се казват на български такива болтове с лагеруване върху тях, за да ги издиря на местна почва, и дали изобщо са намираеми тук?Изображение

Sent from my M2102J20SG using Tapatalk
Изображение Изображение

"За тЕя пари има Е-шеесе" - форумна пословица.
Лето две и седемнаесто.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: V8 HEMI

СПАМ ТЕМА

Мнение от ivanski_2 » 13 Юли 2024, 21:01

Ей преди когато някой кажеше "Колата ми гори 5/100" все си виках " да сигурен съм че е така, ако караш с 80 максимум ..."
Е сега повярвах :D
Това ми е разхода със 120 на магистралата София - Чепеларе(230км), пълен-пълен го засякох( лично аз пълних и двата пъти) като и в Пловдив повъртях малко 3ма човека багаж до горе ( с тая количка не е много трудно да си пълен :D ) и климатик .....
:driving: :bchug:
Изображение
Some cars are made for maximum miles per gallon, and some are made for maximum smiles per gallon... the choice is yours... :)

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Моджо » 13 Юли 2024, 21:06

Мдаже и по малко може))
Хм,хм...

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Jordana » 13 Юли 2024, 21:15

Моджо написа:Абе...
местни данъци и такси не отиват към нап. Глоби, общински актове за некви нарушения /и пак зависи по кой закон/ - да
Отпадат си сами по давност. В най=лошия случай се подава едно заявление на място за отписване на задължения по давност, макар аз да не знам да се налага това да се прави.
Жената беше шеф на местни данъци и такси, се да знае повече, а и се проверява за 1 минута дали е така или не е така.
Първото ми Рено изчезна по едно време от където го бях оставил, сума години (повече от 10) не съм плащал нищо и като разбрах как да го отпиша от КАТ без да имам ни номера, ни кола..отидох и си платих каквото имаше, демек последните 5 години. Вярно, това беше преди 5-6 години, но нищо не се е променило си мисля.

Всяка община в територията си тълкува по различен начин нещата , от днес за утре и според зависи . Ако ти кажа че съм сменил номера и талон в КАТ на кола 3 години след като я купих и прехвърлих нотариално , и не ме глобиха нито лев ? В същото време глоба от фиш за 50лв отива след 1 месец в НАП и НАП ми праща писмо за принудително събиране на вземанията ? Естествено нищо не съм плащал 3 години след това . Сами разбирате че нещо което е възможно на едно място не е възможно на друго , в територията всичко е на принципа царо дава пъдаро не дава :dunno:
Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от ivanski_2 » 13 Юли 2024, 21:22

Моджо написа:Мдаже и по малко може))
Сигурно ама трябва да карам бавно , ще видя сряда ще пробвам пак обратното да видим може би ще е литър поне повече заради магистралата.

Sent from my iPhone using Tapatalk
Some cars are made for maximum miles per gallon, and some are made for maximum smiles per gallon... the choice is yours... :)

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Моджо » 13 Юли 2024, 21:29

Чак па бавно. 115 примерно. То номера е да се движиш равномерно. Тройка съм карал, 100 коня атмосферка. Май е предишното поколение. Чудесно вървеше и гореше малко. Грозния " таблет" не го махат и това си е, вече колко години един и същ. Иначе ги харесвам маздичките. Даже избора беше сеат или мазда, ма майсторо рече сеат. А стара кола се избира според майстор къвто имаш)))
Хм,хм...

старши ентусиаст
Аватар
Кара: сребърна звезда
Мечтае да кара: RAUH

Мнение от kiko » 13 Юли 2024, 22:17

Nickelback написа:..Изображение

не е ли това?
https://itt-shop.bg/pas-bolt-s-kasa-rez ... 8-bl-47749

старши ентусиаст
Аватар
Кара: BigBlockV8
Мечтае да кара: бангия с предно
Детайли за колата: Hemi 370 cu. in.

Мнение от Nickelback » 13 Юли 2024, 22:39

kiko написа:
Nickelback написа:..

не е ли това?
https://itt-shop.bg/pas-bolt-s-kasa-rez ... 8-bl-47749

Жив да си, колега - точно така!
"Пас болтове" или "с калибрована шийка", ги пишат по разните сайтове :bchug:
Но за съжаление не намирам близък до размера дето ми пасва, ще си чакам поръчката явно :dunno: Мерси все пак :bchug:

Sent from my M2102J20SG using Tapatalk
Изображение Изображение

"За тЕя пари има Е-шеесе" - форумна пословица.
Лето две и седемнаесто.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от ivanski_2 » 13 Юли 2024, 22:47

Моджо написа:Чак па бавно. 115 примерно. То номера е да се движиш равномерно. Тройка съм карал, 100 коня атмосферка. Май е предишното поколение. Чудесно вървеше и гореше малко. Грозния " таблет" не го махат и това си е, вече колко години един и същ. Иначе ги харесвам маздичките. Даже избора беше сеат или мазда, ма майсторо рече сеат. А стара кола се избира според майстор къвто имаш)))
Това е някакъв дизел май турбо (1,8-2020), но тоя таблет мен пък много ме кефи , супер удобен и функционален е (не че го ползвам за друго освен Кар плей или навигация с хедъпа ) , но като цяло мен ми харесва много.
Другото яко е перата зад волана , много готино се усещат…
Абе забавлявам се докато си спечеля моята си кола ч.
Иначе за майстора си прав.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Старши спамър
Аватар
Кара: Кон
Мечтае да кара: Сърф
Детайли за колата: Немски кон

Мнение от Top Gun Maverick » 14 Юли 2024, 8:20

https://www.flagman.bg/article/325815
Какъв е този тубър? Чак сензации направил, Васил Терзиев го приел, не знам си какво и някакви тичат след него заедно с някакъв наш друг много известен, явно пак съм изостанал.
In God we trust, all others we track.
Да караш с ръчна кутия в САЩ е умение и си нещо като пилот. В Европа ако не можеш да караш ръчка е срам и си нещо като неможач. :mhihi:
I feel the need, the need for speed.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Jordana » 14 Юли 2024, 9:10

Какъв е този тубър?
Явно е нестинарка някаква ... :dunno:
https://www.youtube.com/watch?v=c9oL-tbBV_c&t=2s

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Моджо » 14 Юли 2024, 9:52

Jordana написа:Всяка община в територията си тълкува по различен начин нещата , от днес за утре и според зависи . Ако ти кажа че съм сменил номера и талон в КАТ на кола 3 години след като я купих и прехвърлих нотариално , и не ме глобиха нито лев ? В същото време глоба от фиш за 50лв отива след 1 месец в НАП и НАП ми праща писмо за принудително събиране на вземанията ? Естествено нищо не съм плащал 3 години след това . Сами разбирате че нещо което е възможно на едно място не е възможно на друго , в територията всичко е на принципа царо дава пъдаро не дава :dunno:

Никой нищо не си тълкува. Кат или МВР не са община. Нито фиша или таксата за смяна на номер е местен данък или местна такса.
Нап може и да не плащаш, то си седи..ако е минал срока - отиваш да подадеш заявление за заличаване...ако обаче не е минал /яа сроковете са дълги/ все ще има момент, е който ще ти потрябва дукимент че не дължиш нищо и тогава щв си го платиш. Откак ги възрзаха с прегледите на колата малко трудно става да не си плащаш данъка. Ако си караш колата, разбира се.
И повтарям, че може да са променили нещата. Да не се нлага да го разбораме променили ли са го или не са :))
Хм,хм...

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата